Widok

Młode Pary 2015 (cz. 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czerwiec
06.06.2015 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk (choć jeszcze nie potwierdzone), fotograf: FotoArs
27.06.2015 ~maja&marcin, Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie, Fotograf/kamerzysta: AgaFoto, Zespół: Efekt
27.06.2015 ~Kasia Pg, Wesele: Pensjonat REWA, Kościół: św. Andrzeja Boboli w Gdyni, Fotograf: poszukiwany, Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
27.06.2015 ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY
27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

Sierpień
01.08.2015 ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.
07.08.2015 ~karolcia,Karolina i Daniel,Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie, Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie, Fotograf: Alternatywni, Video: Videogroszek
08.08.2015 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek
22.08.2015 ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Wrzesień
12.09.2015~Aga, Agnieszka i Radek, kościół św. Mikołaja w Szemudzie, sala weselna Tereska w Szemudzie, zespół Brassband, fotograf Hardworkstudio

Listopad
07.11.2015 ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

najzupełniej zapomniałam, że nie byłam zalogowana :D więc zakładam jeszcze jeden wątek aby móc go edytować ;) przepraszam za zamieszanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nitka90 współczuję! Dodatkowe nerwy tuż przed ślubem :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak - oddali mi pieniądze, nie byli w stanie zrobić nowych do piątku.

Kupiłam pierwsze lepsze w salonie sukien ślubnych - nie podobają mi się i nie są wygodne, ale trudno... jedyne jakie mi pasowały.
I co zrobiłaś z tymi butami? Masakra:( reklamacje złożyłas?
Ślub w sobote, a buty robione na zamówienie za małe o dwa numery... To chyba jakiś żart! :(
Czy jest ktoś wrześniowy ? Jak idą przygotowania ?
My mielismy ładne pudełko średniej wielkości i to był bardzo dobry pomysł. Później można je nakryć, zamknąć i w zaufane miejsce.
my mieliśmy duży biały kosz wiklinowy na drobne prezenty, bukiety i dodatkowo świadek przyniósł skrzynkę, bo spodziewaliśmy się od znajomych wina. Po ceremonii wszystko zapakował i zawiózł nam do domu, przy okazji wyprowadził naszego psa :)
A tak poza tym to powiem Wam, że fajnie jest być żoną :)
My kupiliśmy w Empiku taką torebkę prezentową ślubną, która była zabudowana i na górze miała tylko otwór na koperty. Taka specjalnie na życzenia/koperty
no Nitka mi też takie pomysły przechodzą przez głowę właśnie...
ale jeśli w kopertach nie czeka się na pieniądze to i tak zawsze dostajesz kartki z życzeniami więc... co z nimi? w reklamówkę?:D a prawda jest taka, że czekasz na koperty czy nie i tak dostaniesz
Ja nic nie przygotowuje, nie chce zeby wygladało na to, ze czkeamy na koperty...
My przygotowujemy kosz wiklinowy na koperty:) sami go przystroimy kwiatami i wstążka:) a później pójdą do naszego pokoju gdzie są drzwi zamykane na klucz:)
dziewczyny czy szykujecie dla siebie kartony na koperty?
Zamawiacie, robicie same? małe duże?
Nie chce takiego wielkiego pudła bo to moze nieelegancko wyglądać...

I później co z tymi kopertami robicie? Do sejfu w hotelu czy ktoś je zawiezie w "bezpieczne miejsce?"
Dziewczyny !
My już po wszystkim (ślub był 6.06.2015) Wszystko wyszło idealnie, to były najpiękniejsze chwile w moim życiu ! :D
Zazdroszczę, że Wy to wszystko macie przed sobą! POWODZENIA ! :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, biorę ślub w lipcu w Gdyni w Kolegiacie (NMP) - była któraś z Was może tam na ślubie albo zamierza się tam hajtnąć? Wiem, że siostry zakonne przygotowyją kwiaty.
jeżeli chodzi o nocleg w takiej cenie to rozumiem u nas 30zł/os takze nie sadze zeby to byl taki majtek :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My na zaproszeniu napisalismy, ze nocleg 30zl/os.
Nocuje 60 osob... takze nie widze tego żeby oplacic gosciom z Rumi, Bojana czy z Gdyni gdzie wesele jest w Gdyni i po prostu z wygody sami się decyduja, by nie wracac do domu... Mamy tez sporo gosci z Niemiec(skąd myslelismy, ze beda autami, bo i tak zostaja w Pl na urlopie) a dla nich 8euro za os. to nie majatek, a dla nas 1800zł to jednak troche jest. Rozmawialismy wczesniej o tym z goscmi przejezdymi, mowili ze to nie problem zeby oplacic sobie nocleg.

Byłam na dwoch weselach i nikt nie oplacil noclegu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas powoli?
nauki przedmałżeńskie są ale poradnictwo zostało.
cała papierologia (usc, akty chrztu, protokół przedmałżeński) itp.
pierwsza przymiarka sukni 25.06
moich małych mężczyzn jeszcze muszę ubrać.
ostatecznej listy gości jeszcze nie mamy
wiec jeszcze sporo przed nami
najgorzej kiedy jedziesz na wesele i dopiero rano dowiadujesz się, że trzeba zapłacić za nocleg... parę lat temu miałam taką sytuację w rodzinie jeszcze jako studentka, nie miałam przy sobie zbyt wystarczająco gotówki, karta miała limit i musiałam pożyczać od wujka :/ niesmak trochę pozostał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też uważam, ze nocleg powinni opłacać młodzi- skoro decydują się na organizację wesele z dala od domu jednego z nich to muszę się z tym liczyć.

Sama mam wesele za kilka tygodni i strasznie głupio byłoby mi mówić gościom: jeszcze po 100 czy 150 zł za osobę musicie dopłacić za hotel...
A też pod koniec wakacji jadę na takie wesele, na drugi koniec polski i muszę z przyszłym mężem zapłacić za 2 noclegi... para wyraźnie powiedziała, że chce pieniądze od gości więc ja niestety nie dam im tyle ile standardowo daje znajomym tylko ze 200 zł mniej... (noclegi wyniosą nas w sumie 360zł) a i tak wyjdzie na to, ze ta impreza z prezentem będzie mnie kosztowała więcej niż wesele mojego brata na które sprawiłam im dość drogi upominek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
u nas właściwie wszyscy wrócą do domu lub będą spać u rodziny/ znajomych, jednynie moja chrzesna z mężem nocują w hotelu, w którym mamy obiad - ale oni dawno temu sami z siebie zadzwonili tam i zarezerwowali pokój, więc chyba nie zakładają, że będziemy płacić? Zresztą ostatnio na ślubie ich syna my też płaciliśmy za nocleg :)
Generalnie uważam, że jeśli para młoda załatwia noclegi, ale goście mają za nie płacić, to uważam że powinni ich o tym wyraźnie poinformować, żeby nie było zaskoczenia, i liczyć się z tym, że mogą w związku z tym dostać skromniejszy prezent (ale to chyba nie o prezenty chodzi w tym dniu? ;)

my mamy obiad w Cedrach Wielkich, więc mimo że dużo osób będzie samochodami, to organizujemy 8-osobowe taksówki spod Urzędu do Cedrów i o 23.00 z Cedrów do Gdańska na Dworzec PKP.

a tak poza ty, to wczoraj nie mogłam zasnąć i rozmyślałam nad drobiazgami ;) chociażby nad tym, jak założyć suknię i nie zniszczyć przy tym fryzury (i tu znalazłam małe wsparcie: https://www.youtube.com/watch?v=Hn-gPHrOjPo hehe coś dla mojej świadkowej;)

a dziś jedziemy do fotografa na ostatnie spotkanie, ja po suknię, a narzeczony szukać butów (tak, na 2 dni przed ślubem nie ma jeszcze butów ;)

i próbuję się dodzwonić do USC dopytać o kilka szczegółów...

pozdrawiam przyszłe Panny Młode ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry