Widok
Menu
Myślę że ten wątek może się przydać przy wyborze menu. Można by tu zamieścić menu i za ile ono jest zrobione. Będzie można porównać różne cateringi.
To ja zacznę trochę pisania jest
Kotlet z piersi kurczaka z porą(jak de volai)
karkówka faszerowana
kotlet z piersi z ananasem
zrazy po węgiersku
dwa sosy
trzy surówki
rosół z makaronem -to na obiad
galantyna z pstrąga
galantyna z kurczaka
jajko w majonezie
śledzik w occie
śledzik w oleju
dzwonki z pstrąga
pstrąg wędzony
węgorz wędzony
pierś z kurczaka w maladze
klopsiki w occie
półmiski szwedzkie
koreczki w melonach
ryba po grecku
karp smażony z jabłkiem
bigos
paszteciki z barszczem
strogonof
żurek na poprawiny
karkówka w sosie tatarskim
schab z pieczarkami
kurvzak pieczony
sałatka makaronowa
sałatka z gyrosa
sałatka kalafiorowa
sałatka chłopska
no i dla chętnych była jeszcze golonka po bawarsku, myślę że nic więcej nie zapomniałam
takie menu miała moja koleżanka za 100 zł na osobę i warto dodać że wszystko było świeże , smaczne i ładnie udekorowane W piątek ryby jeszcze pływały a w sobotę już były na półmiskach
To ja zacznę trochę pisania jest
Kotlet z piersi kurczaka z porą(jak de volai)
karkówka faszerowana
kotlet z piersi z ananasem
zrazy po węgiersku
dwa sosy
trzy surówki
rosół z makaronem -to na obiad
galantyna z pstrąga
galantyna z kurczaka
jajko w majonezie
śledzik w occie
śledzik w oleju
dzwonki z pstrąga
pstrąg wędzony
węgorz wędzony
pierś z kurczaka w maladze
klopsiki w occie
półmiski szwedzkie
koreczki w melonach
ryba po grecku
karp smażony z jabłkiem
bigos
paszteciki z barszczem
strogonof
żurek na poprawiny
karkówka w sosie tatarskim
schab z pieczarkami
kurvzak pieczony
sałatka makaronowa
sałatka z gyrosa
sałatka kalafiorowa
sałatka chłopska
no i dla chętnych była jeszcze golonka po bawarsku, myślę że nic więcej nie zapomniałam
takie menu miała moja koleżanka za 100 zł na osobę i warto dodać że wszystko było świeże , smaczne i ładnie udekorowane W piątek ryby jeszcze pływały a w sobotę już były na półmiskach
My mamy takie:
OBIAD:
- rosół z makaronem
- filet z kurczaka z nadzieniem
- eskalopki (schab zapiekany z pieczarkami i serem)
- zrazy wołowe, schab panierowany
kotlet mielony z pieczarkami + mięso drobiowe gotowane
- ziemniaki, trzy rodzaje surówek, kompot
deser lodowy z bakaliami i bitą śmietaną
DANIA GORĄCE:
- flaki lub strogonoff lub zupa gulaszowa z klopsikami
- filet z kurczaka grilowany w sosie 4 sery + makaron lub szaszłyk + frytki
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym + karczek pieczony lub kurczak faszerowany
- ryba w sosie cytrynowo maślanym + ryż lub gołąbki
- barszcz czerwony z pasztecikami lub krokietami
Tort piętrowy (z bitą śmietaną)
PRZYSTAWKI:
- śledź w sosie słodko-kwaśnym
- śledź marynowany z cebulą
- ryba z warzywami w zalewie słodko kwaśnej
- rolada z karczku, rolada z boczku, sos czosnkowy
- wędlina do dekoracji
- schab nadziewany śliwką lub morelą w galarecie
- pstrąg w galarecie, zimne nóżki wieprzowo-drobiowe
- galantyna z kurczaka, pasztet wiejski w galarecie
- sałatki trzy rodzaje
- jajka faszerowane, pieczarki konserwowe, oliwki
- pomidor, ogórek (w sezonie) lub papryka, ogórek konserwowy
- kawy i herbaty bez ograniczeń
- słodycze, chleb weselny
- owoce sezonowe
Ciasta:
- sernik z brzoskwinią
- ciasto makowe
- biszkopt z kremem, brzoskwinią i galaretką
- jabłecznik
- ciasto czekoladowe z kremem alkoholowym
- piernik
- ciasto dnia
POPRAWINY:
- żurek z jajkiem i kiełbasą
- kapusta zasmażana + żeberka w miodzie + kopytka
- zupa gulaszowa z klopsikami lub strogonoff lub flaki
- pulpety mięsne z ryżem w sosie chińskim lub risotto z ryżem
Cena od talerzyka 200 zł
OBIAD:
- rosół z makaronem
- filet z kurczaka z nadzieniem
- eskalopki (schab zapiekany z pieczarkami i serem)
- zrazy wołowe, schab panierowany
kotlet mielony z pieczarkami + mięso drobiowe gotowane
- ziemniaki, trzy rodzaje surówek, kompot
deser lodowy z bakaliami i bitą śmietaną
DANIA GORĄCE:
- flaki lub strogonoff lub zupa gulaszowa z klopsikami
- filet z kurczaka grilowany w sosie 4 sery + makaron lub szaszłyk + frytki
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym + karczek pieczony lub kurczak faszerowany
- ryba w sosie cytrynowo maślanym + ryż lub gołąbki
- barszcz czerwony z pasztecikami lub krokietami
Tort piętrowy (z bitą śmietaną)
PRZYSTAWKI:
- śledź w sosie słodko-kwaśnym
- śledź marynowany z cebulą
- ryba z warzywami w zalewie słodko kwaśnej
- rolada z karczku, rolada z boczku, sos czosnkowy
- wędlina do dekoracji
- schab nadziewany śliwką lub morelą w galarecie
- pstrąg w galarecie, zimne nóżki wieprzowo-drobiowe
- galantyna z kurczaka, pasztet wiejski w galarecie
- sałatki trzy rodzaje
- jajka faszerowane, pieczarki konserwowe, oliwki
- pomidor, ogórek (w sezonie) lub papryka, ogórek konserwowy
- kawy i herbaty bez ograniczeń
- słodycze, chleb weselny
- owoce sezonowe
Ciasta:
- sernik z brzoskwinią
- ciasto makowe
- biszkopt z kremem, brzoskwinią i galaretką
- jabłecznik
- ciasto czekoladowe z kremem alkoholowym
- piernik
- ciasto dnia
POPRAWINY:
- żurek z jajkiem i kiełbasą
- kapusta zasmażana + żeberka w miodzie + kopytka
- zupa gulaszowa z klopsikami lub strogonoff lub flaki
- pulpety mięsne z ryżem w sosie chińskim lub risotto z ryżem
Cena od talerzyka 200 zł
To wklejam moje(przykladowe) :) W 2009 cena 120-125 zł za osobę
OBIAD
♥ Rosół czysty z bułka paryską lub Rosół z makaronem
♥ Ryż z białym sosem oraz Kurczak z rosołu
♥ Ziemniaki z zieleniną, Sos myśliwski, Frytki
Mięsa /pięć rodzajów do wyboru/:
♥ Schab panierowany z pieczarkami
♥ Pierś z kurczaka z brokułami i serem
♥ Filet z kurczaka z ananasem
♥ Kotlet de’volaille
♥ Zrazy wołowe
♥ Roladki wieprzowe
♥ Schab ze śliwką
Surówki /trzy rodzaje do wyboru /
♥ Buraczki z jabłkiem
♥ Surówka wiosenna
♥ Surówka z kapusty pekińskiej
♥ Surówka z selera z rodzynkami
♥ Surówka z pora z brzoskwinią
♥ Surówka z marchewki
Jarzyny gotowane /dwa rodzaje do wyboru /
♥ Groszek z marchewką
♥ Kalafior z wody /sezonowo/
♥ Fasolka szparagowa /sezonowo/
♥ Brokuły gotowane
DESER
♥ Lody z bitą śmietaną i owocami
♥ Owoce na paterach
♥ Kawa, herbata
KOLACJA ZIMNA
♥ Półmisek szwedzki /boczek faszerowany, karkówka pieczona, pierś z indyka/
♥ Półmisek przekąskowy /marynaty/
♥ Pstrąg w galarecie
♥ Śledź faszerowany / Śledzik tradycyjny w oleju
♥ Rolada na dziko w sosie tatarskim
♥ Sałatka grecka /lub inna/
♥ Tymbaliki drobiowe
♥Jajko w szynce ze szparagami
♥Pieczywo, Masło
KOLACJA CIEPŁA
♥ Łosoś pieczony w sosie prowansalskim
♥ Udko faszerowane w chlebie
♥ Klopsiki z pieczarkami
♥ Flaczki lub bogracz
♥ Barszcz czysty
OBIAD
♥ Rosół czysty z bułka paryską lub Rosół z makaronem
♥ Ryż z białym sosem oraz Kurczak z rosołu
♥ Ziemniaki z zieleniną, Sos myśliwski, Frytki
Mięsa /pięć rodzajów do wyboru/:
♥ Schab panierowany z pieczarkami
♥ Pierś z kurczaka z brokułami i serem
♥ Filet z kurczaka z ananasem
♥ Kotlet de’volaille
♥ Zrazy wołowe
♥ Roladki wieprzowe
♥ Schab ze śliwką
Surówki /trzy rodzaje do wyboru /
♥ Buraczki z jabłkiem
♥ Surówka wiosenna
♥ Surówka z kapusty pekińskiej
♥ Surówka z selera z rodzynkami
♥ Surówka z pora z brzoskwinią
♥ Surówka z marchewki
Jarzyny gotowane /dwa rodzaje do wyboru /
♥ Groszek z marchewką
♥ Kalafior z wody /sezonowo/
♥ Fasolka szparagowa /sezonowo/
♥ Brokuły gotowane
DESER
♥ Lody z bitą śmietaną i owocami
♥ Owoce na paterach
♥ Kawa, herbata
KOLACJA ZIMNA
♥ Półmisek szwedzki /boczek faszerowany, karkówka pieczona, pierś z indyka/
♥ Półmisek przekąskowy /marynaty/
♥ Pstrąg w galarecie
♥ Śledź faszerowany / Śledzik tradycyjny w oleju
♥ Rolada na dziko w sosie tatarskim
♥ Sałatka grecka /lub inna/
♥ Tymbaliki drobiowe
♥Jajko w szynce ze szparagami
♥Pieczywo, Masło
KOLACJA CIEPŁA
♥ Łosoś pieczony w sosie prowansalskim
♥ Udko faszerowane w chlebie
♥ Klopsiki z pieczarkami
♥ Flaczki lub bogracz
♥ Barszcz czysty
ZUPY:
1.Rosół z makaronem - dla każdego gościa
OBIAD:
1.Kurczak w potrawce - 70% gości
2.Kotlet de'Volaille - dla każdego gościa
3.Schab pieczony z pieczarkami -70% gości
4.Karkówka w ziołach - 70% gości
5.Zraz wołowy zawijany - 70% gości
6.Ziemniaki
7.Frytki
8.Bukiet surówek na półmiskach
9.Marchew z groszkiem
10.kalafior
11.fasolka szparagowa
DESER:
1.Lody z bitą śmietaną (polewa czekoladowa)
KOLACJA:
1.Schab serwowany w maladze
2.Jajko mole na sałatce jarzynowej
3.Ryba w galarecie ( pstrąg )
4.Półmiski szweckie ( plater serów i wędlin)
5.Śledź po kaszubsku
6.Leczo po węgersku
7.Barszcz czysty z pasztecikiem serwowany po północy
8.Sałatka grecka
9.Sałatka z tuńczyka
10. Sałata caprese .
11.Pieczywo
12.Masło
145zł od osoby
1.Rosół z makaronem - dla każdego gościa
OBIAD:
1.Kurczak w potrawce - 70% gości
2.Kotlet de'Volaille - dla każdego gościa
3.Schab pieczony z pieczarkami -70% gości
4.Karkówka w ziołach - 70% gości
5.Zraz wołowy zawijany - 70% gości
6.Ziemniaki
7.Frytki
8.Bukiet surówek na półmiskach
9.Marchew z groszkiem
10.kalafior
11.fasolka szparagowa
DESER:
1.Lody z bitą śmietaną (polewa czekoladowa)
KOLACJA:
1.Schab serwowany w maladze
2.Jajko mole na sałatce jarzynowej
3.Ryba w galarecie ( pstrąg )
4.Półmiski szweckie ( plater serów i wędlin)
5.Śledź po kaszubsku
6.Leczo po węgersku
7.Barszcz czysty z pasztecikiem serwowany po północy
8.Sałatka grecka
9.Sałatka z tuńczyka
10. Sałata caprese .
11.Pieczywo
12.Masło
145zł od osoby
Weselna wódka, a na zagryzkę ślimaki :) ciekawa jestem kto by spróbował takiej mieszanki? :) Faktycznie są przepyszne, ale raczej nie przejdą na polskim weselu, nie ukrywajmy ludzie na wtedy chcą dobrze zjeść, pobawić się i oczywiście wypić "%", a będą brać się za to co jest dla nich smaczne i przede wszystkim znane :)
Poza tym wesele to chyba nie miejsce (ani odpowiedni czas) na próbowanie i poznawanie nowości kulinarnych...
Poza tym wesele to chyba nie miejsce (ani odpowiedni czas) na próbowanie i poznawanie nowości kulinarnych...
nie kazdy lubi eksperymentowac z jedzeniem. nie mozna ludzi do tego zmuszac . co za problem ulozy menu ktore bedzie mialo elementy swojskie i wykwintne. my bedziemy mieli duzo wegetarian i musimy wkomponowac w menu bezmiesne potrawy, ale na weselach tyle tego jedzenia jest ze sie da latwo pokombinowac
no właśnie to zależy gdzie masz te wesele bo np mój kumpel był na weselu w pewnym hotelu w Rumi i obiad fakt był dobry ale do północy oprócz ciasta to nic nie było jak po północy postawili jakieś półmiski to było tego tak mało że on nic nie dostał bo siedział gdzieś w rogu a pan młody na koniec wesela jeszcze musiał coś dopłacić
my minimalnie eksperymentujemy: ale mamy obiadek przedłużony, a nie wesele.
przystawki- rybki wędzone z sosem i grzankami, różnego rodzaju placki (z fety, z ryby, ziołowe), sery, grzybki, korniszony, tzw przegryzki
zupka- z kurek i rosołek (osobiście uważam, że nie ma lepszej zupy)
obiadek: kaczka pieczona czymś tam nadziewana, oraz wspomniany struś
deserek- naleśnik węgierski (nadziewany migdałami i rodzynkami, polany czekoladą płonącą).
naleśnika już bym zjadła.
przystawki- rybki wędzone z sosem i grzankami, różnego rodzaju placki (z fety, z ryby, ziołowe), sery, grzybki, korniszony, tzw przegryzki
zupka- z kurek i rosołek (osobiście uważam, że nie ma lepszej zupy)
obiadek: kaczka pieczona czymś tam nadziewana, oraz wspomniany struś
deserek- naleśnik węgierski (nadziewany migdałami i rodzynkami, polany czekoladą płonącą).
naleśnika już bym zjadła.
