Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej :)
Ja się zapisałam do super mamy na jaśkową bo bardziej mi termin pasuje choć na Przymorze miałabym bliżej. Zajęcia zaczynam na początku sierpnia więc zobaczymy jak będzie :) Mojej koleżanki siostra chodziła tam i była super zadowolona, z położnej potem też ale z tego co mówiła to do niej chodziła akurat ta która prowadziła zajęcia. Jak mi się uda to też będę chciała ją wybrać.

Witaj Tercia! Mamy zbliżone terminy porodu :)

Ja jestem po wizycie u gina. Jestem trochę zawiedziona, bo nawet mi usg tego spojenia łonowego nie zrobił - powiedział, że gdyby moje dolegliwości były spowodowane rozejściem się spojenia łonowego to bym nie mogła chodzić. Tak więc w sumie dobrze. Wyjaśnił natomiast, że to normalne i że opcje są dwie - albo ruszać się mniej albo więcej ;). W zależności co będzie sprawiało ulgę.

Kejt, czy wizyty u fizjoterapeuty dają widoczną ulgę? Acha, i gin powiedział, że teraz rozejście spojenia łonowego wcale nie przesądza o porodzie przez CC.... tak że tak.

Słoneczko, patrzyłam na te wielorazówki i rzeczywiście są przepiękne

AGD dopiero czekam na wyznaczenie terminu wizyty:/ Także pewnie za miesiąc będę mogła powiedzieć coś więcej. Kurcze to mnie zdziwiłaś teraz- 3 lata temu moja ginka mówiła, że jeżeli to będzie rozejście to jest to absolutne wskazanie to CC...pewnie co lekarz to praktyka, najgorzej, że tak samo jest już na porodówce. Ja bardzo chciałabym urodzić tym razem naturalnie, ale na pewno nie za wszelką cenę.
No nic zobaczymy...

Cześć dziewczyny :)
Co jakiś czas zaglądam do Waszego wątku i strasznie żałuję, że nię będę mogła być z Wami mamą listopadową :( ale już się pozbierałam i wygląda na to, że będzie mi dane kolejny raz zostać mamą marcową :) jestem w 7 tc i nie obeszło się bez stresu na początku, ale teraz powinno być już wszystko dobrze :) trzymajcie proszę kciuki :) Serdecznie Was pozdrawiam :*
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ooo Darnelka, myślałam o Tobie ostatnio- gratulacje!!! Świetna wiadomość :)

Darnelka wielkie gratulacje! Teraz już musi być dobrze! 3mamt za Ciebie i dzidziusia mocni kciuki :) melduję się u nas czasem ;)

A mi mąż zrobił niespodziankę :) wkręcił mi że zamówił części do samochodu a tymczasem kurier przyniósł rogala do spania! Jest boski i już wiem że będzie moim nowym najlepszym przyjacielem :D

Darnelka, gratuluję! Świetna wiadomość:)

Hejkaa,

Witam się z pierwszych godzin zwolnienia. Kolejne wstawanie do pracy dopiero w styczniu 2019 ;)
Byłam dzisiaj na wizycie, moje wyniki krzywej cukrowej są na szczęście w normie, także dalej mogę ładować słodkie ;) Poza tym wszystko porządku, termin na razie potwierdzony na 16.11. Porównywałam sobie w książeczce, bo z synkiem byłam dokładnie w tym samym dniu ciąży na wizycie i był o 100 gr cięższy. Także mam nadzieję, że tym razem będzie poniżej 4 kg :)
Udało mi się umówić wizytę fizjoterapeuty -muszę jeszcze tylko potwierdzić datę, ale możliwe że w sobotę. Dam znać co i jak mam nadzieję, że mi się trochę poprawi komfort życia, bo na razie to ani siedzieć ani stać a spanie tylko na plecach:/ Bo jak się przekręcę na lewy bok to mimo rogala mam gwiazdy w oczach z bólu.
Wiem dziewczyny, że proponowałam wymianę ubranek, ale okazało się, że kolega mojego męża będzie miał synka też w listopadzie i wszystkie rzeczy chcemy oddać im. Mam nadzieję, że się na mnie nie obrazicie.

Cześć dziewczyny. Ja od dzisiaj jestem na zwolnieniu lekarskim. Wczoraj miałam połówkowe i z synkiem jest wszystko w porządku. Bardzo nie lubi jak się Go podgląda bo za każdym razem stara się zakrywać rączkami.

Dziewczyny a myślicie już o wózkach dla dzieci? Macie jakieś typy? 7 lat temu od samego początku wiedziałam, że kupię x-landera w czerwonym kolorze a teraz nie wiem.

Ja tym razem nie chcę wózka - od początku chusta :) jak to mój Mąż stwierdził, wózek można kupić od ręki w każdej chwili, jeśli stwierdzę że jednak nie daję rady z chustą, rach ciach i kupimy :)
Jak w 2013 roku szukaliśmy wózka to w jednym sklepie pani nam powiedziała że najwięcej reklamacji maja właśnie na xlandera, a jak od niej pojechaliśmy do innego sklepu to akurat jakiś pan wnosił xlandera na reklamację :/ dlatego nawet na niego nie spojrzałam :)
Ja dziś się czuję jakbym prawie na nowo poszła na L4 - Synek od dziś do przedszkola poszedł :D a odkąd poszłam na L4 to z Nim siedziałam w domu :P

Darnelko z całego serca gratuluje i życzę spokojnej ciąży aż do szczęśliwego rozwiązania!!! bardzo czekałam na taką wiadomość od Ciebie

Dziewczyny przepraszam, że Was zaniedbałam. Zaglądam i podczytuje od czasu do czasu ale kompletnie nie mam czasu żeby cokolwiek napisać. Starsza corcia zaczęła przygodę z przedszkolem,.niestety wszystkie posiłki muszę narazie przygotowywać samodzielnie ze względu na alergie. Więc codziennie gotuje inną zupę + drugie danie z surówka, no i oczywiscie podwieczorek. Młodszy synek kiepsko zniósł rozstanie z siostra i wymaga jeszcze więcej uwagi. A wieczorem padam na ryjek :/
będę dalej podczytywac ale pewnie pisać niewiele. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Takaja_84 ;-)

Ja myślę o wózku i mam jeden typ :) jak na razie Rico Brano :) może coś nam jeszcze wpadnie w oko ale na razie ten jest nr 1 .

Ja mam swój wózek po 1 dziecku - mało u nas popularny Lonex. Ale gdybym nie miała, to kupiłabym Maxi Cosi Mura- super są :) Z kolei jeżeli z wymiarów usg dziecko zapowiada się większe to nie brałabym Mutsy- moim zdaniem mają tycie gondole.

Hej :)
ja ostatnio rozglądam się w necie za wózkiem ale chyba muszę pojechać i poprostu pooglądać na żywo.
Rico brano też mi się podoba :) tak samo adamex barletta, tylko że na Olx ludzie ja wystawiają po około 6-8miesiacach użytkowania i się zastanawiam czy ten wózek na dłużej nie starcza bo np. spacerówka jest malutka czy może coś jest z nim nie tak... Ja się nastawiam na duże dzieciątko i nie chciałabym żeby po pół roku okazało się że musimy kupować nowy wózek... Moge dostać od szwagierka mutsy urban rider ale taki 7letni, jest w takim średnim stanie i co mnie najbardziej przeraża to to że jest strasznie szeroki. Ale jak widziałam jego spacerowke a właśnie z barletty to jest mega różnica w rozmiarze.

Słoneczko, ja na x-landera nie mogę powiedzieć złego słowa ale myślę, że każdy wózek ma swoich zwolenników jak i przeciwników.

Ja mam Maxi Cosi Mura i moge polecic w 100%. Tez prognozowano mi duze dziecko, a to jeden z nielicznych wozkow, ktory ma naprawde duza gondole (wyglad wozka to jedno, ale to dziecku a byc wygodnie). Na okres jesienno-zimowy, kiedy dziecko trzeba bedzie grubiej ubrac miejsca na pewno wystarczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi też się podoba adamex barletta ale czytałam opinie na temat tego wózka i gondola ponoć jest ok ale wiele osób ma zastrzeżenia do spacerówki. Ponoć dzieci zsuwają się w spacerówce

Też o tym czytałam, ale moja koleżanka z pracy ma i jest mega zadowolona. Tylko jej córcia jest malutka w porównaniu do rówieśników. Ponoć też w tych nowszych wersjach barletty poprawili te spacerowke ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry