Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wcale nie takie drogie te poduszki :) a ona ma wiele zastosowań, bo teraz służyć może nam mamuśkom do spania, później dzieciątku, no i przy karmieniu też na pewno pomoże :) na pewno zaraz jakąś upatrzę :) dzięki za podpowiedź, kobitki jesteście nie zawodne :)
Zaraz się biorę za przeszukiwanie internetu w sprawie wózka :) koniecznie lekkiego, bo III piętro w kamienicy.... Jeszcze sobie tego nie wyobrażam... :)

Ja jestem z przymorza :)
Kurcze też się zastanawiam nad jakąś poduszka rogal do spania ale nie mam pojęcia co lepsze, czy takie C czy poprostu zwykły wałek. Trochę mi też szkoda kasy ale z drugiej strony co noc walczę z mężem o kołdrę bo usilnie zwijam ją pod brzuch żeby było mi wygodniej a on biedny nie ma się czym przykryć :D

Cześć,

Moliczka na allegro zamawiałam własnie taką jak mówi Słoneczko w kształcie listery C- poniżej wklejam link do aukcji, ale pełno tego na all. Pamiętam, że widziałam coś podobnego też w Mama i ja kiedyś, ale nie orientuje się co do cen.
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-dla-dziecka-koc-chmurka-i6510307776.html
No ja sobie odpuszczam część teoretyczną w SR, tylko na ćwiczenia chcę pochodzić. Ech, w ogóle miednica mnie ostatnio tak boli, że się na poważnie zastanawiam nad wizytą u fizjoterapeuty. Pamiętam, że z synkiem też mnie bolało, ale chyba trochę mniej i po koniec przeszło. Byłam wtedy u ortopedy i stwierdził, że miałam jakiś lekki stan zapalny w biodrze i mam nie rumakować - i faktycznie przeszło jak trochę usiadłam na tyłku. Mam tylko nadzieję, że spojenie mi się nie rozłazi....
A tak w ogóle to ja ze Straszyna jestem-ale to już pisałam kiedyś :)

hej, a jakie polecacie poduszki ? jakieś firmy macie sprawdzone ? Ja jestem w temacie dziecięcych firm i tych ubranek zielona :( I czy wiecie gdzie dostanę pieluchy tetrowe, ale no właśnie nie tetrowe tylko bawełniane ;)

Aaaa i co do spania, ja jakiś czas temu kupiłam sobie poduszkę dla ciężarnych "c" od pod głowę, wzdłuż ciała, do między nogami :)polecam!! W pierwszej ciąży najpierw uważałam ze zbędny wydatek, pozniej ze juz żal pieniądz, a po porodzie zalowalam, zdecydowanie wydatek na dluzej :) tym razem kupiłam szybko juz z 1,5miesiaca temu ;) od 1,5-2tyg używam do spania, ach jak cudownie!! :) nobla dla osoby ktora to stworzyla :D

Hej.
Kejt a skąd zamawiasz rogaliki?
Mi pogoda deszczowa niestety nie pomaga :-( ...
Ja jestem ze Śródmieścia :-)

Więc ja się pochwalę, w środę miałam echo serca płodu i pan dr powiedział że jest super wszystko, żadnych nieprawidłowości i zdradził płeć - a zarazem potwierdził :D będzie córeczka! :D we wtorek mamy połówkowe - z radością pójdę skoro wiem że jest ok :)
Co do sr to ja chyba nie pójdę, bo ani czasu ani po co, jak tak niedawno rodziłam :P
Już wiem że mogę sukienki kupować :)
na jutro Mężowi zaplanowałam porządki w kanciapie, by mieć gdzie poupychać niepotrzebne meble :P no i by w następny weekend na przykład zrobił szybki remont w pokoju dziecięcym :D ach!! będzie parka!! :D:D:D
Ja tam się cieszę że już na l4 jestem :) poza tym za dużo rzeczy mam do robienia bym nie miała jak tego z pracą połączyć - wizyty lekarskie moje, wizyty lekarskie starszaka :)
Co do ruchów, niestety moja rusza się tylko gdy ja śpię, albo dłuuuugo się nie ruszam - całkowite przeciwieństwo starszaka - przez co jestem zaniepokojona bo Starszak ruszał się jak ja byłam aktywna a cała noc spał, i jak się urodził tak samo było w dzień nic nie spał, za to caaaałe noce przesypiał (poza karmieniami, ale zaraz po nich zasypiał), fakt ciężko było jak w dzień nic nie spał..., ale lepsze to niż dziecko które cały dzień śpi a w nocy nie :/.....
ja - Zaspa :)

Gd Niedzwiednik

Morena

Mamusie, a skąd jesteście ? ;)

Ja tam wolę taką mżawkę niż upał jak w pracy siedzę :) Mam jednak nadzieję, że jutro padać nie będzie bo robimy kinderbal dla starszaka. Moja panieneczka kopie mnie dzisiaj tak mocno, że cały brzuch mi podskakuje :)

dziewczyny, ale dzisiaj dzień !....leje od samego rana i dołuje mnie ta pogoda...
z fajnych rzeczy, to mogę pochwalić sie, że przejrzałam ubranka dla dzidziusia i jestem troszkę zadowolona :-)

Ja z kolei środę i czwartek w zeszłym tygodniu miałam płaczące

Kasiulaaa, 27 mam wizytę u ginekologa i mam zamiar wziąć L4

Ech ja ostatnio strasznie źle spię w nocy... wykończona jestem. Mam nadzieję, że na dniach mój zamówiony rogal przyjdzie. W ogóle mam dzisiaj dzień na marudzenie więc idę się nad sobą użalać :P

Dziobus ja też tak miałam dlatego od miesiąca jestem na l4. Jak się zle czujesz to idź na zwolnienie, nie ma się co męczyć. Ja odczulam ogromną poprawę odkąd jestem w domu.

Marynarka - nie miałam zaleceń żeby jakoś specjalnie leżeć, ale mialam odpoczywać. Jak chodziłam do pracy strasznie podbrzusze mnie bolało, teraz na l4 jest o niebo lepiej i boli jedynie jak dluzej właśnie siedzę (no chyba że synek kopie albo się narobie w domu jak głupia :P). Lekarz mi powiedział że siedząc po te 8 h w pracy gniotlam cały czas brzuch, to bolało i powodowało wzmożony ucisk na szyjke która zaczęła się przez to skracac, a teraz jak tyle nie siedzę to nie ma tego ucisku i szyjka mogła wrócić do swoich pierwotnych wymiarów. Dla mnie siedzenie to najgorsze co może być, szczególnie takie proste na krześle. Na kanapie w domu to przynajmniej tak pół leżąco siedzę i jest ok, w pracy byłoby to nie możliwe. Ale głównie staram się albo leżeć albo chodzić.

Mimi - no tak ja to rozumiem, ale przez tyle lat w pracy nigdy nikogo nie zatrudniali... Poza tym ta dziewczyna ma dostać normalna umowe o pracę, a nie na zastępstwo :( ona niby ma powiedziane że to tylko zastępstwo ale będzie jako normalny pracownik żeby mieć te wszystkie korzyści pracownicze. Więc to wszystko jest takie nagiete, pewnie dlatego że to jest czyjas znajoma i ponoć miala problem by dostać gdzieś pracę na taką normalna umowę a nie zlecenie czy dzieło. Byłam pewna że u mnie w pracy nie ma mowy o takich sytuacjach ale jak widać nigdy nie wiadomo co kogo czeka. Staram się nie martwić, co ma być to i tak będzie, a jakby nie patrzeć to dziecko teraz jest najważniejsze.

Cześć dziewczyny! ja dziś po wizycie i jestem zadowolona :-) synuś dobrze rośnie, z łożyskiem tez dobrze (było nisko ale już podniosło sie w miarę rozrastania się macicy) wyniki wszystkie dobre a za tydzień mam połówkowe.

Kasiula nie martw się pracą, u nas prawie zawsze zatrudniają na zastępstwo, bo wiadomo, że jak kobieta jest na L4 i potem roczny urlop rodzicielski to trochę potrwa zanim wróci do pracy, ale pracownik na zastępstwo nie ma wszystkich praw jak normalny pracownik i jak będziesz chciała wrócić to umowa na zastępstwo kończy się. Za mnie też była dziewczyna na zastępstwo ale już jest na L4 ciążowym :-)))

Cześć dziewczyny, ja już ledwo daję radę w pracy. Przez to siedzenie przy biurku, boli mnie podbrzusze i ogólnie czuję się zmęczona. Ja też chcę pracować tylko do końca miesiąca i potem już odpoczywać.

Kasiula, a co robiłaś, że szyjka Ci się wydłużyła? Skracała Ci się? Miałaś zalecenie, żeby leżeć?

Moja znajoma rodziła na klinicznej dwa lata temu i tam też chodziła do szkoły rodzenia i bardzo poleca.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry