Widok

Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 7

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku:

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzień dobry :)
zapuściłam się wczoraj na zakupy i kupiłam aż paczkę pampersów :D
a czas goni...
muszę w końcu powyciągać najmniejsze ubranka do prania i zrobić listę co mi potrzeba do szpitala
Witam w nowym watku:)

Jesli chodzi o Kliniczna to na pewno nie trzeba miec druku bo dzwonilam.Mi to na reke,bo ja juz drukow nie dostaje,a nie chce mi sie do ksiegowej jechac.

Asiaczek,to faktycznie zaszalalas na zakupach:))
Ja nauczona poprzednim wczesniejszym porodem dokupuje juz ostatnie pitoly. Niech lezy juz w domu:)

Mi sie dzis snilo,ze mala mi wypadla z brzucha,przez pepek:) probowalam ja wcisnac do srodka bo to bylo przed 18 marca! A ona juz nie chciala! Ale bylam zalamana:) dobrze ze to tylko sen.
Ja ostatnio byłam u lekarza i w systemie wyskoczyło,że nie jestem ubezpieczona,musiałam wypisać deklaracje i Pani w rejestracji powiedziała żebym do ZUS-u zadzwoniła wyjaśnić sprawę bo Oni tam mają straszny bałagan -nie kazała mi donosić żadnego zaświadczenia.Pojechałam do ZUS-u i okazało się,że coś było nie tak z moja deklaracja,mąż zadzwonił do księgowej i ta powiedziała,ze sprawę załatwi ale zanim ZUS zaktualizuje moje ubezpieczenie może minąć parę dni.Dwa dni później znowu byłam u tego samego lekarza i znowu wypisywałam deklaracje,Pani w rejestracji nawet nie zapytała czy załatwiłam w ZUS-ie sprawę.Ale teraz już jest wszystko ok bo jak byłam u ginekologa to system wyświetlił,że jestem ubezpieczona-ale żadnych druków donosić nie musiałam.

Mamaalanka, teraz takie sny będą częstsze :) Mnie przeraża to, że jak już śnię, to strasznie realistyczne rzeczy, jak się budzę to czasem muszę chwile pomyśleć, czy to się zdarzyło naprawdę :)
Skurcze mi przeszły, na szczęście, po godzinnej kąpieli w ciepłej wodzie (wiem, że niezdrowo). Weszłam do wanny i taaaaaka ulga, że nie chciałam z niej wychodzić.
Włączył mi się już instynkt wicia gniazda, chodzę i sprzątam... a że jestem bałaganiarą ( po wierzchu sprzątnięte, w szufladzie milion papierów sprzed kilku lat)... to, no.. :) jest co robić.
melduję się w nowym wątku
dziewczyny czy Pampers premium care są dobre, lub lepsze od zwykłych niebieskich? Bo ja zawsze tylko te niebieskie kupowałam i nie wiem a znalazłam taką ofertę na mydeal

http://www.mydeal.pl/caly_kraj-pieluszki_pampers_premium_care-12168.html
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Wlasnie tez sie zastanawialam nad ta oferta,a nie uzywalam tych pieluch.Bo cena chyba dobra,chociaz w promocji niebieskie mozna kupic tez za 40zl
Dziewczyny a te otulaczki motherhood,ma ktos? bo tak sie zastanawiam.
Te pieluchy zdecydowanie się opłaca wziąć po tej cenie. Są moim zdaniem ciut lepsze od sleeep&play (te zielono-niebieskie), a zazwyczaj droższe o 50%.
miałam paczkę 2 chyba tych premium care i nie lubiłam ich, bo mają taką siateczkę, która się przyklejała do pupy :/

sleep&play są pomarańczowe niebieskie czy zielone i nie mają rozciągliwych boków, najgorsze z możliwych :)

zwykłe niebiesko zielone ( 1 i 2 żółto zielone) są teraz w auchan, kupiłam paczkę 2 80szt i 3 70 szt za 37zł chyba

mi na mydeal pokazuje, że już są wyprzedane...
My się też meldujemy w nowym wątku :)
Dzięki za odp. w spr. RMUA :) ja nie dostaję papierowo już nie pamiętam od kiedy (ktos wpadł na genialny pomysł na oszczędności :P) tylko kadrowa przysyła mailem :P a że nie mam w domu sprawnej drukarki to się właśnie zastanawiałam czy ją ścigać jeszcze o przesłanie styczniowego (w razie co) czy poczekać do połowy miesiaca i poprosić żeby przesłała mi papierowy :))
Ja od dziś mam równe 4 tygodnie do terminu!! aaaaa :P
Młodszy z zap. płuc zdecydowanie lepiej - broi jak zdrowy, ale za to starszy ma gorączkę i z nosa mu ciurkiem leci :((( ehhh niech to sie skończy wreszcie :PP
Te Premium Care są ciut bardziej miękkie od tych normalnych, ja mam po jednej paczce 1 i 2 a reszta te żółto-zielone.
Do spania na początek mamy rożki, a jak maluch nie będzie lubił być zawinięty to będziemy ich używać jako kołderki, a pod główkę flanelowa pieluszka.
Ja mam i rożek i śpiworek i kołderkę i kocyki :P Chyba zaczniemy od rożka, bo wydaje mi się, że też łatwiej w nim dziecko podnieść (a ja na początku będę bardzo niepewna), a potem się zobaczy.

Ja właśnie wróciłam do domu z zakupionym wózkiem i fotelikiem :)
Jaki wózek kupiłaś?My nadal nie możemy się na żaden zdecydować:(

Mamaalanka - taki otulaczek miała dziewczyna z którą w szpitalu leżałam i ona sama stwierdziła że wogóle się nie nadaje bo nie można nim dobrze dziecka opatulić. Dla mnie też on słabo na żywo wyglądał.
A odnośnie pampersów to do jakiego czasu używałyście 1?Wiem,ze to zależy od wagi dziecka,ale tak orientacyjnie?Bo nie wiem ile paczek 1 mam kupić?

Co do pieluch to podzielam zdanie Asiaczek_S_88, ta siateczka w Premium Care była dziwna i do tyłka się kleiła.
Rona kupiliśmy wózek Roan Marita. Najbardziej mi się podobał wizualnie, bo jest taki klasyczny, a poza tym ma dwie podstawowe zalety: ma duże pompowane koła idealne na nasze rozwalone chodniki, ale też np. na spacery po lesie i bardzo dużą gondolę z funkcją kołyski.
Przyjaciółka miała ten wózek i bardzo mi go polecała.
Znam ten wózek,moja znajoma też taki ma i jest z niego bardzo zadowolona...Kurcze ja się też muszę w końcu na jakiś zdecydować.

Mara Jade, dobry wybór wózeczka :) Lubię go, aczkolwiek nie jestem pewna, ale czy spacerówkę możesz rozłożyć na płasko? Kiedyś miałam okazję go odkupić, ale ponoć nie można, a nie chciałabym żeby Mały spał na siedząco..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

do góry