Widok

Morfologia niemowlaka na czczo?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moje dziecko jak będzie miało 5 m-cy to ma mieć robioną morfologię. Czy ma być na czczo? Nie wiem nawet za bardzo jak to zrobić? Gdzie Wasze dzieci miały pobieraną krew tzn. z palca czy gdzieś indziej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi się udało dowieść córkę do centrum Gdyni na czczo:-)
image
Tak na czczo. My wczoraj miałyśmy robiona. Tak żeby 2 godz. nic dziecko nie jadło!!!
dziwne mi kazamno normalnie dac mleko ,mam glodzic dziecko?
image
Nie ma to żadnego znaczenia. Niemowlę nie musi być na czczo ale najlepiej robić badanie w godzinach rannych. ALE NA CZCZO NIE MUSI BYĆ! w BRUSSie powiedziano mi "A jak Pani chce by dziecko było na czczo":) a poza tym krew może gorzej "lecieć" do probówki, gdy dziecko będzie na czczo, bez picia/jedzenia.
[url:]http://lilypie.com/">
Dokładnie zrobić rano ale nie musi być na czczo.
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziwne - a nam mówiła doktor żeby tak 2 godz, przerwy było. Ale mała ma już rok więc normalne to dla Niej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my nie bylismy na czczo i pani nas opier...., powiedziała ze nawet jesli dziecko w nocy je to nalezy zrobic to tak zeby jadło jak najwczesniej i powiedziała mi ze chba jestesmy niepowazni ze dalismy dziecku jesc z rana

no i muslielismy jechac drugi raz :( jakos sie udało bez jedzenia

bylismy w brussie w gdyni
Ja też w Brussie w Gdyni na Powst. Styczniowego i mała nawet miała robioną po południu bo była to nagła sprawa, więc można nie koniecznie na czczo. A najlepiej z rana.
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieliśmy robione z rana ale nie na czczo, młoda jadła godzinę przed pobraniem.

no i zależy jaki czynnik ma być głównie zbadany tzn. czy jest zależny od tego czy się wcześniej jadło czy nie, np cukier
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ostatnio mielismy robioną morfologie plus żelazo i najpierw w Brussie kazali byc na czczo ale jak zadzowniłam do mojej przychodni to lekarka powiedziała ze jak dziecko jest na moim mleku to wystarcza tak 3h od ostatniego posilku a jak na mm to lepiej aby dluzej nic nie jadlo. Dobrze jest tez podac rano wode dziecku do picia i to sporo aby lepiej krew leciala. My mielismy pobierane z wierzchu dloni.
dziewczyny jak długo czeka sie w Gdyni na wynik morfologi i kału na pasożyty?
kurcze czas tak szybko leci... mam wizytę u alergologa a nie zrobiłam badań, jaki jest czas oczekiwania, gdzie zrobią mi na już?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w akdemii robią na cito
[url=http://www.forumticker.net/]image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry