Widok

Młode Pary 2015 (cz. 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czerwiec
06.06.2015 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk (choć jeszcze nie potwierdzone), fotograf: FotoArs
27.06.2015 ~maja&marcin, Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie, Fotograf/kamerzysta: AgaFoto, Zespół: Efekt
27.06.2015 ~Kasia Pg, Wesele: Pensjonat REWA, Kościół: św. Andrzeja Boboli w Gdyni, Fotograf: poszukiwany, Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
27.06.2015 ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY
27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

Sierpień
01.08.2015 ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.
07.08.2015 ~karolcia,Karolina i Daniel,Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie, Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie, Fotograf: Alternatywni, Video: Videogroszek
08.08.2015 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek
22.08.2015 ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Wrzesień
12.09.2015~Aga, Agnieszka i Radek, kościół św. Mikołaja w Szemudzie, sala weselna Tereska w Szemudzie, zespół Brassband, fotograf Hardworkstudio

Listopad
07.11.2015 ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

najzupełniej zapomniałam, że nie byłam zalogowana :D więc zakładam jeszcze jeden wątek aby móc go edytować ;) przepraszam za zamieszanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My za noclegi też płacimy, dla osób które nie korzystają z noclegu mamy załatwiony transport pod dom- dwa mini busy.
Wczoraj rozmawiałam z narzeczonym i będziemy też załatwiać jednego busa na transport spod kościoła na salę- jest to tylko 3 km, ale już chcemy aby nie było problemów..
my płacimy wszystkim za nocleg i transport i dalej im źle ;) w mojej rodzinie to pierwsze wesele na którym zapewnia się nocleg gościom, więc może to od regionu zależy? do tej pory śluby były głownie w okolicach warszawy i o nocleg musieliśmy martwić sie zawsze sami ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rany dziewczyny nie straszcie:) mam nadzieje ze moja rodzina sie ogarnie:)

Co do dojazdu... My mamy wesele na Kaszubach. Dojazd spod kosciola zapewnia sala( autokar). Po weselu prawdopodobnie bedzie autokar ktory zabierze gosci do Gdanska. Przyjezdnym( spoza Gdanska) oplacamy nocleg. Reszta moze zarezerwowac we wlasnym zakresie. Nie sadze ze powinnismy zapewnic kazdemu nocleg, poniewaz zapewniamy dojazd do Gdanska. Do tego jeszcze pewnie bedzie kolejny transport po weselu lub po poprawinach.

W uk para mloda nie zapewnia nikomu noclegow a zazwyczaj sluby sa w ekskuzywnych hotelach i duzo kosztuja. Wiem ze to nie Polska ale tak dla porownania podaje:)
no oczywiście jak wesele jest "na miejscu" to wiadomo ale jak się wymyśla gdzieś poza miastem,że nie da się przenocować za bardzo w domu i jeszcze są poprawiny to i autokar wypada wynająć i pokoje to niestety. Najlepiej mieć blisko i przenocować jakiś dodatkowych przyjezdnych po rodzinie ale to do pary młodej niestety należy.To że to wydatek to nikogo nie obchodzi jak się decyduje na wesele to się kosztami nie obciąża gości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
strasznym nietaktem jest nie płacić za noclegi. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. To chyba bym bardzo skromny prezent dała jak by mi ktoś kazał płacić. Ja moich gości nocowałam oczywiście.
Nie zapewnić transportu spod kościoła? no sorry, nie dziwcie się że się obrażają, kultura pewnych rzeczy wymaga.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A o pokojach nie wspomne. My w zaproszeniu podaliśmy cene noclegu i nr telefonu do resturacji. Na stonie jest napisane, że mają pokoje 2-4 osobowe. W efekcie okazało się, że pokoje się duże... Tylko 2 dwuosobowe, jedna trójka i reszta 4, 6 i 10 os.
W końcu Ja zajęłam się planowaniem gości. Wiadomo kto pierwszy ten lepszy. Wyszło, że dwie pary mają pokoje 4 osobowe, ale nikogo obcego nie chcą...(sami pokrywają koszty noclegu) więc została para, która w ogole noclegu nie ma. I jeszcze ma pretensje, ze jej nie zalatwilismy. Zresztą zaproszenia podostawali w kwietniu a nikt sie nie pofatygował, żeby zadzwonić do resturacji i sobie samemu zarezerwować nocleg...
hehe :) ja to kuzynkę i kuzyna też umieściłam w jednym pokoju 4-oosbowym. Inaczej się nie dało. Na szczęście obyło się bez problemu.
My też nie załatwialiśmy transportu między kościołem a salą ale zaczęłam się nad tym zastanawiać.
skąd ja to znam! i jeszcze afery o to kto koło kogo ma usiąść przy stole i moje ulubione: wyobraźcie sobie, że dwóch moich kuzynków (braci) przyjeżdza z dziewczynami i obrazili się gdy powiedziałam im, ze opłacony mają pokój 4 osobowy. obrazili się! co oni chcą w tym pokoju robić miedzy 5 rano a 13? ;/
U nas jeszcze 17 dni i sajgon z gośćmi. Myśleliśmy, że wszyscy samochodami będą wiec nie planowaliśmy żadnego transportu spod kościoła. Liczyliśmy, że jeden drugiego weźmie, a tu się okazauje, że 7 osób samolotem przyleci, a tu kombinacja, kto ich z lotniska odbierze, a jak dojadą spod resturacji, a jak spod kościoła... o masakra! Jeszcze niezdecydowanie gości "będziemy" za chwile "jednak cos nam wypadlo, nie przyjedziemy" po dwoch dniach "do zobaczenia na slubie" no kurde...
my za 10 dni i zaczął się ostry sajgon ;) zwłaszcza z moją "kochaną rodziną", ale dajemy radę ;p jutro mam przymiarkę sukienki i mam nadzieję, ze w nią wejdę to wrócę z nią do domu ;p
To kawalek drogi ;) mi tez zostaly do zalatwienia takie drobiazgi jak Tobie. :)
Nitka to tylko pozazdrościć:)
Wydaje mi się, ze jak wszystko będzie załatwione to też pozostanie mi się relaksować i cieszyć na ten dzień.

Sylwia a wesele mamy daleko bo aż za elblągiem

Teraz myślę intensywnie nad wystrojem sali, biżuterią, prezentai dla gości, rodziców... ahh! ;)
My juz za 20 dni, a Ja stresu w ogole nie odczuwam :)
Mam takie same odczucia jak Ty. :P wesele robimy w czarnej perle w przejazdowie, a wy? Mamy piękna datę, mam nadzieje ze pogoda będzie super :)
ja też 15.08 i powoli popadam w panikę, że niby już TYLE załatwione, a wciąż tyle do zrobienia ;)

Sylwia gdzie organizujesz wesele? pytam z ciekawości:))
Czasu coraz mniej. :P 15.08.2015. Slub i wesele planujemy od ponad roku, nie wiem kiedy to tak szybko zlecialo. ...
A ile czasu do ślubu ??
Dziewczyny, jak u Was przygotowania? u nas powoli mały stresik ;)
ja po buty do warszawy będę jechała w przyszłym tygodniu

http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=103597200
Polecam :)
http://www.beautytan.pl
do góry