Widok

NNT Frytkownica

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Polećcie jakąś :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wybrałam frytkownicę beztłuszczowa 4616 Air Fryer z Ariete :) Frytki przygotowane w ten sposób są o wiele zdrowsze, a jednocześnie naprawdę smaczne :) Frytkownica jest bardzo prosta w obsłudze i solidnie wykonana. Bardzo dobry zakup
Kasia i Tomuś napisała: " Robilam tak jak Agusia "specjalne sitko" + garnek. Zestaw skomponowany przeze mnie. "
_______

ja nie używam tego sitka :]

też smażę na 2 etapy w garnku :] podsmażam pierwszą część frytek na lekko złoty kolor, wyjmuję :) wsypuje surowe frytki, podsmażam na lekko złoty kolor i dodaję te już wystudzone :] smażę na złoto ;]

ja nie wiem o jakim zachlapaniu całej kuchni pisałaś ;) u mnie nie ma tragedii :] ot jak przy zwykłym smażeniu kotletów na patelni :)

chciałabym kupić nowy garnek - ale tak jestem przyzwyczajona do tego mojego ponad 30-letniego, wielkiego rondla :] właśnie super w nim jest to, że ma 1 uchwyt jak patelnia :] łatwo frytki przewrócić/zamieszać łyżką cedzakową :]
garnki typowo "do frytek" jakie widziałam - to jakieś takie małe i płaskie/niskie mi się wydają :/
jeśli ktoś ma dobry garnek do frytek - to podajcie link :]

ten mój rondel ma ok 13 cm wysokości i jakieś 18-20cm średnicy (u góry i przy dnie węższy, po środku szerszy)
Mjakmama będę szukac tej z Twojego linku-jak przeczytałam opis, to az chce mi się te frytki robic, bo sprzątanie po nich nie będzie takim koszmarem. Czesci można myc w zmywarce :DDDD To więcej niż oczekiwałam!
A robie tak jak Ty z "prawdziwych" ziemniakow i smaze na 2 etapy, choć z ta temperatura to nie miałam szans dopasować, bo robiłam w garnku... Niemniej sa nieporównywalne z tymi "gotowymi".
Ale ja moje tez mroze. Dlatego za jednym razem obieram 2 kg ziemniakow, lub więcej, przygotowuje, mroze i mam na kilka razy. Robie tak, jak w tym filmiku na youtube (chłopak robi frytki"jak z mcdonalda") tylko kroje "grube".
Dzieki za linka!
ja przestalam kupowac mrozone bo one sa z syfu robione - jakas miazga ziemniaczana plus wypelniacze ;)
takie z prawdziwych ziemniakow to piecze sie we frytownicy na dwa etapy - ale ja jeszcze nie probowalam I etap piecze sie wq temp 165 ok 3-6 min potem czeka az ostygna i piecze w temp 185 ok 4-7 min wowczas sa najlepsze
Dziewczymy jak kupujecie mrożone to ja robie je w piekarniku-skrapiam oliwą minimalnie i sa super .
Nie dość że czytsto to jeszcze drowo bo bez oleju

http://allegro.pl/frytownica-philips-hd-6103-70-pojemna-preclean-i2962081725.html ja w koncu kupilam ta i jestem zadowolona - szybko sie pieką i łatwo sie ja czysci :)
podbijam na wieczor
Dziewczyny podbijam watek, bo po wczorajszym domywaniu kuchni po "frytkowej imprezie" krew mnie zalala i powiedziałam NIGDY WIECEJ! Nigdy więcej nie zrobie frytek, poki nie kupimy frytkownicy. Robilam tak jak Agusia "specjalne sitko" + garnek. Zestaw skomponowany przeze mnie. Frytki wychodzą pyszne, ale co się nachlapie przy tym, to inna sprawa.
No wiec w sobote kupujemy frytkownice. Podjedziemy do jakiegoś AGD, bo chce zobaczyć na zywo, czyli ocenic na oko ile się frytek w tym koszyku zmieści.
Czy nadal polecacie Tefala i Philipsa? Jaka kase musze przeznaczyć... 300zl?
W niedziele po basenie Tomul będzie chciał frytki, wiec musze cos kupic ;D
dziekuje za odpowiedzi :)))
beata gdansk priv :)))
polecam tefala. wcześmnoiej mieliśmy clatronic czy jakos tak i po roku się rozwalił:( tefala mamy już 3 rok:)
Ja mam taką
http://www.bazarek.pl/produkt/1710555/frytownica-philips-hd6161-inox-35-litra-1800-watt.html
i jestem bardzo zadowolona.
Mrożone frytki robi 3-4 min.
Świeże znacznie dłużej - najlepie w połowie smażenia je wyjąć na trochę i potem ponownie zanurzyć, wtedy wychodza chrupiące - będzie z 15 min razem.
+ oczywoście czas na nagrzanie się tłuszczu.
image
image
wlasnie o te pisalam jest super, robi frytki, ziemniaki, kurczaka i wiele innych jeszcze rzeczy i bardzo czesto wogole bez oleju lun na 1 lyzce
Nam w niej nie wychodzą przy tylko 1 łyżce. Wychodzą ugotowane. Musisz dodać więcej łyżek, a i tak długo się robią.
http://www.agito.pl/frytkownice/tefal-fz-7000.0.338987.html
Zobaczcie to! moja koleżanka jest zadowolona. frytki w łyżce oleju !
dobra Sal, przekonałaś mnie!

wpadam na frytki!! :D:D
imageimage
image
no wlasnie ile takie fryty sie zmaza we frytkownicy??
ten philips fajny jest i nie drogi :)))
no ja wiem Sylwiusz, że Ty nie umiesz gotować ale żeby aż do tego stopnia
?? :P :D

a na poważnie to te garnki właśnie są niskie i szerokie a powinien być wąski i wysoki, wtedy wlewasz mało oleju a i gaz jest tańszy niż prąd, w garnku też robią mi się szybciej niże we frytkownicy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
my kupiliśmy taki chyba koło 40 zł ...
ale jest niski, może dlatego taki dziadowski ;)

jak olej mi się nagrzał, i wsadziłam ten koszyk z frytkami to cały olej ( mimo, że nie było go pełno w garnku) wylał mi się na kuchnię i wszędzie dookoła ;D
imageimage
image
ta Philipsa się powtarza :) czyli już 2 osoby polecają :]

to jak z tymi frytkami - ile czasu smażą się mrożone i domowe?
ja polecam taką:
http://allegro.pl/frytkownica-frytownica-philips-hd-6103-70-i2036758579.html
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (67 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Dowód osobisty (12 odpowiedzi)

Właśnie się zorientowałam, że potrzebujemy pilnie dowód osobisty na dziecka na przelot samolotem....

jak nauczyć dziecko pływać (3 odpowiedzi)

Hej Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, żeby zapisać dziecko na pływanie i trochę się...

do góry