Widok

NNT Frytkownica

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Polećcie jakąś :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam ta TEFAL FZ7000 Actifry, jest super
My mieliśmy kiedyś coś takiego http://www.agd.delonghi.pl/offer/show/pid/214 tyle, że starszy model. Rewelacja.
image image
tefal maxi fry polecamhttp://allegro.pl/frytkownica-tefal-ff1006-maxi-fry-gwar-wwa-i2019823951.html
image

przetestowałam różne i stwierdzam że najbardziej poręczny, szybki i ekonomiczny jest zwykły garnek ze specjalnym koszykiem
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moi znajomi mają taką i jest super bo pożyczałam nie raz
http://allegro.pl/frytkownica-frytownica-philips-hd-6103-70-i2036758579.html
potem kupiłam sobie jakąs tańsza taka do 100 i widac róznice mimo ze parametry niby takie same ale wydaje mi się ze o wiele wolniej robi frytasy
http://allegro.pl/frytkownica-frytownica-clatronic-fr-3390-do-frytek-i2027836807.html
przedewszystkim zwróc uwage na koszyk powinien być duży
image
dzieki za odp :) szkoda ze odpowiedzi sie nie powtarzaly i kazda zadowlona ze swojej :)
Dziewczyny - tak z ciekawości :)

ile czasu smażą się domowe frytki? i ile mrożone?
Sal, serio??

my kupiliśmy jakiś czas temu, w ramach oszczędności, taki garnek ...
dziadostwo straszne :/ wylatuje z niego olej, wszystko cieknie, pryska, a frytki smażą się kijowo :/

teraz czaję się na jakąś frytkownicę, ale coś nie drogiego mi potrzebne
imageimage
image
my mamy taki wielki, wysoki rondel do smażenia frytek :) pamięta jeszcze moje dzieciństwo ;)

ma koszyk, którego chyba nigdy nie używałyśmy ;)
my mamy taką http://www.euro.com.pl/frytkownice/moulinex-akg-243-supralys.bhtml i jesteśmy zadowoleni
Sylwiusz bo ja nie mam takiego co teraz sprzedają w kompletach, mam osobno kupowany koszyk i do tego dobierany garnek :)
widziałam w Szczepanie taki komplet za 90 zł, ale to badziew i tyle bym za to nie zapłaciła
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja polecam taką:
http://allegro.pl/frytkownica-frytownica-philips-hd-6103-70-i2036758579.html
image
image
ta Philipsa się powtarza :) czyli już 2 osoby polecają :]

to jak z tymi frytkami - ile czasu smażą się mrożone i domowe?
my kupiliśmy taki chyba koło 40 zł ...
ale jest niski, może dlatego taki dziadowski ;)

jak olej mi się nagrzał, i wsadziłam ten koszyk z frytkami to cały olej ( mimo, że nie było go pełno w garnku) wylał mi się na kuchnię i wszędzie dookoła ;D
imageimage
image
no ja wiem Sylwiusz, że Ty nie umiesz gotować ale żeby aż do tego stopnia
?? :P :D

a na poważnie to te garnki właśnie są niskie i szerokie a powinien być wąski i wysoki, wtedy wlewasz mało oleju a i gaz jest tańszy niż prąd, w garnku też robią mi się szybciej niże we frytkownicy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

no wlasnie ile takie fryty sie zmaza we frytkownicy??
ten philips fajny jest i nie drogi :)))
dobra Sal, przekonałaś mnie!

wpadam na frytki!! :D:D
imageimage
image
http://www.agito.pl/frytkownice/tefal-fz-7000.0.338987.html
Zobaczcie to! moja koleżanka jest zadowolona. frytki w łyżce oleju !
Nam w niej nie wychodzą przy tylko 1 łyżce. Wychodzą ugotowane. Musisz dodać więcej łyżek, a i tak długo się robią.
wlasnie o te pisalam jest super, robi frytki, ziemniaki, kurczaka i wiele innych jeszcze rzeczy i bardzo czesto wogole bez oleju lun na 1 lyzce
Ja mam taką
http://www.bazarek.pl/produkt/1710555/frytownica-philips-hd6161-inox-35-litra-1800-watt.html
i jestem bardzo zadowolona.
Mrożone frytki robi 3-4 min.
Świeże znacznie dłużej - najlepie w połowie smażenia je wyjąć na trochę i potem ponownie zanurzyć, wtedy wychodza chrupiące - będzie z 15 min razem.
+ oczywoście czas na nagrzanie się tłuszczu.
image
image
polecam tefala. wcześmnoiej mieliśmy clatronic czy jakos tak i po roku się rozwalił:( tefala mamy już 3 rok:)
dziekuje za odpowiedzi :)))
beata gdansk priv :)))
Dziewczyny podbijam watek, bo po wczorajszym domywaniu kuchni po "frytkowej imprezie" krew mnie zalala i powiedziałam NIGDY WIECEJ! Nigdy więcej nie zrobie frytek, poki nie kupimy frytkownicy. Robilam tak jak Agusia "specjalne sitko" + garnek. Zestaw skomponowany przeze mnie. Frytki wychodzą pyszne, ale co się nachlapie przy tym, to inna sprawa.
No wiec w sobote kupujemy frytkownice. Podjedziemy do jakiegoś AGD, bo chce zobaczyć na zywo, czyli ocenic na oko ile się frytek w tym koszyku zmieści.
Czy nadal polecacie Tefala i Philipsa? Jaka kase musze przeznaczyć... 300zl?
W niedziele po basenie Tomul będzie chciał frytki, wiec musze cos kupic ;D
podbijam na wieczor
http://allegro.pl/frytownica-philips-hd-6103-70-pojemna-preclean-i2962081725.html ja w koncu kupilam ta i jestem zadowolona - szybko sie pieką i łatwo sie ja czysci :)
Dziewczymy jak kupujecie mrożone to ja robie je w piekarniku-skrapiam oliwą minimalnie i sa super .
Nie dość że czytsto to jeszcze drowo bo bez oleju

ja przestalam kupowac mrozone bo one sa z syfu robione - jakas miazga ziemniaczana plus wypelniacze ;)
takie z prawdziwych ziemniakow to piecze sie we frytownicy na dwa etapy - ale ja jeszcze nie probowalam I etap piecze sie wq temp 165 ok 3-6 min potem czeka az ostygna i piecze w temp 185 ok 4-7 min wowczas sa najlepsze
Mjakmama będę szukac tej z Twojego linku-jak przeczytałam opis, to az chce mi się te frytki robic, bo sprzątanie po nich nie będzie takim koszmarem. Czesci można myc w zmywarce :DDDD To więcej niż oczekiwałam!
A robie tak jak Ty z "prawdziwych" ziemniakow i smaze na 2 etapy, choć z ta temperatura to nie miałam szans dopasować, bo robiłam w garnku... Niemniej sa nieporównywalne z tymi "gotowymi".
Ale ja moje tez mroze. Dlatego za jednym razem obieram 2 kg ziemniakow, lub więcej, przygotowuje, mroze i mam na kilka razy. Robie tak, jak w tym filmiku na youtube (chłopak robi frytki"jak z mcdonalda") tylko kroje "grube".
Dzieki za linka!
Kasia i Tomuś napisała: " Robilam tak jak Agusia "specjalne sitko" + garnek. Zestaw skomponowany przeze mnie. "
_______

ja nie używam tego sitka :]

też smażę na 2 etapy w garnku :] podsmażam pierwszą część frytek na lekko złoty kolor, wyjmuję :) wsypuje surowe frytki, podsmażam na lekko złoty kolor i dodaję te już wystudzone :] smażę na złoto ;]

ja nie wiem o jakim zachlapaniu całej kuchni pisałaś ;) u mnie nie ma tragedii :] ot jak przy zwykłym smażeniu kotletów na patelni :)

chciałabym kupić nowy garnek - ale tak jestem przyzwyczajona do tego mojego ponad 30-letniego, wielkiego rondla :] właśnie super w nim jest to, że ma 1 uchwyt jak patelnia :] łatwo frytki przewrócić/zamieszać łyżką cedzakową :]
garnki typowo "do frytek" jakie widziałam - to jakieś takie małe i płaskie/niskie mi się wydają :/
jeśli ktoś ma dobry garnek do frytek - to podajcie link :]

ten mój rondel ma ok 13 cm wysokości i jakieś 18-20cm średnicy (u góry i przy dnie węższy, po środku szerszy)

Ja wybrałam frytkownicę beztłuszczowa 4616 Air Fryer z Ariete :) Frytki przygotowane w ten sposób są o wiele zdrowsze, a jednocześnie naprawdę smaczne :) Frytkownica jest bardzo prosta w obsłudze i solidnie wykonana. Bardzo dobry zakup

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

rodzice chrzestni-kiedy zapytać? (21 odpowiedzi)

Tak sobie myślę kiedy prosi się by dana osoba została rodzcem chrzestnym naszego Maluszka? Jak...

Nie mam ochoty na seks (22 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry