Widok

Młode Pary 2012 (część 25)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko, kaplica przy Kościele św. Trójcy w Gdańsku,oprawa muzyczna kościoła: zespół NaNiby,makijaż Ania Stykała, fryzura Aleksandra Czerwińska
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian, makijaż pani Magda Purchla
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
4 sierpnia - rosa87 => Sala Orchidea w Chwaszczynie, Parafia Chwaszczyno, zespół - "Pozytywne wibracje", Foto i DVD - Andrex.
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
11 sierpnia - karolina (Karolina i Tomasz) Kościół p.w. Św. Judy, Rumia
Wesele: Hotel Faltom, Rumia, DJ Kot, Kamerzysta: kuzyn, Fotograf: artsvivendi
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
18 sierpnia - marwin87 =>(Marta i Andrzej) Kościół p.w. Św. Teresy Benedykty od Krzyza, wesele w Restauracji "Pod Lipami" (Sala Japonska)
18 sierpnia - narzeczonaaa =>(Emilia i Paweł)
18 sierpnia - Ewelina =>(Ewelina i Paweł)
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
24 sierpnia - madzienkaja =>Kościół św Maksymiliana Kolbe, Hotel Amber, DJ+Wodzirej Brygada S pogotowie imprezowe Tomasz Pawlak, Foto Tomek Stefunko, Video Maribu, Suknia salon First Lady,
obrączki: Czarkowski
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
25 sierpnia - karola70 =>(Karolina i Dawid) Kaplica pw. Narodzenia Pańskiego w Przejazdowie, Hotel Gniecki w Przejazdowie, zespół Krzysztof Krawczyk Band, forograf: 4moments
25 sierpnia - Milena7 =>(Milena i Mirek) kościół pw. Św Ignacego Loyoli Gdańsk; Wesele sala bankietowa w Lublewie; Kamerzysta i fotograf The Best Choice; dj Przemysław Kostuch
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie, DJ Michał Pracel, fryzura p. Ola Czerwińska, makijaz Anna Stykała
1 września - magda_gda =>(Magda i Piotr) Parafia Św. Urszuli Ledóchowskiej w Gdańsku - wesele Gościniec w Gołubiu - wodzirej Gucio - fotograf Monika Głowczewska
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
8 września - MonikaG =>(Monika i Marcin) Kosciół pw NMP Gdańsk - Przymorze, wesele "Na Wzgórzu" Suchanino, Dj Cobra, auto: Fiat 125p, makijaż i fryzura: Dalia
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
15 września - marynarka =>(Ola i Daniel) Kościół p.w. św. Walentego w Gdańsku, Restauracja "Wanoga", Dj - DJEvent Piotr Komorowski, kamerzysta i fotograf: OK! Serwis, fryzura: p. Ola Czerwińska
15 września - shani =>(Asia i Krystian) ślub w kościele NMP Wspomożenia Wiernych w Rumi, wesele w Hotelu Faltom w Rumi
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
22 września - panna_p =>(Iza i Marek) parafia wojskowo-cywilna pw. Matki Odkupiciela w Gdańsku, wesele Hotel amber, dj Piotr Krumin
22 września - Julka =>(Julita i Paweł)
29 września -Anulak =>(Anna i Andrzej) Kościół p.w. Św. Antoniego Kosakowo,
Restauracja "Dzikie Wino'', zespól B.M.W z Żarnowca, kamerzysta: Kamer Vid, fotograf: Szarafińska
29 września - emi_w =>(Emilia i Piotr) Parafia pw. Matki Odkupiciela w Gdańsku, obiad Villa Palladium, foto Błażej Maziarz

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:

