Widok

NNT.Czy można położyć LINOLEUM na balkonie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,

pytanie jak wyżej.
Jak to się ma do wilgoci, deszczu, śniegu itp?

Można w ogóle stosować linoleum na zewnątrz?

będę wdzięczna za sugestie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
linoleum ma pod spodem material jutowy (jakby gumowany filc), ktory bedzie "parcial" narazony na wilgoc itp., moze lepiej zwykla wykladzine PCV bez niczego pod spodem? co prawda nalezaloby dobrze oczyscic balkon, zeby nie bylo na nim kamykow i grudek, bo beda wyczuwalne pod wykladzina, tak czy siak, beton pod taka wykladzina szybciej bedzie sie kruszyl :/ najlepiej polyc plytki, ale rozumiem, ze nie masz mozliwosci... a moze jakis greting - taki drewniany podest, ktory czesto stosuje sie teraz na tarasach, mozna kupic w "plastrach" np. widzialam w Ikea za 79pln. 0,8m2, jest wiele roznych podestow do wyboru...
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
będzie Ci gniło to linoleum. i beton się zniszczy.... lepiej chyba te podesty jeśli płytki nie wchodzą w grę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Będzie gniło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
moja babci ama juz od paru lat i nic nie gnije-wszysto zalerzy od balkonu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A babcia zagladała pod linoleum?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam sztuczną trawę na balkon. Do kupienia w Obi lub na Allegro.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja nie polecam żadnych wykładzin - bardzo szybko niszczą się. Gdy jest mróz - twardnieją, w upał- rozpuszczają się wydając nieprzyjemny zapach. Sztuczna trawa to tragedia! Fatalnie się ją czyści - trzeba odkurzać odkurzacze, a ponieważ wszystko się do niej idealnie czepia, jest to bardzo trudne. Poza tym - gołębie! U mnie była taka sytuacja, że gołębie zaczęły sobie na balkonie wić gniazdko i skubać tą nieszczęsną trawkę! Sąsiadka piętro niżej miała do mnie duże pretensje. Myślała, że je czymś karmię! Myślę, że najlepsze rozwiązanie to płytki gresowe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamy na dużym tarasie ok. 60 m2, trawę sztuczną, która dla nas jest Ok. Faktycznie raz w tygodniu trzeba odkurzać, jeśli się cis wyleje, wdepta itp. zmywamy wodą i szczotką. Wybraliśmy takie rozwiązanie, ponieważ jeśli się zniszczy lub już się nam znudzi, to ściągamy i wyrzucamy bez żadnych prac budowlanych. Jeszcze jeden plus jest taki, że zabezpieczyliśmy taras hydroizolacją i nie mamy żadny fug, kafli ani nawiercone na balustradę.
Więc jest szansa, że za kilka lat nie będzie trzeba ponownie skuwać całego tarasu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram. Mam. Super sprawa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak pozsmiatac wykładziny sztucznej trawy?
Nie polecam sztuczna trawa ma coś pod spodem czarnego i jak sie ja podniesie to zostawia po sobie cis podobmego do ziemi. Nie polecam gdyż ja miałam j eyrxucilam bo ani ja wyczyścić no poprostu do niczego.

Pomysł calkiem dobry:) możesz spokojnie poczytać o tym na: https://www.forbo.com/flooring/pl-pl/produkty/digital-printed-vinyl/p64oqq
i wybrać jaka wykładzina pcv będzie tu odpowiednia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

do góry