Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny jak wasze brzuszki ? :) nie było mnie tu trochę bo zajęta weselem byłam :) ale wracam ☺ jesteście już zapisane do szkoły rodzenia ? Jeżeli tak do jakiej ? I ciągle nie wiemy jaki wózek wybrać :(

A ja najpierw tonami jadłam owoce - tak po 5kg dziennie - i nie zaokrąglam, bez ściemy tyle jadłam :) a teraz parówki z indyka i z szynki te z lidla z serii pure :) opakowanie dziennie :d mniami :D

Mi mięso też bardzo słabo w zasadzie mogłoby nie istnieć... Oprócz kabanosów:)

Też nie mam, chociaż generalnie nie wchodzi mi mięso poza kindziukiem -kindziuk jem jak chipsy :)

Dziewczyny a macie zachciewajki ciążowe?
Ja właśnie sobie uzmysłowiłam, że nie mam.

Trochę boję się tej glukozy, bo 7 lat temu wyszła mi cukrzyca ciążowa.

Cześć Dziewczyny - Słoneczko, chusta mega ;) Bardzo mi się podobają takie oryginalne rzeczy. Dziobus, powodzenia na teście z glukozą ;)
Ja mam kolejną wizytę u ginki za tydzień, zobaczymy ile moja panna urosła. Synek z kolei zaczyna przygodę z nowym przedszkolem i mam nadzieję, że wychorował się w żłobku i teraz będzie większy spokój z chorobami, bo to jest to, czego się obawiam najbardziej po narodzinach córki.
A tak poza tym- jakoś nie mam mocy i najchętniej siedziałabym przyspawana do fotela cały dzień,a potem się wściekam, że taka ładna pogoda a ja nie korzystam :)

Zapominałam się podpisać:) Dziobus

Wow piękna ta chusta.
Ja krzywą cukrową będę robić w poniedziałek a a wizytę u ginekologa mam 31.08.
Ja mam się dobrze, choć dzisiaj jestem jakaś nerwowa. Młody w brzuchu harcuje i mam wrażenie, że Zuzia była spokojniejsza.

To ja cos napiszę ;)
Kończę tzn wychodzę z entego przeziębienia w tej ciąży :) Wczoraj robiłam badanie na cukrzycę - nie mam :) w trakcie badania napisałam do Męża że na tydzień mam dość słodkiego, a po badaniu i po śniadaniu jak sobie zjadłam czekoladę ;P Młoda daje znać kopie coraz częściej, ale w porównaniu do brata to prawie nie kopie ;P ale dużo się rozciąga, w sumie non stop, albo się rozciąga albo robi fikołki :)
za tydz mam kontrolę u Gina zobaczymy co tam u Młodej :)
Czekam na paczkę ma przyjść chusta :) udało mi się i wykorzystałam promocję 30%taniej :D już się nie mogę doczekać!! :D
pochwalę się: https://www.natibaby.pl/preorder-the-kiss.html Wy pewnie później będziecie chwalić się wózkami, więc ja się pochwalę chustą :D
W pon przyjdzie Pan zrobić wycenę zabudowy balkonu :) od kwietnia 2016roku robimy zabudowę ;P trzeba szybko zrobić zanim drugie się pojawi na świecie :D
Synek od wczoraj znów chodzi do przedszkola, więc ja mam czas by coś w domu robić, i w końcu układam rzeczy do szafek które na czas remontu były opróżnione :) Jak był chory (i ja też) to tego nie robiłam, bałam się że stracę ukochane rzeczy :P (chodzi o ukochaną, ślubną porcelanę i tego typu sprawy ;P) mam dość zbieraczy kurzu więc chcę się "kilku" rzeczy pozbyć z półek, więc kombinuję co gdzie schować ;P

Hop hop.... Co tu u nas taka cisza? :)

Ja tam się nie stresuję, tylko szanowny małżonek ;) Myślę, że Baśce nie będzie robiło gdzie śpi, w końcu dzieci w Finlandii śpią w pudełkach i też im dobrze.
6 kg to spoko wynik, naprawdę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Waga niestety mu się nie zepsuła bo to się pokrywa z tym co mniej więcej pokazuje waga u moich rodziców i przyjaciół :( tylko ja liczyłam że to może ich wagi są jakieś stare czy coś.... może to faktycznie wody bo każdy mi mówi że po mnie wogóle tego nie widać...
Tak, ja na początku cały czas chudłam, od tej mojej wagi wyjściowej kompletnie sprzed ciąży przybrała 6kg - nie wiem czy to dużo?
Zobaczymy hak się jeszcze będę czuła może nospa i Luteina pomagą. W przyszły weekend i tak czeka nas ślub i wesele przyjaciół więc nie ma opcji że nie jedziemy. A do tego czasu będę leżeć do góry brzuchem.
Oj ten czas szybko leci, mi się też nie chce wierzyć se zaraz 3trymestr się zacznie :) spokojnie Kejt napewno że wszystkim zdarzycie :) tylko pamiętaj żebyś na czas malowania gdzieś się przeniosła bo wdychanie takiej świeżej farby w naszym stanie to nic dobrego!

Kasiulaa, ale Ty sporo schudłaś na początku prawda? To może organizm nadrobił to, co Ci ubyło na początku, albo jak mówi Dziobuś to woda. Szkoda, że wakacje raczej odpadają :/ Ale może jesienią będzie lepiej i jeszcze na jakieś last minute albo weekend do spa uda Wam się skoczyć :)
U mnie zaczął się 28 tydzień - mąż nie może uwierzyć, że to już i panikuje, że nie zdąży pomalować pokoju. Miłego weekendu Dziewczyny -podobno to ostatni taki gorący dzień tego lata.

Kasiulaaa a może lekarzowi zepsuła się waga albo poprostu zatrzymała Ci się woda w organizmie. Ja od 2 tygodni biorę nospę, 1-2 razy dziennie bo też mi się brzuch spina. Przedwczoraj bardzo bolało mnie podbrzusze i myślałam, że wyląduje u ginekologa albo na SOR pojadę ale nospa i leżenie na szczęście pomogło.

Jestem po wizycie u gina. Syn w brzuch szalał i za wiele nie udało się pomierzyć i zobaczyć, ale generalnie wszystko z dzidzia w normie. Coś w serduszko było nie do końca ale dr powiedział że jak dziecko tak szaleje w brzuchu to takie zmiany mogą być.
Ja za to przytyłam tyle że lekarz 3 razy pytał czy dobrze zrozumiał i potem patrzył na mnie jak na nienormalną bo oprócz tego że brzuch mi urósł i trochę piersi to wyglądam tak samo a waga od ostatniej wizyty pokazała prawie 5kg więcej....więc w ciągu 2miesiecy przybyło mi jakieś ponad 8kg...
Niestety szyjka nawala, znowu się skróciła i jest miękka, cały czas mam brać d*phaston 3x1 i do tego 2x1 Luteine dowcipnie a jak dalej brzuch się będzie spinał to 3x1, rozkurczowo no spa i generalnie mam dużo więcej odpoczywać.
Gimnastyka którą zaczęłam na szkole rodzenia kompletnie odpada, mam leżeć i pachnieć ewentualnie 15minutowe spacerki... A wyjazdy urlopowe jakiekolwiek odradza więc chyba zostaniemy w domu :(

O hejka - u nas też domowy makeover:) Zmieniliśmy synkowi meble w pokoju i tym samym Basia zyskała łóżeczko i komodę na ubranka, chociaż chyba puszczę ją dalej.
Jakby ktoś miał ochotę na Stuvę taką jak na zdjęciu, tylko dolne szuflady niebiesko- biało -zielone za 150 ziko, to polecam :) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29017774/#/S59017782
Trochę obkupiłam moją pannę na wyprzedażach na Zalando, ale głównie rozmiar 68, jako że mniejsze mam dostać od koleżanki. Dzisiaj idę obczaić co tam w lokalnym Lidlu zostało z ubranek.

Właśnie też chciałam pisać co to za posłucha u nas w wątku :)

Słoneczko zdorowiej bo to nie czas na chorowanie :)
Ja jestem po krzywej cukrowej i wyniki wyszły ok, choć na czczo mam cukier poniżej normy a o takiej wersji lekarz mi nie wspominał :P w czwartek idę na wizytę to się dowiem czy to jakiś problem.

Ja muszę wkoncu umówić się ze stolarzem na zrobienie szafy w sypialni oraz półek i witryny do salonu. Mieszkamy dopiero rok w tym mieszkanku i większość mebli jest starych i miały być tymczasowe....a wyszło jak zawsze :)

Ej Mamuski co to za cisza?! Ja mogę się pochwalić Mąż remont zrobil, dzis przywiezie łóżeczko (udalo mi się na olx trafic na łóżeczko z szuflada za paczke pieluch :D), zatem kącik Alicji powolutku sie robi :D
No ale jak na złość znów jestem chora :/ Synek przyniósł wirusa z przedszkola :( i długo walczyłam, ale poleglam :/

No bo trochę tak jest ;) Człowiek trochę bardziej owłosiony, sutki się robią ciemne jak rodzyny, ale przy odrobinie szczęście puchną też usta i za darmo ma się twarz a'la Kim Kardashian ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry