Widok

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Na temat ośrodka http://ograniczpicie.pl/, o którym wspomina jolka w poprzednim wątku, też słyszałam dobre opinie. Wiem z własnego doświadczenia, że depresja i nerwica to częste choroby wynikające z uzależnienia albo współtowarzyszące uzależnieniu. Nadmierne spożywanie alkoholu to taki sam problem jak uzależnienie od narkotyków czy innych używek. Skutki dla zdrowia psychicznego i fizycznego mogą być opłakane więc warto reagować na nie jak najwcześniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja chodzę do dobrego psychologa, który pomógł mi w moich stanach lękowych. Może wato kogoś poszukać https://ranking.abczdrowie.pl/s/Psycholog
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli masz depresję, myślę że najlepiej skonsultować się z lekarzem po raz pierwszy, aby to omówić. Rozmowa z przyjaciółmi i rodziną również będzie dobrym pomysłem. Depresja może zdarzyć się każdemu z nas, a objawy mogą być różne dla różnych osób. Mi na przyklad udało się zwalczyć depresję z pomocą Apaurin Diezepam który kupowałam tutaj "all-generic-meds.com". Leczę się pól roka już i czuję się lepiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dominika oprócz depresji ma jeszcze rozdwojenie jaźni, albo może w poprzednim życiu była Jolką

Jesli nie potrafimy sobie poradzić samodzielnie to jednak skorzystanie z pomocy odpowiedniego psychoterapeuty nie będzie wcale takim złym rozwiązaniem. W wielu przypadkach osoba chora na depresję albo nerwicę tłumaczy sobie, że pewnie nic jej nie pomoże. Nie jest to jednak prawdą i jednak warto jest oddać się w profesjonalne ręce....

Polecam zajrzeć sobie na tę stronę:
https://rodzinazdrowia.pl/na-dobre-i-na-zle-jak-pomoc-osobie-z-depresja

Jest tutaj opisane jak pomóc osobie z depresja. Jeśli widzimy u kogoś takie objawy to powinniśmy praktycznie od razu zareagować!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłaś już z tym u lekarza?

Trzeba pracować nad sobą i jeśli jest taka potrzeba udać się do specjalisty.

Dzień dobry! Chciałam podzielić się z Wami artykułem z portalu tworzonego przez farmaceutów na temat nerwicy - czym jest choroba, jej objawy, przyczyny, rodzaje oraz jak ją wyleczyć.
Artykuł napisano w oparciu o najbardziej aktualne dane medyczne. Myślę, że artykuł może być interesujący i pomocny dla odbiorców tej grupy. Na pewno nie zaszkodzi :).

a gdzie ten artykuł?

Mam kolegę z napadami lękowymi, czy można mu jakoś pomóc?

Oczywiście. Musi iść do psychiatry. Sam sobie nie poradzi.

Poza tym, że należy udać się do lekarza, niech spróbuje oleju Hempking. Nie zaszkodzi a na 100% pomoże. Mi właśnie pomogło na stany lękowe. Nie chciałam wychodzić za bardzo z domu, a wyjścia do ludzi typu rodzinne imprezy były dla mnie końcem świata. Ale zaczęłam właśnie stosować olej i jestem dużo spokojniejsza.

Mi pomaga specjalista, chodzę do https://abovo.bialystok.pl/czym-jest-psychoterapia/. Dlatego że ani sama ani z kimś bym sobie nie poradziła. To chyba jeden z najlepszych jakich mogłam spotkać. Najlepsza jest fachowa ręka.

Po pierwsze nerwica nie jest żadną chorobą. Nie można być chorym na fakt posiadania emocji! To, że nie potraficie nimi zarządzać jest całkowicie normalne u znerwicowanych osób. Sam miałem nerwicę i depresję ze wszystkimi "dodatkami". Wyszedłem z tego i napisałem książkę jak to zrobić. Książka online dostępna na http://wolniodleku.pl .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja mam nerwicę i depresję z której już wychodzę pod stałym nadzorem psychologa. W ciężkich momentach zaczynam zawsze słuchać muzyki którą lubię najbardziej (tylko żeby smutna nie była!!!!). Polecam zrobić sobie małe karteczki z dobrymi myślami i celami na przyszłość i takich ciężkich stanach później je czytać :) pomaga naprawdę ^^ i najlepiej rozmawiać z kimś i wyrzucić wszystkie złe emocje ;) życzę szczęścia kochani :*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja .Na nerwicę podatny jest wrażliwy człowiek,który posiada nadzwyczajne umiejętności radzenia sobie z prawie każdą rzeczą napotkaną w swoim życiu.Taką osobę się wykorzystuje i zastrasza dla potrzeb własnych mąż ,żona,pracodawca,kierownik ,pracownik.Każdy się broni przed takimi osobami .Rodzice despotyczni też wywierają silny wpływ emocjonalny kierując się własnym wygodnictwem pomocy dla swojego dziecka i uciekania od problemów które go dotyczą.Nerwicę można wyleczyć środkami farmaceutycznymi które są stopniowo odstawiane a nie nagle. Leki są wstanie wyciszyć daną osobę a psycholog wskaże właściwą drogę aby jej nie pogłębiać i odejść od starych stereotypów i zamieńić je na bardziej korzystne niż do tej pory.Jeżeli nerwica jest już tak silna że nie da się jej nieleczyć lekami powinniśmy pozostać przy fachowej opiece lekarza psychiatry i psychologa np.Polecam Agnieszkę Kozłowską -znany lekarz psychiatra Wrocław.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja korzystam z pomocy psychoterapeuty pana Michała Matyjaszkiewicza i powiem więcej jest to terapia online i naprawdę działa. Przyznam, że nie byłam do końca do tego przekonana ale stwierdziłam, że czemu nie?Warto spróbować i nie żałuję. Rozmawiałam już z panem Michałem kilka razy i naprawdę czuję się o wiele lepiej. Trening relaksacyjny jest super.

Naprawdę idzie z tego wyjść?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może pani coś więcej z jakich okolic
Ale jak??? Ja mam w głowie prawdziwe piekło !!!! Obsesja na punkcie brudu, a brud w mojej głowie jest wszędzie !!!!

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (404 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

dobry adwokat rozwód gdańsk (80 odpowiedzi)

Szukam dobrego adwokata, który przeprowadzi mnie przez rozwód z orzeczeniem o winie w Gdańsku....

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (39 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry