Widok

Mierzenie temperatury - Pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja kruszyna w nocy dostała temperatury 37,9 nie zbijałam niczym stwierdziłam, że poczekam do rana.

Posiadam termometr bezdotykowy Thermoflash niby najlepszy z dostępnych ale....

Mierząc małej temperaturę na środku czoła wychodzi 36,9 jak zjadę trochę w bok to wychodzi 37,4 a jak przystawie do skroni to 38 no i pytanie gdzie jest prawidłowa temperatura ?

Rano mierzyłam też w pupie ale jako nie doświadczona mama słabo mi to wychodziło gdyz córa strasznie wierzgała :/

Przy takim stanie podgorączkowym co można podać jakaś wit. c, wapno coś jeszcze ?

Z góry dziękuję za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ile dziecko ma?
Pamietaj, ze mierzac temp. w pupie trzeba odjac 5 kresek(0,5 stopnia).
Ja tez nie ufam temu termometrowi na podczerwien, bo bywaly nawet DWA stopnie roznicy w stosunku do temperatury mierzonej najzwyklejszym termometrem elektronicznym ale w pupie.
Jednak taki sposob jest najbardziej dokladny.

Ja kladlam Mlodego na przewijaku, koncowke termometru smarowalam oliwka lub wazelina, nozki unosilam w gore i opieralam sobie na brzuchu. Problem byl tylko jak pupa byla podrazniona. A tak luzik.
Zapomniałam dodać że moja mała ma 8 miesięcy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry