Widok
Dziewczyny, uważajcie, bo nie wiem, czy to nie reklama.
Wątpię, czy jest to prawdą, że tak dużo ślubów będzie w tym roku i w kolejnym. Z informacji z różnych parafii wynika, że liczba ślubów od kilku lat stopniowo się zmniejsza.
Ostatnio na tym forum ktoś szukał fotografa i zespołu na popularne terminy 16.08 i chyba początek września i... bardzo, bardzo dużo osób zgłaszało, że ma termin wolny.
Wątpię, czy jest to prawdą, że tak dużo ślubów będzie w tym roku i w kolejnym. Z informacji z różnych parafii wynika, że liczba ślubów od kilku lat stopniowo się zmniejsza.
Ostatnio na tym forum ktoś szukał fotografa i zespołu na popularne terminy 16.08 i chyba początek września i... bardzo, bardzo dużo osób zgłaszało, że ma termin wolny.
Hm, dziwne. Ja mam zarezerwowany zarówno zespół jak i fotografa. Zespół rezerwowaliśmy pod koniec grudnia i rzeczywiście nie było problemu z terminem. Jeśli natomiast chodzi o fotografa, to termin rezerwowaliśmy dosłownie tydzień temu, i gość miał już sporo rezerwacji na czerwiec i sierpień 2015. Zakładam że wszystko zależy od tego jak znany jest dany zespół czy fotograf. Niektórzy podobno mają rezerwacje nawet na dwa lata w przód :(
My mamy wesele 11.07.2015. mamy już salę (po 2 miesiącach) i jesteśmy umówieni na 2 spotkania z zespołami. Kamerzysta i fotograf wstępnie też są. teraz mam nadzieję, że na jakiś czas będzie spokój, a potem te wszystkie inne sprawy typu zaproszenia, winietki, suknia, biżuteria, obrączki, alkohol itp. (chociaż nie wiem w jakiej kolejności) Zaczyna mnie to wszystko lekko przerażać, bo czuję parcie ze wszystkich stron... ;-( Też tak macie?
my mamy ślub w moje urodziny też tak przypadkiem się złożyło:) mamy sale, kucharkę, orkiestrę i zakupioną wódkę, jesteśmy na etapie szukania fotografa i kamerzysty:) a wy już w kościele macie załatwione? bo nam wszyscy mówią że to jeszcze za wcześnie i nie wiemy czy iść do księdza...
a my już pomału chcemy kupować wszystko już w tym roku typu zawieszki na alkohol, podziękowania dla rodziców, jeszcze wino chcemy i ogólnie takie rzeczy które mogą stać:)
a my już pomału chcemy kupować wszystko już w tym roku typu zawieszki na alkohol, podziękowania dla rodziców, jeszcze wino chcemy i ogólnie takie rzeczy które mogą stać:)
My w kościele mamy już zarezerwowany termin. Zrobiliśmy to z dość dużym wyprzedzeniem dlatego, że uroczystość odbywać będzie się w miejscowości turystycznej gdzie jest 1 kościół a wiele sal weselnych. Śluby udzielane są czasem od godziny 12 do 18 (co godzine) więc woleliśmy 'zaklepać' szybciej godzinę, która by nam pasowała :) nie byliśmy też jedyni, którzy z tak dużym wyprzedzeniem rezerwowali, ponieważ ksiądz mówił że ma już zajęte terminy na wrzesień 2015 :)