Widok

Na co chorują teraz Wasze dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja Mała (10 mies.) ma od środy katar i zaczyna kaszleć. Zastanawiam się czy nie rozwinie się z tego zapalenie krtani. A jak zdrowie Waszych dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo poprostu zwalczał obce zarazki.....hehe,organizm sobie bez trudu poradził......
Annika - no właśnie liczę na to drugie :)
Ale na drugi dzień jeszcze taki stan podgorączkowy 37.2 :/
nie wiem czy ja sie licze bo ja z poludnia polski (krakow) :)

moje dziewczyny maja zapalenie oskrzeli a starsza dodatkowo zapalenie ucha a mlodsza zaczela zabkowac i dzis od rana goraczka 38 :(
Trochę głupio mi pytać i że nie wiem - ale jak robicie inhalacje z soli fizjologicznej? w jakiej postaci macie tą sól? czy macie na myśli dziecko siedzące nad garnkiem z gorącą wodą? mam wrażenie, że swoją córkę musiałabym przywiązać do krzesła, by się nie oparzyła... ale może to inaczej wygląda a ja żyję skojarzeniami z dawnych lat?
mamy specjalny inhalator/nebulizator,sól fizjologizną kupujesz w takich ampułkach,do zastrzyków też je kupuje się.....
wlewa się i inhaluje
dzięki - podejrzewałam, że "czasy" się nieco zmieniły hehe
inwestycja na kilka lat i do kazdej choroby dróg oddechowych http://www.novamed.pl/inhalatory
Nie czytam całości bo mi się nie chce ale widziałam na początku oburzenie jednej z dziewczyn że 2-letnie dziecko dostało eurespal ,mój syn miał 6 mies jak wylądował w szpitalu i również dostawał ten syrop. W tej chwili syn ma 8 lat wirusowe zapalenie oskrzeli w okresie niemowlęcym było jego jedyną poważną chorobą przez tyle lat nie dostał ani razu antybiotyku bo nie było potrzeby, czasami przyplącze się katar, jak na razie trzymamy się nie ma żadnego choróbska ale w szkole dzieci już zasmarkane z okropnym kaszlem widziałam.
mój jest teraz smarkaty :]
a czy któraś stosowała sumamed forte- my wziełyśmy ale nic nie pomógł ;-(
mała kaszle od 1,5 tyg jak gruźlik i juz sama nie wiem jak się tego kaszlu pozbyć! jest mokry i duszący ;-(
A niechce jej faszerować następnym antybiotykiem ;-(
beti a nie ma zapalenia oskrzeli? u nas taki kaszel skonczyl sie lekkim zapaleniem oskrzeli i antybiotykiem taromentin a kilka dni pozniej okazalo sie, ze nie pomogl :( i zapalenie oskrzeli ze zmianami na oskrzelach plus zapaleni ucha. skonczylo sie to zastrzykami biofuroksyn 2x500 mg dzis juz 11 a czekaja nas jeszcze 4.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry