Widok

Mamy po cc - jak dbalyscie o rane/blizne?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak dbalyscie o rane, blizne po cc? Stosowalyscue jakies kremy, plastry? I od kiedy mozna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko spryskiwanie octeniseptem, nic wiecej nie potrzeba
ja oprócz tego po 6 tyg. od cc - wg wskazań ze szpitala - zaczęłam smarować contratubexem (przestałam wówczas stosować octanisept)
Zgadzam się z przedmówczynią, wystarczy rano i wieczorem ranę przemywać octeniseptem.
a ja serdecznie polecam plastry sutricon, na allegro tansze niz w aptece, jestem bardzo zadowolona :)
Ma być czysto i sucho ;) No i Octenisept też nie zaszkodzi :)
image
Spryskiwałam octeniseptem. Jak mi się przypomni smaruje maścią no scar
na początek wystarczy octanisept a potem polecam coś na blizny, ja najpierw użwałam NoScar i widać było różnicę a potem BioOil i efekt super, tym bardziej że oprócz blizny działał też na rozstępy
Przecież tej blizny i tak nie widać, jest schowana w fałdzie skórnym na granicy brzuch - bikini...
nie przeciążać mięśni żeby się coś nie rozeszło i octenisept, rana jest na linii bielizny więc nie ma z nią problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też używałam tylko Octenisept, na początku kilka razy dziennie, później tylko 2 razy na dzień. Używałam także do mycia szare mydło naturalne Biały jeleń, w zasadzie od samego początku. Blizny prawie nie widać.
W ogóle nie dbałam , żadnego spryskiwania czy smarowania,standardowa higiena osobista ,mycie tym samym żelem pod prysznic co resztę ciała,to wszystko,blizny prawie nie widać.
A z innej beczki - kiedy zaczynałyście ćwiczenia na brzuch. Chodzi o taki intensywniejszy trening.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie mam żadnej fałdy skórnej na brzuchu, a blizny niczym nie smarowałam ani nie spryskiwałam i jest idealnie płaska i bardzo blada. trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby zobaczyć, że to nie odcisk od bielizny;)
Magda, po 5 m-cach ruszyłam z ćwiczeniami.

Marta, gratuluję idealnie płaskiego brzucha. :)
Moja blizna po dwóch latach jest juz też mało widoczna ale fald skory niestety jest ;) hehe Ja polecam bio oil
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rano i wieczorkiem pryskałam octeniseptem.
image
Ja od 4tego tygodnia stosuje sutricon i rana dalej się goi więc mam nadzieję że będą efekty.
Myłam rane szarym mydłem. Niczym nie psikałam/smarowałam do momentu zdjęcia szwów. Potem po umyciu szarym jeleniem smarowałam maścią CEPAN.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

do góry