Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Dopiero po nowym roku bo ona chce zakonczyć w tym roku umowy na 2013 :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A płaciliście też za nocleg? Czy blisko mieszkacie i będziecie wracać? Można wiedzieć ile za noc?
za nocleg jest 40 zl/osoby. Oni maja tam tylko z 9 pokoi, ale do 2014 bedzie ich wiecej bo teraz robia nowe pokoje. I nie placilismy jeszcze za pokoje.
A może tak na początek niech każda PM napisze gdzie robi wesele i kiedy???:)
Otrzymałem dziś kolejne zapytanie na rok 2014 - wiec powoli machina rusza :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
to ja bede pierwsza wesele mam 09 sierpnia 2014 w Sai Filip w Osłoninie :)
o nie;P Ja chciałam 9 sierpnia w filipie tylko ten termin byl juz zajety z tego względu ze mam tego dnia urodziny:(:P
a ja chciałam ten termin bo tego dnia poznaliśmy się z moim przyszłym mężem :) I jak przyjechaliśmy to tylko ten termin był wolny, więc go odrazu zarezerwowałam.
Hej ;)

Widzę, że wątek zaczyna się rozwijać ;)

Ja też planuję wesele na 2014, dzisiaj byłam oglądać sale w Bojanie i szczerze mówiąc to biorę ją bardzo poważnie pod uwagę. A termin jeszcze do ustalenia - być może 9 sierpnia lub 28 czerwca ;)
image
no ja juz mam sale, zespół, fotografa i kamerzyste. Jeszcze po nowym roku jedziemy umowę podpisać z kierowniczką sali i będziemy mieli spokój przez parę miesięcy. :)
Kurcze, to widzę, że ja jestem jeszcze daleko w tyle... Eh muszę się wziąć za siebie, a raczej musiMY ;p
image
A jak myślicie kiedy pójść do kościoła i zarezerwować sobie termin?
Witajcie,
W czerwcu tego roku ta suknia przyozdobiła mój najpiękniejszy dzień w życiu
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-sweetheart-5897-sprzedam-wraz-z-dodatkami-ogl5432579.html
Może i którejś z Was przyniosłaby szczęście? :)
Jest na sprzedaż, o dodatkowe zdjęcia albo cokolwiek innego pytajcie na magdawe02@wp.pl
Szczerze mówiąc to ja też się nad tym zastanawiam i chyba po nowym roku przejdę się do kancelarii wypytać o szczegóły ;)
image
A w jakim kościele będziesz brała ślub?
To zależy, w jakim kościele chcecie brać ślub (tzn.w jak popularnym). My byliśmy 8 miesięcy przed w takim, który jest dość mocno jak się okazuje popularny i nie zdążyliśmy, także musieliśmy wybrać inny kościół, ale słyszałam też o rezerwacji kościoła (w Sopocie) rok przed ślubem i wtedy z tego co wiem to się udało.
No my bedziemy na Oksywiu brac w tym najstarszym kosciele, wiec niewiem jak tam jest.
zapewnie św. Bernarda?
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie, św. Michała Archanioła :P
A my będziemy ślubować w św. ignacym w gdańsku i podejrzewam, że ten kościół nie jest jakoś bardzo oblegany, ale przejść się do kancelarii zawsze można, chociażby po to, aby spytać od kiedy zaczynają zapisy na 2014 rok ;)
image
do góry