Widok

Moja córeczka się do mnie nie uśmiecha...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, mam problem tzn może niektórym z was wyda się śmieszny i banalny ale...moja córcia (3 miesiące) usmiecha się pięknie ale do taty, babci, dziadka ale nie do mnie- czy któraś z Was też tak miała?marwtię się czy ona mnie nie lubi?czytałam ze malutkie dzieci przede wszysktim usmiechają się do mamy a moja tego nie robi:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokladnie tak samo zachowuje sie Sarka! jakby nie umiala sie przystosowac do tego swiata.chyba za dlugo byla w brzuchu bo wkoncu 13 dni po terminie sie wurodzila.spacery to tez porazka .potrafu ulezec w wózku max godzine bez wycia.dla mnie spacer to nie przyjemnosc ale raczej nerwy i zastanawianie sie kiedy ona sie wydrze i czy zdaze wrocic do domu zanim uslyszy ja pol miasta.
Pisesz,ze to trwalo u Ciebie az 4 miesiace?! O Boze....ja sobie nie wyobrazam az tyle czasu sie "męczyc"...:/
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Evilku-a jak u Was spacery wygladaja?tez niespokojnie jak u nas?
image
Wiolu26, ten sam problem dotyczy mnie i mojego synka (tez ma 3 miesiace). Obdarowuje mnie wprawdzie swoim slicznym usmiechem, lecz znacznie zadziej niz tate i babcie. Tez sie zastanawialam, czy to moze ze mna jest jakis problem. Ale moze tak poprostu jest u niektorych dzieci, i pocieszajace jest to, ze moj przypadek, to nie jest jedyny przypadek. Wiec musimy sie wspierac ;-)
Ciesze sie, ze znalazlam ten watek. To samo jest z moim synkiem (4 m-ce). Tata jest super, obcy sa super, a mame obdarowuje usmiechem tylko czasem. Mam dola, bo jstem z nim caly czas i chcialabym czuc , ze jest ze mna szczesliwy. A brak usmiechu wywoluje u mnie smutek. Ale skoro i Wy tak mialyscie , to znaczy ze nie jestem sama. Czy po miesiacu sytuacja u Was sie zmienila?
u nas duzo juz lepiej:)
Jak sie okazalo Sarla byla chora i zadni lekarze nie umieli znalesc przyczyny.
Teraz spacerki są takie jak byc powinny,a Sarusia jeszcze wiecej sie śmieje:)
image
moj syn ma 4 miesiace i rowniez nie usmiecha sie do mnie chociaz to ja spedzam z nim 24 h na dobe, rozmawiam z nim , bawimy sie, smieje sie do niego. natomiast jak tylko uslyszy lub zobaczy dziadkow i meza zaraz smieje sie do nich tak jak do mnie nigdy. zastanawiam sie czy ze mna jest cos nie tak czy to jest normalne. czy u was z czasem cos sie zmienilo prosze odpiszcie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie miala refluks
są gorsze rzeczy :)

mój syn ma 2 lata i ani razu nie powiedział "mama". Nazywa wszystkich członków rodziny, pięknie mówi tata i baba, ale słowo mama dla niego nie istnieje...
Wiem co czujesz, moja córeczka ma 1,5 roku i też nie chce powiedzieć mama. Tata powiedziała jako pierwsze i pięknie mówi. Trochę się o to złoszczę, ale co zrobić.T o taka córeczka tatusia:) Ale innych problemów z nią nie mam, tzn. bardzo chętnie do mnie przychodzi, jak się coś stanie to do mamy. Pewnie przyjdzie czas to usłyszymy mama. Głowa do góry
Ja mam podobnie 4 miesieczna coreczka jak tylko zobaczy tate to pieknie sie usmiecha i smieje w glos jak on robi do niej miny a patrzac na mnie jest dosc powazna mimo ze sie usmiecham. Nie jest tak zawsze, czasem dostaje usmiech od niej ale musze ja rozsmieszac. Zgadzam sie z wypowiedzia ze to pewnie wynika z tego ze osoby rzadziej przebywajace sa atrakcja, to jak nowa zabawka troche. Tez licze na to ze to sie zmieni niedlugo. Dziekuje ze dzielicie sie swoim doswiadczeniem bo to poprawilo mi humor i uspokoilo ze to nie o mnie chodzi tylko tak czasem dzieci maja

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

do góry