Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Byłam na kilku weselach gdzie była Finka i goście (następnego dnia) bardzo sobie chwalili wódkę. My akurat na alkohol nie chcemy szczędzić pieniążków bo mamy rodziny które spożywają duże ilości płynów ;-)
Ja wódki w ogóle nie lubię więc mi to obojętne ale jakoś mój D. uparł się na tą Finlandię. Trochę się martwię, że jak nie kupimy to później będzie droższa - bo jak tańsza to już trudno ;-)
No i cena faktycznie jest dość niezła....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi też się wydaje że 0,7 to za duża pojemność.
Dla mnie w ogóle Finlandia na weselu to szaleństwo, wódka może i smaczna ale są inne dobre w dużo niższych cenach. Wyborowa czy bardzo popularny Stock, cena to ok 20 zł za 0,5 litra...
misiadelko - super buty, no i za taką cenę to można naprawdę brać w ciemno ;)

Blondi - widzę, że mamy tą samą salę :) tylko my trochę później. jak wrażenie ze spotkań z panią Marylką? Na forum się tu roi od narzekań, a według nas wcale nie było tak źle ;)

lalanatala - generalnie wódka się przecież nie psuje, więc można kupować :) ale też bym się zastanawiała nad pojemnością. Minusy 0,7 są takie, że dłużej stoi na stołach i jak jest ciepło, to pije się nieschłodzoną wódkę (zwłaszcza już pod koniec wesela, jak wypicie butelki trwa dłużej), no i chyba jednak dużo mniej wygodna jest do nalewania, roznoszenia itd. Swoją drogą - niezła cena :>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja już mam część wódzi, odkupiłam po weselu od przyjaciela, więc jakbym miała mega okazję, której potem może nie być to bym brała... Z tym się nic nie stanie. Pytanie tylko czy sprawdzi się taka pojemność?
ps. mam okazję kupić Finlandię 0,7 za 37 PLN myślicie że to za wcześnie na zakup alko?
Ja mam fotoinlove i videowspomnienia - oba zrobiły na nas mega wrażenie! :-) w fotoinlove wykupiłam kurs fotografii a z videowspomnienia niedługo będziemy nakręcać film na zaproszenie i podziękowania dla rodziców :-) Myślę ze bedzie ok! :-)
My wideowspomnienia przewidujemy tylko opcję video, bo zdjęcia nie do końca nam pasują.
A Amadeo ma zajęty nasz termin :(
Dzięki dziewczyny! Jestem zadowolona za tą cenę :D
Mój sposób: wpisuję na all "fioletowe 37" i zaznaczam, że licytacja:D

Blondi, napiszę do Ciebie maila zaraz:)
Ja mam fotoinlove właśnie:) A na początku mieliśmy mieć wideowspomnienia, ale zrezygnowaliśmy:D

Fajnie, że tu trafiłaś :))))
Aga M. dzięki za info :)

Blondi witaj :)
Cześć :)
Mogę się przyłączyć? :)
Misiadelko i Aguineczka mogą mnie kojarzyć z innego forum na w :P
Jestem Blondi, miło mi :)

Misiadelko, czy Ty nadal poszukujesz DJ na poprawiny? Bo ja razem z TŻ w niedzielę obstawiliśmy poprawiny u TŻta kuzyna i nieskromnie powiem, że było świetnie :) Goście zadowoleni, TŻta autorskie zabawy spotkały się z dużym zainteresowaniem, muzyka, którą wybraliśmy też się podobała :) Dostaliśmy tylko jedną surowszą ocenę, ale jak wiadomo wszystkim się nie dogodzi ;) No i ogólnie chcemy właśnie z TŻ uderzyć na początek właśnie w organizację poprawin, urodzin, żeby się wprawić :) Tylko w oświetlenie musimy zainwestować, bo tego brakowało :)
Jak byś chciała szczegóły, zdjęcia, filmiki, zabawy to napisz proszę na maila: anana89@gmail.com
I jakbyś chciała saksofonistę na ślub to też :D

Dobra, ale się zreklamowałam na dzień dobry :P

A teraz o nas - A. i W. - ślub 19.06.2014r., sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak
Aktualnie szukamy foto i kamerzysty - z foto najbardziej mojemu TŻ podobało się fotoinlove (misiadelko, Ty chyba ich masz prawda?), a nad video zastanawiamy się nad wideowspomnienia, albo nad fvf - filmowali właśnie wesele na którym byliśmy w sobotę, także jak się nam spodoba efekt to się zdecydujemy :D

PS - Misiadelko buty bardzo ładne!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pomarańczowe bywaja w sklepach "+ -" - gdynia świętojańska i starowiejska.
Misiadelko jesteś niesamowita z tymi butami!
Dla mnie bomba :) a Pomarańczowych nie widziałaś? :P
butki bardzo ładne:) i kolor świetny:)
Bardzo fajne! i wysokość obcasa chyba taka jaką chciałaś? ;)
Zazdroszczę takiej okazji! ;)
super!
Kolory przekłamane:( W rzeczywistości to głeboki fiolet, cieplejszy, a nie taki granatowy jak tu:)

Za niecale 5 zł chyba spoko co?:))))

http://postimg.org/image/44zkghgpt/
http://postimg.org/image/bia8374rd/
Ale za to mam już samochód załatwiony :) Będzie jako prezent ślubny dla nas :) Mieliśmy jechać swoim ale ktoś życzliwy przejechał nam gwoździem po klapie i sami nie wiemy czy naprawiać czy nie, bo chyba w przyszłym roku sprzedajemy samochód.
Jedziemy więc tym: http://doslububmw.samochody-weselne.pl/

A naszym, jeśli naprawimy, pojadą świadkowie :)
Ehh ja mam ten sam problem.
Przeglądam te makijażystki i nie wiem na co zwracać uwagę... :/
No ja nie wiem, chyba skrzypce jakieś, albo zespół... Nie mam pojęcia :D Ale chcę by było ładnie i żeby COŚ było... Najpierw zapytam księdza jakie mam możliwości, bo jeszcze powie, że nic nie można to bez sensu robić sobie nadzieje:D
do góry