Widok

Na co chorują teraz Wasze dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja Mała (10 mies.) ma od środy katar i zaczyna kaszleć. Zastanawiam się czy nie rozwinie się z tego zapalenie krtani. A jak zdrowie Waszych dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
Moja mała ( 3,5 mieś)miała temperature wysoką ,zatkany nos (grucha,frida i disne mar na nic) i kaszel straszny,po 3 dniach przeszło za to synek (2 lata) chorował od tygodnia przez 3 dni temperatura a od 4 dni kaszel okropny aż duszący w nocy najgorzej ,w piątek lekarka zapisała antybiotyk i inhalator (wziewki)bo mały ma obkurczone oskrzela i oskrzeliki czy jakoś tak ,ma nie biegać (wytłumacz 2 latkowi :/ ) i się wogóle nie przemęczać a na spacer to w wózku,chciała nas skierować od razu ale wie że mam jeszcze 4 miesięczną córkę i dlatego dała te cudeńka za które w aptece zostawiłam "tylko"100 zł,i jak przez weekend kaszel się pogorszy to do szpitala mamy jechać bo może się udusić,mówiła mi że wiele osób w tym dzieci teraz tak choruje to jakiś wirus,ogólnie dzieci to dobrze znoszą ,ale może skończyć się szpitalem :( jak narazie antybiotyk i wziewki pomagają na szczęście ale mój synek nie ma ochoty na te całe inhalacje .Od wczoraj ja mam suchy i duszący kaszel i głowa mi pęka od tego kaszlu :(
Moja Ania w zeszłym tygodniu zaczęła kichać dostała Eurespal, katar trwał 2 dni i juz jest zdrowa.
moj maly jakis czas temu mial goraczke katar kasze biebunke(niby grype bo w powietrzu panuje)do dzis ma katarek:(
majls dziwię się że zgodziłaś się na przepisanie 2 letniemu dziecku eurespalu. Jesteś jednak jeszcze głupsza niż myślałam...
to ty chyba jestes glupsza gdyz eurespal przepisuje sie nawet niemowletom- nie wiedzialas o tym pani madra glowo? moze czas zaczac sie podouczac
lekarka chyba troche przesadziłaś .
my jako pacjenci nie znający się na medycenie musimy ufac naszym lekarzom .
po za tym eurespal to świtny lek .

chyba ty jesteś głupia

Eurespal świetnym lekiem? Boże kobieto wybierz się na jakieś mądre sympozjum lekarskie i posłuchaj co mówią na temat tego leku fachowcy. Trzeba być kretynem żeby się zgodzić na podanie tego leku i to swojemu dziecku.
Moj Maly (2m-ce) mial katar i kaszel,skonczylo sie tylko na tym nic wiecej sie nie rozwinelo.
Ja niestety nie mam możliwości załąpać się na "... mądre sympozjum lekarskie...." więc chętnie dowiem się co takiego mówią na tych sympozjach o Eurespalu, że z tego powodu tak ubliżasz lekarko innej forumowiczce?

ps.moja lekarka też jest fanką tego syropu,a myślę że na niejednym sympozjum była...
o co chodzi z tym syropem?skoro jest taki zły to dlaczego lekarze przepisują go noworodkom nawet na katar???
Ja może się wypowiem bo pierworodna astmatyczka i ten lek jest wskazany własnie dla astmatyków przy wirusowych zapaleniach dróg oddechowych.
Głównie dlatego żeby nie dostała zapalenia oskrzeli, które przechodzi bardzo źle.
Nauczyłam się jednak przetrwać okresy chorobowe innymi sposobami niż dawaniem Eurespalu.
Dlaczego? Dlatego że moja córka sypiała po tym syropie po kilkanascie godzin, szybko oddychała- po zmierzeniu tętna dochodziło nawet do 130 :/- bo często mówiła że boli ją jak oddycha i pokazywała lewa stronę klatki piersiowej (chodziło jej o serce).

Mi to wystarczy. Oczywiście nie na każdego tak działa Eurespal ale ja nigdy go nie podam żadnemu z moich dzieci i sama też nie będę brała.

Polecam za to sprawdzone przeze mnie sposoby dla dzieci a przede wszystkim niemowlaków: nasmarować Wickiem stopki, plecki między łopatkami, dać do picia herbatkę z czarnego bzu i dawkę uderzeniową wit.C.
Sól fizjologiczna do nosa jak katar i maść majerankowa. Jak kaszel to inhalacje z soli fizjologicznej i oklepywanie.
Na noc na brzeg materacyka jedną kropelke Oilbas i po 3-4 dniach przechodzi.

Eurespalu nie polecam.
Nasz w sumie nie chorował nigdy jakoś dłużej ani poważniej.
Raz przy ząbkowaniu zapalenie dziąseł dostał.

Ale jak pojawia się przeziębienie- teraz odpuuuuukać narazie cisza- stosuję dokładnie te metody, o których pisze MamaMarty-zawsze zaczynam schemat od maści majer, soli fizjolog, itp- ale wydaje mi się, że większość mamć tak robi na początku.

Zanim pojawimy sie u lekarza , same próbujemy coś zadziałać.
Czasami jednak drobne katarki pprzeradzaja się w oskrzela, płuca , i niestety, ale maść majerankowa nie ma żadnych szans.
kulka a jaki antybiotyk wam pomógł zwalczyc chorobę?
lekarka aż taką prostaczką?!

Jestem ostrożna co do leków i nie lubię jak mi lekarze wciskają zestawy antyalergicznych specyfików na zwykły katar żeby "cudownie" usunąć objawy, np. Zyrtec dla kilkumiesięcznego.
Jednak chyba można w miarę kulturalnie przedstawić argumenty przeciw Eurespalowi? Te "sympozja" to chyba pod budką z piwem -taki poziom.
Tylko wtrącę, oklepujcie plecki dzieciom - oczywiście gdy mają "mokry"kaszel.Wiem, że nie wszystkie mamy to robią, ale u nas i wśród znajomych, którzy nie oklepywali a dzieci przez przez dłuższy czas maluchy męczyły się z kaszlem, poleciłam i podziałało zanim znowu rozwinęło się jakieś świństwo.
u nas już pojawił się katar,kaszel u obojga.........
syropek z cebuli,woda morska do nosa,inhalacje z soli
a starszej rutinoscorbin dodaatkowo.
Kaszlu już nie ma.....pozostał tylko katar
A u nas dziwnie.
Po 2 dniach w żłobku gorączka 39st. Tylko jeden dzień, żadnych innych objawów. Ni trzydniówka ni nic.
Przeszło. Potem tydzień na wyjeździe wszystko ok. Ale poszedł znów do żłobka i po trzech dniach to samo, gorączka 38.5st. i nic innego. Żadnego kaszlu, kataru, nic.
Co to może być?
u nas nic tylko alergia z braku lekow :( z powodu testow .a tak zdrowa i choidz do pzredszkola
boogosiu,moja córka też tak miała i podejrzewam,że poprostu wyszło to z przeżyć w szkole.Jak się pojawiło,tak znikło .......żadnych dodatkowych objawów

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry