Widok

Nerwowe drapanie do główce

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

Doradzcie mi proszę.
Synek zaczyna 5 miesiąc.
Od kilku dni nerowo drapie się po głowie, jest strasznie marudny . . .
Wybucha nagle płaczem ...
Od jakiegoś czasu więcej sie ślini i cały czas pakuje rączki do buzi, ale na ząbkowanie to chyba za szybko?
Jakie macie doświadczenia?
Ma dosyć suchą skórę głowy ale ciemieniuchy nie widzę, zresztą z tego co wiem to ciemieniucha chyba nie powinna malucha aż tak denerowować?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mój mial identycznie. Podrapany tragicznie, luszczaca sie strasznie skora. Bebilon pepti nie pomogl dopiero nutramigen ale tez nie na 100 procent. Jutro idziemy do alergologa. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co powiedział alergolog ? Mój syn też sie strasznie drapie po głowie, na ciele ma czerwone plamy ale dermatolog stwierdził lojotokowe zapalenie skóry. Zaczynam jednak w to wątpić, drapanie nie ustaje od jakiś 3 miesięcy...

co wg was najlepsze do natłuszczania skóry głowy (czoło) dla niemowlaka?

Dokładnie, jak u mnie. Drapie się głównie w nocy, czasami aż do krwi, ciagle przycinam
mu pazurki. Jak się już tak drapie to robi się mu na głowie taka wysypka. W ciągu dnia nie drapie się i wtedy skora się wycisza. Natluszczałam mu główkę przed kąpielą i wyczesywalam, ale to pomogło na chwile. Ktoś wie co to może być?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodam tylko, ze ta skora na głowie jak ja tak drapie to aż się "swieci", zeby mu tez idą, czy to może mieć coś wspólnego z tym? Pozdrawiam

Dodam, ze dawałam mu chwile krople Fenistil i to pomogło, ale nie chciałam w niego ładować chemii, myśle czy może wymaz ze skory zrobić ??

U mnie jest to samo. Dziecko strasznie się męczy. Co u Was poradzili?

Mamy łojotokowe zapalenie skóry a mały jakby mało nie oszaleje z drapaniem.

Masło shea, tylko ekologiczne, nie rafinowane. Dobrze natłuszcza i nawilża i efekt utrzymuje dię dość długo . Dzisla też antybakteryjnie i przeciwzapalnie . Polecam. Córcia ma skazę najprawdopodobniej i przerobiłam na prawdę chyba już wszystko....

Edyta i jak teraz? Cos wyszło? Przestał.soe drapać ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry