Widok

Młode Pary 2012 (część 6)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/,
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
21 lipca - karolina89
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert)
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding

WRZESIEŃ

22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zastanawiam się właśnie, co kupić w podziękowaniu rodzicom.... myślałam o jakiś wymyślnych kieliszkach z grawerem ale nie jestem przekonana. My będziemy też robić drobne prezenty dla babć i dziadków, bo to będzie weekend babcinowo-dziadkowy.
Ostatnio wynaleźliśmy coś ciekawego i oryginalnego w ramach podziękowania dla rodziców. Są to fotoobrazy na płótnie. Mały to nie za droga impreza a myślimy że naszym się spodoba :)
Podsyłamy link:
http://print-poznan.pl/FOTOOBRAZ
a może obrazy, akwarele - malowane kwiaty- to takie kwiaty które zawsze będą "żyły" na ścianie i nawiązywały do tak pozytywnego wydarzenia jakim jest ślub pozdrawiam agnieszka
http://www.cofficiarnia.pl
Z A P R A S Z A M Y * * 504 184 776 agnieszka

-dekoracje sal, kościołów, samochodów
-bukiety
-podziękowania dla rodziców
-białe gołębie
hej, kto mi pomoże??? chce sie zapisac na forum i chcialabym zaznaczyc swoja date slubu, gdzie mam i w jakim kosciele, tak jak jest wyzej pokazane, np. data, kogo slub i gdzie...
Hej dziewczyny:) Dawno mnie tu nie było... chciałabym się podzielić, że w końcu mamy zespół PICKUP oraz fotografa FOTOGRUPA :) tak wiec powoli do przodu, zastanawiam się nad wizażystką i nie wiem którą wybrać? Ania Stykała czy Olejnik? A. Stykała malowała mnie 3 lata temu na wesele brata i byłam zadowolona bardzo jednak jak zobaczyłam jakie ma teraz ceny to trochę się waham czy to nie za drogo? Ile bierze Ania Olejnik?
Pozdrawiam:)
Włąsnie wróciłam z oględzin kapeli na weselicho;P No i się zdecydowaliśmy :) Melduję, że Zespół na wesele to Blue Heaven :):):):)

Teraz tylko zastanawiamy sie nad kamerzystą... czy w ogóle brać .......

A co do zespołu - to Pan Darek pokazał super profesjonalne podejście i myślę, że będzie super :)
Melduje się w nowym wątku!! ;)

Milena - My chcemy Rodzicom zrobić albumy od Naszych narodzin do Narzeczeństwa (chyba, że się uda jeszcze zrobić ze ślubu zdjęcie:)) i kwiaty dla mojej Mamy i partnerek Naszych Ojców ;)

U Nas chyba będzie zmiana godziny ślubu z 16 na 15 - 15.30, ale to jeszcze nic pewnego ;D

I zaczynam poważnie rozważać opcję kamerzysty, bardzo bym chciała - podejrzewam, że na ślubie będę tak przejęta, że umknie mi parę szczegółów... Jednak nie chcemy takiego typowego filmu, tylko taki do max 60 min i wsio ;) Mamy dwa swoje typy... :)

Olimpia i w efekcie wzięłaś w końcu inny zespół ;) a czym Cię ujęli?

Pozdrawiam.
Justysss - Ty to Justyna R.???
widziałam dziś na Fb, że "lubisz" FotoGrupę i tak skojarzyłam, że Ty to może TY... (a ja to Paulina T. :P ).
Ja właśnie będę miec na 90% Anię Stykałę... Do Ani Olejnik pisałam, ale nie ma mojego terminu wolnego. Właśnie próbowałam znaleźc dla Ciebie jej emaila z cennikiem, ale chyba już skasowałam jej wiadomośc :(
No ale bierze na pewno mniej niż Ania S. (możesz w ogóle polecic ją na 100%? widziałam kiedyś takie ładne Twoje zdjęcie u Ciebie na NK, jakby z wesela - to było właśnie wesele Brata i make-up Ani Stykały??).
sorrki, miało byc Jusstyss :)
właśnie byłam u "Ciebie" na Nk i wszystko jasne - masz tam zdjęcie z "wesele brata" sprzed 3 lat ;))
masz jakieś inne zdjęcie z bliska, żebym mogła zobaczyc make-up Ani S.? :)
no i widzę, że obie mamy ślub w MATEMBLEWIE :) a Ty chyba z Wrzeszcza.., więc skąd taka decyzja? :)
Ahhh ten świat taki mały :)
Dokładnie, to zdjęcie z NK, na którym jestem "na weselu" to malowała mnie Ania Stykała i byłam bardzoooo zadowolona :) wiec mogę polecić na 100%
Pisałam dziś do Ani Olejnik i podała mi cennik, 80zł próbny, 120 ślubny+ 30zł dojazd do Gdańska bo ona jest ze Starogardu... Muszę to wszystko przemyśleć:)
Poszukam jakiś zdjęć i jak coś znajdę to podeślę:)
A Matemblewo to z sentymentu :)
oki, to jakbyś coś znalazła to podeślij mi na adres weronika2008@vp.pl , no i gratuluję w ogóle :))
Olesia - zdecydowaliśmy się na Blueheaven. Byliśmy u Pana Dariusza w domu, obejrzeliśmy filmiki z wesel i powiem Ci, że rewelacja!!! Przedewszystkim dziewczyna ma piekny głos, który nie będzie mnie : drażnił" przez całą noc :P
Poza tym Pan Dariusz ma tak profesjonalne podejście, że widząc mine mojego narzeczonego, nie mogłam mu tego zrboić i wziąść kogoś innego. Mój J. bardzo sie stresuje czy będzie wiedział gdzie wyjśc, co zrobić w trakcie wesela. A tu Pan profesjonalnie powiedział co i jak, ulożył nam scenariusz wesela.
Poza tym P. Ania będzie w prezencie śpiewała nam AVE Maria w kościele, także tu też nam odejdzie koszt.
Generalnie oglądając filmiki to byliśmy zachwyceni i nawet sie nie zastanawialiśmy.
Jest jedna rzecz jeszcze - zero alkoholu! Nawet powiedział, żeby nie stawiać z grzeczności, żeby uniknac sytuacji, że przyjdzie jakis wujek i powie - co ze mną sie Pan nie napije?!
A z tą poprzednia kapelą o której pisałysmy - no miałam wątpliwośći pod tym względem, sa różne opinie.

Ale co najwazniejsze, bawią ludzi rewelacyjnie - biesiada przy stołach,super granie do tańca, dostosowują się do wszytskiego - nic nie narzucają no i sa naprawde profesjonalntymi muzykami z wyształceniem, a nie kapelą, która tylko gra okazjonalnie, bo się nauczyła.
Mają też różne światła i dymy, na których zależało mojemu J.

Więc jak narazie jesteśmy zadowoleni i ja już się nie mogę doczekać zabawy :D
Olimpia- a czy masz może jakieś filmiki czy klipy zespołu na który zdecydowaliście się? my jesteśmy na etapie szukania wszystkiego :) od sali poczynając przez kapelę i na kościele kończąc :) ślub we wrześniu 2012:) jakby coś to priv: kapi8@wp.pl
Zaba&Zyrafa

- niestety nie wzięliśmy do Nich żadnego demo. Napisz do Pana Dariusza maila a na pewno da Ci odpowiedź i ewentualnie piodjedziesz do niego zobaczyc jak prowadza wesela.
Mi się podoba. Chcieliśmy trochę po wiejsku z biesiada przy stołach, także taki zespół od razu wchodził w gre.
Ja polecam ( jak narazie) ale każdy ma inny gust.

Druga wazna kwestia była dla mnie taka, że nie biora zaliczki.
Tak się spłukaliśmy przez zaliczke na salę, że masakra!!!
Poza tym całą kwotę za granie na weselu uiszczasz im po całej imprezie.
Dla tego Pana licza sie bardziej słowa - Panie D. było super!!
Hej, hej Kochane :)

Muszę się pochwalić, dzisiaj dostałam Nasze podziękowania dla Gości i dosłownie mnie ciary przeszły!! Są fantastyczne, tak naprawdę teraz zaczynam odczuwać, że ten ślub się zbliża małymi (póki co) krokami... Jutro też planuje zamówić dla Nas poduszeczkę na obrączki i koszyki dla Naszych małych Lasek ;) Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ;P

Pozdrawiam!! :)
Dzięki :) a podeślesz jakieś namiary do zespołu?
Zapraszam na makijaże z dojazdem do domu, profesjonalnie, na terenie STG dojazd bezpłatny http://www.annaolejnik.com
Olesia a jakie masz podziekowania dla Gości ?:)
Pochwal się no !!! :)
no własnie pochwal się:P
Trochę szybko niektóre babeczki wszystko robią chodzi mi o (poduszki pod obrączki czy zaproszenia) albo mi się wydaję i tak powinno sie robić..?
wiesz, zalezy jak komu i kto komu finanasuje :P

Wiesz, ja np. zaczęłam od rezerwacji sali i kapeli, bo to najważniejsze.

Zastanawiamy się nad panem co by nas nagrał :P

A jeśli chodzi o te pozostałe rzeczy, to ja też planuję pierdoły typu zaproszenia, poduszka, prezenciki, dekoracje itp. kupic jeszcze w tym roku.

Poniewaz wesele finanasujemy sobie sami, to na koniec z tych pier.... tez sie ładna sumka uzbiera. Także wolimy sobie co miesiąc kupić jakiaś puperelę, bo jak sie mówi, ziarnko do ziarnka i zbierze sie miarka ;)
Dokładnie:)
my tez sami wszystko finansujemy wiec trzeba wszystko powoli kupować i organizować bo potem się okaże ze czasu niewiele a kasy tez nie ma:)

Witam wszystkie przyszłe mężatki:)
Popieram, my też sami finansowo wszystko organizujemy. Dzięki temu, że mamy już większość takich pierdółek kupionych wcześniej, lepiej nam jest planować wydatki, a to niestety w tym okresie przygotowań boli... My jak coś uzbieraliśmy, bo zbieramy nadal to od razu coś tam kupowaliśmy. Jak się wcześniej robi biznes plan i kupuje to, czy tamto jak na tacy widać, ile potrzeba na taką imprezę. Ja to nazywam racjonalnym podejściem.... nie chodzi tu do końca, że się doczekać nie można i za wcześnie ale łatwiej później się w tym wszystkim zorientować. Wydaje mi się, że jak ktoś nawet te około 2 lata, czy 1,5 roku wcześniej zaczyna tak planować i kupować powoli to nie ma nic w tym złego.......
Dobrze jest poczytać takie forum bo zobaczyłam ile jest takich małych pierdołek o których nie pomyślałam nawet:)
oooo już część 6 powstała szybko nam idzie ;-)
Hej Kochane!!

Przyznaję się bez bicia, nie zrobiłam zdjęć tym aniołkom, bo wczoraj tylko pokazałam mojemu Bartkowi i Mamie, zamknęłam kartonik i dałam Mamie do domu :( Ale mówię Wam, dopiero teraz poczułam, że ślub się zbliża... ;)

Poniżej podaję Wam linka na te aniołki gdzie kupiłam ;)
http://moda.allegro.pl/podziekowania-aniolki-102-szt-gratisy-6-szt-hit-i1779118488.html

Wybrałam ten wierszyk Dziękujemy za przybycie itd ;D Poprosiłam o wrzosową wstążeczkę (jak niektóre pamiętają to mój kolor przewodni ;)) i był to strzał w dziesiątkę - genialnie się komponuje ten kolor z aniołkami ;D

Co do tego, że wcześnie - tak jak dziewczyny piszą, My w dużej części sami sobie sponsorujemy ślub i też chcemy aby Nas to mało po kieszeni szarpnęło ;) Więc stopniowo się takie pierdółki kupuje :)

Dziewczyny, czy słyszałyście coś o Kame - video, czy jakoś tak? Zastanawiamy się poważnie nad kamerzystą ;)

Pozdrawiam.
Sliczne te aniołki i niedrogo. fajna taka pamiatka ze slubu dla gosci:)
Na żywo wyglądają jeszcze lepiej ;)

Jestem nimi wniebowzięta ;D Fakt, niedrogo przy tym, że Oni musieli jeszcze je spakować, przywiązać bilecik, bilecik ładnie obciąć - tak się mówi, ale robota przy tym jest ;)

Zapomniałam też napisać, że bilecik jest z dobrej jakości papieru ;D

Także, jakby coś - polecam!!
Aniołki w podziękowaniu - super pomysł tylko cena jest według mnie lekko wygórowana, ja takie aniołki dostarczę w znacznie niższej cenie , a dodatkowo, że w obrębie Gdańska to jeszcze odchodzą koszty transportu.
A dla rodziców proponuję kwiaty namalowane akwarelą , zostaną na zawsze w domu rodziców, na wszelkie pytania odpowiem indywidualnie i w sprawie prezentów i w sprawie kwiatów

agnieszka@cofficiarnia.pl
www.cofficiarnia .pl

-bukiety
-białe gołębie
Dopisujemy się 21.07.2012 - Stara Cegielnia Rzucewo - Magda i Radek
Piękne są te aniołki :) Może też się na nie skusimy :)

U mnie jakoś tak wszystko stanęło w miejscu. Zrobiłam ostatnio zaproszenia (bez wkładek) i tak sobie leżą... nie mam jakoś natchnienia na to wszystko... Mój TŻ oczywiście mówi, że na wszystko jest czas.. heh może namówię go by w końcu iść na nauki przedmałżeńskie, żeby mieć to już z głowy.

Za to moja mama dzisiaj właśnie chce jechać i zobaczyć jakąś suknie na nasz ślub :D:D
Kochana , też będę miała te aniołki:)
Sala POD aniołem więc pasuję hihii
Też polecam
Faktycznie fajne i estetyczne te aniołki no i pomysł z kolorową wstążeczką nadaje całości jakichś spójny charakter. Byłam na dużym przyjęciu, które nie było weselem i coś anagicznego było pozostawione dla gości. Ciekawy gest.
melduje się w nowym watku
A ja juz mam 9teczke z przodu :D:D:D dziś pierwzy dzień jednocyfrówki :D
Dziewczyny moment nam zleci:)
*analogicznego (anagicznego)
zamawiacie może zaproszenia z allegro...?
Mam nadzieję, że moment, bo ja już doczekać się nie mogę ;) chciałabym, by to było już teraz, zaraz... ;)

Co do tych aniołków, to prawda, że wyglądają estetycznie i tak w ogóle wydaję mi się, że to fajny gest w kierunku Gości :)

Zaś co do zaproszeń z allegro, My rozważamy dwie opcję właśnie między innymi allegro albo Dori, jak oglądałam Jej zaproszenia dech zapiera w piersiach ;) ale to jeszcze kwestia do rozważenia...

Dziewczyny a Wy zapraszacie znajomych z Dziećmi? Bo z Rodziny na pewno wszystkie Dzieci chcę zaprosić, ale będzie u Nas kilkoro znajomych co mają Dzieci i tutaj schylamy się bardziej ku temu, by samych znajomych pozapraszać, a Wy jak rozwiązujecie tę sprawę? ;)

Aha, i jak u Was wyglądać będzie pierwszy taniec? Czy planujecie standardowe bujanie, nauki, czy taniec z niespodzianką - My rozważamy tą 3 opcję ;)

Pozdrawiam :*
Czyli jaka niespodzianka, zdradz tajemnicę...
:D
u mnie dzieci będzie mało może 5 do 11 lat:)
Witam odnośnie tańca to my napewno niebierzemy pod uwage tańców mieszanych na kurs napewno nieidziemy niemamy czasu i zbytnio gdzie iśc ale napewno niebedziemy sie kołyszeć na internecie można znaleść szybki kurs tańca więc sami w domu sobie poćwiczymy .
Dziewczyny a macie juz wybrany utwór na pierwszy taniec my na 80% zatańczymy do Symply Red
http://www.youtube.com/watch?v=PssiJ9ywc0g&ob=av2e
a tą piosenke napewno chce przy plenerze
http://www.youtube.com/watch?v=aSTV99Uy8hk&ob=av2n
Bardzo prosiłabym o opinie co wy myśliće i czy sie nadają
Taniec z niespodzianką to pewnie chodzi o coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=Ayw2mAVw-f8
co do tych piosenek tigress24 to mi ta pierwsza w ogóle nie podchodzi, ale to kwestia gustu, piosenka na plener ok, często można właśnie ją usłyszeć przy plenerach. Jeżeli chodzi o moje piosenki na 1 taniec to raczej padnie na wet wet wet love is all around http://www.youtube.com/watch?v=TQQ6SfPZggw, albo M. buble everything http://www.youtube.com/watch?v=SPUJIbXN0WY, nie lubię takich bardzo wolnych, a te piosenki mają dla mnie "to coś"
Madziarrrrrrrrrrrrrrra - jeszcze sama nie wiem jaką ;) Dopiero coś wymyślę ;D myślę o skomponowaniu trzech tańców na początek jakiś taniec bujaniec do wolnej muzyki, potem coś fajnego, śmiesznego i szybszego a na koniec myślę o walcu wiedeńskim ;)

Ale to jeszcze nic pewnego - może skrócę to do dwóch tańców, się zobaczy ;)

Co do pierwszego tańca, jeszcze w ogóle nad tym nie myślałam, najpierw muszę mieć jakąś wizję a potem dobrać odpowiednią muzykę do tego ;D

tigress24, ten pierwszy utwór wydaję mi się ok, jak na pierwszy utwór zaś na temat drugiego się nie wypowiem - niestety, ale coś nie mogłam otworzyć ;(
Cześć dziewczyny, melduje się w nowym wątku :)

Co do tańca to jak jak kiedyś już pisałam nie będziemy szli na żaden kurs, ale taniec z niespodzianką też nie wchodzi w grę bo nie chcę się denerwować, że coś nie wyjdzie. Z resztą to będzie taniec dla nas a nie dla gości i nie chcemy z tego jakiejś szopki zrobić. Rozważamy jedynie naukę jakiegoś tańca właśnie z internetu, ale to tylko wtedy jeśli najdzie nas ochota i będzie na to czas ;).
A piosenka to Baby I love your way :) chyba że będzie nam się chciało walca jakiegoś nauczyć to wtedy pomyślimy :)

Pozdrawiam

P.S. jak ten czas leci! ;) a mi nic się nie chce organizować...
hej :) ja już mam kamerzystę- wybraliśmy 2 style, mam nadzieję ze dobrze to wyjdzie :)
co do pierwszego tańca, to y nie idziemy raczej na kurs, ja przez kilka lat trenowałam taniec towarzyski wiec chce coś prostego wymyślić, bo niedawno byłam na weselu, gdzie mieli układ i ładnie to wyglądało, ale z drugiej strony każdy mógł poczuć, jak oni się okropnie denerwują czy dobrze tańczą i jaki krok następny, a to jednak będzie mój pierwszy taniec z mężem więc chciałabym się na tym skupić, a nie na krokach, szczególnie że wiem że mój narzeczony by się tym strasznie stresował ale każdy widzi to inaczej :)
Myzyka mi się nie podoba wolę coś Polskiego....
Jak to sie mówi o gustach i guścikach się nie mówi , wiadomo każdy ma tą swoją piosenke wspólną nasza właśnie jest" you....."Symply Red ale mam jeszcze pare innych ulubionych na pierwszy taniec ale ta piosenka jakoś mi na sercu leży że tak powiem :) no i oczywiście chciałam posłuchać waszych opini :) pozdrawiam :)
Paulen, a jakiego macie kamerzystę? Bo ja jestem w trakcie poszukiwania ;)
Kobitki :)

Jak już mowa o pierwszym tańcu to my długo się zastanawialiśmy, co wybrać aż w końcu zdecydowaliśmy się na piosenkę Aerosmith z filmu ARMAGEDON. Myślę, że fajno wyjdzie.......

Aniołki nam się podobają, pokazywałam mojemu Bartoszowi ;P

Właśnie wypisuje zaproszenia powolutku i normalnie znając datę, godzinę i miejsce aż mi się tak fajnie robi, że to już lada moment :D
"to jednak będzie mój pierwszy taniec z mężem więc chciałabym się na tym skupić" Paulen zgadzam się z Tobą w 100% :)

A co do piosenki to tak jest, że pewnie każdy z nas ma "tą swoją" mimo tego, że może się innym nie podobać i wg nich nie pasuje do pierwszego tańca ;) ale co zrobić jak budzi jakieś wspomnienia i emocje :). Ja np. na polskie piosenki w ogóle nie będę patrzeć bo przyznam szczerze że po prostu jakoś ich nie lubie ;) ale każda z nas lubi co innego i nic w tym złego :)
Jeszcze MY ;)
11.08.2012- Ania i Marek
Hej dziewczyny

A co z planowanym w części piątej spotkaniem? nadal macie chęci?
ojej... jak na tym suwaczku szybko dni ubywa.. byłam przekonana, że jeszcze 10 miesięcy mi zostało.. a ja jeszcze daleko w polu z przygotowaniami jestem.. chyba go usunę aby się nie stresować...
Jazzowa Panienka... no właśnie mi uswiadomilas ze mi zostalo 9 miesiecy i 7 dni... a tez bylam przekonana ze mam jeszcze 10 m-cy... wow... ale to mega szybko leci....

My na pierwszy taniec mamy piosenke przy ktorej pierwszy raz tanczylismy, Titanica.. popularne, ale wyjatkowe dla nas :)
oo to fajna nutkka:)
a co Chcecie się spotkać laski..? Jestem zaaa;)
Jestem za spotkaniem :) tylko ciągle te nasze propozycjer spełzają na niczym :/
olimpia20111- czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o swojej makijażystce? (na liście masz opis) zaczęłam się rozglądać i szukam kogoś z okolic Wejherowa
Ja tez jestem na etapie poszukiwać kamerzysty i masakrycznie idzie :(

Mamy wybraną piosenkę na pierwszy taniec to VOLER - Jeszcze jeden raz :) kojarzy mi się ze Stegną a tam mój M mi się oświadczył i tam mamy wesele :)

Ale zdziwiłam się tym że trzeba faktycznie zastanowić się nad piosenką do początku filmu hmmm....
Szczęściara, Foka to moja najlepsza psiapsióła z liceum :)
Zajmuje się zawodowo wizażem i makijazami, równiez tymi artystycznymi.
Ona jest z Płyty Redłowskiej, a dojedzie do mojego rodzinnego domu na Witomino w Gdyni.
Wiem że wtedy na pewno będzie w trójmieście - bo często bytuje w Wraszawie.
Bedę się z nia umawiac niedługo na makijaz slubny, to powiem co i jak :)
Jazzowa Panienka chęci na spotkanie jest tylko godzina jaka ma być ;-)
Hej moje Drogie!!

Ale żeście się rozpisały ;) co do spotkania, ja jak najbardziej jestem zaaa!! Nawet rzucałam propozycję, bodajże 03.09 - co Wy na to? ;) I mam propozycję, żeby spotkać się w Złej Kobiecie w Sopocie, co o tym myślicie?

Co do suwaczka, to ja na razie się tym nie stresuje jak będzie równe pół roku zacznę się denerwować, chociaż póki co te przygotowania sprawiają mi przyjemność, chociaż czasami wychodzę z siebie przez mojego Bartka ;D Jemu wszystko obojętne, co wybiorę będzie ładne ;) niby miłe, ale wiadomo nie o to chodzi... ;D

Jeżeli chodzi o piosenkę do pierwszego tańca, My w ogóle o tym na razie nie myślimy!! ;) Jakoś nie mamy na to czasu ani weny - w ogóle wczoraj się dowiedziałam, że mój Bartuś nie chcę jednak tańca z niespodzianką, nie to nie ;D Muszę ustąpić, bo On mi ustąpił przy kamerzyście... A propos moje Drogie, tak Was wypytywałam o kamerzystę, a gdy Wy pytałyście odpowiadałam Wam o dwóch fajnych, o których teraz sama zapomniałam - sklerotyczka ze mnie :) Wczoraj właśnie napisałam do Pana Jarka z vide wspomnienia i tak na 95% będzie tego Pana mieli :D

EeMmAa - dziękuje za przypomnienie o istnieniu tej piosenki!! Fakt jest prześliczna - uwaga do moja osobista opinia - tylko pytanie czy nadaje się na pierwszy taniec? Kojarzy mi się raczej z niespełnioną miłością i nawet wskazuje na to tekst piosenki, ale to już Wasz wybór ;P

Pozdrawiam!!
PS. Dzisiaj będziemy zamawiać poduszeczkę na obrączki i koszyczki ;P

Wklejam poniżej link, w razie gdyby któraś szukała inspiracji ;)
http://moda.allegro.pl/personalizacja-poduszki-poduszka-na-pod-obraczki-i1776289020.html
my mamy kamerzystę "2 style", a raczej kamerzystów, bo tam są 2 osoby :) Ja jestem bardzo zadowolona póki co z kontaktu z nimi, ale zobaczymy co będzie dalej...
Na razie jeszcze nie ustalamy piosenki na pierwszy taniec, ale za tydzień chcę iść wreszcie mierzyć sukienki :)
Na spotkanie niestety nie będę mogła przyjść, bo jestem ciągle w Poznaniu, a do trójmiasta wpadam nieraz na weekend i zazwyczaj mam wtedy mnóstwo spraw do załatwienia...
A Nie lepiej 17września i będzie po wypłacie;D
u mnie wtedy odpada - uczelnia mnie wita :( a chciałabym bardzo się z Wami spotkać...
kochane mnie pasuje codziennie po 13 ;-)
Moich dwóch znajomych mieli videowspomnienia i bylo baaaardzooooo zadowoleni z efektow ich pracy :)

co do spotkania to jak najbardziej pasuje mi 3ci:)

Aaaa dzisiaj mały postęp, byliśmy i zamowilismy obraczki u pana Czarkowski... wspanialy czlowiek!! Usmiechniety i potrafi doradzic :)

No i powiadomilismy nasza swiadkowa ze nia zostala :D:D bardzo sie ucieszyla :)
No mi niestety też 3ci średnio pasuje :/..a jesli chdozi o inne dni, to sie dostosuję :)
U mnie jakos przygotowania ustały. Jak narazie sala, kapela, makijazystka i widmo zrobienia zaproszeń styka.. zresztą mamy osyaynio z moim lubym ciężkie dni i jakoś nie chcę mi się nawet o niczym mysleć :(
Dzięki w takim razie będę czekała na jakieś info, bardzo fajną ma stronkę i jak maluje tak jak te przykładowe zdjęcia to rewelacja:)
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - Ania i Karol
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
21 lipca - karolina89
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert)
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding

WRZESIEŃ

Następnym razem do mnie można dopisać - foto Kacper Olejnik :) U mnie w sumie przygotowania jakieś takie spokojne. Póki co oglądam czasopisma ślubne i szukam inspiracji co do wystroju sali weselnej i byłam wczoraj w winiarni, w której pan powiedzial ze przygotuje dla mnie gotową oferte win, wódek i szampana z uwzglednieniem moich uwag, zebym mogła zobaczyc cene, jaka ilosc potrzebuje na 100osob i z tego będę mogla sobie wybierac i po kolei degustowac wszystko (oczywiscie we wlasnym zakresie - zeby nie bylo:) ). Fajny koleś, kompleksowo mnie potraktowal, wysluchal wszystkich moich dziwactw ktore mialam do powiedzenia - zaproponowal kilka rodzajow alkoholu - super :)
aaaa no i zaczelam kupowac świece na wesele, bo chce zrobić po prostu morze świec na moim weselu, wiec postanowilam juz zaczac, by sie potem nie zrujnować :)
Olesia - fakt piosenka ma taki trochę smutny charakter, ale ma takie zakończenie z Happy Endem :)
http://flautists.cba.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a można prosić o jakąś ofertę na maila? bo dobry flet nie jest zły :)
ming_shu1@wp.pl
e-mail wysłany ;)
Ja również poprosiłabym o oferte no i bardzo chciałabym was posłuchać astra629@wp.pl
wysłane ;)
Moje miłe Panie,
a co myślicie o szyciu sukni na miarę przez firmy, które ogłaszają się np na Allegro?
Tak się zastanawiam, to wyszło by dużo dużo taniej, szkoda mi kasy na zakup sukienki na 1 raz za nie wiadomo jakie pieniądze, a wypożyczenie też dużo kosztuje i trzeba uważać, a w dzień ślubu jest i tak wystarczająco dużo stresów
http://www.youtube.com/watch?v=syfh-KGutJw&feature=related
szukam takiej sukiennki może ma ktoś na sprzedaż:)
tigress24- widziałam wcześniej że będziecie tańczyć do s. red'a - bardzo lubię ten kawałek, lekki i nietypowy.

na prawdę dziewczyny szukacie sukienki rok przed ślubem? ja myślałam że sprawy związane z sukienką to tak na 3miesiące przed się załatwia? :)
to zalezy - na moją suknie czeka sie np 8 miesiecy plus 2 m-ce na jakies poprawki itd a jak kupisz model salonowy to pewnie 3 miesiace Ci starczą, ale ja bym nie mogla tego zostawic na ostatnia chwilę bo nerwy by mnie zjadły chyba
feelgod- tak będziemy tańczyć do Symply Red uwielbiam ich słuchać wiele osób nawet ich niezna ale ja ich uwielbiam miałam okazje być na koncercie śpiewa niesamowicie bez żadnych pleybeków :)
Aco do sukiennki szukam narazie tylko po internecie gdyż niema mnie w kraju na salony wybieram się dopiero w listopadzie ale niemam pojęcia czy kupie sukiennke, może uda mi się odkupić od kogoś mam pare modeli które bardzo mi sie podobaja . pożyjemy zobaczymy :)
Zgadza się to zależy czy chcesz uszyć na miarę czy po prostu kupić z salonu. Ja na tą którą wybrałam będę czekać 5 miesięcy (w innych salonach ten okres był dłuższy) a wiadomo, że trzeba jeszcze mieć czas na ewentualne poprawki. Z resztą ja wszystko wolałabym mieć szybciej załatwione a nie na ostatnią chwilę ;)
Kamcia, Ty kupiłaś (kupisz) w First Lady, prawda? I ściąganie jej trwa 5 m-cy? Moja ma być jakoś we wrześniu (a zamawiałam pod samiuśki koniec lipca), mimo że mówiłam Pani Patrycji, że będę w PL dopiero 9.października, ale to nie miało znaczenia ;) To może zależy od modelu...
Feelgood - jestem dowodem na to, że suknię ślubną można kupić spokojnie 3 m-ce przed ślubem (w tym temacie udzielam się "gościnnie", bo mam ślub 22.X :) ).
Tigress - ja też byłam na koncercie Simply Red'a i uwielbiam go!!! Mimo że do Pierwszego Tańca jestem zwolenniczką polskich piosenek (z polskim tekstem), to podaj mi z ciekawości tytuł tej Waszej piosenki, bo ten link, który podałaś - w Niemczech się nie otwiera :-/
Olinka - sądząc po tym, że masz jedną z droższych sal (Cegielnię) oraz jednego z droższych fotografów (K.Olejnika, który faktycznie jest FENOMENALNY!!), to chyba koszt świec nie będzie dla Ciebie aż taki duży ;)) A pomysł z "morzem świec" na sali - naprawdę piękny! :)
Acha, EeMmAa - chyba wiem, o jakiego "Allegrowicza" Ci chodzi, który szyje suknie... Cena bardzo dobra i w ogóle wszystko "wygląda", brzmi dobrze, więc też się nad TYM zastanawiałam i nawet założyłam na Weselniku wątek, czy ktoś coś "wie, słyszał, widział, korzystał", ale odzew był żaden, wątek przepadł, więc i ja dałam sobie spokój.
MORZE ŚWIEC ?
jakoś mnie to zaintrygowało :)

może mi ktoś opowiedzieć o co chodzi? bo chyba przegapiłam temat
Lucy- a wiesz co może rzeczywiście mi mówiła, że 4 ;) bo jak sobie teraz policzyłam to zamawiając we wrześniu (ide w przyszłym tyodniu) miałaby być koniec grudnia początek stycznia ;) przepraszam za pomyłkę ;P ale tak czy siak nie zostawiałabym kupna sukni na ostatnia chwilę...chyba że jak Ty miałabym możliwość przyśpieszenia terminu ślubu i nie miałabym wyboru to co innego :)
Tigress- sukienka przepiękna!!!!!!!!!!!!!, za pewne tego modelu już nie ma w salonach bo jest z 2009 r
Hmm, to może faktycznie czas najwyższy zacząć rozglądac się za suknią, . Szczerze mówiąc nie zdawałam sobie sprawy, że czas oczekiwania na suknię to nawet 7(!!!) miesięcy. Zwłaszcza, że podobają mi się suknie np. z Cymbeline :)) (tylko nie wiadomo co na to mój budżet).
Ja tam myślę, że w ogromnej mierze wesele jest dla innych, więc chociaż przy wybiorze pierwszej piosenki można być egoistą i wybrać coś co ma znaczenie właśnie dla waszej dwójki.
Dzisiaj mały zawrot glowy :P Szukam fryzjerki i makijazystki :P Jesli chodzi o ta pierwsza to jestem prawie pewna, zas jesli chodzi o makijazystke... to nie mam pojecia... jest tyle dobrych opini o tych wszystkich Paniach.. ze nie mam pojecia ktora wybrac... :(

a co do sukni... ja juz mialam w maju zamowiona suknie. weszlam do salonu bardzo mi sie spodobala i zamowilam:D i bede ja miala na koniec kwietnia juz w domku :)
Dzięki czarna84wiem że może być problem dlatego szukam może ma ktos na sprzedaż zanim sie wybiore na salony chciałam przymieżyć coś z drógiej ręki:)
LUCY - będziemy tańczyc do piosenki YOU MAKE ME FEEL BRAND NEW...
Witam Dziewuszki :)

nie chwaląc się nic, a nic dzisiaj mamy już równe 10 miesięcy do ślubu... Jak ten czas leci!! ;)

Zaś jeśli chodzi o sukienkę, ja również nie zostawiłabym tak istotnej rzeczy na ostatnią chwilę, ale fakt faktem zaskoczyłyście mnie tym, iż tak długo czeka się na suknie ślubne... Na szczęście ta nieprzyjemna rzecz ominie mnie ;) nienawidzę robić zakupów, jak miałabym chodzić od salonu do salonu to szlak by mnie trafił, poza tym ten czas oczekiwania - szok!! ;D

My w dalszym ciągu nie wiemy do jakiej piosenki będziemy tańczyć, jakoś tak ten temat jest omijany u Nas... Za to, biję się z myślami z tym kamerzystą, i tak marudziłam, kręciłam nosem, ale raczej zrezygnujemy - robię to z żalem serca... Niestety troszkę Nam szkoda kaski na to, za to mój Bartuś obiecał mi, że jak ktoś Nam nagra parę fajnych rzeczy, to mi fajnie ten filmik zmontuję i będzie tak jak od kamerzysty - sama nie wiem... Marudzę, jak typowa baba ;D

A z nowości, jesteśmy za to przekonani co do kupna lampionów!! W weekend byliśmy u Babci Bartka, i tak wieczorkiem siedzimy sobie na balkonie a Naszym oczom ukazały się lampiony, Dziewczyny wyglądało to po prostu bajecznie a jak długo leciały, coś fantastycznego ;)

I dzisiaj na próbę chcemy kupić z 10 szt czerwonych serduszek, z czego 8 albo 9 wypalimy i zostawimy sobie na wesele resztę, bo Gościom chcemy kupić białe kule ;)

Pozdrawiam.
Witam, chciałam się pochwalić,że dziś wybrałam suknię ślubną :) wybrałam się na poszukiwania zainspirowana faktem, że część z Was już ten zakup a za sobą, ponadto myślałam że zwiedzę cale 3-miasto zanim się na którąś zdecyduję a tu niespodzianka - 4 przymierzona suknia okazała się tą najpiękniejszą :)
powodzenia wszystkim poszukującym sukienki:))
Olesia, gratulacje już 10 miesięcy:D
Lampiony Fajna sprawka na allegro mają:)
http://www.youtube.com/watch?v=syfh-KGutJw&feature=related a co do pleneru to extraa!!
Fajnie ,że znalazłaś tą jedyną;)_
A nam można dopisać Pana Dj- Arek Socha - zrobił super wrażenie na spotkaniu!
I fotograf- Magda Kuśmirek- super kontakt emailowy - odpowiedzi po 15 minutach :)
Hejka dziewczęta !:) Trochę sie nie odzywałam.
U nas trochę wszytsko ustało. Całe przygotowania :)
Najważniejsze mamy załatwione.
Co do kamerzysty, to będziemy sie jeszcze zastanawiać.

Mi tylko cały czas spędzają sen z powiek podziękowania dla rodziców... nie chcę tego kółka i "cudownych rodziców mam".... wszysycy wtedy ryczą, a to ma być przecież wesele!! Chciałabym zrobić coś na wesoło, ale nie mam pomysłu...
Prezentacja Hmmm... nie wiem czy ede miała ja gdzie wyświetlić na weselu no i skąd wziąść projektor... ??
Może któraś z Was rzuci jakimś pomysłem ... :)
My zrezygnowaliśmy z kamerzysty, bo moim zdaniem dobrze zrobiony reportaż przez fotografa jest wystarczający. A jakbym miała się zdecydowac na film, to tylko taki który jest jakimś kreatywnym teledyskiem, albo taki zbiorem typu "the best of" ujęć.. ewnetualnie jakichś trailer/zapowiedź ślubu. Niestety takie filmy to koszty rzędu 5-10 tys, a nie są to rzeczy bez których nie można się obejść :)

"Cudownych rodziców mam"- o rany, tego to ja też chcę uniknąć. Bardzo fajnym rozwiązaniem są prezentacje, albo takie multimedialne, albo takie video. Znam fotografa co przygotowuje bardzo fajne prezentacje, jakby ktoś miał chęć to mogę podać na miary na priv (bo nie chcę robić tutaj reklamy). Projektor może zapewnić lokal albo dj/wodzirej, jeżeli nie to wtedy trzeba kombinować :-)
A ja wręcz przeciwnie Chciałabym przeżyć te słowka Kochanych Rodziców mam ,gdyż nie każdy może w taki sposób podziękować, czasami można nie zdążyć...
ja na początku też chciałam zrobić prezentację multimedialna... ale w końcu doszliśmy do wniosku, że zrobimy dla każdych z rodziców albumy ze zdjęciami, bo je częściej będzie się oglądało... także stanęło na tym, ze kupimy ładne albumy i wkleimy zdjęcia rodziców na przestrzeni lat no i nasze od poznania do dnia ślubu :)

ja też zrezygnowałam z kamerzysty, chociaż czytając relacje panien młodych to prawie wszędzie pisza, że one nic nie pamiętają i dopiero na video się o czymś tam dowiadują... no ale jeszcze trochę czasu, więc zastanowię się:) a to fakt, że dobry kamerzysta jak i fotograf to trochę kosztuje :(
Madziarrra, ale te słówka można wypowiedzieć na inny sposób! Przecież to nie jest chwila gdzie wszysycy powinni ryczeć, tylko właśnie sie cieszyć!!!

Moja siostra miała fajnie wymyślone. - Śpiewali pod akompaniament orkiesty taką wesołą piosenkę - Walczyk dla rodziców - i podziękowali im wesołą, też śliczną piosenką, a nie jakims smętem!!

Potem oczywiście dostali kwiaty, jakieś prezenty i koszulki z nadrukami. Z przodu było napisane - SUPER mama (bądź tata), a z tyłu - ODDAŁE/AM córkę/syna w dobre ręce.

Mój tata od razu ściagnął koszule i paradował w tym t-shircie przez pół wesela:P

Śmiechu było co niemiara :)
Właśnie..nie trzeba dziękować tak jak dziękują wszyscy, można podziękować wyjątkowym dla nas osobom w należycie wyjątkowy sposób.
CHYBA ŻE jest się tradycjonalistą to wtedy ok- jest się usprawiedliwionym :-)
Co do Twojego opisu podziękowań olimpia20111 to brzmi świetnie, ale trzeba być bardzo przebojowym, żeby stanąć na środku i coś zaśpiewać :)) ale rodzice na pewno byli zachwyceni.
Hej Kochana!!

My ostatecznie zrezygnowaliśmy z kamerzysty, ktoś z Rodziny nagra Nam krótki film, a po ślubie sobie zmontujemy według Naszego uznania ;)

Co do podziękowań, można naprawdę fajnie i nietypowo zrobić. W zeszłym roku byliśmy na weselu, gdzie Młodzi też mieli nietypową sytuację z Rodzicami i podobnie chcieli odejść od standardowych "Cudownych Rodziców Mam" - tak więc każdy z Rodziców podchodził na środek sali i była dla Niego puszczana muzyka, np. dla Mamy Panny Młodej puszczono sex bomb i musiała tańczyć tak na środku a wokół niej wszyscy się stłumili i razem z Nią tańcowali, uważam to za fajny pomysł ;D

U Nas jeszcze nie wiem jak to będzie... albo podziękujemy przed weselem, albo na weselu podejdziemy do każdych z Rodziców i Ich partnerów a w tle będzie leciała jakaś muzyczka ;D Na pewno w prezencie zrobimy Naszym Rodzicom album - od dzieciństwa do ślubu i do tego kwiaty dla mojej Mamy i Naszych Macoch ;P

Dziewuszki a co z Naszym spotkaniem?! Jakoś temat ucichł ;( przyznaję się bez bicia w ten weekend nie mogę, a może 11? Bo jeśli o mnie chodzi to 17 na bank odpada ;)
Hej Kochane - miało być ;)
Cześc dziewczyny widze że jetescie na etapie podziękowań ja również niechciałabym usłyszeć piosenki cudownych rodziców mam gdyż wiem że na 100% będe ryczeć a tego niechce makijaż się popsuje:) będe szukała jakiejś innej piosenki bardziej weselszej , A i pytanie do was dziękujecie tylko rodzicom czy chrzestnym i dziadkom tez pytam bo słyszałam i widziałam jak niektóre pary tak robią ja osobiście podziękuje tylko rodzicom oficjalnie a tak poza weselem to napewno moim chrzestnym gdyż kiedy moja rodzina potrzebowała pomocy to jej udzielili i wydaje mi sie że miło by było dać jakiś drobiazg i podziękować za to .
a mam pytanko gdzie można zamówic takie koszulki??:>

uważam że to bardzo fajny pomysł:)
Widziałam takie koszulki i z wieloma innymi napisami na Hali w Gdyni Głównej:)
w Medisonie
Feelgood :) bardzo proszę cię o namiar na tego fotografa (optymistka121@o2.pl) . Uważam ze to świetny pomysł :)
Na stronie dostępny jest już link do nagrania z jednego ze ślubów na jakim grałyśmy :)
Zapraszamy serdecznie
Witam dziewczęta w poniedziałek :)
Pracę zaczynam od - WESELNIKA :)

Pozdrawiam i życzę miłej pracy :)
...
hej laski :)
jak po weekendzie
my nadal szukamy forto, feelgood - ta fotolinea naprawde spoko :) zastanawiamy sie nad nimi, no i muza jeszcze
a jak u was - praca wre?
PS znalazłam genialnego foto semimatt ale ma termin juz zajety
mimo wszystko polecam tym niezdecydowanym :)
witam was :)

My zdecydowaliśmy się na kamerzystę Studio Art-Video, a fotograf- Marcin Rożak z Gdańska. I wiemy, że to najlepszy wybór jaki podjęliśmy wspólnie :) Wystarczy spojrzeć na ich filmy/zdjęcia i naprawdę robią to bardzo profesjonalnie a to też dlatego, że to nie tylko ich praca ale również pasja. DJ-a mamy naszego znajomego, zrezygnowaliśmy z orkiestry bo coraz gorsze opinie słyszę o nich. Za dużo chodzą na jednego... :] Jedyny problem to jeszcze z Kościołem :( jaki polecacie? Chodzi aby ksiądz był normalny i nie brał ogromnej sumy za udzielenie związku małżeńskiego oraz dobry chórek lub organista. Bo u mnie w parafii niestety nie mogę na to liczyć :(
Pozdrawiam
Zapomniałam... :) Sale mamy Maciejkę w Koleczkowie, bardzo piękne miejsce a opinie też pozytywne.

PS: Naprawdę większość z was ma już sukienkę ślubną? :) To chyba już też powinnam poszukiwać..
anai ja nie mam :) Madzik z tej strony
plan mam ale taki powiedziałabym mało sprecyzowany
Witam Was Kochane :)

Dawno mnie tutaj nie było, ale to wina tego, iż dużo pracy mam, plus byłam w ten weekend na działeczce i muszę przyznać szczerzę, że jestem mega zadowolona - pogoda Nam po prostu dopisała, jak na zamówienie :P

Co do przygotowań weselnych u Nas póki co spokój :) a to dlatego, że wróciłam do pracy - wiedziałam, że tak będzie i po powrocie do domu, kompletnie nie chce mi się myśleć o niczym innym jak o spaniu... ;P

Jedyne co to ostatnio zamówiliśmy lampiony (serduszka) i dosłownie przed chwilą jeden lampion puściliśmy, wyglądało to bajecznie... ;) Polecam każdemu lampiony, są przepiękne!! :) No i czekamy na poduszeczkę i koszyczki a tak póki co cisza... :)

Pozdrawiam!!
na te lampiony trzeba miec kurde blaszka zgode:(
Nasz lokal mieści się w lesie i wątpię abyśmy mogli tam puszczać lampiony :( Ale ślicznie na pewno one wyglądają
STYCZEŃ

KWIECIEŃ

28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

25 maja - Elizabet
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik

CZERWIEC

2 czerwca - Ania i Karol
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tysia86
23 czerwca - magduś

LIPIEC

7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo

SIERPIEŃ

4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - jarzyna
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

zgłasza sie kolejna para :)
Kasia i Sebastian ślub 1.09.2012 w Łęgowie "Pod Lipami"
zgłasza sie kolejna para Kasia i Sebastian data ślubu: 1.09.2012 sala: w Łegowie "Pod Lipami" ślub w koścele w Straszynie
zgłasza się kolejna para :)
Monika i Tomek, data : 17.08.2011, sala: Pod Lipami w Łęgowie
Dziewczyny Idziemy w weekend podpisać umowę na Foto i Autko":)
Cześć Dziewczyny!

Planujemy ślub na sierpień 2012, a nic jeszcze nie załatwione. Jutro idziemy do władzy kościelnej;-)

Możecie polecić jakąś dobrą salę na terenie Trójmiasta i okolic?
Zapraszam jeszcze na naszą facebookową stronę :)
http://www.facebook.com/pages/flautists/264633773566075#!/pages/flautists/264633773566075?sk=wall
Co myślicie o tej sukience? Mi się podoba, tylko nie wiem do jakiej figury pasuje.

image

Uploaded with ImageShack.us
Cześć Młode;-)

Poleciłybyście jakąś fajną miejscówkę na wesele? Termin mamy na 18 sierpnia 2012.

Młode Pary 2012 (część 6)

1.09.2012 Kasia i Sebastian - Łęgowo "Pod Lipami" koścół w Straszynie
jak moge sie tu zapiac???
a ja 21 lipiec "zielona sala":)
Polecicie jakieś niedrogie wideofilmowanie?
Polecam, solidnie i tanio http://t2.hekko.pl/videogruba/menu.htm
Czarna a możesz coś wiecej i nich napisać bo ja też szukam kamerzysty, i powiem szczerze że nie jest łatwo..
Czy dojadą do trójmiasta hm..
Czarna84 - ja również jestem ciekawa, czy masz jakieś "doświadczenie" z tą firmą, skoro polecasz :) bo my jednak zdecydujemy się raczej na kamerkę, ale w rozsądnej cenie, niekoniecznie z trójmiejskiej "czołówki" ;))
a ten link, który podałaś - brzmi dobrze :DD

Anusiak - dzięki za motywację (video) :PPP
Ja właśnie się zastaniawiam nad kamerzystę bo z jednej strony fajnie mieć nagrane błogosławieństwo w domku i sam moment ślubowania które są mega wzruszające.
Lucy jedna z forumek podała mi namiary na godnego polecenia pana kamerzytę w przystępnej cenie;) ja jeszcze do niego nie dzwoniłam bo mi się tak nie spieszy ale mogę Ci podać na priv numer jak byś chciała :)
Czarna84 nooo proszę o tej firmie nic nie wiedziałam
Hej dziewczyny po długiej nieobecności znowu się pojawiam z wielkimi zmianami :) data ślubu przełożona na 16 czerwca 2012 r. :) i niestety również fotografa będziemy musieli zmienic :(
A więc moje drogie, jest to jedna osoba, która będzie również moje wesele filmowała, mojego brata też i z czystym sumieniem mogę polecić, bo znam tę osobę bardzo dobrze. Również kręci krótkie reportaże do tvp3. Więc nic nie zaszkodzi zadzwonić i się umówić. Do trójmiasta i nawet dalej dojedzie bez problemu.
dziekuje bardzo za kontakt:)

Napewno sie skontaktuje:)
Piosenka na pierwszy taniec?

Co bierzecie?
my nie możemy sie zdecydowac sie zdecydować:)
My wiedzieliśmy od razu i nie będziemy cudowac :D:D:D

Jak nasz Pan z kapeli spytał sie nas o 1szy taniec, to pomimo, że wcześniej nie ustalaliśmy, to spojrzeliśmy na siebie i parsknęliśmy śmiechem:)

Savage - tonight :):):) To NASZA klutowa piosenka :)

Tylko pewnie moja mam będzie gadała farmazony w stylu....eee takie cos.. nikt nie zna i jeszcze nie po polsku.

Ale to nasz 1szy taniec i my mamy wiedziec o co chodzi i koniec!!
Masz racje olimpia20111 to nasz taniec i nasz dzień :)
a ja tak się zastanawiam nad tym kamerzystom:)
Macie godnego polecenia dj wodzireja?

Nas właśnie jeden wystawił...;/
Magduś, to ja poproszę o te namiary na kamerzystę - na maila weronika2008@vp.pl i z góry Ci dziękuję :)
poprzeglądam potem oferty, porównam ceny iii coś wybierzemy :D
karolina89- my mamy Lecha Radziun'a- szczególnie go na weselniku polecać nie trzeba, bo ma mnóstwo pozytywnych opinii, ale poza tym na prawdę facet ma ciekawe pomysły i widać, że lubi to co robi.

szklaudia- fotografa mogę Ci polecić mariusza wacławiaka, z fotolinea!. Fantastyczne zdjęcia, konkurencyjne ceny, niestety miał zajęty termin w dniu naszego ślubu..
mielismy go mniec,,ale ktos z orzed nosa nam go sprzątnął:(
karolina, a kto cię wystawił powiedz ???
tzn.. blismy z l.radziun umowieni na spotkaniu tak ze my rezerwujemt ten termin a jesli ktos bedzie na niego chetny tez to on do nas dzowni i pyta sie tak czy nie. my piszemy ze kiedy sie mozemy umowic na podpisanie umowy a on ze termin juz zajety..
a miał dzwonic.. No ale co zrobić:P nie był nam pisany.
feelgood - a powiedz coś więcej o fotografie, widziałaś może u znajomych jak wyszło, bo wiadomo na blogach to się najlepsze wstawia, my szukamy nadal i muzyki i foto, ja też sukni ale na razie nic nie znalazłam
Madzik050642- widziałam i na prawdę dobrze to wyszło. Wydaje mi się, że najlepiej jest się z fotografem spotkać- poprosić o materiał z całego ślubu i dokonać wyboru :) !

Karolina89- szkoda, że dj L.Radziuna, ktoś Wam "sprzątnął sprzed nosa". No ale jest jeszcze kilku na trojmiescie/weselniku - zachwalanych.
aaa jakich?:)
my mamy Roberta Jakubka, jest fantastyczny
Dziewczyny Jakieś opinie na temat Pani Fotograf...Katarzyna Puwalska...?
masz moze kontakt to roberta jakubiak?
Witam dziewczyny
ja teraz z innej beczki że tak powiem .
co myślicie o tej dekoracji na auto i czy będzie pasować do tego auta podaje linki
http://moda.allegro.pl/dekoracja-na-samochod-cylinder-plus-wianek-i1788541086.html
http://www.limuzynakoscierzyna.pl/galeria.htmln
nasze auto to ta limuzyna biała
prosze o pomoc bo w tych sprawach niejestem exspertem :)
http://www.limuzynakoscierzyna.pl/index.html
podaje nowy link bo tamten niedziała mam nadzieje że ten bedzie ok
do tigress24 - myślę, iż ozdoby są zbędne na tej limuzynie, raczej nikt nie będzie miał wątpliwości, iż podróżuje nią młoda para
ja też poproszę ;) Optymistka121@o2.pl
Karolina89, a skąd wiesz, że na lampiony trzeba mieć zgodę? Bo szukałam w necie coś na ten temat i nic ciekawego nie znalazłam... ;)

Przy okazji chcę się pochwalić, że przyszły dzisiaj do Nas koszyczki plus poduszeczka :) Jestem zadowolona, ale mam małe zastrzeżenie, na stronce te rzeczy wyglądają na wiele większe a w rzeczywistości są mniejsze, ale może to i dobrze ;)

Pozdrawiam.
dowiadywałam sie w urzedzie;)
jesli slub jest w miescie niestdety lotnisko musi wyrazic zgode kiedy nie bedzie zadnego amolotu w poblizu:(
jakie koszyczki? i do czego;p
A jeżeli ślub jest poza Trójmiastem, jakieś 20 km? To co wtedy? Hm, chyba też muszę się tym bliżej zainteresować...

Koszyczki sypania kwiatków przez Nasze 3 Gwiazdy ;D a co, jak szlaeć to szaleć ;P
Jeżeli po za to chyba nie.
Ale zawsze się lepiej dowiedzieć niż potem miec kłopoty niepotrzebne;)
a no tak ja tez muszę zamowic;)
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-na-slub-ze-zdjeciem-w-4-dni-i1790753731.html
dZIEWCZYNY JAK WAM SIĘ PODOBAJĄ...?
dla mnie do zastanowienia:) MMM
Mi się osobiście nie podobają, a to dlatego, że ze zdjęciami zaproszenia wydają mi się tandetne, ale każdy ma inny gust ;)

Pozdrawiam :)
Zgadzam się z Tobą Olesia w 100% :) , ale z drugiej strony wiem, że jak moja ciocia dostała takie zaproszenie to razem z babcią się nim zachwycały ;)

Jakiś czas temu pisałam odnośnie sukienki, którą poszłam zamówić ale po rozmowie z babką wydała mi się podejrzana bo kazała mi wpłacać kasę od razu a z drugiej strony gadała, że nie wie co się z nią stanie przez rok czasu. I w zeszłym tygodniu widziałam, że salon Lilea jest już zamknięty! Teraz wiem, że pewnie wiedziała o tym a nic nie powiedziała i chciała tylko kase ode mnie a teraz bym została na lodzie bez pieniędzy i sukienki. Dobrze, że moja mama ją wyczuła ;)

Pozdrawiam i miłego weekendu dziewczyny :)
Mi właśnie się podobają;)
o kurde Kamcia... Ale porażka....
Witam, zapraszamy do odwiedzenia naszej strony http://www.centrumslubu.com.pl
Życzę wszystkim miłego weekendu :)
Laski Chyba załatwie fotografa, kamerzystę i orkiestrę w przyszłym tygodniu:)
Witajcie, mam do Was pytanie.

Dostalam oferte dotyczacej wystroju kosciola..
w niej bylo: strojenie kosciola, bukiet dla mnie i dwie butonierki, strojenie samochodu (150zl kwiaty porzyssawki itp),
koszt wszystkich materialow, w tym tiul kwiaty, i takiie tam... 800-1000
a robocizna 500 zl

czy to duzo? poradzcie >
Za tą "robociznę" według mnie bardzo duzo.
Ja również uważam, że to strasznie dużo pieniędzy!!

Wy już takie pełne wyceny dostajecie? Ja, jak rozmawiałam z babką od kwiatów to powiedziała mi, że na spokojnie w maju możemy się spotkać i dogadamy szczegóły... ;)

Dziewczyny u mnie mała zmiana, zmieniliśmy godzinę ślubu na 15.30 ;) i dostaliśmy karteczki na nauki, już w październiku bądź listopadzie mamy w planach się zapisać ;)
no wlasnie to jest wg mnie b duzo..... a to jest znajoma i chcialam wiedziec ike to moze mniej wiecej kosztowac... no nic bede musiala sie mocno zastanowic...

no my tez chcemy isc na nauki jakos w listopadzie, by miec to z glowy :) ufff
my też idziemy na nauki w listopadzie :)
udało nam się u dominikanów zarezerwować listopadowy kurs
tam też chyba zrobimy poradnię żeby było z głowy

Mam do was pytanie
jesteście za DJami czy zespołami
własnie stoimi przed takim wyborem i już po prostu mam totalny mętlik w głowie, szukam takiego DJa który zrobi kilka konkursów i będzie elastyczny pod gości... no nic jak znajdziecie chwilę to mi odpiszcie ;)

Jeżeli chodzi o strojenie kościoła - my chyba zrobimy sami welony na ławki, zresztą jeszcze się nie dowiadywałam co kościół może zaoferować także nie wiem, ale idziemy w tym temacie chyba w minimalizm ;)
Witam was dziewczęta .
Anano jak dla mnie to dużo pieniędzy ,osobiście to niebiore nikoko do strojenia sala będzie gotowa a kosciół to jeszcze niewiem gdyż dopiero w listopadzie ide pogadać z księdzem co i jak ale myśle że sami będziemy stroić , firmy zajmujące sie zdobieniem jak słyszą ślub to kasują niewiem za co dla mnie osobiście to niepotrzebne wydanie pieniędzy , jeśli sama będe stroic to kupie tiul na allegro zrobie jakąś ładną kokarde włoże kwiatka przyczepie do każdej z ławki jeszcze coś pokombinuje żeby było ładnie i gotowe tańszym kosztem i też będzie ładnie :)
pozdrawiam
Madzik050642- my wolimy dj osobiście i moge polecić pana Janusz Wiśniewski niewiem czy jest tu znany na forum ale polecam i nie jest drogi widziałam jak gra u mojej kuzynki na weselu wszyscy goscie szaleli . Tylko niema żadnej swojej stronki kuzynka znalazła go na trójmieście zadzwoniła umówiła sie na spotkanie więc tylko taka jest możliwość jak by ktoś chciał a i dodam że bardzo kulturalny a to nr. 510-507-851
pozdrawiam.
no wlasnie tez wydaje mi sie ze to bardzo duze pieniadze..musze sie zastanowci...

a co do dj czy zespolu... my chcielismy miec dj, bo zespoly rzadko oferuja muzyke zagraniczna, a taka tez chcielismy.. a jesli juz oferuja to sa to wielkie pieniadze...

heh przeraza mnie ile to ksoztuje to wesele ...
my - zespół - rodzice się uparli, nie było mowy o DJ

wrzucam sukienkę, która jest moim faworytem

image

Uploaded with ImageShack.us
My za strojenie kościoła zapłacimy gdzieś z 500zł:)
śliczna jest ta sukienka!
Madziarrra a co za te 500 zł będziecie mieli?
no my wlasnie nie wiemy
znalazłam fajny zespoł
nazywa sie gajewskiband.pl
i wlasnie mają w repertuarze nowoczesne piosenki
ale wiadomo zespoly są drogie takze caly czas myslimy ;(

Kamcia01 - masz już fotografa? mamy ten sam termin ;)
kleczxniki krzesła ustrojone na biało... Kwiaty Goździki w wazonach przy ambonie i ołtarzu. swiece przy ołtarzu , ustrojone ławki plus świece przy ławkach chyba o niczym nie zapomniałam:)
Dekoracja klęcznika oraz krzeseł Pary Młodej i Świadków satynowe pokrowce z ozdobna szarfą

Dekoracja ławek szarfy

2 kompozycje z żywych goździków z przybraniem

Świece przy ołtarzu

Świece przed wejściem do ławek

Płatki róż na drodze Pary Młodej
dziewczyny a co waz wzieło na kwiecień...?
zapraszam http://dj-george.blog.onet.pl/
Madzik my mamy już fotografa, wszystko jest napisane u góry :)

A czemu kwiecień...chcieliśmy jak najszybciej a pora roku nie miała dla nas znaczenia, a wcześniej po prostu nie dalibyśmy rady uzbierać pewnie "naszej części" pieniędzy no i mieszkanie mamy dostać a szybciej jak w kwietniu też nie dałoby rady ;)
a my kwiecień bo to najszybszy termin po wielkanocy :) a poza tym 3 dni przed slubem mam urodziny i to jst naprawde mój ulubiony miesiąc w roku :)
Madzik ja jestem z Zielonego Trójkąta :) Bo widzę kościoł na MICKIEWICZA:)
Dziewczyny a jak wychodzą u Was koszta ślubu w kościele? Tzn ile dla księdza, organisty itd. Bez strojenia bo to większości przypadków firma zewnętrzna będzie pewnie robić. Pytanie kieruje w szczególności do Madziarrry, bo mamy ślub w tym samym kościele ;)

I jeszcze jedno:) macie już konkretne firmy do strojenia kościoła? Bo ja nie mam pojęcia co robić. Szkoda mi 500 zł na strojenie, a z drugiej strony samemu to problem bo kto to sprzątnie po mszy ;/
Co do strojenia Kościoła, z tego co słyszałam to Siostra bierze 400 zł, ale My chcemy się dogadać, żeby moja Mama Nam stroiła, ma w głowię już jakąś wizję dekoracji i widzę, że Jej bardzo na tym zależy, więc generalnie będziemy się starali by moja Mama Nam stroiła, a jak to wyjdzie w praniu nie mam pojęcia ;)

Co do reszty, Ksiądz bierze co łaska - myślimy by dać 300 zł, tak akurat, a organista podobno 150 zl ;)
To parafia mojego narzeczonego ;) zresztą oboje jesteśmy z dolnego wrzeszcza tylko on z bardziej dolnego niż ja :)

kurcze dziewczyny pomocy z muzyką :D
Ja oszaleję, każdy niby fajny, a mnie normalnie strach oblatuje żeby dobrze wybrać :)
Helooo
Zastanawiamy się nad 2 miejscami na wesele
Falko Rumia i hotel Hotton w Gdyni
Falko jest mocno oblegane, polecane i w ogóle :) Właściwe to falko chyba wygrywa w tym starciu.. choć jest tylko 1 termin woolny w przedziale czasowym który nam "powiedzmy" odpowiada tak na 30 %...

Co myślicie o Hottonie? nikt z moich znajomych nie był tam i nie mam skąd zaczerpnąć opnii. Z tego co policzyłam, wyjdzie drożej niż w Falko(zwłaszcza, że w F, można swój alkohol i soki, bez dodatkowych opłat...i w ogóle tam wygląda tak jak mi się marzy)
uważam,że za drogo,zapraszam
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/dekoracje-slubne-kosciolasal-samochodu-nie-przeocz-promocji-ogl4125433.html
ten Hotton znaczy się? :)
Chciałam się tylko pochwalić moją biżuterią którą sobie wczoraj zamówiłam w komplecie :)

http://allegro.pl/bransoletka-swarovski-piekna-efektowna-slub-615-i1795735929.html

Co o niej sądzicie? :)

Pozdrawiam.
Gosiulek, moi znajomi mieli wesele w Hottonie w zeszłym roku, nie byłam więc szczegółów nie znam ale wiem, że byli zadowoleni i bardzo zachwalali jedzenie. Sala podobno niewielka ale pewnie byłaś i widziałaś. Prywatnie byłam tam kiedyś na SPA - polecam na romantyczny wieczór we dwoje:)
Byłam wczoraj zobaczyć jak to tam wygląda. Sala faktycznie mniejsza niż w Falko, ale równie ładna i elegancka. Spędziłam ponad godzinę na rozmowie z kierownikiem gastro. swoją drogą przemiły i uczynny pan :)
usiadałam w domu, policzyłam wszystko i porównałam wyszło mi taniej dziwnym cudem ( o całe 2 tysiące) niż w Falko( licząc z poprawinami oraz noclegiem). No i przede wszystkim mają terminy na przyszły rok, do wyboru i do koloru :) No i też fajnie bo to w Gdyni, a my obydwoje z Gdyni, większość rodziny i znajomych również, więc troszkę mniej zachodu z transportem do domów. Dostałam różne propozycje menu na maila i moge sama sobie skomponować i pan mi doradzi i wyceni wszystko :)
kurczę, coraz bardziej przekonuję się do Hottona:) jeszcze moja połowa musi to obejrzeć i wtedy podejmiemy decyzję :)
Dziewczynki ja juz jestem mężatką z czerwca tego roku i pisze u Was bo mam do sprzedania rękawiczki, ozdobę na włosy oraz kilka par nowych bucików białych:) naprawdę tanio, bo chcę się ich pozbyć:) ogólnie gdyby któraś była zainteresowana to zapraszam, bo mam troszkę róznych ciuszków do sprzedania;)
madziaewa@orange.pl poprosze foto
Ja właśnie kompletuje listę na wypisanie zawiadomień. Szukam już pierdółek: biżuterii, ozdób do włosów, orientuje się w cenach kwiaciarni i cukierni. Ostatnio też ustalaliśmy menu i ilość napoi jaką musimy kupić. Normalnie już mnie stres łapie powoli, że teraz się zacznie załatwiania, a załatwiania.

Ale jedno szczęście pisanie mgr zbliża się ku końcowi, jeszcze ostatni rozdział i będę mogła cieszyć się resztą przygotowań......

A u was jak tam, widzę po wpisach, że działacie :P
ja sale mam, dj mam, fotografa mam...

kościoła ja:P

listę gości owszem:)

a co dalej?
Ja też już troszkę mam ;D

a więc:

- sala
- zespół
- Kościół
- wstępna rezerwacja na noclegi dla Gości
- fotograf
- zaklepana wizażystka, czekam na telefon od fryzjerki
- suknia, buty, welon
- złoto na obrączki
- podziękowania dla Gości
- dekoratorka
- poduszeczki, koszyczki

i najwspanialszego Narzeczonego jakiego można mieć ;) He, he... Chyba każda tak mówi o swoim Lubym ;D aaa, i jadą już do mnie kolczyki wraz z bransoletą ;) i to póki co na tyle ;D

Pozdrawiam.
Aaa, i zapomniałabym - mamy już Świadków ;)
o nie mogę... stresujesz Olesia... ja w porównaniu do Ciebie w ciemnej pupie jestem za przeproszeniem... trzeba zakasać rękawy i wziąć się za robotę..
Hejjj:) a ja mam:
*w Miarę Kościół
* Sale
* Wstępną listę gości
*upatrzone zaproszenia( jeszcze nie zamawiam bo po co mam mieć w domu składowisko)
*Fotografkę
*autko
*Orkiestre
*Prawie kamerzyste
jestem na podobnym etapie co Wy dziewczyny :)

mam:
- kościół + wystrój + oprawa muzyczna (jestem na etapie wybierania piesni do kosciola)
- sala
- DJ
- fotograf
- makijażystka
- fryzjerka
- obrączki
- Świadkowie
- lista gości
- zaproszenia - robilam własnoręcznie
- samochód
- suknia (zamowiona) + butki (tyle co Pan wyszedł z domu z przesyłką)
- wódka

I to chyba tyle :) co na ten moment mamy wraz z narzeczonym:)
Hey my mamy:
& sala
& orkiestra
& wódka
& foto
& kosmetyczkę
& fryzjera
& obrączki
& florystkę na kościół i salę

I tyle na razie z moim Ł mamy ;0
Sporo macie;) w porównaniu do mnie;)
Ale mi się nie spieszy hehe:)
Madziarrra hehehe no my za dużo też nie mamy ,a jesteśmy majowi
Nam też sie nie spieszy, ale musze wziac pod uwage, ze bede sie bronila latem, no i trzeba napisac pracke ;/ ;/ co zajmie mi wieki no i w kwietniu bede sie rpzeprowadzla juz do wlasnych 4 katów :):)

poza tym tak jak ktos wczesniej pisal, lepiej rozkladac sobie koszta i pomysly, zeby pozniej czegos sie nie zapomnialo :):):)

dziewczyny a co z naszym spotkaniem? jakos wszystko stanelo? :)
Nie miałam zamiaru nikogo stresować ;) ja po prostu sukcesywnie sobie zamawiam rzeczy, żeby mnie to mniej po kieszeni bolało, poza tym sprawia mi to też frajdę i kolejna sprawa, też mam obronę i jak mi się nałożą już takie konkretne przygotowania do ślubu i nauka na obronę, to dziękuję wole teraz sobie pozałatwiać parę spraw, żeby potem mieć z głowy ;D

Dzisiaj przyjeżdża do mnie kurier z moją biżuterią, doczekać się nie mogę!! ;)

A co do spotkania - no właśnie, temat ucichł :( rzucajcie jakieś propozycję...
Ananao i Asia, jaką macie fryzjerkę? ;)
no ja "zarezerwowalam" Panią Czerwińską, polecaną tutaj na forum :) jeszcze nie ma przygotowanej oferty wiec, nei wiem ile bedzie mnie to kosztowalo :)
My mamy:
-sale
-kościół + prawie skrzypce
-wodzireja
-fotografów
-wódkę (ale tylko 0,6 l na osobę więc będziemy jeszcze raczej dokupywać)
-wszystko do zaproszeń (trzeba je "tylko" :) jeszcze zrobić)
-suknie można powiedzieć też
-cukiernia wybrana

Największy problem będę miała z makijażystką, fryzjerką i dekoracją kościoła. Są to 3 rzeczy, które chcę załatwić teraz a w ogóle nie mam pojęcia kogo w ogóle wziąć.
A czy któraś z Was miała do czynienia już z którąś z wizażystek znanych tu z forum osobiście albo chociaż widziałyście ich "dzieło" na żywo?
Ananao, a jesteś już z Panią Olą umówiona na próbną? Bo ja też mam zarezerwowaną Panią Olą, ale jak z Nią rozmawiałam to powiedziała mi, że będzie się umawiać z wszystkimi Pannami Młodymi 2012 na przełomie listopada - grudnia, Tobie też coś takiego Pani Ola powiedziała?

Ja mam Justynę Art (Justyna Jazgarska), nie miałam jeszcze makijażu próbnego, ani nie widziałam dzieł Pani Justyny na żywo, ale mimo wszystko wiem, że dobrze trafiłam ;) nie wiem mam takie przeczucie a w dodatku wydaje się być bardzo miłą osobą ;)
Olesia nic takiego mi nie pisała, jedyne co to napisała ze od wrzesnia bedzie zbierala zapisy na 2012 rok i ze nie ma jeszcze dokladnej oferty na najblizszy rok... a Ty juz masz oferte cenowa?
no właśnie ,co z tym spotkaniem:)
Ja dzisiaj mierzyłam suknię i ją zarezerwowałam na tydzień:-)
Mi jakis czas temu mówiła ze od października będzie zbierać zapisy, ale coś mnie tknęło by do niej zadzwnić kilka dni temu i kazała mi wysłać maila do niej, by zarezerwować sobie termin, ale mówiła, że odpisze dopiero za jakiś czas i poda szczegóły, bo teraz ma urwanie głowy. Ale mówiła, że jeszcze jest wiele wolnych terminów więc spokojnie :)
Hejka dziewczyny , my mamy załatwione
-sale dzikie wino
-oprawe muzyczną w kościele duoamor
-dj aronix
-fotografa i kamerzyste
-makijażystke
-kościół
-zaproszenia już prawie są
to na dziś resztą się zajmiemy pod koniec listopada kiedy bedziemy w trójmieście.
Kurczę, boję się, że Pani Ola zapomni o mnie ;) pomimo tego, że mówiła mi, iż ma już mnie wpisaną, ale ja już taka panikara jestem ;D no nic, najwyżej na początku listopada zadzwonię i się przypomnę ;P

Ananao - niestety, nie mam oferty cenowej Pani Oli ;(

Madziarro - gratuluję wyboru sukni, a co do spotkania to już dostosuję się do Was, ja już rzucałam propozycję spotkania, nie było żadnego odzewu, więc teraz umywam rączki ;D

Dziewczyny, patrze, że większość z Was ma już zaproszenia, znaczy się same robiłyście? Mi miała robić Kuzynka, ale lekko się poprztykałyśmy i nie chcę Jej o nic prosić...
kogo byście polecili do oprawy muzycznej w kościele?
a i ile wódki na głowę?
karolina ja mam inspirum i chyba ich moge polecic :)

a jesli chodzi o wodke to mam 0,7 na glowe z poprawinami, ale mam troche dzieci wsrod gosci, :)
Ja planuje zakupić 135 butelek 0,5 na 120 Gości. Liczę się natomiast z tym, że trochę Gości Nam odmówi (zwłaszcza tych zagranicznych), mamy też parę Dzieciaczków plus osoby niepijące ;)

Na wesele na pewno Nam starczy ;D w najgorszym wypadku w dzień poprawin szybko pojedzie się do makro tudzież selgrosu i dokupi wódki ;P

Moja Psiapsióła jak w zeszłym roku miała wesele, miała dokładnie 120 but 0,5 na bodajże 89 Gości, jeszcze po poprawinach wraz z Mężem rozdawała każdej parze i tydzień po weselu wpadła do mnie z wódką weselną i mówiła, że jeszcze parę butelek Jej zostało, więc nie ma co szaleć z alkoholem - zawsze można dokupić ;P
No i się pochwalę, że biżuterie mam już na ślub ;D Mogę sobie to dopisać, do listy rzeczy załatwionych - ha! ;D
Flautists!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeżeli chodzi o oprawę muzyczną w kościele ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja moge polecic duoamor małżeństwo które przepięknie gra :)
Nio kolejna rzecz załatwiona mamy fotografa ;)Jesteśmy bardzo zadowoleni pierwsza rozmowa i dobry wybór.
A więc parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi ,foto fotoinlove,kamerzysta videogroszek,zespoł Party.
Nio nasza data 25 sierpień 2012 ;)
25 sierpien.. to miala byc tez i nasza data w sumie zaluje ze sie nie udalo :( no ale to super ze kolejna rzecz zalatwiona :)

ja jeszcze przed chyba nowym rokiem akademickim pojade kupic bielizne :)
to same studentki...?
Laski ile jesteście ze sobą...z że bierzecie ślub...??
hmm no ja jestem juz ponad 4 lata i jestem na ostatnim roku studiow :):) takze w dniu slubu bedzie 23 :):)
bedziemy mieli ok 80 gosci.

ile soków?

coli fanty sprita? jak to sie liczy?

i
ja nie jestem studentka
w dniu ślubu będę 3 dni po 28 urodzinach (razem będziemy wtedy jakies niecałe 5,5 roku)
ale się przy was staro czuję
co mamy
- sala
- zespol do kosciola
- pomysl na zaproszenia
- wstepna lista goscia
- pomysl na obraczki

co chcemy miec w najblizszym czasie
- foto
- muzyke
- i suknie dla mnie tzn wiedziec czy mam szyc czy jednak da rade inaczej to załatwić
Marzena i Paweł - a jaki fotograf - bo ja nadal na poszukiwaniach ???
Olesia1986 kochana ja mam fryzjerkę z zakładu mojej przyjaciółki ,ale nie wiem ,która mnie będzie czesała zobaczę jak będzie trzeba robić próbne czesanie ;-)
Podłączam się do pytania karoliny bo też będziemy mieć ok. 80 osób.
Ile liczycie napoi na osobę?
Powoli będzie można już kupować jak się trafi promocja, żeby te koszta rozłożyć

A my jesteśmy razem prawie 6 lat, a studia skończyłam w tym roku :) i się baaardzo cieszę, że już nie studiuje bo nie wyobrażam sobie ślubu i obrony w tym samym roku, chyba padłabym na zawał ;P mgr to był dla mnie jakiś koszmar ;). Także dziewczyny które mają i obronę i ślub to podziwiam :) ja bym nie dała rady ;)
My mamy 75 butelek 0,5 l na 62 osoby.

My jesteśmy 8 lat ze sobą, w grudniu minie 2 lata od zaręczyn. Obronę będę miała jakieś 3 tygodnie po ślubie. Będę w czasie sesji i początek mi przypada właśnie na ślub. Pozatym w pracy mam egzamin na wyższe stanowisko na początku lutego :) i szczerze to będę miała masakrę jedną wielką ale myślę, że dam radę.
nie dodałam, że nie będziemy mieli poprawin i

GRUNT to dobry PLAN i organizacja :D

Będziemy mieli jeszcze z alkoholi: 50 butelek piwa 0,5 l, 10 butelek wina czerwonego, jeśli chodzi o napoje to jesteśmy w trakcie ustalania, ale wszystko planujemy na wyrost - nie zmarnuje się :D
Macie jakieś pomysły żeby same zaproszenia zrobić...?
Podpowiecie mi...?
Witam dziewczyny apropo alkoholi i napoi zapraszamy 68 osób ile bedzie to niewiadomo napewno 60 będzie to jak kupie 35-40 butelek wódki o,5
20 butelek wina i niewiem ile piwa ale napewno troche wezmiemy to myslicie że jest akurat czy za mało , za dużo?
mi sie wydaje ze za mało...

my mamy poprawiny to ok 160 butelek, wole zeby zostało wiecej;p
my liczymy na 80 osób minimum 80 butelek 0.5l (wśród zaproszonych są niepijący, matki karmiące i babcie co kończą picie po pierwszej lampce szampana)- to chyba absolutne minimum.

co do oli czerwinskiej, mnie już kiedyś czesała więc się "znamy"- a i tak powiedziała że oferta gotowa będzie w grudniu, wcześniej nie robi zapisów bo ma za duży zamęt.

jeżeli chodzi o wizażystkę to ja mogę polecić tą na którą się zdecydowałam- Agnieszkę Jarzembek (maxwizaz.pl).
My też mamy poprawiny, ale tak jak wcześniej wspomniałam w najgorszym wypadku rano w dzień poprawin wsiądziemy do samochodu i dokupimy parę butelek ;) ponadto na poprawinach będę też miała piwo, więc nie ma się też co spinać ;D

Co do studiów, ja też teraz jestem na ostatnim roku, mam 25 lat a w dniu ślubu będziemy ze sobą dosłownie 2 lata!! ;D Mały staż w porównaniu do Was... Ale nie to się liczy ;)

No właśnie, jak Wy robicie te zaproszenia? Chciałabym sama też zrobić, chodzi mi co nie co po głowie, ale może coś podpowiecie? ;)
A ja to sprytnie wymyśliłam, bo idę teraz na 4 rok i będę miała wesele między 4 a 5 rokiem, więc żadna obrona nie będzie mnie nękać :P
Teraz jesteśmy z sobą 3 lata.
Poprawiny obowiązkowo.
Wesele na ~90-100 osób.
My mamy 87 butelek na 80 osób póki co i ja chcę dokupić, ale rodzice mówią że jak zabraknie to tak jak Olesia powiedziała pojedzimy przed poprawiami dokupić :). Jeśli chodzi o wino to chcemy kupić ok. 40 butelek no i na poprawiny piwo.

Co do zaproszeń to my kupiliśmy materiały na takie http://allegro.pl/piekne-zaproszenia-zawiadomienia-slubne-promocja-i1795058766.html ale czy nam wyjdą zobaczymy, jak nie to zrobimy podobne, z tym że nasze będą ecru z fioletem
Hejka dziewczyny :)

Długo się nie odzywałam, a to przez to, że wszytsko ustało w przygotowaniach.... I JAKOŚ TAK - MNIEJ FERWORU SIĘ ZROBIŁO :)

No ale wczoraj się wkurzyłam i mówię mojemu J. - Tyle rzeczy do obgadania! do zrobienia1 do zamowienia! a Ty cicho siwedzisz! wszytsko w 4ech literach .

A on na mnie popatrzył spokojnie i mówi: - ale co? przeciez wszytsko jest. sala, kapela, co chcesz jeszcze zalatwiac

...jak zaczęłam wymieniać: dekoracje na samochod, figurka, woreczek na pieniazki, zamowienie tortu, zawieszki, zaproszenia itd, itp, to zerwał się jak oparzony i mówi:
- To co mi wcvzesniej nie mowilas?! ja sobie nie zdawalem sprawy!! jezu! toż to całą liste trzeba zrobić!

uśmiałam się z niego, ale dobrze, że mu pewne sprawy uświadomiłam :) Ja rozglądam się za butkami, podejrzewam, że zaraz zamówie jakieś ciekawe, bo nęci mnie kilka par, a one sobie moga poleżec :)
"- To co mi wcvzesniej nie mowilas?! ja sobie nie zdawalem sprawy!! jezu! toż to całą liste trzeba zrobić!" olimpia20111 aż sam uśmiech ciśnie się na usta po wypowiedzi przyszłego męża!!!
Życzę powodzenia i dużo uśmiechu i spokoju !!!
Hej Dziewczyny :)

ja tylko tak na chwilkę ;D Milenka, czy Ty masz już napoje na wesele? Bo widziałam w Biedronce w Sopocie na Niepodległości 2 x 1l Sprite za 2,99 z datą ważności do marca, aż zła byłam, że nie dłużej, ale pomyślałam sobie, że napiszę to na forum może Tobie lub komuś innemu ta informacja się przyda ;)

Pozdrawiam.
Nie mam jeszcze napoi. Mam tylko wódkę kupioną. Dzięki za info :) muszę się zainteresować kwestią zakupu picia ....
Witaj , to pozostało Tobie jeszcze
-bukiet
-podziękowania dla rodziców, dziadków, chrzestnych
-dekoracja kościoła, samochodu,sali
-podziękowania (prezenciki) dla gości

gdy wybierzesz sukienkę to warto się już tym zająć

pozdrawiam Agnieszka 504 184 776

-bukiety
-białe gołębie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam :)
Weselnik podczytuję od jakiegoś czasu ale sama się nie udzielałam w dyskusji. Ślub biorę 23 czerwca :) w MBS w Sobieszewie
Obecnie u mnie tamat fotografa i obrączek

Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny Młode :)
Do wyboru mam trzech fotografów Pani Monika Główczewska, pan Marek Puszcz albo pan Marcin Rożak. Ten ostatni wydaje mi się być bardzo drogi :(
Hej Kochane,

mam do Was takie pytanko, czy Wy będziecie mieć u siebie na weselu winietki? I jak to wygląda z tym głównym stołem, będziecie mieć obok siebie świadków i Rodziców?

Bo My chyba Naszych Rodziców posadzimy wśród Gości a obok Nas przyjaciół itp ;P
Moira ! Jeśli mogę pomóc :) to...
Sami wybraliśmy Marcina Rożaka bo dla mnie jest najlepszy! A uwierz, że bardzo długo szukałam odpowiedniego fotografa :) I zdecydowałam się na profesjonalistę! Bo to nie tylko jego praca ale również pasja. Racje masz, że jest drogi. Ale mi zależało aby mieć bardzo dobre zdjęcia bo przecież będą one pamiątką do końca życia, tak jak i film. Każdy ma swoje zdanie ale ja się ciesze, że na niego trafiłam.

Pozdrawiam
Winetki odpadaja.my tez obok nas swiadkowie i po lewej znajomi po prawej rodzice obok babcie i reszta.
A za Nami jednak winietki przemawiają... Chyba ;) Bo jak sobie przypomnę zeszłoroczne wesele Psiapsiółki to jednak bez tych winietek było lekkie zamieszanie...

A my i z lewej i z prawej chcemy znajomych a Rodzice i Babcie z Dziadkiem usiądą normalnie z resztą Gości ;D
A może coś z takich dekoracji
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/dekoracje-slubne-sali-samochodu-promocje-2011r-i-zapisy-na-2012-rok-ogl4181110.html
tzw. bieg po stołki. masakra:D u mnie też będą winietki :)
Anula89

No tak zdjęcia sa super. Widziałam jego album. Chce sie z nim spotkać, umówić, zobaczymy jaka cena wyjdzie. No ale ceny na stronie ktore widziałam trochę mnie przeraziły.
ja tez chcialam winietki ale po rozmowie ze swiadkami i Narzeczonym stwierdzilismy ze zrobimy winietki tylko dla tych najwazniejszych gosci,a wiec dla nas i swiadkow i rodzicow (o ile beda chcieli) i tyle :):)
ale to gdzie wy będziecie siedzieć to chyba będzie wiadomo bez winietek ;)
my na początku nie chcieliśmy robić winietek ale po weselu na którym nie było winietek uznaliśmy że je robimy bo nie chcemy wyścigu po miejsca i sytuacji że trzeba przestawiać krzesła bo ktoś musiałby siedzieć wśród osób których nie zna
Osobiście wydaję mi się, że to niefajne będzie - jeżeli robić to dla wszystkich a nie po łepkach ;D ale to tylko moje skromne zdanie... ;)
Dokładnie wisienka, zgadzam się z Tobą...

Jak nie ma winietek, to jest wyścig o lepsze miejsce przy parze Młodej lub po prostu jak w Naszym przypadku jest dużo młodych osób i wiadomo, że chcą siedzieć blisko siebie a jak gdzieś się wprosi Ciocia, bo Jej np. blisko do parkietu lub coś w tym stylu...

Wolę to mieć pod kontrolą niż patrzeć na naburmuszone miny znajomych lub Rodziny ;)
PS. Może założymy nowy wątek, bo ten już przy długaśny jest ;P
Moira !

On z ceny nie schodzi bo się pytaliśmy heh. My płacimy 2300zł
(przygotowania,Kościół,wesele+plener w osobnym dniu). Ja np. kłóciłam się z moim bo mówił, że za drogo itd.. :P ale wyszło na moje :)
Ja również jestem za winetkam ,byłam świadkiem u kuzynki na weselu gdzie niebyło winetek i pare osób trzeba było przesadzać bo ciocia chciała usiąść koło męża a już niebyło miejsca bo ktoś inny sobie tam usiadł masakra :)
A co do nowego wątku to jestem za ten już długi:)
Dziewczyny winietki to konieczność to moje stwierdzenie po sobocie. Byłam u koleżanki na weselu. Chcieliśmy usiąć przy jednym stoliku z przyjaciółmi siedziała tam jedna babeczka i powiedziała że niestety zajęte. Innego wolnego stolika nie widać było na tyle osób. Po małym zamieszaniu babczeka zwolniła stolik bo się okazało że jej rodzinka zajeła jej już miejsce gdzie indziej.
Co do fotografa o którym dziewczyny piszecie wg mnie troszę dużo bierze może warto jeszcze poszykać kogoś też tak dobrego ale w niżeszj cenie;)
http://www.marcinrozak.pl/

Dużo ale warto dla takich zdjęć ! :)
Anula89
Fakt zdjęcia piękne;)
Hej :)
My też będziemy mieli winietki. Stołów będzie 6 w tym 1 jakby osobno bliże parkietu dla znajomych więc nie wyobrażam sobie tego "bicia się" o miejsca. Wiem, że niektórym się to nie podoba ale co zrobić, już powoli uczę się mieć gdzieś to co mówią inni ;)
Ja właśnie nie rozumiem tego nie podoba się!! Przecież wiadomo, że będziemy się starały by najbliższe Rodziny siedziały koło siebie itd :)

Dla mnie to w ogóle nie do pomyślenia, zamieszanie, chaos itd ;D Nie, nie ma opcji wesele bez winietek ;)

A co do fotografa 2300 to nie tak drogo My płacimy o 500 zł drożej ;D
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=270764&c=1&k=170

Zapraszam do nowego wątku ;)
do góry