A to moje przykładowe za 165 zł:
ROZPOCZĘCIE IMPREZY
- Powitanie chlebem i solą
- Szampan
ZIMNA PRZYSTAWKA
- Łosoś wędzony podany na placku ziemniaczanym z sosem tzatziki
OBIAD
- Zupa grzybowa
- Roladki indycze nadziewane szpinakiem w sosie rokpol lub kurkowym
- Zraz wołowy
- De volaille
- Szaszłyk drobiowy
- Schabowy
- Sandacz w sosie krewetkowym
- Zestaw surówek (do uzgodnienia)
- Ziemniaki gotowane, kulki ziemniaczane (smażone)
GARMAŻ
- Tatar z łososia
- Tatar z polędwicy
- Carpaccio z łososia
- Schab z morelą w maladze
- Rolada z kurczaka w maladze
- Wędliny na platerach
- Deska serów
- Jajka w sosie tatarskim
- Łosoś faszerowany
- Pstrąg w galarecie
- Marynaty
- Pieczywo, masło
SAŁATKI
- Sałatka Grecka
- Sałatka Hawajska
- Owoce
KOLACJA
- Barszczyk czysty ½
- Rosół ½
- Łosoś gotowany
- Leczo
- Kurczak pieczony
- Kaczka faszerowana
- Około godziny 23:00 zupa węgierska oraz flaczki
- Około godziny 01:00 do wyboru: - szynka pieczona z kaszą na ostro serwowana przez kucharza
- prosię pieczone płonące z sosem pieczeniowym żurawinowo-chrzanowym i kaszą na ostro serwowane przez kucharza
NAPOJE
- Kawa herbata bez ograniczeń
tyle ze ja jeden tatar napewno wyrzuce i dam w to miejsce jakies eskalopki czy cosik takiego :)
ROZPOCZĘCIE IMPREZY
- Powitanie chlebem i solą
- Szampan
ZIMNA PRZYSTAWKA
- Łosoś wędzony podany na placku ziemniaczanym z sosem tzatziki
OBIAD
- Zupa grzybowa
- Roladki indycze nadziewane szpinakiem w sosie rokpol lub kurkowym
- Zraz wołowy
- De volaille
- Szaszłyk drobiowy
- Schabowy
- Sandacz w sosie krewetkowym
- Zestaw surówek (do uzgodnienia)
- Ziemniaki gotowane, kulki ziemniaczane (smażone)
GARMAŻ
- Tatar z łososia
- Tatar z polędwicy
- Carpaccio z łososia
- Schab z morelą w maladze
- Rolada z kurczaka w maladze
- Wędliny na platerach
- Deska serów
- Jajka w sosie tatarskim
- Łosoś faszerowany
- Pstrąg w galarecie
- Marynaty
- Pieczywo, masło
SAŁATKI
- Sałatka Grecka
- Sałatka Hawajska
- Owoce
KOLACJA
- Barszczyk czysty ½
- Rosół ½
- Łosoś gotowany
- Leczo
- Kurczak pieczony
- Kaczka faszerowana
- Około godziny 23:00 zupa węgierska oraz flaczki
- Około godziny 01:00 do wyboru: - szynka pieczona z kaszą na ostro serwowana przez kucharza
- prosię pieczone płonące z sosem pieczeniowym żurawinowo-chrzanowym i kaszą na ostro serwowane przez kucharza
NAPOJE
- Kawa herbata bez ograniczeń
tyle ze ja jeden tatar napewno wyrzuce i dam w to miejsce jakies eskalopki czy cosik takiego :)
To ja również podam moje menu, chociaż miałam już wesele ;)
MENU
Danie obiadowe:
* zupa krem z borowików
* ziemniaki, ryż, ziemniaki pieczone, frytki
* kotlet devolei, kotlet szwajcarski, indyk w sosie brzoskwiniowym, zrazy wołowe, pieczeń wieprzowa (szynka, karkówka)
* zestaw surówek: sałatka z buraczka, kapusta czerwona, sałatka z kapusty pekińskiej, kalafior, marchewka z groszkiem, brokuły
* deser: lody z gorącym sosem truskawkowym
Zimne zakąski:
* schab w galarecie (ze śliwkami)
* pstrąg w galarecie
* rolada z indyka
* sałatka amerykańska
* jajko w szynce
* półmisek szwedzki
* półmisek warzyw (ogórek, pomidor, papryka pikle)
* sałatki śledziowe 3 rodzaje
* sałatka jarzynowa
Zakąski ciepłe:
* befstrogonof
* pałki z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym
* szynka pieczona
* barszcz z pasztecikami
Napoje: kawa, herbata
Poprawiny: żurek z białą kiełbasą
Cenza 150 zł./ os. Dzieci 50%
Wszystkiego było tak dużo, ze niemogliśmy tego pomieścić do samochodu po poprawinach :) A ludzi się zajadali i mówili, że wszystko przepyszne :) A gości mieliśmy różnych, również takich bardzo wybrednych, którzy jadają w najlepszych restauracjach :)
MENU
Danie obiadowe:
* zupa krem z borowików
* ziemniaki, ryż, ziemniaki pieczone, frytki
* kotlet devolei, kotlet szwajcarski, indyk w sosie brzoskwiniowym, zrazy wołowe, pieczeń wieprzowa (szynka, karkówka)
* zestaw surówek: sałatka z buraczka, kapusta czerwona, sałatka z kapusty pekińskiej, kalafior, marchewka z groszkiem, brokuły
* deser: lody z gorącym sosem truskawkowym
Zimne zakąski:
* schab w galarecie (ze śliwkami)
* pstrąg w galarecie
* rolada z indyka
* sałatka amerykańska
* jajko w szynce
* półmisek szwedzki
* półmisek warzyw (ogórek, pomidor, papryka pikle)
* sałatki śledziowe 3 rodzaje
* sałatka jarzynowa
Zakąski ciepłe:
* befstrogonof
* pałki z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym
* szynka pieczona
* barszcz z pasztecikami
Napoje: kawa, herbata
Poprawiny: żurek z białą kiełbasą
Cenza 150 zł./ os. Dzieci 50%
Wszystkiego było tak dużo, ze niemogliśmy tego pomieścić do samochodu po poprawinach :) A ludzi się zajadali i mówili, że wszystko przepyszne :) A gości mieliśmy różnych, również takich bardzo wybrednych, którzy jadają w najlepszych restauracjach :)
troszke sie przestraszylam, bo menu ktore zaproponowano w Lukullusie za 150zl/os wydaje mi sie w porownaniu z Waszymi bardzo skromne. czy tylko mi sie wydaje?
DANIE NA CIEPŁO:
rosół z makaronem
schab w sosie kurkowym, pierś z kurczaka z pieczarkami, pieczeń wieprzowa w sosie korniszonowym, ziemniaki, zestaw surówek (2 rodzaje)
PRZEKASKI NA ZIMNO:
karkówka pieczona
kurczak na ostro
szczupak faszerowany
pstrąg w galarecie
tarina francuska
jajka Moulline
pierś z indyka nadziewana brzoskwiniami w galarecie
schab pieczony naziewany śliwkami
półmisek wedlin
polmiski z serami i owocami
BUFET SAŁATKOWY
pomidory, ogorki, salata, papryka, kukurydza, oliwki, peperoni, feta, kurczak, tunczyk, sosy salatkowe
ZUPA
żurek lub bouef strogonoff po północy
DODATKI
maslo, pieczywo
NAPOJE
kawa, herbata b.o.
DANIE NA CIEPŁO:
rosół z makaronem
schab w sosie kurkowym, pierś z kurczaka z pieczarkami, pieczeń wieprzowa w sosie korniszonowym, ziemniaki, zestaw surówek (2 rodzaje)
PRZEKASKI NA ZIMNO:
karkówka pieczona
kurczak na ostro
szczupak faszerowany
pstrąg w galarecie
tarina francuska
jajka Moulline
pierś z indyka nadziewana brzoskwiniami w galarecie
schab pieczony naziewany śliwkami
półmisek wedlin
polmiski z serami i owocami
BUFET SAŁATKOWY
pomidory, ogorki, salata, papryka, kukurydza, oliwki, peperoni, feta, kurczak, tunczyk, sosy salatkowe
ZUPA
żurek lub bouef strogonoff po północy
DODATKI
maslo, pieczywo
NAPOJE
kawa, herbata b.o.
No to i ja podam nasze menu w karczmie kczewo cena to 150zł os.
Obiad:
1-sze danie
-rosół
-ryż, biały sos
-mieso z kury
2-gie danie:
-ziemniaki, sos ciemny
-zrazy wołowe
-kotlet schabowy
-de volaile z pieczarkami
-udka
-kasztany
-pieczeń z karkówki
surówki:
-seler z jabłkiem
-kapusta biała
-fasplka, kalafior, brokuły (sezonowo)
-groszek z marczewka na ciepło
-ogórek małosolny
deser:
-owoce w galaretce z bita smietaną
lub
-lody z bakaliami
Dania zimne:
-roladki łososiowe w galarecie
-pstrąg w galarecie
-galantyna z kurczaka
-schab w galarecie
-półmiski wedlin (wędlina, pomidor, ogórek, pieczarki)
-śledz marynowany
-pieczywo, masło
sałatki:
-jarzynowa
-ryżowa
-warstwowa
Dania gorące:
-barszcz
-kurczak
-pieczarki
-leczo
-ryba smażona
-schab z serem
-udka faszerowane
-strogonow (po północy)
Ciasta domowe:
-piramida-tort weselny
-tort marczello
-tort serce-kawa
-tort orzechowy
-tort z bita smietana
-serniki
-delicje
-kokos-ananas
-toffi
-cycki murzynskie
-makowiec
-ciasto wawelskie
-fale dunaju
Kawa, herbata bez ograniczen.
Obiad:
1-sze danie
-rosół
-ryż, biały sos
-mieso z kury
2-gie danie:
-ziemniaki, sos ciemny
-zrazy wołowe
-kotlet schabowy
-de volaile z pieczarkami
-udka
-kasztany
-pieczeń z karkówki
surówki:
-seler z jabłkiem
-kapusta biała
-fasplka, kalafior, brokuły (sezonowo)
-groszek z marczewka na ciepło
-ogórek małosolny
deser:
-owoce w galaretce z bita smietaną
lub
-lody z bakaliami
Dania zimne:
-roladki łososiowe w galarecie
-pstrąg w galarecie
-galantyna z kurczaka
-schab w galarecie
-półmiski wedlin (wędlina, pomidor, ogórek, pieczarki)
-śledz marynowany
-pieczywo, masło
sałatki:
-jarzynowa
-ryżowa
-warstwowa
Dania gorące:
-barszcz
-kurczak
-pieczarki
-leczo
-ryba smażona
-schab z serem
-udka faszerowane
-strogonow (po północy)
Ciasta domowe:
-piramida-tort weselny
-tort marczello
-tort serce-kawa
-tort orzechowy
-tort z bita smietana
-serniki
-delicje
-kokos-ananas
-toffi
-cycki murzynskie
-makowiec
-ciasto wawelskie
-fale dunaju
Kawa, herbata bez ograniczen.
Wichrowe Wzgórza -Chmielno
180zł od osoby z poprawinami (w cenie tort i ciasta)
Menu Weselne (zawsze konsultujemy z Parą Młodą )
Obiad:
-Rosół w bulionówkach czysty lub kluseczkami
-Potrawka z kurczaka tj.: ryż +białe mięso +sos słodko-kwaśny z rodzynkami +marchewka gotowana z ananasem
-Zrazy wołowe
-kaczka smażona z jabłkami
-schab na różne sposoby
-devolaje
-ziemniaki +sosy
-3 rodzaje surówki (do uzgodnienia jakie )
DESER
-legumina z bitą śmietaną lub owoce w galarecie z bitą śmietaną
Kawa i ciasta (wypieki własne )
-ciasto orzechowe
-sernik
-W-z kawowe
-i inne pyszne ciasta
Tort 3-piętrowy lub 4-piętrowy(smaki do uzgodnienia )
Zimne przystawki :
----------------------------------
-pstrąg w galarecie
-półmiski swojskich wędlin (wyroby własne)
-klopsiki rybne w zalewie
-śledziki na trzy sposoby
-sałatka z krewetek lub inna
-sałatka grecka z fetą i oliwką lub inna
-koreczki
-sałatka gyrosa lub inna
-rolada z indyka w galarecie z nadzieniem
-jajko w sosie tatarskim z łososiem i kawiorem
-pieczywo +masło +herbata +kawa
-schab z warzywami lub pieczarka z mięsem
(danie podawane na ciepło)
Po godz. 23 podajemy
-prosiak pieczony w całości z dodatkami (np.: kapustą zasmażaną)
lub Indyk pieczony w całości z sosem żurawinowym i brokułą
lub ogromne pieczone szczupaki faszerowane w całości podawane z sosem koperkowym i brokułą.
Po godz. 1 w nocy podajemy;
Po północy ciepłe danie mięsne lub rybnne (do uzgodnienia jakie)
Barszcz lub żurek lub flaczki
[b] 25.04.2009 [/b]
180zł od osoby z poprawinami (w cenie tort i ciasta)
Menu Weselne (zawsze konsultujemy z Parą Młodą )
Obiad:
-Rosół w bulionówkach czysty lub kluseczkami
-Potrawka z kurczaka tj.: ryż +białe mięso +sos słodko-kwaśny z rodzynkami +marchewka gotowana z ananasem
-Zrazy wołowe
-kaczka smażona z jabłkami
-schab na różne sposoby
-devolaje
-ziemniaki +sosy
-3 rodzaje surówki (do uzgodnienia jakie )
DESER
-legumina z bitą śmietaną lub owoce w galarecie z bitą śmietaną
Kawa i ciasta (wypieki własne )
-ciasto orzechowe
-sernik
-W-z kawowe
-i inne pyszne ciasta
Tort 3-piętrowy lub 4-piętrowy(smaki do uzgodnienia )
Zimne przystawki :
----------------------------------
-pstrąg w galarecie
-półmiski swojskich wędlin (wyroby własne)
-klopsiki rybne w zalewie
-śledziki na trzy sposoby
-sałatka z krewetek lub inna
-sałatka grecka z fetą i oliwką lub inna
-koreczki
-sałatka gyrosa lub inna
-rolada z indyka w galarecie z nadzieniem
-jajko w sosie tatarskim z łososiem i kawiorem
-pieczywo +masło +herbata +kawa
-schab z warzywami lub pieczarka z mięsem
(danie podawane na ciepło)
Po godz. 23 podajemy
-prosiak pieczony w całości z dodatkami (np.: kapustą zasmażaną)
lub Indyk pieczony w całości z sosem żurawinowym i brokułą
lub ogromne pieczone szczupaki faszerowane w całości podawane z sosem koperkowym i brokułą.
Po godz. 1 w nocy podajemy;
Po północy ciepłe danie mięsne lub rybnne (do uzgodnienia jakie)
Barszcz lub żurek lub flaczki
[b] 25.04.2009 [/b]