21 Styczeń - Milena86
14 kwietnia - Madziarrra => http://forum.trojmiasto.pl/Relacja-Madzi-Kamila-14-04-t382180,1,11.html
21 kwietnia - halmonika
27 kwietnia - Joanna
28 kwietnia - Kamcia01 => http://forum.trojmiasto.pl/Kamila-i-Daniel-28-04-2012-relacja-t383992,1,170.html
28 kwietnia - wilczek
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => http://forum.trojmiasto.pl/Relacja-Slubna-Madzika-28-04-2012-t383425,1,11.html
28 kwietnia - mannaznieba1
28 kwietnia - moniska84
5 maja - Asia
5 maja - NaMiBiA
12 maja - Sunniva
19 maj - ilona22
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012
26 maja - Olinka
26 maja - drosera
26 maja - talus25
26 maja - Emili
26 maja - Ewcia
26 maja - anusiak0507 => http://forum.trojmiasto.pl/Ania-i-Konrad-zolty-slonecznik-t385672,1,130.html
2 czerwca - Ananao
2 czerwca - M&A
2 czerwca - Emilia
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125
2 czerwca - Madzianka
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357
8 czerwca - gibon
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => http://forum.trojmiasto.pl/wyjatkowy-dzien-9-06-2012-t392648,1,11.html
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89
16 czerwca - marcelka
16 czerwca - Marta
16 czerwca - Szklaudia
23 czerwca - olimpia20111 => http://forum.trojmiasto.pl/To-naprawde-NAJWAZNIEJSZY-dzien-w-zyciu-powiedzial-moj-Maz-po-wyjsciu-z-Kosciola-23-06-2012r-t395560,1,11.html
23 czerwca - Tymek200221
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=391631
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia
23 czerwca - Moira
29 czerwca - Olesia1986 => http://forum.trojmiasto.pl/Odtad-juz-razem-zawsze-i-wszedzie-tak-mialo-byc-i-niech-tak-bedzie-29-06-2012-r-t394389,1,11.html
30 czerwca - Patka02
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna
30 czerwiec -ania
30 czerwca - gosiaaa => http://forum.trojmiasto.pl/Ten-szczegolny-dzien-30-06-t396703,1,11.html
7 lipca - EeMmAa
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss
7 lipca - Niusinka
14 lipca - Pati_ 14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola
14 lipca - monika0305
21 lipca - karolina89
21 lipca - mojra
28 lipca - angelika84
28 lipca - tygrysica055
28 lipca - ania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piosenka na pierwszy taniec wybrana... ;) ewa jach- mamy czas.
Agata - w końcu chwila czasu żeby odpisac :) Formalności po ślubie to pestka. Aż mi wstyd, że psioczyłam na mojego jeszcze narzeczonego, że sie uparł na tą zmiane nazwiska, bo będe miała tylko kłopot :P

A okazało się, że wszytsko szybko, prosto za jednym zamachem:)

Parafia ma na wysłanie dokumentów do urzędu tydzień. Zjawiasz się w urzędzie z wnioskiem o nowy dowód i zdjęciami. Najpierw musisz się zameldować (jeśli zmieniasz miejsce zamieszkania) trwa to ok5-10 minu. Potem biegniesz do pojoku gdzie odbiera się akt małżeństwa. i z tym wszytstkim - kartka od zameldowania, aktem małżeństwa i wnioskiem ze zdjęciami - idziesz złożyć wniosek o dowód i za ok. miesiąc masz nowy dowodzik :) Jeśli meldujesz się w innym mieście niż mieszkałaś do tej pory, to będziesz musiała mieć jeszcze akt urodzenia.
I wtedy masz (chyba) 2 tygodnie żeby iśc do skarbówki i złożyć NIP3, czyli uaktualnienie danych. Ot - cała filozofia :)

No a później tylko prawko, paszport - jeśli masz. Kart do bankomatu ja nie zmieniam. Stwierdziłam, że na nowym dowodzie jest też moje panieńskie nazisko i to styka ;)
Ja wczoraj, byłam miło zaskoczona, bo Pani powiedziała, że nie muszę nic do skarbówki wysyłać w związku z nowym dowodem ;) cieszę się, bo to dla mnie ułatwienie duże, przy mojej sklerozie :D

Co do banków, ja zmieniam, bo My teraz jazdę będziemy mieć - nie chcemy mieć wspólnego konta, ale siebie wzajemnie upoważnić do naszych obecnych ;) teraz czeka mnie tylko zmiana danych w pracy ;) ale to już chyba sprawnie pójdzie ;)
hmm a przy zmianie miejsca zamieszkania nie trzeba tego faktu zglosci w skarbowce - moze sie zmienic rejon urzedowy . cos mi swita ze kumpela z pracy dostala kare finansowa ze w ciagu 3 mieisecy po przemeldowaniu sie tego nei zrobila :/
Pamiętajcie też o zmianie nazwiska w przychodni zdrowia przy okazji :) i w OFE :) bo tam chcą aktualizację danych :)
To w tym akurat nie pomogę :) mnie tylko wczoraj zapytano, czy prowadzę działalność gosp. jeśli nie to nic nie zgłaszam w skarbówce :) ale ja meldunku nie zmieniałam, dalej jestem zameldowana gdzie indziej, natomiast mój B gdzie indziej :D więc może być i tak jak piszecie...

jak w końcu wybiorę się do lekarza, to pewnie dane też tam pozmieniam... ale nie śpieszy mi się do takiej wizyty - ogólnie nienawidzę lekarzy ;)
Jak zmieniasz miejsce zameldowania to musisz w skarbówce wypisac NIP 3. Poza tym lepiej jest to zrobić, nawet jesli nie trzeba.
Zaktualizowanie danych w skarbówce skutkuje tym, że jesteście w urzędzie zarejestrowani jako małżonkowie, a co za tym idzie możecie sie razem rozliczać i to wtedy lepiej wychodzi oprzy zeznaniu rocznym.
pinimini, ewa jach- mamy czas? Bez urazy, ale jak na pierwszy taniec to słaba piosenka- nie chodzi mi o słowa tylko o rytm.. Można się do niej jedynie bujać (chodź nawet i do tego nie jest najlepsza..) i to jeszcze w tempie żółwia, a to skutkować będzie nudą.. Goście, gdy zrobią ewentualne "kółeczko" to nawet do rytmu nie będą mogli chodzić tylko pewnie będą się obijać ni do rytmu ni do taktu i przy tym będą patrzeć na Młodych, którzy też drepczą prawie w miejscu. Jest masa filmików na YT i zawsze mnie dziwi, gdy Młodzi wybierają jakąś piosenkę totalnie nierytmiczną. Zajmuję się tańcem i uwierz, że dobry rytm/dobra melodia potrafi zdziałać cuda przy pierwszym tańcu :) Jeśli nie macie umiejętności tanecznych i chcecie się po prostu pobujać to chociaż wybierzcie piosenkę, która "wpada w ucho"- goście będą mogli sobie chociaż rytmicznie podreptać, albo poklaskać, albo chociaż ponucić, jak będzie to jakaś powszechnie znana choćby z refrenu :)
My na pierwszy taniec wybralismy endless love w wykonaniu mariah carey i luther vandross :)
wolna jest, ale chcemy sie pobujać, dodać parę obrotów i może kawałek rumby :) mam nadzieję, że goście się nie wynudzą :) Skróciliśmy ją z ponad 4 minut do niecałych 3 na wszelki wypadek:)

Tekst po prostu idealny odzwierciedlający nasze uczucia.

a "mamy czas" - może dla pinimini i jej narzeczonego ma specjalne znaczenie i liczy sie dla nich TA piosenka a nie jej rytm :)
My zdecydowaliśmy się na "Niebieską piosenkę" Grzegorza Tomczaka ;-). Jak ją usłyszeliśmy po raz pierwszy to tak nam się spodobała i dość szybko wiedzieliśmy, że do niej będziemy się bujać w trakcie pierwszego tańca ;-).

Dziewczyny, jak usadzałyście gości? Kierowałyście się "hierarchią ważności" w rodzinie? (tj. Najbliżej Was dziadkowie, potem rodzice i chrzestni, dalej kuzyni i znajomi). Czy raczej najpierw młodzież, a potem coraz starsi ;-)? Oczywiście w ustawieniu w podkowę..
Ja dziś zostałam uświadomiona, że jeśli nie posadzę babci najbliżej nas to się obrazi (co mi jest w zasadzie bez różnicy większej bo obraża się średnio trzy razy dziennie). Ale nie chcę, żeby robiła sceny na weselu.. :/.
karola70 u mnie ten sam problem ja chce mlodych - rodzice mowia ze powinno byc tradycyjnie a najgorsze ze mamy jeden stolik tak troche z boku ja go nazwalam oslim hehehe i nie wiem kogo tam mam posadzic :/
madzienkaja- znam tą piosenkę, jest piękna, ale rumbę do niej zatańczyć? Lepiej już się bujajcie i chociaż nie krzywdźcie rumby :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
karola70 my mamy co prawda okrągle stoły, ale też są stoły bliżej i dalej nas ;)

Najbliżej nas posadzilismy przy 2 stołach rodziców rodziami - rodzice mojego K + jego chrzestna + rodzeństwo rodziców, rodzice moi + moi chrzestni+rodzeństwo rodziców

później znajomych/rodzeństwo.

dziadków usadziliśmy "dalej", ale nie "najdalej" ;)
w najmniej "dogodnym" miejscu, czyli na samym końcu usadziliśmy stolik z dziećmi kuzynostwa itp.

Agata85 - jak masz jakieś dzieci czy mloda młodzież to właśnie ośli stolik myślę, że się w sam raz nada :)
lkl - wg mnie rumba super pasuje
http://www.youtube.com/watch?v=ehkeqFBqrfA

i nie uważam, że wplecenie kilku kroków jest krzywdzeniem.
~lkl... dzieki za uwagi... z tym ze pierwszy taniec jest dla nas a nie pajacowaniem przed goscmi zeby nie bylo im nudno ;) to nie wystepy w cyrku ktore maja zabawiac gosci... pierwszy taniec to nie casting do ycd ani mam talelent..
dla mnie liczy sie przekaz...słowa które chcemy przekazać sobie a nie czy gosciom bedzie sie dobrze klaskac bo to zenujace kryterium wyboru piosenki..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My juz po drugiej spowiedzi przedślubnej.. ślub w piątek a mnie irytuje coraz więcej rzeczy... koszmar!

dziś przyjechał przyszły teściu (mieszka poza PL) i po prostu wszystko krytykuje.... ze garnitur nie taki, że gości to może usadźmy inaczej, ze co my tyle wydaliśmy, że po co owoce na sali.... mówie Wam.. dziś mam zły dzień....

do tego nie moge doprasować koszuli narzeczonego....

do tego jutro wstaje o 4:50 zeby jechac na gielde po kwiaty do dekoracji kosciola, bo Pani od tego nie jest zmotoryzowana... jupi!
o niczym innym nie marzę, jak dzien przed slubem się nie wyspać.

Jakby tego było mało Pani od dekoracji (bukiet moj, swiadkowej, butonierki, dekoracja auta, balony) nagle podniosła ceny i liczy sobie za transport.... i na moja wiadomosc, ze to troche nieuczciwe nie odpisała, dzis miala dzwonic i nie dzwonila... jutro sama do niej przekręce, bo nie chcialabym zostać bez bukietu!

nie dosc, ze stres mam spory to jeszcze dodatkowe nerwy mi dochodza.... :(

no.. to sie wyżaliłam... ide dalej probować doprasowac koszulę!
madzienkaja glowa do gory bedzie dobrze , dasz sobie ze wszystkim rade
madzienkaja - spokojnie, to dzisiejsze poranne wstanie dobrze Ci zrobi - uwierz ;) przynajmniej wieczorem padniesz i nie będziesz się męczyć z brakiem snu i stresem ;) ja bym jeszcze dodatkowych zajęć wyszukała... w przed dzień ślubu wstałam z Mamą ok 3, bo rano na renk jechałyśmy po kwiaty i owoce, potem szukałam se tylko zajęcia, aby wieczorem paść ze zmęczenia i tak było, położyłam tylko głowę do poduszki i mnie nie było ;) przynajmniej się wyspałam i nie myślałam o następnym dniu ;D

co do Teścia, nie przejmuj się!! Niech se pogada!! alb zwróć mu delikatnie uwagę, że to Wasz dzień i czy mógłby uszanować pewne rzecz, albo swoje myśli zachować dla siebie i wsio :)

Będzie dobrze - zobaczysz!! i się nie stresuj, bo nie ma czym w końcu ;) to będzie Wasz najpiękniejszy dzień i najcudowniejszy...
Dziękuję dziewczyny :)

Ja juz po gieldzie. kwiaty do kościoła zakupione :)
Na 9:30 ide robić pazurki, to może coś zjem jeszcze przed. Rece i nogi to pewnie zejdzie do 13 :)
Później na sale jedziemy zawieść owoce (które musze jeszcze kupić przecież, bo wczoraj wszystkich nie zakupiłam :) ), wino, sztaluge, tablice z rozpiska gości itp

Musze jeszcze kupić małe agrafki bo sznureczki od trenu są tak, że je widac jak tren rozłożony.. niy Pani w salonie mówiła, żeby je podhaczyć w pętelki, ale po 1 to się odwijają, a po 2, to może się supeł zrobic :) wiec wymyslilam zeby je podpiąc małymi agrafkami :)

Dodzwonić się musze do babki od dekoracji co bym bez bukietu nie została.

Humor juz lepszy, ale jestem okrutnie zmęczona przez to niespanie.... może faktycznie dziś padnę szybko ;)

O rany..... TO JUŻ JUTRO!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzymajcie za mnie kciuki! :) Jutro nasz wielki dzień!

Z kolei dzisiejszy dzień był koszmarny.... pełno nerwów, do tego mega zmęczenie (pobudke miałam o 4.50 po 3 godzinach snu :P

Padam ze zmęczenia i mam nadzieję spać do rana :)

Zmęczenie i ogromne fale emocji, że to JUŻ dają o sobie znać w postaci nagłych wybuchów płaczu ;) Zawsze łatwo się wzruszałam, ale dzisiaj byłam w totalnej rozsypce...

Na szczęście dzień zakończył się owocnie mimo fatalnego początku - mam zrobione pazurki które Panu Robertowi wyszły super :)
Aga M zaczęła dekoracje sali :) Pani od bukietu się w końcu odezwała (stresa już miałam, bo na maile nie odpisała, a do 15 nie odbierała telefonu.... totalna cisza, ale w końcu się udało - a już miałam wizję, że mnie wystawi :) )

Także dziewczyny - te przed którymi jeszcze wszystko - czerpcie ile wlezie z luzu który macie :) a ja już jutro dołączę do grona szczęśliwych mężatek!!
do góry