Widok

Młode Pary 2016

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy znajdzie się tu ktoś, kto planuje ślub w 2016 roku? :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Si :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A witam, witam :) Jaka data? Czy jeszcze nie ma konkretnej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
UP !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
hehe... ja mam ślub pod koniec sierpnia 2014 i mi się wydaje że te 4 miesiące to duuużo czasu a tu rok 2016 :)
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3
ledwo ruszyli z 2015 :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fela każdy cieszy się tym dniem dlatego wcale się nie dziwię ze juz planuja:)
Pierwszy wątek dla Młodych Par 2014 został poruszony w marcu 2012 roku więc sądzę, że czas jest odpowiedni :)

Powiem z własnego doświadczenia, że im szybciej się zacznie tym mniej stresu później :)
To ja dorzucę coś z własnego doświadczenia :) zaręczyny 10 sierpnia, ślub 8 listopada tego samego roku (nie było zadnego ciśnienia pt. ciąża :)) wszystko udało się zorganizować bez większego stresu, ja szczerze polecam :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale o wesele w miesiącu oblegany takim jak np sierpień ciężko było by zorganizować w tak krótkim czasie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
My mamy ślub na początku sierpnia tego roku. Planowanie rozpoczęło się w listopadzie 2013 i powiem Wam szczerze, że połowa rzeczy która podobała mi się te kilka miesięcy temu już jest na nie :) Sukienka, kolor przewodni, fryzura, zaproszenia itp. Jak miałam spotkanie ze swoim fotografem w lutym to się śmiał, że mial telefon od dziewczyny która pytała o terminy na 2015r i był zdziwiony po co takie wyprzedzenie... Wiem z doświadczenia, że zapał jest zaraz po oświadczynach, ale z każdym miesiącem maleje i człowiek odkłada wszystko na ostatnią chwilę. Brak sal, terminów u fotografów i zespołów jest spowodowana nakręcaniem się m.in na takich forach ;)
Oczywiście nie chce nikogo zniechęcać, ale większość par tuż przed ślubem czy też po wie co mam na myśli ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgadzam się z Ila... termin 2 lata na przygotowanie to wg mnie trochę za dużo i tak większość załatwia się na mniej niż rok przed ślubem a takie jak sala foto czy zespół to wystarczy rok... jak w tamtym roku we wrześniu dzwoniłam do zespołu i chciałam zarezerwować go na 2015 rok to on się zdziwił że czemu tak wcześnie, więc zdecydowaliśmy że ślub będzie w 2014 i tak też zostało... oczywiście są różne powody organizowania ślubu za 2 lata, ale pewnie w większości wypadków można wszystko spokojnie zorganizować w rok:) a czasem i mniej:)
hehe, kiedy my chcieliśmy zamówić pewien zespół w styczniu 2013 na sierpień 2014, to mieli już tylko kilka wolnych terminów w całym roku ;)
najbardziej oblegane zespoły, sale itp. radzę jednak załatwić wcześniej, żeby później nie było żalu, że się nie udało :) ja niestety tak miałam z zespołem i trochę jest mi szkoda, bo grają fantastycznie ;)
my wesele w sierpniu zaczelismy zalatwiac w lutym tego samego roku i czasu wg mnie bylo akurat.
Fakt z niektorymi rzeczami bylo ciasno (żeby zgrać termin sali i wodzireja na ktorych nam zalezalo) wiec wesele summa summarum zrobilismy w piątek i wtedy wszytsko bez problemu załatwiliśmy i mieliśmy wszystkich usługodawców których chcieliśmy.
Zapewne jeśli obstawialibyśmy przy sobocie "w sezonie" to bysmy musieli z kogos zrezygnować.

Ale nie zmienia to faktu, że w pół roku zorganizowaliśmy wszystko i było tak jak chcielismy :) Oczywiscie nie obyło się bez wpadek bo wg mnie nie ma wesel idealnych ;)
Tak czy inaczej da sie zrobic swietne wesele w pol roku, a niektorzy wola to wszystko planowac 2 lata do przodu bo np wybieraja jakiegoś bardzo obleganego usługodawce, czy zależy im na bardzo konkretnej dacie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nie wyobrażam sobie wesela w piątek. To już wole w przód zaplanować i mieć dokładnie jak by się chciało, bo tak mieliście usługodawców jakich chcieliście, ale nie była to sobota. A z takim małym wyprzedzeniem to wątpię że udało by się zorganizować wesele w sierpniu w sobotę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
"mieliście usługodawców jakich chcieliście, ale nie była to sobota." -
i co z tego? to sobota jest jakimś wybitnym dniem lepszym od piątku? :D Wolisz czekać ze ślubem KOLEJNY ROK, bo nie wyobrażasz sobie wesela w piątek? To gratuluję podejścia, skoro robienie wesela w sobotę jest dla Ciebie ważniejsze niż ślub i rozpoczęcie życia we dwoje.
Ja nie wyobrażam sobie przekładania ślubu o kolejny rok dla "sobotniego wesela", no, ale każdy ma inne priorytety :)

Wesele to "tylko wesele" - przynajmniej dla mnie - sens jest taki, by z bliskimi mi osobami świętować ten jakże ważny dzień, czy jest to istotne jaki to będzie dzień tygodnia? dla mnie nie.

A poza tym uważam, że wesela piątkowe są fajnym rozwiązaniem.

Jak ja jestem na weselu w sobotę i długich poprawinach w niedzielę, to poniedziałek i tak biorę wolny, więc co za różnica, czy piątek czy poniedziałek się bierze wolne
Jeśli chodzi o przyjezdną rodzinę to im to bez różnicy bo któryś dzień muszą wziąć wolne...
Jeśli chodzi o miejscowych to u nas wszyscy bardzo chwalili piątek właśnie ze względu na to, że w sobotę były poprawiny, a cała niedziela była na odpoczynek i można było w poniedziałek iść normalnie do pracy więc nie trzeba było brać w ogóle wolnego.

I mam wiele osób znajomych i w rodzinie, które swoje wesela planują z dużym wyprzedzeniem z premedytacją na piątek właśnie.

Żeby nie było - nie krytykuję osób które planują wesela z większym wyprzedzeniem, bo na to się składa wiele czynników i motywacji, ale na prawdę da się zorganizować wymarzony ślub w pół roku bez problemu, czasem trzeba mieć też trochę szczęścia, ale da się to zrobić, nawet gdyby to miała być sobota.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeny czemu wy tak wszscy krytykujecie, kazdy sobie planuje slub kiedy chce. Jak chce w sobote to ok, za 2 lata, tez ok. Nikt tu nikogo nie pyta o zdanie. Dziewczyny sie ciesza tym planowaniem i chca pogadac o tym z innymi osobami, ktore sa w tej samej sytuacji, po co tak krytykujecie jak was to kompletnie nie dotyczy?
Sobota jest lepszym dniem od piątku pod tym względem że nie ma w ten dzień postu. Nie wiem jak rodzice Cie wychowywali w wierze katolickiej, ale mi przekazano że w piątek zabaw hucznych się nie urządza. Tak samo jak wpoili mi, że w wigilie mięsa się nie je i choć już w ten dzień post jest zniesiony u nas mięsa się nie je, tak samo jak hucznych się zabaw nie urządza w piątek.

I dla mnie planowanie wesela z rocznym nie jest "przekładaniem" wesela na drugi rok tylko po prostu postanowiliśmy pobrać się za rok i jak byśmy chcieli organizować w pół roku to po prostu byśmy jeszcze poczekali parę miesięcy i wesele tak by za rok było.

I w żadnym moim zdaniu nie powiedziałam, że wesele w sobotę jest ważniejsze od ślubu i rozpoczęcia życia we dwoje. Nie mam pojęcia skąd to wywnioskowałaś może po sobie bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. Skoro nie widzimy powodu żeby śpieszyć się tak ze ślubem to co niby nie zależy nam na byciu razem? Jesteśmy z sobą 6 lat i skoro chcemy poczekać jeszcze rok to tylko miłość nasza może się wzmocnić i z większą radością przyjmiemy ten sakrament. Więc nie rozumiem skąd tyle złości w wypowiedzi co do naszego podejścia do ślubu skoro wcale nie poznałaś naszego zdania na ten temat,
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
W swojej wypowiedzi podkreśliłaś robienie wesela w sobotę i niewyobrażenie sobie wesela w piątek, słowa nie napisałaś o ślubie :)
Tylko, że wolisz już planować w przód by mieć usługodawców jakich chcesz w sobotę (znowu usługodawcy=wesele, nie ślub)

Zabaw hucznych nie urządza się w czasach zakazanych - od zarania dziejów nie ma mowy na temat tego, by był tym dniem piątek (czasy zakazane to wielki post i adwent) - swoją drogą to przykazanie zostało zniesione, ale pominę ten fakt, bo ja dalej się tego trzymam.
Post w piątek - daruj sobie picie do tego jak mnie wychowali rodzice - bo zrobili to bardzo dobrze i jestem akurat osobą wierzącą i praktykującą, a na ślub w piątek dostaliśmy dyspensę od księdza, choć równie dobrze mogliśmy to olać więc walenie tekstów "jak Cie wychowali rodzice" jest wybitnie prostackie.

Decyzję o ślubie podjęliśmy w lutym - ślub wzięliśmy w sierpniu - odwlekanie go na kolejny rok, by mieć ślub w sierpniową sobotę to było by przekładanie.

W każdej mojej wypowiedzi pisałam, że absolutnie nie neguję planowania ślubu dużo wcześniej, każdy robi tak jak uważa za słuszne i jak czuje, powiedziałam tylko, że da się zorganizować wymarzony ślub w pół roku, mając odrobinę szczęścia, czy idąc na lekkie ustępstwa, a to Ty naskoczyłaś na piątkową uroczystość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pisałam, że nie wyobrażam sobie wesela w piątek a nie ślubu bo ślub jak dla mnie może być w piątek byle nie było wesela. To nie po katolicki by bawić się w piątek, tak zostałam wychowana jak kościół nauczą.
Choć może jest to zniesione, co z resztą podkreśliła w zdaniu o poście w wigilię gdzie post jest zniesiony, ja nadal uważam ze w piątek nie powinno się bawić.

Moją wypowiedzią w żaden sposób nie chciałam urazić Twoich poglądów jak dla nie mogłaś miec wesele w poście -Twoja sprawa. Ja tylko wyraziła swój pogląd a każdy ma do tego prawo i to z Twojej strony poczułam się zaatakowana bo ja nie miałam takiego zamiaru by cię atakować.

I nadal uważam ze zorganizowanie wesela w sierpniu w sobotę w pół rok jjest strasznie trudno. I nie chodzi tu o organizację ślubu bo ślub da się spokojnie zorganizować w 4 miesiące. .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
"Jesteśmy z sobą 6 lat i skoro chcemy poczekać jeszcze rok to tylko miłość nasza może się wzmocnić i z większą radością przyjmiemy ten sakrament" a tak z ciekawości, wesele w piatek nie, zycie razem przez kolejny rok bez slubu jest ok? chyba że w celibacie ;) to tak na marginesie :)

faktycznie wesele w "sezonie" cięzko szybko zorganizować, ale gdybym miała wybór wesele w piątek czy czekać kolejny rok to zdecydowałabym się na piątek. Z tego właśnie powodu miałam ślub i wesele w listopadzie, na usługi dostaliśmy spore rabaty bo "nie sezon" a w dzień wesela było piękne słońce i 15 stopni :)
a poza tym chyba pora znikać z watku bo jak powiedziała anka l to nie o nas ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może w celibacie skąd możesz wiedzieć. Wiara czyni cuda i można spokojnie w czystości wytrzymać tylko trzeba chcie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
można zorganizować wesele w 4 miesiące w czwartek- dyspensy nie trzeba, terminy i wykonawcy dostępni, dla księdza nie był to problem. tak mysmy zrobili, ale dekorowałam też kilka czwartkowych wesel i coraz częście właśnie piątkowych.

kolezanka brała ślub w poniedziałek, a inna środe, wiec sobota to nie jest jedyny dobry dzień na ślub.
a planujemy my :) termin 1 październik 2016, późno, ale wesele organizujemy sami, a koszta duże :)
na dziś dzień mamy salę (terminy już na 2016 zapełniały się), fotografa i orkiestrę )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
No cos ty?! Juz sie zapelniaja terminy? A jaka sale wybraliscie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wybraliśmy Villę Leśne Ustronie w Lubiszewie, przez jakiś czas "dorabiała" tam narzeczonego siostra, a także byliśmy na kilku uroczystościach, wszystko ok, więc wybór był prosty :)
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam. Ja też mam w planach ślub w czerwcu 2016 roku :) Ktoś tu jeszcze jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hej,
To ja założyłam wątek - my zdecydowaliśmy się na ślub 7 maja :)
Wątek założyłam bo byłam ciekawa ilu Nas tu jest (rocznik 2016 ;) )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
I ja dołączam, termin 03.09.2016. I już miałam problem z terminem. Wydawać by się mogło, że termin odległy, ale lokal miał już kilka wolnych sobót. Na szczęście udało mi się to zgrać z dj i kamerzystą, którego chcę mieć ;)
Ja również dołączam, termin 13.02.2016.
Marynarka- jakiego kamerzysta i fotografa wybraliście ?;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ania czemu luty???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak zdecydowaliśmy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maj 2016 ;)
Sala jest, dj też (a był już problem z terminem, rezerwacja na nasz termin była)jest lecz zastanawiamy się nad kamerzystą ;( Spotkaliśmy się z 1, lecz wydaje mi się że filmy które robił były "starodawne".
A i jeszcze powiem że zaczynaliśmy na przełomie styczeń-luty i już był problem z niektórymi terminami ;)
Ale wszystko się udało. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia!
Witam :) ta sama data ślubu 3.09.2016. Sala jest, kamerzysta jest, fotograf w rodzinie.. Problem z orkiestrą :(
Marynarka namierzyłam cię! ;) nie wiem czy widziałaś mój wpis w wątku z 2015 :) podwiązka przyszła jest prześliczna, ale... dla mnie za ciemna ;p zamówiłam kolejną i jak przyjdzie to chętnie odstąpię tę której ostatecznie nie wybiorę ;) jeżeli jesteś zainteresowana pisz na maila kawokado@gmail.com piszę najpierw do ciebie zanim wystawię na allegro, bo wiem, że też ci się podobała ;)
My tez na 7.05.2016- w nasza rocznice :)
Justyna, gdzie robicie wesele? ;)
W Karczmie Viking Stara Kiszewa a Ty? :) I nadmienię, że orkiestrę już mamy :) czyli można spać spokojnie :D
Mieliśmy mieć ślub 7.05.2016 w naszą rocznicę jednak moja druga połowa rozstała się ze mną bez większych powodów. A dzień wcześniej powiedział, że mnie kocha.. Więc ze szczęśliwej stałam się nieszczęśliwa. Powodzenia dla Was wszystkich
I ja się dołączam :) 30.04.2016 :)
Sala jest, foto+video też, dj praktycznie też załatwiony, choć jeszcze się zastanawiamy :)

+sporo dodatkowych rzeczy już zaplanowanych :)
My również planujemy ślub! 24.09.2016 był jednym z ostatnich jakie mieliśmy do wyboru. Sala Krzewi Róg k/Kartuz zarezerwowana. Nadal szukamy foto+video i dj. Pozdrawiam :)
W robimy w Kryształowym Dworku w Zbychowie, zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia :) mam też już i DJa i kamerzystę. Teraz mogę spać spokojnie :)

A jako, że wesele było zaplanowane na 2015 to cały plan mam w głowie, wcielę go za rok :D
Fakt czytałam na innym forum że planowałaś wcześniej :)
teraz masz więcej czasu na zebranie kasy itp :P
U nas też już był problem z terminem, mimo wszystko już nie mogę się doczekać :D Jeszcze tyyyyle czasu :)
Dołączam do Was :) 12.08.16 z tym że wesele będzie na mazurach :) Dziewczyny czy polujecie na jakieś sukienki z wyprzedaży? Jak tak to kiedy można się ich spodziewać ? :)
Ja też dołączam. 06.02.2016 :) 15km od centrum
My też już datę mamy, terminy - tragedia, wszystko już prawie zaklepane na rok 2016.
27.08.2016 - taka datę mieliśmy do wyboru - chyba zbieg okoliczności, to data moich urodzin :) We wtorek jedziemy podpisać umowę :)
Zespół już też mamy wybrany, czekamy tylko na potwierdzenie naszej daty :)
Aniulek ja mam 2 tygodnie przed Tobą :) Kupę czasu nam zostało :D Kiedy polujesz na sukienkę ?
kochana w przyszlym roku, teraz nie ma sensu :) wybraliśmy też już zespół, bedziemy szukać fotografa i kamerzysty :)
Ja na razie poluję na używane :) Już kilka z Nich przymierzyłam :)
My tez juz mamy miejsce oraz orkiestre , niedlugo zaczne szukac kamerzysty i fotografa :) A co do sukni to zaczne szukac od pazdziernika bo podobno sa wtedy wyprzedaze :) Emily i jak te uzywane? Jest w czym wybierac?
A gdzie dziewczyny robicie wesele?
A u nas zmiany !
Nie podpisaliśmy umowy - pojechaliśmy w jeszcze jedno miejsce i decyzja zapadła, że szukamy sali od nowa - tzn mamy na oku jedna - sala sama w sobie nie powala, ale właścicielka no cud kobieta :) i sporo pozytywnych opinii w internecie i od znajomych się nasłuchaliśmy.
W czwartek mamy podpisać tam umowę, ale zmieni się nam też data ślubu na czerwiec :)
Na mazurach :)
Podpisana umowa na sale, zespół zarezerwowany :) więc teraz zostaje kamerzysta i fotograf :)
Dziewczyny a jakie macie zespoły :)
Ja jeszcze poszkuję DJ - nie możemy się zdecydować, zawsze coś jest nie tak w ofercie lub prezentacji danego DJ :/
Gdzie na mazurach? Też jestem z tych okolic :)
Giżycko :)
Hej,
ja mam dość duże wymagania co do sukni, bo mam 176 cm wzrostu, rozmiar 38 i niestety dość duży biust.
Ale pomimo tego, jestem już po 4 przymiarkach :) z czego w jedną się nie zmieściłam (w biuście), 2 były nawet fajne, ale to nie było to "WOW" i jedna, ostatnia była najpiękniejsza i taka jaką chciałam, tylko sukienka była użyta w wakacje, a do tejpory nie jest wyprana, stąd moja obawa, czy da się ją doprać.

Ale polecam poszukiwanie, jeśli ma się dużo czasu, sporo można zaoszczędzić :)
Emily a gdzie mierzyłaś? Ja jak widać mam jeszcze duuuzo czasu :D
Ja też mam jeszcze ponad rok :)
Ja przymierzałam u prywatnych osób, korzystałam z ogłoszeń zamieszczonych na olx.pl :)
A jaki fason byś chciała? Ja chyba syrenkę albo princesskę :)
Ja już szukałam sukni ślubnej i mój nr jeden to był ten: http://www.justinalexanderbridal.com/wedding_dresses/8630
Ale jest mega droga, bo w koszt uszycia w salonie z welonem w komplecie to ok 7000 zł ;/ a ja niestety jestem wysoka bo mam 171 cm i chcę jeszcze jakieś 10 cm obcas, a jestem szczupła i drobnej budowy, rozmiar 34-36. Odkupienie będzie ciężkie, nawet jeśli znajdę coś co mi się podoba, a przeróbki są bez sensu bo suknie często tracą fason.
marynarka potwornie droga!!! Chyba ze względu na materiał? Wybierz się do salonu Pa Ma w Rumi, mierzyłam tam podobny model, a na pewno nie przekraczał 4tys (taki miałam budżet i nie mierzyłam nic ponad to). Podobną sukienke mierzyłam też w Agnes na Władysława IV w Gdyni tam Panie, w ogóle są super miłe i wychodzą z siebie i stają obok żeby pomóc ;)
Ja wymarzyłam sobie suknię stawiającą na luz :) pewnie syrena byłaby ok, na moją figurę, ale nie lubię jak cokolwiek przeszkadza mi w tańcu :)

Stąd moja wymarzona najnowsza to AFRODYTA CANNES jeszcze nie wiem, czy w wersji muślinowej czy tiulowej :)

Ale podoba mi się też ta: ELIZABETH PASSION model e-2586t.

Tą już nawet znalazłam używaną w bardzo przystępnej cenie, ale nie doszłam do porozumienia z właścicielką.

Takie to moje typy :)
Jak diabeł święconej wody unikam wszelkich kół i usztywnianych halek :)
Marynarka - nie wiem jak z rozmiarem, ale patrz co znalazłam: www.olx.pl/oferta/sprzedam-piekna-suknie-justin-alexander-8630-CID87-ID5WJkD.html#2574d353ce

Warto poszukać używanej:)

A moze się uda :)
Wow jakie ceny, masakra :) Szukać sukienki jeszcze nie szukałam, tylko przeglądałam (no 2 sukienki koleżanki przymierzałam, która miała w ubiegłym roku ślub), myślę, że w pierwszej kolejności będę szukała używanej, bądź na wypożyczenie. Jeśli nie trafię w żadną to będzie trzeba kupić :) Sama liczę na wygodę, nic w czym miałabym się męczyć :) Wasze typy bardzo mi się podobają dziewczyny. Mam podobne marzenia co do wyglądu własnej sukienki, ale jak zacznę przymierzać to pewnie się okaże w czym mi najlepiej :D Sceptycznie nastawiona jestem chyba do rybki...
A jaki kolor sukienki preferujecie? Biały czy może jakiś inny?
Emily, dziękuję :) Już wysłałam zapytanie o długość sukni, bo to mnie interesuje. Jest też większa, bo 8 to chyba 36-38, mam nadzieję, że w takim przypadku suknia nie straci fasonu. Jest boska :)

A kolor, na pewno nie biała. Śmietankowa biel, ivory, ecru, jakieś takie, ale nie czysta śnieżnobiała biel. Biała koronka wygląda jak firanka, a ja chcę koronki.
A ja z kolei poluje na wyprzedaze, slyszalam,ze mozna trafic na naprawde niskie ceny :)
zespół wybrany :) dziś podpisaliśmy umowę :)
teraz poszukujemy kamerzysty i fotografa :)
A jaki wybraliście zespół? :-)
Szwagry z Redy :)
My mamy zespół Pretext z Trójmiasta :)
Mi tez pozostanie kamerzysta i fotograf,ale to raczej z Gdanska bede brala :) a potem juz tylko odliczac..
my mamy problem z kamerzysta i fotografem, kogo bierzecie ? pisałam już od kilku i mają zajęty nasz termin... no masakra.
A chcesz długi film czy krótki? :-)
znajomi maja po 2/3 godzin filmu z wesela np..
Ja zdecydowałam się na film max 2h choć bardzo chciałam mieć krotki max pół godzinny ale okazało się że jest droższy niż ten dłuższy i z braku funduszy zdecydowalismy sie na ten :-) pytanie wyjsciowe do wszelkich poszukiwań - czy chcecie foto i video z jednej firmy czy nie, bo z fotografem zazwyczaj nie ma problemu gorzej z filmem (przynajmniej my tak mielismy);-)
no wlasnie zauwazylam ze z fotografem wiekszego problemu nie bedzie, z kamerzysta o wiele gorzej...
No wlasnie tez bym chciala miec juz ten temat zamkniety :( Najlepiej 2 w 1 bym chciala :)
Tylko nie 2 w 1 :-)
my cos czujemy ze zdecydujemy się na dwie rozne bajki, oddzielnie fotograf oddzielnie kamerzysta...
dzis mamy spotkanie z jednym fotografem
Jeśli cenowo nie szukacie tanio to polecam Błażeja Maziarz jako fotografa a kamerzyste videowspomnienia. Obaj są z trójmiasta. Polecam poszukać w necie, ale to tylko moje preferencje, wiadomo, że każdemu może ktoś inny się podobać :) My sami mamy videowspomnienia. Z fotografa zrezygnowaliśmy bo jak już wcześniej wspominałam mam w rodzinie :)
no wlasnie mamy oferte Pana Błażeja, dziś też dzwoniłam do videowspomnienia :)
Czyli mamy dosyć podobny gust :P obyśmy były zadowolone po wszystkim :D
ojjjj tak... :)
Witam dziewczyny
My mamy sale i orkiestre szukamy fotografa i kamerzysty ;)
nasza data 20.08.2016
a jaka sale macie i orkiestre ? :)
my juz fotografa mamy, teraz szukamy kamerzysty.
Hej dziewczyny ! Co tam u Was? Za tydzien bede miala podpisana umowe na sale i orkiestre, wtedy wezme sie reszte :D jak tam u Was?
No jeśli chodzi o mnie to sale, orkiestrę, fotografa, kamerzystę mam. Sukienki zacznę szukać po tegorocznych weselach :) a resztę powoli, bo jest jeszcze troszkę czasu :)
no my dzisiaj jedziemy do dwoch kamerzystow :)
mamy juz sale, orkiestre i fotografa :)
u mnie jeszcze zostanie kamerzysta i fotograf.. mam nadzieje,ze znajde cos super :)
A ja cały czas walczę z wyborem DJ :(
A nad jakim dj sie zastanawiasz ? Polecaja dj Lecha Radziun nadz Roberta Jakubka
Nad DJ Irkiem i DJ Marcinem... Nie mamy zbyt dużego budżetu i chcemy się zmieścić maksymalnie w 2000 zł.
podpisalismy umowe z kamerzysta! wkońcu odpoczne troche od tych telefonów:)
Co za ulga !!!
Suknie ogarniać będę pod koniec roku, makijażystkę mam na oku ale za szybko by już podpisywać cokolwiek :) resztą się jakoś ogarnie :)
Ja na początku w ogóle nie chciałam kamerzysty, moja mama jak to usłyszała to aż się przeżegnała, no jak nie? Taka pamiątka! A mi się to kojarzyło z całą mszą i dłuuuuugimi filmami. Aż znalazłam Videwspomnienia. Robią świetne reportaże ze ślubu i wesela, uchwycone są najważniejsze momenty, które są jedyne i istotne tylko w tym dniu, np. przysięga a nie kazanie:) widziałam filmy przykładowe i zmieniłam zdanie.
my wlasnie podpisaliśmy umowę z wideo wspomnienia :) naprawde bardzo fajnie nagrywają wesela :) wszystko jest do uzgodnienia.
No to dziewczyny mamy tego samego kamerzystę :) też uważam tak jak Wy :) taka pamiątka to pamiątka, a nie nudny film 2 godzinny :)
no to widać, że cieszą się oni szczególnym zainteresowaniem :)
O matko z corka! Przeciez 1/3 z Was to sie do tego 2016 rozstanie- przzykro mi ale taka prawda... Wyluzujcie majtki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Masz na to jakieś potwierdzenie naukowe? ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
hahahahahaha, zazdrość to straszna rzecz ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cześć :) My bierzemy ślub w październiku...taki mały spontan po 7 latach związku :) każda rada dla mnie cenna bo zaczynamy planowanie...
Ja planuję :) też październik.
Jeszcze tyle czasu nam zostało... :
Mi został jeszcze rok i miesiąc, ale już nie mogę się doczekać :-) dluzy mi sie strasznie :-) bo już praktycznie wszystko zaplanowane :-)
Emily u mnie tak samo :( Chciałabym, żeby to było już w tym roku :D
my zmieniamy fotografa.. jesteśmy już po ślubie cywilnym.. niestety ze zdjęć nie jesteśmy zadowoleni i zmieniamy ... poszukujemy fotografa na nowo ;/
aniuleeek88 mieliście B. M.? czy innego? dlaczego zmieniacie?
Polecam Time of joy z Gdańska . Sami ich bierzemy (ślub 13.08.2016:-) ) mają świetne portfolio!

Dziewczyny proszę polećcie gdzie można znaleźć wyjątkowe zaproszenia ślubne ??
Witam,
Jeśli nie posiadasz jeszcze sukni, to mam bardzo podobną na sprzedaż. Też unikałam kół i sztywnych halek.
Zdecydowałam się na lejący się muślin i koronkę.

Posiadam na sprzedaż suknię Nikola kupioną w warszawskim salonie Violi Piekut. Suknia jest w kolorze białym, na wzrost 172+6 (obcas) i w rozmiarze 40-42. Bez problemu nadaje się do regulacji.

Mój model nie posiada całych odkrytych pleców, tylko wycięcie w literę V do głębokości biustonosza. Suknia jest bardzo wygodna i z przyjemnością przetańczyłam w niej całą noc. Materiał w 100% naturalny, bez sztucznych dodatków.

Polecam i zapraszam do kontaktu i na przymiarkę.
Witam :)
Wczoraj z narzeczonym zaklepaliśmy termin i salę ;) bawimy się 09.07.2016!!
Gratulacje :) Pozostaje nam tylko czekać... :D
My też 09.07.2016 chcemy tylko jeszcze 2 sale jedziemy obejrzeć z zespołem problem bo już 2 który bardzo chcialam jest zajety ;-(
My w 2016 będziemy planować ślub, ale na rok 2017 ;P

Póki co uczestniczymy w ślubach jako fotografowie :)
Mój ślub będzie 18 czerwca 2016 :)
My byśmy chcieli ślub w kwietniu, ale na razie nic nie mam jeszcze zaplanowane, spodobała mi się jedna sala, ale póki co nie odpisują w sprawie wolnych terminów, boję się, że się nie wyrobię z niczym, stres zaczyna się, nie wiem nawet od czego zacząć... Dziewczyny poradźcie coś :-) Od czego zaczynacie, zapewne od rezerwacji sali, a dalej? A przy wyborze sali czym się kierujecie? Jeździcie po różnych miejscach, czy jak to wygląda? Pozdrawiam :-)
My wybraliśmy na początek miejsca, w których już kiedyś byliśmy (mi było łatwiej, bo śpiewam na weselach więc znam dużo dobrych miejsc). Wybraliśmy dwa i umówiliśmy się na spotkania. Na pierwszym spotkaniu kupili nas od razu, drugie miejsce odwiedziliśmy tylko by porównać i mieć pewność, że dobre wybraliśmy :-) na pewno zdążysz! Kwiecień nie jest obleganym miesiącem :-)
hej :) planujemy Ślub na kwiecień 2016r. czy byłybyście tak miłe i doradziły jakąś dobrą kwiaciarnie/ okolica Gdyni?
sale, Kościół, fotografa, video już mamy :) jak Wam idą przygotowania? Pozdrowienia :)
My wreszcie mogliśmy zamówić mszę ślubna :-) mamy poza tym salę, foto + video i dj:-) typ sukni już znany,zaproszenia wybrane, dodatki, wygląd bukietu i kolorystyka również :-) nie jestem z Gdyni więc niestety nie polecę Ci tam kwiaciarni, ale wiem, że w Gdańsku na Zielonym Rynku jest Pani, która tworzy cuda z kwiatów w całkiem przystępnej cenie ;-)
Emily- a może jakieś szczegóły- która to pani, jaki boks? może numer telefonu? Mieszkam niedaleko i bukiet z zielonego rynku byłby mi na rękę :)
A za to co sobie wymyśliłam w znanych kwiaciarniach chcą cieżkie pieniądze...
wrzesień 2016 :)
abc a jak wygląda TEN bukiet?
bardzo dużo gipsówki + jakiś dodatek małych kwiatków, http://www.prettywedding.pl/wp-content/uploads/2011/08/Pretty-Wedding-post20110701-Bukiety-Slubne-Z-Gibsowki.jpg W jednej ze znanych kwiaciarni policzyli mi 200zł, wydało mi się dużo...
a w jakim miesiacu jest ślub?
200 zl??? Myslalam ze gipsowka jest tania. Popros kogos kto ma dzialke niech ci zasadzi- zalezy w jakim miesiacu bedzie slub.
ślub jest w sierpniu- wszyscy mówią, że gipsówka, kiedyś była tania i traktowano ją jako dodatek do kwiatów, a teraz jest na nią ogólny szał i cena wzrosła.
A ślub mam za miesiąc! nie powinnam siedzieć w tym wątku hihi ;)
gipsówka bywa kapryśna, a do tego trzeba ja odpowiednio ułożyć, a jesli chodzi ceny tez bywa różnie czasem droga czasem tania, ale ponad dwieście to sporo. oferte moge podesłać na maila. Jesli chcesz skontaktuj sie ze mna na prv lub mailowo.
dołączam i ja a raczej my :) termin na 16/07/2016 sala jest :) reszta w toku pozukiwan :)
U mnie ten sam termin :) Sala i kościół również wybrane, ale za resztę jakoś ciężko się zabrać...
a gdzie a gdzie ??
W Bojanie :) A Wasze?
w Bojanie jest cudny kościol ! :) My w Vhwaszczyno Orchidea :)
Właśnie ze względu na kościół wybraliśmy to miejsce :) Mimo, że widzieliśmy go tylko z zewnątrz jak się na niego decydowaliśmy :D Nie wiedząc nawet gdzie szukać sali w okolicy :P Na szczęście się udało :)
A jak przygotowania? :)
Sala jest, dj jest. Poszukiwania foto i video w trakcie :) sukni bd szukać od konca wrzesnia :)
No to już większość jest ;) U mnie podobnie, więc na kilka miesięcy mam spokój z przygotowaniami ;) Tak szybko suknia ? Ja planuje dopiero w styczniu i jak tak czytam, to zwątpiłam czy nie za późno...
A jaki zespół ? :)
Nasz termin 24 września 2016!:) Sala jest, orkiestra i fotograf też. Teraz czas na suknie! Póki co upatrzyłam sobie w Gdyni salon Offashion przy wielkopolskiej. Bardzo mi się spodobała jedna z sukni z tej kolekcji http://www.offashion.pl/kolekcja-GalaxyNY_2013.html Idę w sobotę zobaczyć jak będę się prezentować;)
My najprawdopodobniej maj 2016 :) jestem właśnie w trakcie szukania sali bądź restauracji, czy ktoś mógłby mi polecić sprawdzony obiekt na około 50 osób w przystępnej cenie :) ? zależy mi na pysznym jedzeniu którego nie zabraknie :)
Małgosiu! Mamy tą samą datę! :) gdzie będziecie mieć ślub i wesele? Suknia już wybrana? Jak przygotowania? Pozdrawiam! ;))
A ja Was dziewczyny serdecznie zapraszam po konkretne porady ślubne na http://www.weddilove.pl - znajdziecie tu dużo pomocnych materiałów. Gdzie robić ślubne zakupy, jak planować ślub, wybieramy też dla Was najlepsze firmy ślubne. Możecie też zobaczyć jak to się u nas ładnie dzieje na Instagramie: http://www.instagram.com

Dołączcie, im więcej nas, tym lepiej! Czekam na Was :)
cześć, może trochę nie w temacie, ale mam do sprzedania suknię ślubną, może komuś się przyda link: http://olx.pl/oferta/suknia-slubna-biala-princessa-model-2015-piekna-subtelna-wyjatkowa-CID87-IDaLBCF.html Ślub brałam w maju 2015, suknia jak nowa
Hej dziewczyny ! Jak tam przygotowania? Mi został rok i 2 dni ;) Ostatnio widziałam, że niektóre dziewczyny mają już nawet fryzjera i makijaż zaklepany.. jak to jest z Wami? Macie suknie ? :)
Moja suknia będzie się szyla od listopada ;-) szukalam uzywanych, ale z moim wzrostem i biustem nie było to latwe ;-) wszystko pozostałe zalatwione, zaproszenia wybrane, jestem po pierwszej próbnej (ale mi robi kolezanka, stad taki termin żeby mieć czas wyprobowac rozne warianty). Ja juz nie mogę się doczekać :-) zostalo niecale 9 miesięcy :-)
Mi jeszcze 12 :) Niedlugo zacznę mierzyć sukienki, no i poszukiwać fryzjera :D Na zaproszenia mam jeszcze ok 3 msc :)
Ja sukni bede szukac po sezonie pod koniec wrzesnia, bo sa wyprzedaze kolekcji :) sala jest, dj jest, dzis spotkanie z kamerzysta i fotografem. Ciezko mi sie na cos zdecydowac, bo zalezy mi na pieknych plenerach ale narzeczony otwarcie mowi,ze nie da 5tys za kamerzyste i fotografa, bo dla Niego to przeginka. Kiedy jest czas na zaklepywanie makijazystki i fryzjera ????
No własnie też się zastanawiam nad fryzjerką i makijażystką. Mam dodatkowy problem bo będę brała ślub w innym mieście i muszę zacząć poszukiwania :(
Dałabyś namiary gdzie szyjesz?? Marlenaaa2291@gmail.com
Hej, dołączam do Waszego grona :) Zaręczyny były 2 tygodnie temu a termin ślubu i wesela już zaklepany :) Na 30 kwietnia 2016. Kościół mój parafialny - Franiszkanie na Wzgórzu w Gdyni - trochę sie martwię bo ten kościół jest taki wielki i brzydki :( Mamy salę - sala Marianka w Gołubiu Kaszubskim ( jesteśmy z Gdyni ale dużo rodziny narzeczonego z Kościerzyny i okolic). Wesele z poprawinami na 80 osób. Mamy na oku 3 zespoły - termin wolny ale jeszcze się wahamy, fotograf i makijażystka też na oku jest :) Co do sukni to będę szyła suknię wysyłkowo w firmie Twój Ślubny Czas z Krakowa - moja koleżanka miała od nich suknie i jest bardzo zadowolona. Suknia będzie 2 w 1 - krótka do kolana a na wierzch nakładana długa do ziemi spódnica z tilu. Więc w kościele i na 1 tańcu będę miała długą suknię a potem ściągnę ją i będę bawiła się w krótkiej:) Myślimy jeszcze o fotobudce na wesele i zastanawiamy się czy w ogóle brać kamerzystę... Sama nie wiem, a czasu właściwie wiele nie zostało bo 8 miesięcy... Chętnie poznam jakieś wasze opinie albo rady które mogłyby mi się przydać:)
film to niesamowita pamiata! Teledyski slubne - bajka! Nie rezygnuj z tego! Jak chcesz oszzczedzac na czyms to napawno nie na foto i kamerze...
fotografa już mamy, zastanawiamy się nad kamerzystą, bo wlasciwie to mamy gopro i mozemy nagrac przysiege w kosciele i pierwszy taniec proszac kogos z rodziny o obluge kamery. Ale fakt, moze poszukamy jednak jakiegos filmowca..
juz mamy:) maciefoto.pl
My mamy 1 lipca 2016 r w Kryształowym Dworku . Urzekło mnie To miejsce ;) kościół mamy w Rumi w podwyższenia św Krzyża. Dj mamy. Juz fotografa i kamerzystę też fryzjera i kosmetyczka została. A suknie chce zamówi sobie ze stanów. Sprawdzona strona suknie piękne i nie drogie z niczym nie ma u nich problemu. A suknie zapierają dech w piersiach. Suzhoudress.com polecam. Co do reszty to jeszcze obrączki alkohol tort napoje zostały. Zaproszenia wybrane śmieszne wezwania wybraliśmy no i inne d*perele jeszcze do ogarnięcia. Ale wstępnie już mamy dużo zrobione.
do ślubu zostało 298 dni :D i pomalutku zaczynam się momentami tym lekko stresować, też tak macie? :D niby krok po kroku realizujemy kolejne rzeczy ale chyba musimy z narzeczonym się bardziej spiąć dla mojego świętego spokoju :D my mamy na chwilę obecną kościół, salę, fotografa i kamerzystę, a jutro jadę przymierzać suknie ślubne w dwóch salonach ślubnych i mam przeczucie, że kolejna rzecz będzie zaklepana :D pozdrawiam was wszystkie śliczne i zajarane ślubem kobity :D
A gdzie mierzysz suknie? :)
Mi zostało 256 dni ;) a mam już w sumie wszystko co na ten moment wypadałoby już mieć ;) reszta po nowym roku ;)
w Wejherowie i w Gdyni w salonie sukien ślubnych "Agnes" - ale przed mierzeniem sukienek dokładnie przetrzepałam strony internetowe i miałam swoją faworytkę i stało się, pierwszy salon do którego w ogóle się wybrałam, moja pierwsza przymierzona upatrzona sukienka i zakochałam się :) przymierzyłam jeszcze kilka innych ale już wiedziałam, że już trafiłam na swoją :):) tak więc mam już suknię
~Ola kościół Franciszkanów brzydki? a może ślub w Ich Kaplicy? Dekorowałam to miejsce kilka razy i z niczym nie robią problemu, ani ze świecami, ani z płatkami. Jedyne co to goście nie powinni rzucać ryżem.Bracia bardzo sympatyczni i życzliwi, a ceremonia w rodzinnym klimacie.
No to super :) To gdzie wybrałaś wymarzoną? Jaki krój będziesz miała? Ja też już zaczynam szukać, chciałabym syrenkę...
moją wymarzoną kupiłam w salonie "Aspena" w Wejherowie :) tak jak pisałam komentarz wyżej, że po prostu czułam, że to będzie ten salon i ta sukienka, którą wybrałam patrząc na zdjęcia w internecie a na miejscu pierwsza poszła do przymiarki i jeszcze lepiej wyglądała niż sobie wyobrażałam :):) mam krój "księżniczki" :D a za suknie płace sama więc ceny jak dla mnie też przystępne bo 2000 zł a wpłaciłam narazie 900zł zaliczki i jest już moja :):):) !!!
No właśnie też się zastanawiałam nad tym salonem. Duży wybór mają? 2000 zł i szyją dla Ciebie nową? kurczę też muszę się tam wybrać :) Chciałabym już mieć to z głowy :)
wybór jest całkiem spory plus do tego przemiła Pani w sklepie powiedziała, że grudzień-styczeń będzie też nowa kolekcja więc jeszcze poszerzy się o kilka nowych modeli ale ja już znalazłam moją więc nie chciałam czekać :) tak, szyją nową :)
Mam sukienke :) Kupilam w Pruszczu :) Juz coraz mniej rzeczy nam zostaje do ogarniecia ;) a Wy jak tam?
Hej dziewczyny ! Jak Wam idzie ? ;) Co jeszcze zostalo ?
ja mam 30.01.2016 :D
ale na razie wszystko powoli, na spokojnie :p
Tak 18.06.2016 :)
A gdzie kupowałyście zaproszenia? ;) Wiecie może gdzie mogę kupić ozdobny pasek do sukni?
ja na allegro. pasek to w salonie. w memoli w gdańsku na pewno są
Hej! Do ślubu zostały neicałe 4 miesiące! Suknia od dziś zaczęła się szyć, przed Nami szycie garnituru, wybór ciast i tortu, kwiatów i pozostałych szczególików :) czas pędzi jak szalony, ani się obejżymy a już będzie kwiecień. A jak tam Wasze przygtowania? Pochwacie się tym co już macie :) może ploteczki zmniejszą trochę stres :)
Do naszego ślubu niecałe 8 miesięcy. Nie mamy nic poza tym co od roku czy rezerwacje i zaliczki :D póki co znalazłam tylko wzory zaproszeń, winietek, pudełeczek, itd które mi się spodobały, wszystko będzie w jednym wzorze. Oprócz tego mam zdjęcie tortu, który chcę mieć.

W styczniu kiedy mój mąż będzie w domu muszę zrobić rajd po salonach sukien ślubnych i domówić noclegi, bo nasz lokal ma ich za mało więc muszę się wybrać do pobliskiego gospodarstwa aby coś załatwić. Jak zrobimy dokładną listę gości to może już zamówię zaproszenia.

A tak poza tym to nawet nie wiem od czego zacząć. Dziewczyny, co w następnej kolejności???
A fotograf i kamerzysta? dj/zespol ?

Ponoć juz fryzjerki i kosmetyczki trzeba bookowac :P
Sala, DJ, kamerzysta, fotograf i kościół jest. I pomysł na zaproszenia, już znalazłam, muszę tylko złożyć projekt i zamówić, ale to wiosną. I tyle. Masz rację, muszę się rozejrzeć na fryzjerką i makijażystką.

Ale ale ale, msza jest o 16 30. Do kościoła mamy ok pół godziny więc tak ok 15 myślę, że już musze być gotowa, chyba??? :D na którą sie umawiać i co pierwsze, włosy czy make up?
Zawsze włosy :)
My również planujemy ślub :)
termin 20.08.2016. Nie moge się doczekać, a jednoczenie troche się boje hihi
Pozdrawiam!
Dziewczyny z 3miasta dajcie prosze namiary na fryzjerow i makijazystki jesli nie macie slubu 16/07/2016 :D
ja już za 3 tygodnie! ;)
wszystko najważniejsze mamy ogarnięte, kończymy jeszcze prezenty dla rodziców i gości no i zostały jeszcze rzeczy typu wiązanka rajstopy, zastanawiamy się nad candy barem :D
Właśnie dziewczyny doradźcie jakiego fryzjera byście poleciły :)
prooooszeeeee :)
Ja polecam Karolinę z Centrum Odmładzania. Ma swój salon na Osowej. Z ciekawostek to w ubiegłym roku zdobyła tytuł Kosmetyczki Roku :)
Nasz termin to 4 czerwca :) sala Wichrowe Wzgórze w Chmielnie, fotograf Coolartpro, kamerzysta Videowspomnienia, Dj Zadurek, suknia Hermiona zakupiona w salonie Livia, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, makijaż Agnieszka Jarzembek, dekoracje Bukiety Bankiety. Teraz czekamy tylko aż przyjdą zaproszenia :) a no jeszcze obrączki ale to będziemy robić jakoś miesiąc przed ślubem.
Właśnie zastanawiam się nad Aleksandra Czerwińska :) jesteś już po fryzurze próbnej jak wrażenia ?:)
nie, jeszcze nie miałam próbnej ale Pani Ola czesała moją koleżanke wiec widziałam efekty jej pracy a poza tym dojeżdża do klienta nawet poza Trójmiasto
godna polecenia ? ja miałam to szczęście ze jeszcze żaden fryzjer mnie nie uczesal tak abym mogla sie zachwycić czy mogłabym powiedziec ale zaje....
moim zdaniem tak. Chyba na koniec miesiaca bede miala probne czesanie to moge ci podeslac zdjecia
Witam. Mam pytanie odnośnie miejsc na wesele ale chodzi mi o jakies sale do wynajęcia ze swoja kucharka/remizy? Wiem ze jest sala na ul.Macierzy Szkolnej w Oliwie na ogródkach dzialkowych ale nie moge nigdzie znaleźć namiaru. Czy macie cos podobnego do polecenia? Impreza na ok 100 osob spokojnie. :) ślub co prawda dopiero w 2018 ale się rozglądam.powoli.. :) pozdrawiam
tylko gdańsk?
Nie oczywiście że nie tylko ;) ale tak do 30-40 km od Gdańska bo ślub będzie w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Gdańsku- Strzyży przy ul.Gomółki
kilka Par, dla których przygotowywałam dekoracje wynajmowało sale i wiem, z ebyły zadowolone, wiem, ze sala chwila spokoju - ta jest najdalej bo koło żarnowca, ale ma pełne zaplecze i duzo noclegów, jest tez zespol sprawdzonych kuchharek do wynajecia, druga to sala Elipsa lub Zagroda Kociewska.
O dziekuje! Sprawdzimy! :)
wiem, że w Orfeuszu w Kłosowie się ustala menu z tamtejszymi kucharkami i można samemu dowozić jedzenie albo oni kupują. Dużo rzeczy do ustalenia i wychodzi chyba całkiem niedrogo.
Ja zrezygnowałam bo niestety mają chyba tylko ok 70 miejsc noclegowych a jesli za Gdanskiej to chcialam z noclegiem dla wszystkich.
Dziewczyny jakiego kamerzystę polecacie ? ktos kto zna sie na rzeczy a nie pseudo kamerzysta proszę dzielcie sie swoimi opiniami
Polecam fajną atrakcję na wesele, zespół nazywa się Barniańka i robią zjawiskowe drinki :) Na fejsie można zobaczyć jak obsługują imprezy. Byli u koleżanki w grudniu i od razu zamawiałam na swoje wesele :)
Kasiaaa podaj maila to przesle ci fotki z probnego czesania. Jestem bardzo zadowolona Ola jest przesympatyczna osoba doradzila co pasuje do mojego ksztaltu twarzy jaka dobrac bizuterie itp. Zapelnia jej sie kalendarz na ten rok wiec dzwon do niej jak najszybciej.
super by było agnieszka2309@o2.pl
wielkie dzięki ;)
Czesc:) ja też bardzo poproszę o namiary do fryzjerki:) martini215@wp.pl
Dolaczam się i ja :) termin na 30.07 :) zarezerwowana: Sala, muzyka, foto, video i ciasta :) obrączki tez wybrane :)
Hej, co słychać? Kupiłam wymarzoną suknie!! :) z całego serca mogę polecić outlet z Pruszcza i Panią Ewę! Cena rewelacyjna a przede wszystkim wielki wybór. Jak ktoś jeszcze nie ma to pędźcie!
ja w ten week kupilam suknie także w Pruszczu, ale czekam aż sprowadzą mi ją z Francji :) tylko ten jeden salon podjął się sciagnięcia sukni z zeszłego sezonu. Ślub 25 czerwca a suknia na początku czerwca będzie W PL :)
Ja też już mam suknię. Mam. Mam!!! :D Pojechałam tylko na przymiarki, w planach były kolejne, a wróciłam z piękną suknią :D kupiłam w Elizabeth Passion w Gdyni. Cudowny salon. Cudowna obsługa. Polecam ! :)

Dziewczyny doradźcie. Jak rozwiązać ten problem. Otóż, ślub w Gdańsku, wesele pod Wejherowem. Cześć gości przyjezdna, dla nich będą noclegi, ale nie ma ich aż tyle, żeby przenocować wszystkich, będziemy chyba domawiać, zależy ile gości nam potwierdzi przybycie. A część z Trójmiasta i okolic. I co z nimi? Czy szukać im noclegów w okolicy? Czy załatwić transport, który będzie rozwoził, np. 2 kursy w nocy czy po weselu? Czy "olać" i nie uszczęśliwiać na siłę, niech każdy wraca sam? Może jest któraś w takich sytuacji?
Ahhh, poprawin nie mamy.
skoro nie macie poprawin, to bym nie uszczęśliwiała na siłę:) My mamy wesele w Gołubiu Kaszubskim, jesteśmy z Gdyni, dużo rodziny również i tej rodzinie z Gdyni załatwiamy noclegi, bo mamy poprawiny. Reszta gości jest z Kościerzyny i okolic wiec jakoś sobie poradzą i nimi się nie martwimy :)
Tez mam taki termin :) Sala w Koleczkowie, piękny las :)
Ślub w plenerze (o ile urząd się zgodzi).
Fotograf jest, DJ jest, makijażystka jest, fryzjer jest, video chyba też jest :D
ciasta nie wiem gdzie tak samo jak i tort.
Obrączki dopiero w marcu wybieramy jak i wtedy idziemy do krawca po garnitur i krawcowej po sukienkę :)
Witam powtórnie z lokatorem w brzuchu, więc u nas zmiana planów i wesele już 07.05 :) Wszystko załatwione oprócz tortu i kwiatów :)
W takiej sytuacji polecam wesela w okolicy ośrodka wypoczynkowego, lub w samym ośrodku. Kto chce wynajmuje domek na własną rękę i na ile chce. Ty się nie martwisz kogo kiedy wymeldować etc.
Www.fotobudeczki.pl
jezu jaki ja mam problem ze znalezieniem fryzjera:( za pozno sie obudzilam ;( wizazystke juz ogarnelam
Mogę polecić mojego. Tomasz jest cudownym fryzjerem.
O ile nie masz wesela 30 lipca to mogę dać Ci namiary :)
Domis, ja chce, ja chce, na wrzesień :p a kto to? Skąd on? Dojeżdza? Potrzebuję kogoś kto mi zrobi "bombkę" nisko z tyłu, ale z wypełnieniem. Niestety, ale nie każdy fryzjer podoła :(
Daj do siebie kontakt :)
Ja też poproszę namiary. Mój mail to anulka19.91@wp.pl:)
mogę podać kontakt do dobrej fryzjerki, czesała mnie na kilka wesel rodzinnych, mam włosy za pas, wiec tez nie kazdy fryzjer podołał upiecie czy koka przy takiej dlugosci, zajmuje sie tez makijażem.kontakt na prv lub poprzez maila.
superstar0311@op.pl

Poproszę i z góry pięknie dziękuję :) :)
Ja tez poprosze o kontakt do tego fryzjera :)
agatka55@10g.pl
Dziewczyny a gdzie robilyscie kurs przedmalzenski? Macie jakas sprawdzona poradnie expresowa?:)
My kurs mamy już zrobiony, robiliśmy w Chwaszczynie, 4 dni pod rząd, spotkanie ok 1h. Całkiem przyzwoicie, koszt 80 zł.

Namiary na poradnię mamy od księdza, muszę zadzwonić i się dowiedzieć o szczegóły. Zależy nam na szybkim załatwieniu sprawy, bo mój M pływający. No i mamy już dziecko, jesteśmy po cywilnym więc przeżyję bez termometru i kalendarzyka :D
Hejka podalabyś mi te namiary tez musze zrobić to w jednym tyg najlepiej Kasiur999@WP.pl
moge zobaczyć jakaś fotke jak Cie czesała oraz kontakt do tego kogos :) ? sonja@poczta.onet.eu
ja tez sie dołączam tez bardzo mi zależy na dobrym i sprawdzonym fryzjerze ;) agnieszka2309@o2.pl
poproszę namiary nulek-88@wp.pl
Witam, jęsli nie macie jeszcze fotografa zapraszam do mnie.

http://www.fotomadeksza.pl/
Polecam kursy weekendowe z nauk przedmałżeńskich (bez poradnictwa rodzinnego), są intensywne i ciekawie prowadzone, jest czas na refleksje, rozmowy, trochę warsztatowe zajęcia, parafia Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy, prowadzone są przez małżeństwa i księdza. termin 15-17 kwietnia, 3-5 czerwca 2016. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com koszt 180 zł od pary
To już za 6 dni! póltorej roku planowania minęło jak jeden dzień :)

Nie spodziewałam się, że czas przedślubny tak bardzo zbliża do siebie :)

Wszystko praktycznie już załatwione, teraz tylko dopiąc szczegóły, relaksować się i czekać na ten Wielki Dzień :)

Trzymajcie kciuki, żeby wszytsko się udało :)

A jak tam Wasze planowanie?
Macie namiary na szybką poradnię rodzinną?
dziewczyny czy macie oprawe muzyczna na slub ? ja wlasnie poszukuje
I jeszcze skąd zamawiacie ciasto i jak je przeliczacie?
My zamawialiśmy z Czernisa, ciasto było przepyszne, a z 13 kg tortu (było 110 osób) został jeden mały kawałek.
My liczyliśmy standardową blaszkę na 12 osób (Czernis ma większe blaszki, więc warto to ustalić z nimi wcześniej. My mieliśmy mały stres przed weselem, ale wszystko udało się odkręcić)
Chodzi Ci o kościół? My nie mamy, bo ślub jest w Katedrze, a tam jest organista. Nam wystarczą same organy. Miała być dziewczyna, która miała nam śpiewać, ale ostatecznie chyba rezygnujemy.
Kto już po ślubie? jak wrażenia?
Hej, mi już minął ponad miesiąc od ślubu, ale z relacją czekam na zdjęcia od Naszego fotografa :)
Całym dniem jestem zachwycona, wszystko, włącznie z pogodą, się udało. Nie było nic co bym zmieniła lub co trzeba byłoby poprawić :)
Wreszcie naskrobałam relację z naszego ślubu: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=693629&c=1&k=11
U mnie na ślubie śpiewał chór Music Everywhere! z Gdańska. Wszyscy goście byli zauroczeni całą ceremonią, którą swoim śpiewem upiększyli.

Dodatkowo, zaśpiewali kilka utworów rozrywkowych pod kościołem podczas składania życzeń.

Było niesamowicie.
Hej hej, jak przygotowania? Co tu taka cisza? :)
Przygotowania idą całą parą- ślub we wrześniu :) Ostatnio kupiliśmy garnitur i wszystkie dodatki do niego. Zostało nam dobranie kwiatów, napoje i ciasto :) Boję się, że wszystko będziemy mieli załatwione wcześniej i ten ostatni miesiąc będzie się strasznie dłużył ;)
To dobrze .. bedziecie mieli czas dla siebie i odpoczynek aby sie odprężyć a nie potem latać na wariata i sie stresować nie potrzebne to.
trzymajcie sie ;)
Spokoooojnieee :-) Zawsze się coś urodzi, albo na sam koniec obcas się ułamie :P

http://www.fotobudeczki.pl
do góry