Widok

Napady mokrego kaszlu w nocy-co robic?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Corka od kataru ma mokry kaszel od 3 dni, ale tylko w nocy i rano po przebudzeniu jak jej sie ta wydzielina nazbiera. W ciagu dnia daje jej syrop wykrztusny ale tak jak mowie malo kaszle, oprocz tego wapno, wit c, kataru jest mniej ale w nocy ma straszne ataki tego mokrego kaszlu, raz zwymiotowala przez to:/ nie wiem jak jej pomoc, pokoj jest wywietrzony, okno otwarte, w ciagu dnia ja oklepuje a mimo wszystko nie jest lepiej, kolejna noc sie nie wyspi:( mam pulmicort ale pewnie przy mokrym kaszlu to nie ma sensu, myslalam czy nie dac jej dipherganu, wiem ze przy mokrym kaszlu sie nie powinno ale moze chociazby sie przespala spokojnie. Jak jej pomoc?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8
Herbapekt junior skuteczny na każdy kaszel u mojego synka poprawa już na drugibdzien widać .powleka gardło jest na kaszel i suchy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam :https://www.doz.pl/apteka/p46348-GrinTuss_Pediatric_syrop_dla_dzieci_210_g
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak syrop podac dziecku na mokrynku meczacytować kaszel w nocy jak dziecku mogę podać żeby mogło spokojnie przespać całość noc
Polecam wizytę u pulmonologa ponieważ dzieci do 6 roku życia nie maja wykształconych zatok! Nam bardzo ten specjalista pomógł. Pediatrzy wymiękają czasami jeśli chodzi o przewlekłe choroby dróg oddechowych.
Dokładnie pierwsze słyszę atrowent pulmikor i bedeuar podaje się dziecku jak ma zmiany na oskrzelach a jak jest nocny kaszel od kataru to tylko inhalacje z soli i syrop wyciszajacy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak zatofrip na super skład wycisza mocny katar
Zatogrip jest dobry
Odstaw wapno. Moim dzieciom bardzo pomaga smarowanie okolic w których znajdują się płuca olejkiem lawendowym. Warto spróbować, ja zawsze mam w domu przynajmniej dwie buteleczki takiego olejki. Z resztą ma on również inne zastosowania :)

Zapraszam wszystkie mamy również na forum http://mymamy.pl. Uczestniczę tam od dłuższego czasu w dyskusjach, podobnie jak tutaj :-) Można zaczerpnąć stamtąd sporo rad ponieważ dziewczyny są równie pomocne :)
Na mokry kaszel najlepiej stosować syropy, które są wykrztuśne i rozrzedzają wydzielinę. Z tego co wiem, Mucosolvan dobrze się sprawdza, nawet u małych dzieci http://www.mucosolvan.pl/products/chesty-cough. Dodatkowo zadbaj, żeby dziecko dużo piło, to też pomaga :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dicotuss można podawać już od 1 roku życia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ten dicotuss od kiedy jest? Bardzo go chwali moja koleżanka i nie raz mi polecała ale czy mogę podać 11 miesięcznemu dziecku?
Jak moje dziecko ma nagły napad kaszlu w nocy to daje mu Dicotuss Baby. Nie ważne czy to kaszel suchy czy mokry bo działa na oba rodzaje. Jest to chyba jedyny naturalny syrop który można podać o każdej porze. Do tego otwieram okno aby napłynęło świeże powietrze i włączam nawilżacz.
Moja córka też miała kaszel mokry ok. 2 miesięcy,nie było żadnych zmian na oskrzelach ani płucach. Lekarz po wielkim zastaniwieniu i zwatpieniu dał zapobiegawczo antybiotyk,gdyż nie wiedział co to może być i zeby nie padlo na płuca. W tyg po zastosowaniu antyniotyku,sama doszłam do wniosku,że coś ja uczula,było to mleko kozie(niby nie uczula w teorii naszych babć )na którym jadła kaszę. Trzeba wszystkiego się doszukiwać,gdyż ona miała kaszel mokry i to było mylące dla lekarza,bo przy alergii występuje przeważnie kaszel suchy.
U nas też synek tylko w nocy kaszlał, za dnia było dobrze. Podejrzewałam zatoki, robiliśmy zdjęcia ale wyszło wszystko ok. Lekarz nam zalecił podawać na noc właśnie Dicotuss Baby , by nawilżyć błony śluzowe i złagodzić podrażnienia, by łatwiej było mu zasypiać. Później okazało się, że to był jakiś objaw alergiczny. W każdym razie kaszel już zniknął
jeżeli w dzień dziecko jest w zasadzie zdrowe a ataki mokrego kaszlu są w nocy i trwaja długo u nas ponad miesiąc osłuchowo ok generalnie zdrowa jak ryba od lekarza do lekarza tylko kaszel aż do wymiotów....noce zarwana w koncu okaząło sie że to krztusiec mimo szczpienia lekarze często bagatelizuja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz przy tej pogodzie to syn co chwile łapie przeziębienie i kaszel. Najgorzej jest w nocy jak go złapie to prawie się dusi. Ostatnio kupiłam w aptece syrop Dicotuss Baby i on nas ratuje w takich sytuacjach. Dobre jest to że można podawać go na różne rodzaje kaszlu a co najważniejsze też w nocy. Przy suchym działa nawilżająco na śluzówkę gardła więc po nim nic nie drapie i kaszlu nie ma ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy to samo! To podobno jakiś wirus. Dziecko osłuchowo czyste, tylko ten kaszel. Pomoże np. lizak, guma, łyżeczka miodu do lizania - coś co sprawia, że jest więcej śliny i ukoi podrażnione gardło.
Też to złapałam i pomogła mi tabletka na gardło.
U nas niestety żadne przeciwkaszlowe środki nie działały, ale już wiem dlaczego - kaszleć się chce, bo straszenie drapie w gardle, a nie przez oskrzela.
Moja 2letnia córka ma od soboty taki mocny kaszel, że rano 3 razy zwymiotowała, potem się uspokoiło, nie ma kataru, ale jak ją w południe kładę spać to się koncert zaczyna, wczoraj przy spaniu zwymiotowała; najciekawsze jest to, że jak jest w pozycji pionowej to kaszle raz na jakiś czas, w nocy koło połnocy zaczyna tak okropie kaszleć ,że minuty jednej nie ma ciszy. I w nocy słychać jak przełyka coś i normalnie jej spływa flegma czy co, nie wiem. Wczoraj byłam z nią u lekarza - zdrowa. Ogólnie z różnymi nasileniami kaszel ma od 2 miesięcy, w tym czasie miała 2 antybiotyki i po antybiotykach kaszel nocny ustawał po dwóch dniach brania. Teraz dostała na rano endometr podwójna dawkę, a po południu i przed snem levopront na wyciszenie, dzisiajszej nocy dostała ataku kaszlu o 2 nad ranem, podałam jej dexa pico i po ponad godzinie kaszel ustąpił na tyle, że się nie wybudzala, rano wstała bez kaszlu, bez kataru... masakra jakaś z tymi chorobami!! lekarka zasugerowała którąś wizytę do tyłu, że to zatoki mogą być i tyle... a my się męczymy, noce nieprzespane, zwariować można
depulol jest bardzo dobry, jak mała zaczyna kaszleć w nocy nacieram ją lub na piżamę trochę daję. Bardzo pomaga, łatwiej jest jej od razu oddychać. Warto robić inhalacje kilka razy dziennie nawet z samej soli fizjologicznej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moim sprawdzonym syropem na mokry kaszel jest fosidal. Działa nie tylko łagodząco, ale też przeciwzapalnie, więc hamuje rozwój choroby. Odkąd go stosuję, to się nie zdarzyło, żeby po mokrym kaszlu były jakieś powikłania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry