Widok

Miłosz-imie dla synka co sadzicie/

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy nie bedzie zbyt dziwne i maluch nie bedzie mial przykrosci przez imie? w gre wchodzi jeszcze Kajetan ale troche sie boje je dac choc mezowi bardzo sie podoba..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno Milosze inteligentne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od kiedy dowiedziałam się że będzie synek zaczęłam szukać imienia, chciałam aby było orginalne, nieoklepane i brzmiące typowo po Polsku ;) Bardzo podobał mi się Cyprian, ale niestety większość moich najbliższych zaprotestowala ;)...na mojej liście pojawił się również Adaś, Fabian oraz Kajetan. Kiedy urodziło się moje maleństwo, nadal nie mialam wybranego imienia...i nagle, po powrocie ze szpitala do domu - olsnienie : D ...Miłosz i żadne inne !!! Moj synus właśnie skończył 5 miesięcy, jest taki slodziakowy i śliczny że zwariowalam na jego punkcie...no i ma najpiękniejsze imię na świecie !!!!!!! Kocham Cię moj słodki Milciu :*
Mój synek bedzie Milosz juz za 4 miesiace:) To bardzo ladne imie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój starszak (4lata) ma na imię Miłosz:) przeważnie mówimy do niego normalnie czyli Miłosz, czasami Misiek, Miłek, a jak ma nerwa to mówimy Miłoch - co Ci jest? oczywiście dla śmiechu:) A jego młodszy braciszek (18mc) Tymon (nie Tymoteusz) woła na braciaka Miiii. A właściciel imienia mówi na siebie Muma:)
Miłosz całkiem ładne imię (kojarzy mi się z poetą Czesławem Miłoszem), ale Kajetan jednak wydaje mi się trochę bardziej nowoczesne.
Odświeżam ;-)

Sam mam na imię Miłosz. Nigdy nie było z tym problemów. Nawet życie z trudnymi rówieśnikami nie powodowało nieporozumień. No i zawsze zapamiętywały mnie dziewczyny, bo imię jest dość egzotyczne.

Jest to imię starosłowiańskie, zanotowane w bulli z 1136roku. Jest się czym chwalić ;-)
Pozdrawiam
Ciekawa jestem jakie imię nadałaś? Ja mam 8-letniego Miłosza i 6-letniego Kajetana. Fajny zbieg okoliczności, że takie imiona braliście pod uwagę :)
Miłosz piękne!!!!

To mój typ na imię dla drugiego synka :)
Marynia - jak Twoja córka ma "oficjalnie" na imię - Nel czy Nela? Znajoma w ciąży chce dać córce na imię Nela, ale nie wie czy prawidłowo nie powinno być Nel?
a moj Miłosz niedlugo skonczy 3 miesiace...:)
Podoba mi się zdrobnienie Miłek od Miłosza. Mój synek ma na imię Milan i też używam zdrobnienia Miluś, Miłek.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Mój Miłosz ma 3 i pół roku i cieszę się, ze nadałam mu takie imię. Jest jeden w całym przedszkolu o takim imieniu i gdy po niego przychodzę nikt nie ma wątpliwości o kogo chodzi. Fajnie jest mieć imie troszkę mniej poularne niż ma reszta dzieci.
kurcze, mi się kojarzy z "Kajtek bez majtek" :)
Miłosz b. ladnie, Kajetan to niestety dla wielu KAJTEK
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Nam się też Miszko podobało, ale ostatecznie wybraliśmy inne.
ja gdybym miała chłopca, to dałabym Mieszko... :)
Ale mam dwie córki, więc nie miałam pola popisu :)
sama niedługo będę rodzić i też z zastanawiamy się z mężem nad Miłoszkiem:) nam się bardzo podoba, ale teściowa i mama nie są przekonane... ;/
Miłosz baaardzo ok:)
Kajetan jakoś do mnie nie przemawia ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie oba imiona sie podobaja :)

my mielismy wybrane imie dla chlopca mieszko a dla corki antonina i bedzie cora, ale nasluchalismy sie jakie to imie dla syna wybralismy eh.
najwazniejsze zeby wam sie podobalo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi sie Kajetan podoba,Miłosz niee

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry