Widok

Morfologia niemowlaka na czczo?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moje dziecko jak będzie miało 5 m-cy to ma mieć robioną morfologię. Czy ma być na czczo? Nie wiem nawet za bardzo jak to zrobić? Gdzie Wasze dzieci miały pobieraną krew tzn. z palca czy gdzieś indziej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi się udało dowieść córkę do centrum Gdyni na czczo:-)
Tak na czczo. My wczoraj miałyśmy robiona. Tak żeby 2 godz. nic dziecko nie jadło!!!
dziwne mi kazamno normalnie dac mleko ,mam glodzic dziecko?
Nie ma to żadnego znaczenia. Niemowlę nie musi być na czczo ale najlepiej robić badanie w godzinach rannych. ALE NA CZCZO NIE MUSI BYĆ! w BRUSSie powiedziano mi "A jak Pani chce by dziecko było na czczo":) a poza tym krew może gorzej "lecieć" do probówki, gdy dziecko będzie na czczo, bez picia/jedzenia.
Dokładnie zrobić rano ale nie musi być na czczo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziwne - a nam mówiła doktor żeby tak 2 godz, przerwy było. Ale mała ma już rok więc normalne to dla Niej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my nie bylismy na czczo i pani nas opier...., powiedziała ze nawet jesli dziecko w nocy je to nalezy zrobic to tak zeby jadło jak najwczesniej i powiedziała mi ze chba jestesmy niepowazni ze dalismy dziecku jesc z rana

no i muslielismy jechac drugi raz :( jakos sie udało bez jedzenia

bylismy w brussie w gdyni
Ja też w Brussie w Gdyni na Powst. Styczniowego i mała nawet miała robioną po południu bo była to nagła sprawa, więc można nie koniecznie na czczo. A najlepiej z rana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieliśmy robione z rana ale nie na czczo, młoda jadła godzinę przed pobraniem.

no i zależy jaki czynnik ma być głównie zbadany tzn. czy jest zależny od tego czy się wcześniej jadło czy nie, np cukier
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ostatnio mielismy robioną morfologie plus żelazo i najpierw w Brussie kazali byc na czczo ale jak zadzowniłam do mojej przychodni to lekarka powiedziała ze jak dziecko jest na moim mleku to wystarcza tak 3h od ostatniego posilku a jak na mm to lepiej aby dluzej nic nie jadlo. Dobrze jest tez podac rano wode dziecku do picia i to sporo aby lepiej krew leciala. My mielismy pobierane z wierzchu dloni.
dziewczyny jak długo czeka sie w Gdyni na wynik morfologi i kału na pasożyty?
kurcze czas tak szybko leci... mam wizytę u alergologa a nie zrobiłam badań, jaki jest czas oczekiwania, gdzie zrobią mi na już?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w akdemii robią na cito

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry