Widok

Na ile przed ślubem odebrałyście suknię?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jw.
oraz Na ilu dopasowaniach byłyście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja odebrałam w piątek przed ślubem, a byłam w salonie 4 razy...5 raz to odebranie sukien - ślubnej i poprawinowej
mieszkam za granicą więc w salonie bywałam jak byłam w Polsce, troszkę na wariata:)
imageimage
tydzień przed
image
No właśnie ja mam podobnie,ze nie ma mnie na miejscu, a juz chcą bym suknie odebrała a do ślubu mam 2 miechy. Bo tylko mialam skrócenie do poprawki, a reszta ok. No ale jeszcze moge schudnąć itp. Babki mi wyjechały, ze nie maja gdzie trzymać! się wkurzyłam dzisiaj! ale nie odbiore jej teraz bo to przesada, jak kupowałam nie było problemów, a teraz nagle jak zapłaciłam za suknie to problem.
dwie przymiarki, odbiór dzień przed ślubem :)
Kurde jak fajnie miałyście ... a gdzie suknie kupowałyście?
Ja w mariettcie w gdyni i wielkie problemy mi teraz robią, ze muszę w tym miesiącu odebrać. Na pewno nie odbiorę ...
ja w Madonnie w Gdyni :)
ja miałam chyba ze 3 przymiarki, a suknię odebrałam dzień przed ślubem :)
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
To tylko ta Marietta taka dziwna ;/chyba trzeba sie kłócić z Nimi ...
Ja też miałam 3 przymiarki i odebrałam gotową suknie 3 dni przed ślubem.

Dlaczego nie chcą Ci oddac sukni ?
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
a sorki zle przeczytałam...oni Ci własnie chcą na siłe oddac?juz po przeróbkach?kiedy masz ślub?
image
[/url]
ślub w styczniu dopiero, tak oni już chcą mi teraz oddać, bo byłam na przymiarce dziś - pierwszej i tylko skrócenie do poprawy, i w tym tygodniu już chcą po tej poprawce mi oddać , z wytłumaczeniem, ze wszystko dopasowane i nie maja gdzie trzymać!
To dziwne, bo jak taki salon nie ma gdzie trzymać !!!
Wg mnie powinni miec gdzie przetrzymac suknienke bo pzrecież nie każdy ma gdzie trzymac a nie jest to bluzka tylko duża i ważąca kilka dobrych kg suknia. Dziwne...porozmawiaj jeszcze.
Dla porównania w Agnes nawet namawiają żeby trzymac u nich suknie i to jak najdłużej...
image
[/url]
No właśnie, dziś strasznie niesympatyczna babka była na przymiarce grrr ale się wkurzyłam na ta Mariette, trudno powiem ze wyjeżdżam i będę za miesiąc dopiero na next przymiarce i mam to gdzieś, czy maja gdzie trzymać czy nie.
ja tez kupowalam w Mariecie i nie mam zastrzeżeń. Suknię zamowilam w grudniu a slub mialam w sierpniu. Suknie odebrałam z salonu w marcu ( i dobrze że odebralam- przynajmniej mialam pewnośc ze nikt nie będzie mi jej przymierzał bo uważam w salonach rózne rzeczy moga miec miejsce - nie twierdzę ze akurat w tym ale przezorny zawsze ubezpieczony ;)). Przy odbieraniu podpisalam aneks do umowy że na dopasowanie umawiamy się dopiero na lipiec. Na dopasowaniu bylam raz i wystarczyło, gotowa suknie odebralam na jakieś 2-3 tygodnie przed slubem. Generalnie nie mam zastrzeźeń co do salonu.

Zawsze mozesz powiedziec że odbiesz skoro nie maja jej gdzie trzymac tylko nie podpiszesz aneksu gdzie stwierdzasz ze suknia jest juz po poprawkach i nie zgłaszasz zastrzeźeń bo jest jeszcze zbyt duzo czasu do slubu. Zreszta nie pamiętam co mialam na umowie ale było tam ze dopasowanie na jakis miesiąc przed a nie trzy...
image
m-c przed i nie chciałabym później, miałam jakieś 2 przymiarki, ale potem jeszcze 3 poprawki gorsetu po tym jak mi dały suknię do domu
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Venus dzięki za wskazówki,
czyli jak dobrze zrozumialam odebrałaś suknie - trzymalas ja w domku i na dopasowanie jechalaś z suknią?

Ja wlaśnie się boję tak odebrać szybciej suknie, nawet miesiac przed, bo jednak jest ona na zamek, a nie na wiązanie, więc musi byc idealna :) i wkoncu 3 tysiace poszlo wiec też coś sie należy :)
tak, dobrze zrozumialaś. na przymiarke jechalam z suknią ;) zostawiłam i dopiero po 2 tygodniach odebralam bo to nie oni robili poprawki tylko ta firma od ktorej kupowalam czyli agora i musieli ja wysylać na 2 koniec Polski ;)
image
ja kupiłam suknię wzięłam ją do domu (aby nikt jej nie wypożyczał) i mam przyjechać na dopasowanie 6 tyg przed ślubem, wszystko jest w umowie, że za tę usługę nie płacę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ewentualnie też tak zrobię, ze wezmę do domu a na dopasowanie się umowie ostateczne na 2-3 tyg przed ślubem.
Dzięki za odzew :)
ja swoją odebrałam z salonu tydzień przed ślubem, choć gotowa była wczesniej - do tego Panie mi ją przepięknie przed odbiorem wyprasowały - i przede wszystkim to one same mówiły, że wydawanie wczesniej nie jest za dobre ( bo w domu jak to w domu - może np. przejść rożnymi zapachami od gotowania jedzenia no i to wlaśnie w domu nie bardzo jest gdzie taką suknię trzymać - w salonach mają przecież magazyny czy coś w tym stylu). Moim zdaniem, chodzi o kasę, żbyś sie już z nimi rozliczyła - ot takie zagranie poniżej pasa, no ale może się mylę. Postaw na swoim, bo w końcu klient (KLIENTKA) nasz pan :-)
Julka ja już właśnie dziś musiałam wszystko zapłacić, bo bez zapłaty nie robią dopasowań. Więc juz zapąłcone wszystko, więc pewnie chcą sie pozbyć ...
co znaczy nie robią dopasowań jak nie zaplacisz ???, jak kupowalam suknię (w salonie livia w oliwie) to najpierwa zapłaciłam przy podpisaniu umowy połowę ceny a drugą polowę dopiero w dniu odbioru. W między czasie miałam może z cztery przymiarki i nikt mi nic nie kazał wtedy placić. Wydawało mi się to logiczne i uczciwe. Co będzie w twoim przypadku jeśli się okaże że przeróbki ( jak to nazwałaś dopasowania) nie będą spelniać Twoich oczekiwań??? Trzymam kciuki za to żeby było wszystko ok, ale to niezbyt uczciwe podejście do klienta.
ja mialam 4 przymiarki, gotową suknie mialam odebrać w piątek przed ślubem, jednak niestety w nie była idealna, panie robiły mi poprawki na szybko i teraz wiem, ze mogłam to zrobic 2-3 dni wczesniej.... za dużo nerwów mnie to kosztowało :/
image

Ja byłam na 3 przymiarkach a odebrałam dzień przed ślubem, tak dogadałam się z krawcową (nie bardzo miałam gdzie trzymać suknię i bałam się, że pogniotę).
Uważacie, że lepiej kupić suknię czy wypożyczyć? Co bardziej się opłaca?
Przy wypożyczeniu sukni chyba odbiór jest przed samym ślubem?
osobiście uważam, że jeśli miałabym wypożyczać suknię, a miałabym jeszcze czas, to zdecydowałabym się na kupno używanej sukienki - to podobna cena co wypożyczenie w salonie, a nie musisz się spinać w okolicy ślubu by zdążyć odebrać a potem oddać sukienkę i bać się, czy jej nie uszkodzisz

ewentualnie rozważałabym szycie na tzw. pierwsze wypożyczenie - czyli sukienka szyta jest na ciebie ale de fakto nie kupujesz jej a wypożyczasz, a po ślubie oddajesz ją do salonu - koszt to ok 70% kupna sukienki

wypożycza się zazwyczaj dzień/dwa przed ślubem, oddaje 2-3 dni po ślubie (czyli przy ślubie w sb odbierasz najwcześniej w czwartek, oddajesz najpóźniej we wtorek - za większą ilość dni musisz dopłacić)
image
Ja odbierałam jakiś tydzień przed ślubem a na przymiarkach byłam chyba z kilkanaście razy - nie żeby była taka potrzeba, ale... w salonie wiele rzeczy załatwiałam (poza suknią ślubną jeszcze sukienkę dla teściowej, na poprawiny, welon, buty) i w sumie byłam tam dosyć często i co drugi raz mierzyłam sukienkę - z poprawek po przysłaniu sukni od producenta - to poprawiane były ramiączka (i przymierzeałam też przyfastrygowane) i jeszcze jakieś detale
Generalnie po uszyciu wystarczyłyby 3 przymiarki - po przyjściu sukni, po przyfatrygowaniu, po zakończeniu poprawek i przy odbiorze, jesli zakończenie poprawek było długo przed ślubem.

Sukienka w salonie czekała na mnie od maja/czerwca (nie mam pewności) do końca lipca
image
Ja odbieram suknie w styczniu, a slub mamy w czerwcu :)
mierzylam ja dwa razy+ w styczniu bede ostatecznie z butami ktorych wciaz nie moge znalezc) :) i temat zamkniety i z glowy hehe
ja odebrałam 2 tygodnie przed, ale z tego względu,że suknię kupowałam w Londynie a jechałam do Pl na wesele akurat na 2 tyg. przed.. a przymiarki miałam 3 razy.
image
image
Ja mam juz suknie od dłuzszego czasu, czyli z rok przed ;)

Muszę przyznać, że moje przygotowania do ślubu w kwestii sukni ślubnej przebiegały bardzo sprawnie - miałam jedną przymiarkę. Żadnych stresów, niedociągnięć - dosłownie nic:) Jedyną niedogodność jaką miałam to z tym, że musiałam “utrzymać” wagę - ale dało się:)

Moja suknia w szafie wisiała już pół roku przed ślubem. Od lat waga mi się nie zmieniała, więc nie miałam obaw, że się nie zmieszczę ;)

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry