Widok

Nauki przedmałżeńskie

Chwarzno - Wiczlino Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam

Dziewczyny kiedy planujecie isc na nauki przedmalzenskie? Noi wazne pytanie gdzie ...
Jak to wszystko wyglada- to juz pytanie do tych co maja to soba ( od pierwszego spotkania) ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
suszka czy możesz przesłac mi na maila kontakt do pani u której odbyłaś poradnictwo? we wtorek kończymy nauki w NSPJ na Armii Krajowej i chcemy sprawnie zrobic poradnictwo moj mail: ver-ta@azeta.pl.
dziekuje
Również poproszę: iwonus117@interia.pl,
jesli byłaby taka możliwość
aaaa nauki w okrąglaku są na godzinę 19:)
Gorąco polecam nauki w Chwaszczynie :)

Nauki tam są prowadzone blokowo czyli od poniedziałku do czwartku w godzinach 19-20 (labo 18-19) co kwartał.

Ja jako niezagorzała katoliczka spodziewałam się katastrofy, a okazało się że podejście księży do nas było fantastyczne :)

Więc jeśli nauki to tylko tam :D
A jak długo trwa taki wykład przedmałżeński w Okrąglaku? Godzinę? Czy dłużej?
info - najblizsze nauki weekendowe w Matemblewie odbeda sie 20-22maja
zapisy: matemblewo@op.pl
My wybieramy się teraz w kwietniu do okrąglaka:) Czas nagli więc trzeba w końcu się wziąść zostala taka magiczna liczba 100 dni haa
Nie mam pojęcia - podobno około godzinki - plus/minus
Ja również wybieram się tam 11 kwietnia. Tylko razem z narzeczonym nie jesteśmy z Trójmiasta i nie jesteśmy pewni czy nas przyjmą.Myślicie, że w Okrąglaku nie będą robić problemów??
Ja chodze:) Wczoraj bylismy... szczerze mowiac nie spodziewalam sie takich tlumow :)) Gdyby wszyscy wiedzieli ze ksiadz nie bedzie tych kartek podpisywac po pierwszym spotkaniu to najprawdopodobniej bylyby pustki :)
My się wybieramy:D Zależy nam na weekendowych, a innych nie znalazłam. Mam nadzieję że wybór okaże się trafiony...
Witam! ktoś wybiera sie na weekendowe nauki do Matemblewa?
Dziewczyny czy mozecie napisać coś więcej o naukach w Matemblewie?? W jakich godzinach są, czy jeszcze dziś mogę się zapisać na ten weekend, ile kosztują, czy muszę mieć jakieś "pozwolenie z parafi", czy nauki te bąda honorowane??
Niestety dopiero przeczytałam tą informację..
My byliśmy w zeszły weekend na "rekolekcjach dla narzeczonych" u Kapucynów i wyszliśmy lekko odmóżdżeni. Ja jestem tak trochę mniej wierząca niż mój Narzeczony i powiem szczerze, że oboje nie spodziewaliśmy się, że tak Nas to psychicznie wyczerpie. Najgorszy był Pan od takiego mini wykładu na temat naturalnych metod poczęcia. Po minach większości uczestników widać było, że Pan przeginał i byliśmy wręcz przymuszeni do wysłuchania Jego nauk na temat kobiecych hormonów, a później zręcznie zmienionego tematu na mistycyzm samego małżeństwa i mistycyzm obecności Boga w Naszym małżeńskim życiu. Coś strasznego. To były najgorsze 2 i pół godziny podczas tego kursu, bo na reszcie nie dowiedzieliśmy się o sobie niczego nowego czego do tej pory nie wiedzieliśmy. Generalnie takie weekendowe nauki to ja polecam osobom bardziej zaangażowanym w działalność kościelną. Oprócz Nas widać było, że były tam jeszcze kilka innych par, które nie wiedziały na co się decydują. Jakbyśmy wiedzieli to pewnie zdecydowalibyśmy się na nauki w mojej parafii, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo chociaż tą część przygotowań do ślubu mamy zaliczoną :)
Pilnie potrzebuje zrobić nauki , najlepiej weekendowe, nie znaczy to że bardzo chcemy wysłuchiwać tych dziwnych rzeczy! W tygodniu poprostu nie mamy czasu , pracujemy do późna a do tego narzeczony czesto jest poza 3 miastem! Proszę o rade gdzie można szybko i bezboleśnie odbyć nauki! i poradnie!
poradnia najszybciej jak sie da bo w 5 min polecam w Gdyni:)

u P. Justyny
JAKIS KONTAKT POPROSZE :)
i jaka cena?
100zl jak wszedzie

a nr podaje

883-032-618
pani zapytala w prost czy chcemy poznac metode czy tylko zalezy nam na pieczatkach

powiedzialm szczerze i spotkanie trwalo 5 min:P

a jak ktos chce poznac to ogla sie film 45 min i tez jest po krzyku:)
aha dodam ze ma sie 3 pieczatki na raz:P na 1 spotkaniu
do góry