Widok

Miłosz-imie dla synka co sadzicie/

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy nie bedzie zbyt dziwne i maluch nie bedzie mial przykrosci przez imie? w gre wchodzi jeszcze Kajetan ale troche sie boje je dac choc mezowi bardzo sie podoba..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno Milosze inteligentne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od kiedy dowiedziałam się że będzie synek zaczęłam szukać imienia, chciałam aby było orginalne, nieoklepane i brzmiące typowo po Polsku ;) Bardzo podobał mi się Cyprian, ale niestety większość moich najbliższych zaprotestowala ;)...na mojej liście pojawił się również Adaś, Fabian oraz Kajetan. Kiedy urodziło się moje maleństwo, nadal nie mialam wybranego imienia...i nagle, po powrocie ze szpitala do domu - olsnienie : D ...Miłosz i żadne inne !!! Moj synus właśnie skończył 5 miesięcy, jest taki slodziakowy i śliczny że zwariowalam na jego punkcie...no i ma najpiękniejsze imię na świecie !!!!!!! Kocham Cię moj słodki Milciu :*
Mój synek bedzie Milosz juz za 4 miesiace:) To bardzo ladne imie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój starszak (4lata) ma na imię Miłosz:) przeważnie mówimy do niego normalnie czyli Miłosz, czasami Misiek, Miłek, a jak ma nerwa to mówimy Miłoch - co Ci jest? oczywiście dla śmiechu:) A jego młodszy braciszek (18mc) Tymon (nie Tymoteusz) woła na braciaka Miiii. A właściciel imienia mówi na siebie Muma:)
Miłosz całkiem ładne imię (kojarzy mi się z poetą Czesławem Miłoszem), ale Kajetan jednak wydaje mi się trochę bardziej nowoczesne.
Odświeżam ;-)

Sam mam na imię Miłosz. Nigdy nie było z tym problemów. Nawet życie z trudnymi rówieśnikami nie powodowało nieporozumień. No i zawsze zapamiętywały mnie dziewczyny, bo imię jest dość egzotyczne.

Jest to imię starosłowiańskie, zanotowane w bulli z 1136roku. Jest się czym chwalić ;-)
Pozdrawiam
Ciekawa jestem jakie imię nadałaś? Ja mam 8-letniego Miłosza i 6-letniego Kajetana. Fajny zbieg okoliczności, że takie imiona braliście pod uwagę :)
Miłosz piękne!!!!

To mój typ na imię dla drugiego synka :)
Marynia - jak Twoja córka ma "oficjalnie" na imię - Nel czy Nela? Znajoma w ciąży chce dać córce na imię Nela, ale nie wie czy prawidłowo nie powinno być Nel?
a moj Miłosz niedlugo skonczy 3 miesiace...:)
Podoba mi się zdrobnienie Miłek od Miłosza. Mój synek ma na imię Milan i też używam zdrobnienia Miluś, Miłek.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Mój Miłosz ma 3 i pół roku i cieszę się, ze nadałam mu takie imię. Jest jeden w całym przedszkolu o takim imieniu i gdy po niego przychodzę nikt nie ma wątpliwości o kogo chodzi. Fajnie jest mieć imie troszkę mniej poularne niż ma reszta dzieci.
kurcze, mi się kojarzy z "Kajtek bez majtek" :)
Miłosz b. ladnie, Kajetan to niestety dla wielu KAJTEK
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Nam się też Miszko podobało, ale ostatecznie wybraliśmy inne.
ja gdybym miała chłopca, to dałabym Mieszko... :)
Ale mam dwie córki, więc nie miałam pola popisu :)
sama niedługo będę rodzić i też z zastanawiamy się z mężem nad Miłoszkiem:) nam się bardzo podoba, ale teściowa i mama nie są przekonane... ;/
Miłosz baaardzo ok:)
Kajetan jakoś do mnie nie przemawia ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie oba imiona sie podobaja :)

my mielismy wybrane imie dla chlopca mieszko a dla corki antonina i bedzie cora, ale nasluchalismy sie jakie to imie dla syna wybralismy eh.
najwazniejsze zeby wam sie podobalo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi sie Kajetan podoba,Miłosz niee

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry