Widok

Mierzenie temperatury - Pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja kruszyna w nocy dostała temperatury 37,9 nie zbijałam niczym stwierdziłam, że poczekam do rana.

Posiadam termometr bezdotykowy Thermoflash niby najlepszy z dostępnych ale....

Mierząc małej temperaturę na środku czoła wychodzi 36,9 jak zjadę trochę w bok to wychodzi 37,4 a jak przystawie do skroni to 38 no i pytanie gdzie jest prawidłowa temperatura ?

Rano mierzyłam też w pupie ale jako nie doświadczona mama słabo mi to wychodziło gdyz córa strasznie wierzgała :/

Przy takim stanie podgorączkowym co można podać jakaś wit. c, wapno coś jeszcze ?

Z góry dziękuję za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Około 90 zł zapłacisz za niego. Mamy go pół roku i jest niezawodny przy naszej dzidzi

Świetną inwestycją był termometr Non Contact w moim wypadku. Jedno nieduże urządzenie a zastosowanie bardzo szerokie. Poza sprawdzeniem gorączki bardzo dobrze sobie też radzi podczas robienia kąpieli maluszkowi, podgrzewania mleka czy żeby po prostu przed snem sprawdzić czy w pokoju nie jest zbyt ciepło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam mierzenie temperatury bezdotykowo - https://www.label.pl/po/terminal-pomiaru-temperatury-m882.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry