Widok

Miejsce na grilla/ognisko/piknik.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny znacie jakieś miejsce gdzie można zrobic piknik i grilla. Najlepiej jak by była jakaś ława stół (drewniane). Wiem że w parku Reagana można. Czy to trzeba zgłaszać gdzieś? Jakie jeszcze znacie miejsca?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pikniku i grilla zgłaszać nie trzeba.
Zgłoszeniu podlega ognisko. I jest z tym sporo formalności (ZDiZ, Straż Miejska, Policja, Straż Pożarna).
Oczywiście: ognisko można rozpalić wyłącznie w miejscach do tego wyznaczonych. Grilla można praktycznie wszędzie, oprócz oczywiście miejsc, gdzie jest to jasno zabronione.

działka ROD :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na działce ROD nie można na legalu rozpalić ogniska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie i tu jest ból działki ROD nie mamy :)
Czy oprócz parku Reagana jest jakies miejsce z ławkami, ławami albo altaną?

Gdańsk morena ul. królewskie wzgórze jest strefa grillowa ( miejsce stworzone w ramach budżetu obywatelskiego )

Podleśna polana we Wrzeszczu. Jest murowany grill i dwa stoliki z ławkami. W tym roku na początku kwietnia robiłam tam urodziny i był full ludzi, bo to była pierwsza ciepła sobota w roku. Stolika nie udało nam się zająć (byliśmy o godzinie 13:30), ale nie popsuło to imprezy. Są też pniaki do siedzenia. Latem też tam chodzimy w weekendy i jest już luźniej.

Oj znamy takie miejsca. :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry