Widok

Maz nie jest ojcem dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mam pytanie moja znajoma jest mezatka od 6 lat ma syna 5 letniego jej maz nie jest ojcem dziecka ale przyjal je jak swoje dal nazwisko itd .Teraz jej odbilo i chce sie rozwiezxc z tym mezem .Jakie kroki on moze zrobic bo w koncu po co ma placic na nieswojego syna:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A weź ich kopnij w tyłki, nic nie doradzaj, niech sami siedzą w tym bagnie, bo dziecku już krzywdę zrobili.

To bycie ojcem dziecka ma zależeć od układów z matką?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
hmmmmmmm :)

Mój kumpel tak płaci na nie swoją trójkę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
stad pytanie szkoda mi tego faceta :( moj ex by nie placic to wypiera sie dziecka a ten kocha i dba o nie sowje dziecko to jest swiat.
Sam mówi że jest ojce, przyjął chłopca jak swojego, dał nazwisko itp. Przez 5 lat go wychowywał a teraz co? Dla tego chłopca jest na pewno tatą, kims bardzo ważnym i nie powinien się uchylać od odpowiedzialności finansowej i od kontaktów z dzieckiem.

Inną sprawą jest matka chłopca - na jej miejscu byłoby mi głupio prosić o alimenty, skoro to nie jest biologiczny ojciec, a rozwód to jej decyzja. Skoro podjęła tą decyzję sama to powinna za nią sama zapłacić.

Moim zdaniem obie strony powinny wykazać się klasą w tej sytuacji, ale jak widać z opisu może to być trudne. Szkoda, ze względu na dziecko:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Faceta Ci żal? Podjął decyzję o usynowieniu dziecka, po pięciu latach mu się odwidziało i Ci go ŻAL? Dziecka chyba?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
stad moje pytanie co on pwoienien zrobic :( prosze o odp jesli ktos mial podobnie .
...czyli NIGDY nim nie był tak na dobrą sprawę;(
jak dal nazwisko to adoptowal wiec jest to JEGO dziecko. i niech sobie pomysli jakby On sie poczol jak Jego Tata by mu powiedzial ze mama jest be a ty nie jestes moj wiec narazie a przedtem kochany synek byl. LUDZIE dzieci to nie zwierzeta (z reszta te tez ze zmiana wlasciciela cierpia) ze na gwiazdke przygarniam a na wielkanoc wyrzucam!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
MM, nie bierz tego faceta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
bez sensu...
ale ona nic nie napisala ze ten facet mowi, ze to nie jego tylko ze tej matce odbilo
sorry nie przeczytałam do konca
racja dziewczyny do dupy z takimi facetami najpierw mówi, że jego a zaraz potem, że nie chce płacic ehh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W sumie to my nie wiemy czy to ON nie chce...
co prawda to prawda:)
Mama Misi: "stad moje pytanie co on pwoienien zrobic :( prosze o odp jesli ktos mial podobnie ."

- Według mnie facet powinien płacić a oprócz tego oczywiście spotykać się z dzieckiem.

- Poza tym według mnie matka nie powinna żądać od tego faceta żadnych pieniędzy.

- Pieniądze powinny być dobrowolnie dawane przez tego pana, może nie w jakiejś wysokiej kwocie, ale jednak powinny być.

- Jestem dzieckiem którego rodzice się rozwiedli i wiecie co najbardziej boli? Jak "tatuś" nie kontaktuje się z własną córką.
Przecież to nie on chce rozwodu tylko jego żona,
"Teraz jej odbilo i chce sie rozwiezxc z tym mężem"
Kulka - a jakie to ma znaczenie dla dziecka?
Był dla niego ojcem przez 5 lat, to i teraz musi.

A babka faktycznie chyba jakaś dziwna że jej odbiło i chce się rozwieść.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
z tym rozwodem to kazdy kij ma dwa konce, ja tam nie popieram rozwodow z widzimisie, tylko trzeba popracowac nad zwiazkiem, czasem troche przeczekac ale to temat rzeka i co sytuacja to inne problemy.

ale dla dziecka to nie ma znaczenia. facet 5lat dawal dziecku poczucie bezpieczeństwa pozwolił do siebie mowic TATO i teraz ma dzieciaka zamiesc ze swojego zycia?bo sie nie dogadal z mamuska jest dorosly i powinien wiedziec jakie sa konsekwencje i odpowiedzialnosc wobec dziecka,

kolezanka jest taka slodko pomagajaca temu facetowi, bo nie wiem czy On tego chce tylko to chce mu zasugerować.
Dlaczego jak jej odbiło to on ma płacić dalej na NIESWOJE dziecko,niech zgłosi się do biologicznego tatusia po kaskę .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry