Widok

Młode Pary 2012 (część 6)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/,
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
21 lipca - karolina89
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert)
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding

WRZESIEŃ

22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie..nie trzeba dziękować tak jak dziękują wszyscy, można podziękować wyjątkowym dla nas osobom w należycie wyjątkowy sposób.
CHYBA ŻE jest się tradycjonalistą to wtedy ok- jest się usprawiedliwionym :-)
Co do Twojego opisu podziękowań olimpia20111 to brzmi świetnie, ale trzeba być bardzo przebojowym, żeby stanąć na środku i coś zaśpiewać :)) ale rodzice na pewno byli zachwyceni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziarrra, ale te słówka można wypowiedzieć na inny sposób! Przecież to nie jest chwila gdzie wszysycy powinni ryczeć, tylko właśnie sie cieszyć!!!

Moja siostra miała fajnie wymyślone. - Śpiewali pod akompaniament orkiesty taką wesołą piosenkę - Walczyk dla rodziców - i podziękowali im wesołą, też śliczną piosenką, a nie jakims smętem!!

Potem oczywiście dostali kwiaty, jakieś prezenty i koszulki z nadrukami. Z przodu było napisane - SUPER mama (bądź tata), a z tyłu - ODDAŁE/AM córkę/syna w dobre ręce.

Mój tata od razu ściagnął koszule i paradował w tym t-shircie przez pół wesela:P

Śmiechu było co niemiara :)
ja na początku też chciałam zrobić prezentację multimedialna... ale w końcu doszliśmy do wniosku, że zrobimy dla każdych z rodziców albumy ze zdjęciami, bo je częściej będzie się oglądało... także stanęło na tym, ze kupimy ładne albumy i wkleimy zdjęcia rodziców na przestrzeni lat no i nasze od poznania do dnia ślubu :)

ja też zrezygnowałam z kamerzysty, chociaż czytając relacje panien młodych to prawie wszędzie pisza, że one nic nie pamiętają i dopiero na video się o czymś tam dowiadują... no ale jeszcze trochę czasu, więc zastanowię się:) a to fakt, że dobry kamerzysta jak i fotograf to trochę kosztuje :(
A ja wręcz przeciwnie Chciałabym przeżyć te słowka Kochanych Rodziców mam ,gdyż nie każdy może w taki sposób podziękować, czasami można nie zdążyć...
My zrezygnowaliśmy z kamerzysty, bo moim zdaniem dobrze zrobiony reportaż przez fotografa jest wystarczający. A jakbym miała się zdecydowac na film, to tylko taki który jest jakimś kreatywnym teledyskiem, albo taki zbiorem typu "the best of" ujęć.. ewnetualnie jakichś trailer/zapowiedź ślubu. Niestety takie filmy to koszty rzędu 5-10 tys, a nie są to rzeczy bez których nie można się obejść :)

"Cudownych rodziców mam"- o rany, tego to ja też chcę uniknąć. Bardzo fajnym rozwiązaniem są prezentacje, albo takie multimedialne, albo takie video. Znam fotografa co przygotowuje bardzo fajne prezentacje, jakby ktoś miał chęć to mogę podać na miary na priv (bo nie chcę robić tutaj reklamy). Projektor może zapewnić lokal albo dj/wodzirej, jeżeli nie to wtedy trzeba kombinować :-)
Hejka dziewczęta !:) Trochę sie nie odzywałam.
U nas trochę wszytsko ustało. Całe przygotowania :)
Najważniejsze mamy załatwione.
Co do kamerzysty, to będziemy sie jeszcze zastanawiać.

Mi tylko cały czas spędzają sen z powiek podziękowania dla rodziców... nie chcę tego kółka i "cudownych rodziców mam".... wszysycy wtedy ryczą, a to ma być przecież wesele!! Chciałabym zrobić coś na wesoło, ale nie mam pomysłu...
Prezentacja Hmmm... nie wiem czy ede miała ja gdzie wyświetlić na weselu no i skąd wziąść projektor... ??
Może któraś z Was rzuci jakimś pomysłem ... :)
A nam można dopisać Pana Dj- Arek Socha - zrobił super wrażenie na spotkaniu!
I fotograf- Magda Kuśmirek- super kontakt emailowy - odpowiedzi po 15 minutach :)
Fajnie ,że znalazłaś tą jedyną;)_
Olesia, gratulacje już 10 miesięcy:D
Lampiony Fajna sprawka na allegro mają:)
http://www.youtube.com/watch?v=syfh-KGutJw&feature=related a co do pleneru to extraa!!
Witam, chciałam się pochwalić,że dziś wybrałam suknię ślubną :) wybrałam się na poszukiwania zainspirowana faktem, że część z Was już ten zakup a za sobą, ponadto myślałam że zwiedzę cale 3-miasto zanim się na którąś zdecyduję a tu niespodzianka - 4 przymierzona suknia okazała się tą najpiękniejszą :)
powodzenia wszystkim poszukującym sukienki:))
Witam Dziewuszki :)

nie chwaląc się nic, a nic dzisiaj mamy już równe 10 miesięcy do ślubu... Jak ten czas leci!! ;)

Zaś jeśli chodzi o sukienkę, ja również nie zostawiłabym tak istotnej rzeczy na ostatnią chwilę, ale fakt faktem zaskoczyłyście mnie tym, iż tak długo czeka się na suknie ślubne... Na szczęście ta nieprzyjemna rzecz ominie mnie ;) nienawidzę robić zakupów, jak miałabym chodzić od salonu do salonu to szlak by mnie trafił, poza tym ten czas oczekiwania - szok!! ;D

My w dalszym ciągu nie wiemy do jakiej piosenki będziemy tańczyć, jakoś tak ten temat jest omijany u Nas... Za to, biję się z myślami z tym kamerzystą, i tak marudziłam, kręciłam nosem, ale raczej zrezygnujemy - robię to z żalem serca... Niestety troszkę Nam szkoda kaski na to, za to mój Bartuś obiecał mi, że jak ktoś Nam nagra parę fajnych rzeczy, to mi fajnie ten filmik zmontuję i będzie tak jak od kamerzysty - sama nie wiem... Marudzę, jak typowa baba ;D

A z nowości, jesteśmy za to przekonani co do kupna lampionów!! W weekend byliśmy u Babci Bartka, i tak wieczorkiem siedzimy sobie na balkonie a Naszym oczom ukazały się lampiony, Dziewczyny wyglądało to po prostu bajecznie a jak długo leciały, coś fantastycznego ;)

I dzisiaj na próbę chcemy kupić z 10 szt czerwonych serduszek, z czego 8 albo 9 wypalimy i zostawimy sobie na wesele resztę, bo Gościom chcemy kupić białe kule ;)

Pozdrawiam.
LUCY - będziemy tańczyc do piosenki YOU MAKE ME FEEL BRAND NEW...
Dzięki czarna84wiem że może być problem dlatego szukam może ma ktos na sprzedaż zanim sie wybiore na salony chciałam przymieżyć coś z drógiej ręki:)
Dzisiaj mały zawrot glowy :P Szukam fryzjerki i makijazystki :P Jesli chodzi o ta pierwsza to jestem prawie pewna, zas jesli chodzi o makijazystke... to nie mam pojecia... jest tyle dobrych opini o tych wszystkich Paniach.. ze nie mam pojecia ktora wybrac... :(

a co do sukni... ja juz mialam w maju zamowiona suknie. weszlam do salonu bardzo mi sie spodobala i zamowilam:D i bede ja miala na koniec kwietnia juz w domku :)
Hmm, to może faktycznie czas najwyższy zacząć rozglądac się za suknią, . Szczerze mówiąc nie zdawałam sobie sprawy, że czas oczekiwania na suknię to nawet 7(!!!) miesięcy. Zwłaszcza, że podobają mi się suknie np. z Cymbeline :)) (tylko nie wiadomo co na to mój budżet).
Ja tam myślę, że w ogromnej mierze wesele jest dla innych, więc chociaż przy wybiorze pierwszej piosenki można być egoistą i wybrać coś co ma znaczenie właśnie dla waszej dwójki.
Tigress- sukienka przepiękna!!!!!!!!!!!!!, za pewne tego modelu już nie ma w salonach bo jest z 2009 r
Lucy- a wiesz co może rzeczywiście mi mówiła, że 4 ;) bo jak sobie teraz policzyłam to zamawiając we wrześniu (ide w przyszłym tyodniu) miałaby być koniec grudnia początek stycznia ;) przepraszam za pomyłkę ;P ale tak czy siak nie zostawiałabym kupna sukni na ostatnia chwilę...chyba że jak Ty miałabym możliwość przyśpieszenia terminu ślubu i nie miałabym wyboru to co innego :)
MORZE ŚWIEC ?
jakoś mnie to zaintrygowało :)

może mi ktoś opowiedzieć o co chodzi? bo chyba przegapiłam temat
Acha, EeMmAa - chyba wiem, o jakiego "Allegrowicza" Ci chodzi, który szyje suknie... Cena bardzo dobra i w ogóle wszystko "wygląda", brzmi dobrze, więc też się nad TYM zastanawiałam i nawet założyłam na Weselniku wątek, czy ktoś coś "wie, słyszał, widział, korzystał", ale odzew był żaden, wątek przepadł, więc i ja dałam sobie spokój.
Kamcia, Ty kupiłaś (kupisz) w First Lady, prawda? I ściąganie jej trwa 5 m-cy? Moja ma być jakoś we wrześniu (a zamawiałam pod samiuśki koniec lipca), mimo że mówiłam Pani Patrycji, że będę w PL dopiero 9.października, ale to nie miało znaczenia ;) To może zależy od modelu...
Feelgood - jestem dowodem na to, że suknię ślubną można kupić spokojnie 3 m-ce przed ślubem (w tym temacie udzielam się "gościnnie", bo mam ślub 22.X :) ).
Tigress - ja też byłam na koncercie Simply Red'a i uwielbiam go!!! Mimo że do Pierwszego Tańca jestem zwolenniczką polskich piosenek (z polskim tekstem), to podaj mi z ciekawości tytuł tej Waszej piosenki, bo ten link, który podałaś - w Niemczech się nie otwiera :-/
Olinka - sądząc po tym, że masz jedną z droższych sal (Cegielnię) oraz jednego z droższych fotografów (K.Olejnika, który faktycznie jest FENOMENALNY!!), to chyba koszt świec nie będzie dla Ciebie aż taki duży ;)) A pomysł z "morzem świec" na sali - naprawdę piękny! :)
do góry