Widok
miłosz ładnie, kajetan nie
Miłosz podoba mi się, Kajetan w sumie też, ale jak ktoś napisał wyżej może być brzydko przezywany "kajtek bez majtek" :) z tych dwóch wybralabym Miłosza
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
miłoszek:)
Dokładnie, kto powiedział, że imię musi mieć zdrobnienie? Albo, że w ogóle trzeba zdrabniać imię? Mój syn ma dość poważne imię, ale nigdy nie mówię do niego zdrabniając (pomijając fakt, że zdrobnienia tego imienia wcale mi się nie podobają) i to, że inni zdrabniają jego imię też zdarza się raczej sporadycznie (jeśli już to raczej przez osoby, z którymi nie mamy bliskiego kontaktu).
A tak na marginesie - wydaje mi się, że akurat zdrobnienie Miłek jest tak urocze, że aż szkoda byłoby nie zdrabniać. :)))
Moim zdaniem większym problemem w naszym kraju jest to, że przy wyborze imienia (szczególnie w rodzinach katolickich) "powinno się" kierować głównie patronem, od którego owo imię pochodzi. U nas pierwsze reakcje na wybrane przez nas imię były: "A jakiego dziecko będzie miało patrona? Bo przecież chyba nie ma takiego świętego?" Jakież było zdziwienie pytających, kiedy ja ze stoickim spokojem odpowiadałam: "Ależ owszem - jest. Jeden z pierwszych diakonów kościoła miał tak na imię." To od razu kończyło wszelkie spekulacje i propozycje, żeby może jednak imię zmienić.
Dlatego, jeśli imię podoba się i Tobie i Twojemu mężowi - nie pozwólcie sobie wmówić, że jest inaczej (no chyba, że chcielibyście skrzywdzić syna imieniem np. Ariel - wtedy to nawet ja byłabym za zmianą ;) ).
A tak na marginesie - wydaje mi się, że akurat zdrobnienie Miłek jest tak urocze, że aż szkoda byłoby nie zdrabniać. :)))
Moim zdaniem większym problemem w naszym kraju jest to, że przy wyborze imienia (szczególnie w rodzinach katolickich) "powinno się" kierować głównie patronem, od którego owo imię pochodzi. U nas pierwsze reakcje na wybrane przez nas imię były: "A jakiego dziecko będzie miało patrona? Bo przecież chyba nie ma takiego świętego?" Jakież było zdziwienie pytających, kiedy ja ze stoickim spokojem odpowiadałam: "Ależ owszem - jest. Jeden z pierwszych diakonów kościoła miał tak na imię." To od razu kończyło wszelkie spekulacje i propozycje, żeby może jednak imię zmienić.
Dlatego, jeśli imię podoba się i Tobie i Twojemu mężowi - nie pozwólcie sobie wmówić, że jest inaczej (no chyba, że chcielibyście skrzywdzić syna imieniem np. Ariel - wtedy to nawet ja byłabym za zmianą ;) ).
A myślałam, że mój syn będzie miał mało spotykane imię a tu proszę ile zwolenników. W moim bliskim otoczeniu to mało komu się podobało, aż mój mąż chciał zmienić choć sam wybrał to imię ale mu nie pozwoliłam. Tak jak napisały dziewczyny ważne żeby imię podobało się Wam, a jak komuś się nie podoba to niech zrobi sobie dziecko i nazwie jak chce!!!
:) jak MIŁO :) słyszec, ze imie Miłosz jest lubiane
wybrałam je dla synka ktory ma juz 5tygodni
wszyscy krecili nosem
ze jakby z kosmosu imie
a teraz kazdy mowi; Miłosz, naprawde ładne imie
a ja nie chcialam by mial za popularne typu Mateusz czy Jakub
a tu widze ze jakis odmieniec tez nie bedzie bo imie to staje sie popularne
w kazdym razie Miłek, Miłoszek - słodko
a Miłosz tak elegancko
pozdrawiam
wybrałam je dla synka ktory ma juz 5tygodni
wszyscy krecili nosem
ze jakby z kosmosu imie
a teraz kazdy mowi; Miłosz, naprawde ładne imie
a ja nie chcialam by mial za popularne typu Mateusz czy Jakub
a tu widze ze jakis odmieniec tez nie bedzie bo imie to staje sie popularne
w kazdym razie Miłek, Miłoszek - słodko
a Miłosz tak elegancko
pozdrawiam
Miłosz to piękne imię!! mój mąż ma na imię Miłosz i gdyby nie to, to chętne bym dała synkowi, który jest w drodze, tak na imię..
do tego to taki mądry facet:))
nie zastanawiaj się więc tylko wybieraj Miłosza!
mi się Kajetan też podoba i też myślałam, żeby dać tak synkowi na imię, ale mężowi się nie podoba ( Kajtek bez majtek;p)
do tego to taki mądry facet:))
nie zastanawiaj się więc tylko wybieraj Miłosza!
mi się Kajetan też podoba i też myślałam, żeby dać tak synkowi na imię, ale mężowi się nie podoba ( Kajtek bez majtek;p)
Odświeżam ;-)
Sam mam na imię Miłosz. Nigdy nie było z tym problemów. Nawet życie z trudnymi rówieśnikami nie powodowało nieporozumień. No i zawsze zapamiętywały mnie dziewczyny, bo imię jest dość egzotyczne.
Jest to imię starosłowiańskie, zanotowane w bulli z 1136roku. Jest się czym chwalić ;-)
Pozdrawiam
Sam mam na imię Miłosz. Nigdy nie było z tym problemów. Nawet życie z trudnymi rówieśnikami nie powodowało nieporozumień. No i zawsze zapamiętywały mnie dziewczyny, bo imię jest dość egzotyczne.
Jest to imię starosłowiańskie, zanotowane w bulli z 1136roku. Jest się czym chwalić ;-)
Pozdrawiam
mój starszak (4lata) ma na imię Miłosz:) przeważnie mówimy do niego normalnie czyli Miłosz, czasami Misiek, Miłek, a jak ma nerwa to mówimy Miłoch - co Ci jest? oczywiście dla śmiechu:) A jego młodszy braciszek (18mc) Tymon (nie Tymoteusz) woła na braciaka Miiii. A właściciel imienia mówi na siebie Muma:)
Od kiedy dowiedziałam się że będzie synek zaczęłam szukać imienia, chciałam aby było orginalne, nieoklepane i brzmiące typowo po Polsku ;) Bardzo podobał mi się Cyprian, ale niestety większość moich najbliższych zaprotestowala ;)...na mojej liście pojawił się również Adaś, Fabian oraz Kajetan. Kiedy urodziło się moje maleństwo, nadal nie mialam wybranego imienia...i nagle, po powrocie ze szpitala do domu - olsnienie : D ...Miłosz i żadne inne !!! Moj synus właśnie skończył 5 miesięcy, jest taki slodziakowy i śliczny że zwariowalam na jego punkcie...no i ma najpiękniejsze imię na świecie !!!!!!! Kocham Cię moj słodki Milciu :*