Widok

NEXT gdzie i jak zamawiac?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
wiem, że już coś o tym było, np Bialy Motylek, ale tam w tej chwili nic nie ma

także podajcie linka do strony, z której teraz zamawiacie

i jeszcze z grubsza jak to jest z rozmiarami, czy tak jak w Zarze, że ciut zaniżona, czy odwrotnie jak w Coccodrillo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bezpośrednio z next lub z halensa
Moja córka ma 95cm wzrostu nosi ubranka nextowe w rozmiarze 98 i powolutku w 104 wchodzimy
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
dzieki Kasiu, a polskie to jakie z reguły kupujesz 98?
W halensie do dzisiaj jest wyslka za darmo:)
Mała zary nosi 98-104 i w sumie innego porównania nie mam, ale ogólnie rozmiarówka w miarę ok jest w next
Od dłuższego czasu nie przejechałam się na rozmiarze

Spodenki nexta kupuję tylko wąskie, to teraz przy wzroście 95cm zaczęłam kupować na 104 bo są wąskie i dobrze układają się na nóżce
Gdybym miała wziąć szerokie, to przy takim wzroście wzięłabym na 98cm czyli 2-3 latka

Na Halensie często w opiniach ludzie piszę, czy rozmiar jest zaniżony lub zawyżony danego ubranka
Tu na forum też jest dużo "maniaczek" nextowych ;) Zawsze możesz podpytać o dane ubranko jak wypada z rozmiarem

ja zamawiam na next international, w trzy dni robocze mam wszystkie zamówione ciuszki u siebie, w tej chwili zamawiam wszystkie ubranka w rozmiarze 3-4 tj 98/104, ale np. w zeszłym tygodniu przyszły spodenki i są za długie w tym rozmiarze, inne z kolei dobre, różnie bywa
image
na halensie jeszcze nie zamawiałam, przeraża mnie termin oczekiwania, lubię mieć wszystko szybko :))) no i oni nie mają pełnej kolekcji na bieżąco, ale z dość dużym opóźnieniem
image
... maniaczka nextowa :)) to jak ja :) Jak kupuję nexta to tylko na allergro, dla mojego synka (2,8 rozm 98) ubranka są zwykle trochę za duże. Jakiś czas temu kupiłam 3-pak bluzeczek (98 2-3 lata) to dla niego będą w sam raz raczej na 3-4 lata. Podobnie mamy z coccodrillo.
ziuzik a ile placisz za wyyslke z tego next international? I jak ceny w porownaniu z tymi na stronie nexta? Na halensie jest ciutke drozej.
wysyłkja jest za darmo, ale ceny http://www.nextdirect.com/pl/pl/home
image
a ile czeka się na halensa? bo w motylku ponad miesiąc czasem się czekało
No właśnie, jak jest z tą ceną za wysyłkę z next international?, bo ja znalazłam także informację, że do każdego kraju Europy jest 5 euro, na infolinie nie udało mi się dodzwonić.
ja mam średnio raz na pół roku dostawę do domu jak chrzestna córki przyjeżdża w odwiedziny do pl. Ale ja chyba wolę ciuchy z early days'a :)
dziewczyny nie przesadzajcie z tymi cenami, porównajcie sobie dokładnie, ja zamawiałam w ciągu ostatniego miesiąca trzy razy i nie widziałam akurat na ciuszkach, które dla małej wzięłam większej różnicy niż allegro, czy halens, bo tu musicie dołożyć koszt wysyłki, a tez przecież nie zawsze u jednego sprzedawcy z allegro możecie zamówić wszystko co chcecie, no i ten czas oczekiwania na paczkę 3 dni, dla mnie to zdecydowanie na plus
zamawiam na tej stronie, wchodzicie przełanczacie na polski i macie ceny w pl
http://www.nextdirect.com/pl/pl/CountryChangeConfirmation
image
Ziuzik tylko to jest strona Nexta, a nie pośrednika, który sprzedaje na allegro.
image
no tak strona nexta z której ja zamawiam ciuszki, na allegro musicie sobie same porównać, jest mnóstwo sprzedawców
image
Zamówiłam 19 listopada w Halensie, przesyłka jeszcze nie dotarła. Mam nadzieję, że dojdzie do świąt :)
Zamawiam z Halens, porównywałam z cenami z Next i jeśli odliczyć koszty przesyłki to wyjdzie tak samo. Porównywałam ceny ubrań i z Next wychodziło drożej o kilka kilkanaście złotych i też nie wszystko zawsze jest;/ Ale faktycznie jeśli komuś zależy na czasie, to szybciej bezpośrednio z Next. Sądzę, że różnice w cenach wynikają z kursach funta.
Mi wychodzi na Halensie taniej niż z nexta w złotówkach. Szczególnie jak przesyłka gratis, tak jak teraz.

Przesyłka dochodzi tak po 2-3 tygodniach. Najbardziej denerwuje mnie, że nie dostaje powiadomień, ze już wysłali i nigdy nie mam kasy w domu.
image
image
Jadzia do mnie zawsze przychodzi info na maila, ale czasem ląduje on w spamie, sprawdzaj i tam.
A ja widze roznice, na tej stronie nexta duzo drozej, porownalam ceny kilku rzeczy ktore akurat zamierzam dzisiaj zamowic, i roznica np w dwupaku pizamek to 20zł, w trampkach 14z, bluzka 10złł! Za to juz moge kolejna rzecz kupic. Jesli by mi zalezalo zeby miec szybko, lub miec rzecz ktorej nie ma na halensie to moze bym zamowila, ale tak to nie widze sensu. A na Halensie do niedzieli darmowa przesylka wiec tez mozna zaoszczedzic.
Aniaa oczywiście może na niektórych rzeczach tak, ale zamówiłam sporo ubranek i akurat nie było róznicy, czyli pewnie nie na wszystkim jest aż takie przebicie
image
Pewnie tak jest, mysle ze wlasnie w przypadku konretnych zakupow dopiero mozna sobie porownac i zdecydowac gdzie sie bardziej oplaca. MI tym razem akurat na Halensie ale nastepym mysle ze porownam. A jak z ta wysylka, za darmo czy 5 euro?
no to się nazywa wyczerpująca odpowiedź na zadanie pytanie :))

dzięki serdeczne wszytskim forumkom, z grubsza wszytsko wiem, będę zamawiać :)
Ja zamawiam sporo, kiedyś porównywałam zakup rzeczy w
halens
next
biały motylek

Na jednorazowych zakupach w białym bym przepłaciła około 140zł w next 115zł
w halens 25zł + wysyłka 12,5

Ubrania z halensa mam w max 2tygodnie czasami dużo szybciej. Teraz zamówiłam i rzeczy dostałam w 8 dni
To pewnie kwestia co się zamawia, na stronie next można sprawdzić bezpośrednio czas oczekiwania na daną rzecz, niekiedy jest bardzo długa, ale wtedy z tego co wiem, Halens nie ma jej w swojej propozycji

Ziuzik,jak w next ze zwrotami ??

Kupowałam na Helensie duzo rzeczy, z przesyłka bywało różnie, raz czekałam długo raz krotko.
Teraz dwa razy do roku lecimy z siostrą na wyprzedaże do UK i mam za małe pieniądze rzeczy.
jak popatrzyłam na strony, to Halens jest dla mnie bardziej przejrzysty, ale dzięki Wam wiem, ze na świeta zamawiac to raczej nie ma sensu, bo wątpliwe czy dojdzie

a napiszcie jeszcze jak to jest z wyprzedażami, bo normalnie zaczynają się już po swiętach, a najdalej po Nowym Roku, czy wHalesie i Next też są, w sensie w sprzedaży wysyłkowej, bo może warto teraz poczekac i kupic taniej po Swietach?
ja wcześniej zamawiałam z białego motylka, teraz z halens i już wiecej tam nie zamówię - czekam już 6 tydzień i ciagle mi piszą, że czekają na towar - jeśli paczka nie dojdzie przed świętami, to jej nie odbiorę potem, bo zamawiałam sukienki na święta - nie dla mnie takie hardcorowe czekanie :/
6 tygodni ? o rany, ja najdłużej czekałam 2,5 tygodnia
Faktycznie czas oczekiwania 6 tygodni to już przesada, dobre tyle, że można nie odebrać

ja nic już nie dopłacam za wysyłkę, przelewam tylko tyle, ile na stronie za daną rzecz, Kasia nie wiem jak ze zwrotami, nie interesuje mnie to w zasadzie, bo nawet jak coś, mi by nie przypasowało to po prostu sprzedam na allegro
image
Ziuzik w innym wątku pisałaś, że masz problem z zamówieniem ze stronki Next -error przy płaceniu -jak sobie z tym poradziłaś?
ten sam błąd mi wyskakuje i nie mogę zakończyć zamówienia.. ;(
czekam na odp, pozdr
Dziewczyny,mam pytanie moja corka ma ok 100cm wysokosci i jest szczuplutka,jaki rozmiar z Next powinnam jej zamowic?3-4 latka bedzie dobry?
Mi też to wyskakiwało, logując się na innym komputerze nie miałam tego błedu

Moja Amelia ma około 95-96cm i zamawiam jej na 98 więc jeżeli nie lubisz ubrań podwiniętych na kilka razy, ja bym zamawiała na 104 :)

Dziewczyny dzięki za info:)
Dziewczyny moja corcia ma dl.nozki 15,5cm,jaki rozmiar butow Next powinnam jej kupic?rozm.8 to 15,5 a 9 to juz 17cm:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry