Widok

Nastolatka a religia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny doradźcie, bo już nie wiem co robić
Mam córkę w I klasie gimnazjum

Dziewczynka nie sprawia problemów wychowawczych, nie ma na nią skarg od nauczycieli, uczy się dobrze

Problem jest w religii
Nie chce na nią chodzić, mówi, że ksiądz jest "dziwny" że uwziął się na nią

Poruszyłam temat na zebraniu, 90% rodziców powiedziało, że dzieci się na księdza skarżą, że nie potrafi prowadzić lekcji, że nie umie z nimi rozmawiać itd.

Wychowawczyni powiedziała, że wie, że faktycznie ksiądz nie potrafi dotrzeć do młodzieży, że jest dziwny :/
Obiecała z nim porozmawiać, ale z góry zaznaczyła, że wątpi aby to coś dało

Jeżeli rozmowa między księdzem a wychowawcą nic nie da, obiecała oprzeć to o dyrekcję

Wiem, że wiele dzieci, nie z klasy córki również się skarży na księdza.
Kiedy moja córka szła do tego gimnazjum, sporo znajomych mam, mówiło mi
"współczuję księdza"

Nie ukrywam, że nie wgłębiałam się w temat, dziś zamierzam z córką porozmawiać na poważnie, co tam sie dzieje.

Piszę to, bo właśnie moje dziecko wyszło do szkoły z płaczem !!
Prosiła mnie, niemal błagała, żebym zwolniła ją z religii, że nie chce tam iść.

Nie wiem co robić, bo pierwszy raz moje dziecko nie chciało iść konkretnie na daną lekcję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie, bierzmowanie dopiero przed nią i tu się robi kolejny problem

Znam swoją córkę i wiem, że coś musi być na rzeczy, bo nigdy w życiu nie było tak, że nie chciała iść na jakiś przedmiot
Panią od geografii mają bardzo wymagającą, ma swoje zasady dość dziwaczne itd. ale córka się dostosowała do tego co Pani wymaga
A tu religia i taki problem :(

Od września córka z racji naszej przeprowadzki idzie do innego gimnazjum, więc nie wiem czy nie zrezygnować z religii na te pół roku i od II klasy pójdzie do inne szkoły, gdzie nie będzie tego księdza

Naprawdę nie wiem, jakoś dziwnie mi z tym, że 14sto latka popłakała się wychodząc do szkoły i wiedząc, że ma religię
w tej sytuacji odpuściłabym sobie religię w szkole ...w końcu nie jest to przedmiot obowiązkowy ...bez senu zmuszać dziewczynę ...widocznie coś tym księdzem faktycznie jest nie bardzo - rodzice powinni złożyć zazalenie do dyrekcji aby sprawdziła co się dzieje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm pierwsza klasa gimnazjum to chyba bierzmowanie już ma ? nie wiem kurcze jak ma bierzmowanie to olać religie ja miałam tez takiego pajaca co gadał ze w prezerwatywach sa dziury i wogole inne rzeczy z kosmosu ale nikomu nie dokuczał więc sie jakos wysiedziało. A jak ma Ci dziewczyna uciekać ze szkoły albo popadac w depresje to niech nie chodzi na ta religie lepiej do kościoła niech sobie pojdzie.
Gorzej jak nie ma bierzmowanie to potem problemy w przyszłości ze wszystkim :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry