Widok

Myjnie bezdotykowe w 3miescie.

Pomyslalem o tym aby stworzyc tutaj info na temat myjni recznych bezdotykowych w 3 miescie gdzie nie oszukuja i gdzie faktycznie mozna umyc samochod a nie tylko pochalapac woda. Tak ze dwa lata temu bylo duuuzo lepiej w tym temacie. Jak sie jechalo na taka myjnie to auto wyjezdzalo czyste. Teraz ze wzgledu na oszczednosci wlasciciele tych myjni znacznie zmniejszaja cisnienie wody, jej temperature, ilosc wosku a takze ilosc piany w programie pierwszym.
Prosze Was o to abyscie wpisywali swoje opinie gdzie myjecie i gdzie warto wydac te np 10 zl.

Postanowilem ten watek zaczac, poniewaz myje auta w tego typu myjniach jak tysiace innych kierwocow a kilka dni temu mylem auto w myjni w Oliwie przy Grunwaldzkiej obok McDonalda a przed Media Markt. Po prostu porazka. Prawie bez piany a to co lecialo nie mialo temperatury aby dobrze myc, pozniej cisnienie wody to juz masakra (kiedys wyrywalo z reki ta lance a teraz to mam takie cisnienie w spryskiwaczu szyb). Generalnie wrzucilem 10 zeta i po myciu auto dalej bylo brudne!
Osobiscie nie polecam tej myjni i nigdy tam juz nie podjade. Dodam, ze obsluga tez nie mila. Taki starszy gosc, ktory jest chamski jak mu sie powiedzialo, ze robia ludzi w barana i naciagaja. Tam bylem juz kilka razy w ostatnim czasie i to juz byl ostatni raz. Nie polecam.

Druga myjnia to ta nowa na granicy Sopotu i Gdanska za BigApple.
Zawsze myslalem, ze jak ktos wchodzi na rynek to daje wiecej aby przyciagnac klientow. Szczerze mowiac to tam tez bylo bardzo slabo! Cisnienie slabe i czas lecial jak oszalaly. Ale bylem tam raz wiec zobacze jeszcze raz. Jesli dlaje bedzie tak slabo to bedzie moj ostatni raz.

Prosze o info na temat tych i innych myjni. Przyda sie to tysiacom ludzi w 3miescie.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja zawsze jadę do http://www.czesciromet.pl/myjnia-samochodowa-dlaczego-warto-z-niej-skorzystac/ najtaniej w okolicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakiego sprzętu używasz? wiadomo na rynku więc aktualnie dużo chińskich podróbek sprzętu do myjni samochodowej, ale jak liczysz na jakość to moze wybierz sobie jakieś urządzenie z firmy karcher https://www.asc-pro.pl/sklep/myjnie-samochodowe/

Jestem kierowcą Taxi i tak z czystym sumieniem mogę polecić 3 myjnię które mam sprawdzone: Biegańskiego koło Perfekt Serwisu, Jasień na tzw. wysepce tam gdzie Biedra, Morena ul. Kruczkowskiego (bardzo dużo piany).

Potwierdzam, myjnia automat po prostu niszczy lakier, ja pojechałem parę razy i bardzo szybko zrezygnowałem, zamówiłem sobie z chemiczna-hurtownia.pl kosmetyków samochodowych zestaw, mam szampon, woski i o auto dbam sam, przy wcale nie przesadnych nakładach pracy można mieć lakier cały czas w stanie jak z salonu

Zaciski i smugi będą zawsze do puki nie wytrzesz sobie auta po myciu do sucha

Myjesz na automacie ciekawe jak masz już lakier porysowany

najgorsza myjnia bezdotykowa na jakiej byłem jest przy ul. Elbląskiej w Gdańsku !, parszywa ,bezczelna obsługa , samochód wyjeżdża brudniejszy niż przyjechał nie wiem co dodają do mycia ale jest cały w plamach, brak piany tylko jakiś śmierdzący proszek, krótki czas mycia ogólnie ODRADZAM !!!, omijać to miejsce szerokim łukiem, latem tak tam wieje że woda z wiatrem leci z powrotem...porażka !!!

Ja przestałam myć na tych samoobsługowych myjniach bo miałam wiecznie niedomyty samochód cały w zaciekach... myję na automacie i mam wypucowane auto na dłuzszy czas...

A mi się ogólnie wydaje, że ostatnio mają wszystkie myjnie jakieś dziwne płyny. Takie mi zacieki po nich zostają, że auto wygląda jeszcze gorzej niż przed umyciem.

A swoja droga dziwne ze PIH nie sprawdza parametrow np. cisnienia i temperatury wody , oraz jakosci chemi. Wegiel sprawdzaja , zawartosc cukru w cukrze sprawdzaja , a z myjniami wolna amerykanka jest. Komu na tym zalezy?

Zjechałem Europę zachodnią wzdłuż i wszerz i nie zauważyłem żadnej różnicy między tamtymi myjniami a naszymi. Dziwię się tym , którzy zachwycają się ślepo wszystkim co zachodnie.
Najlepsze ale i najdroższe myjnie są w Szwajcarii. W Belgii też są świetne. Za to te włoskie są bardziej do d upy niż nasze...
Reasumując.... Wszędzie znajdzie się myjnie stworzone do porządnego wyczyszczenia samochodu i wszędzie znajdzie się takie nastawione tylko na połykanie monet. Nie ma reguły.

czesc
Kolejny dowod ze ciagle ktos robi nas w "bambuko"
Moze czas odstapic od myjni samoobslugowych. Podobno sa jakies parowe , ale nie widzialem jeszcze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A swoją drogą taka ciekawostka w Niemczech myjemy auto na myjni bezobsługowej za 1euro (5minut) ;P

ad niskie cisnienie wody - dostosowane do polskich warunków - przy większym ciśnieniu mógłby zacząć odchodzić klar z tych powypadkowych złomów które jeżdżą po drogach :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myjnie samoobslugowe to na dzis porazka , niskie cisnienie wody, marna chemia .
chyba myjnie automatyczne sa skuteczniejsze.

Czesc
Zasadniczo każda myjnia po miesiącu od otwarcia zmienia parametry, Ciśnienie wody średnio wynosi okolo12 Bar, a powinno 110 temperatura wody w lecie to około 22C . Myślę ze ten kto otworzy myjnie i nie zacznie oszukiwać , zarobi kokosy, sęk w tym ze gdy do myjni ustawi się kolejka , chciwość zwycięży .

U mnie to trawało właśnie około 3 miesięcy - załatwianie formalności, kontakt z firmą Aspera by zrobiła mi kosztorys i jaką oferte dla mnie plus jeszcze zbierałem srodki, bo troche mi brakowalo. Potem tylko budowa i od razu otwarcie. Myjnię mam juz prawie 3 lata. Jestem zachwycony, bo jest bezawaryjna!!! A inny kolega, ktory mieszka w Krakowie, bral sobie myjnie z innej firmy i narzeka. W sumie to od niego podchwycilem pomysl, bo widzialem ze dobrze mu idzie ten biznes. No ale on musi tracic czas i nerwy na naprawy. A u mnie tego na szczescie w ogole nie ma.

E tam wszyscy mają takie podejście.... na początku cacuś glancuś , a z czasem trzeba przyoszczędzić tu i tam, rzadko komu udaje się trzymać poziom przez dłuższy czas

Bo myjnia myjni nie równa. I to nawet nie chodzi o postępowanie właścicieli, poza przypadkami, gdzie najpierw myła elegancko, a teraz się zepsuła. Sęk tkwi już w samej jakości myjni. Ja właśnie jestem na etapie planowania otwarcia takiej myjni w tej okolicy (jeszcze nie będę zdradzał gdzie) i z doświadczenia kolegów wiem, że najważniejsza jest firma, która Ci tą myjnię wykona. Ja biorę z Aspera, bo ma bardzo dobre opinie, które znam nie tylko z Internetu ;). Prawda jest taka, że jak właściciel za bardzo zaoszczędzi na budowie myjni, weźmie ją z najtańszej i najgorszej firmy na rynku, często też się na ten biznes zadłuży, a myjnia wcale nie myje dobrze a poza tym jest dość awaryjna co ciągle generuje nowe wydatki, to potem stara się jakoś uratować biznes, różnymi sposobami, zazwyczaj na niekorzyść klienta. Dlatego moja myjnia będzie inna. Mam odpowiedni kapitał na inwestycję i wolę otworzyć dwa doskonałe stanowiska niż 4 beznadziejne. Jak biznes ruszy, to Was zaproszę i sami ocenicie. Za granicą myjnie bezdotykowe są najczęściej używane i traktowane jako najdokładniejsze i najbardziej ekonomiczne, ale tam się stawia przede wszystkim na jakość, nie tak, jak niektórzy nasi "przedsiębiorcy". Dlatego myjnia myjni nie jest równa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mieszkam w Sopocie a jak jade przez Rede ZAWSZE tam myje samochód!W 3miescie najgorsze myjnie,a w Sopocie na ul. 3maja DNO!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry