Widok

Neutropenia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WItam!Miał ktos moze z nia do czynienia?
Niestety u nas podejrzewaja ta chorobę u młodego...dopiero do Akademii mamy 23 maja..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak Pani dziecko czuje się obecnie? Jak potoczyła się sprawa neutropenii?

witam, chciałam dopytać o stan córki i neutropenię obecnie.
Mój syn ma 3 latka i też zaczynamy przygodę z neutropenia. Na razie to średnia neutropenia w tamtym roku wyniki miał słabe ale w tym dużo gorsze. Niestety przyczyną jeszcze nieznana, mój lekarz przekreśla normę na swoją długopisem i stwierdził że po sprawie. Syn zaczyna się często przemienia. Po przeczytaniu widzę że wszystko przed nami dopiero ;/

u mojej córki też podejrzewali, kilka razy kontrolnie byliśmy na badaniach w Akademii właśnie, koniec końców nic nie stwierdzili a wyniki badań wróciły do normy
Ja też u niej byłam,super doktor ale jestem z Małopolski i daleko by tam jeżdzić z dzieckiem nie wiem co robić?Zna ktoś dobrego hematologia i immunologia w Małopolsce?
My też pod opieką karaszewska,
u nas obniżona ilość granulocytów była ponad miesiąc po grypie...dr nie wiedziała co jest tego przyczyną więc sierowała nas na dodatkowe badania i wizyte u hematologa.
Wyniki po dwóch miesiącach wrocily do normy- hematolog uważał że przyczyną spadku granulocytów była właśnie grypa która syn przeszedł na prawde bardzo ciężko.
witam moje dziecko ma wrodzona neutropenie. najlepiej zrobic morfologie z rozmazem recznym. jesli dziecko ma obnizona liczbe neutrofili na razie bym nie puszczala do zlobka . pozdrawiam.
witam, czy jest jeszcze aktywne to forum? Mam pytanie związane z diagnozowaniem - u nas jedna morfologia wyszła z obniżonymi neutrofilami - po ilu morfologiach potwierdziła się u Was diagnoza? Na dodatek wyszło to przypadkiem, przed pójściem do żłobka i teraz mam dylemat - czy posłać tam dziecko? Macie jakieś doświadczenia?
witam ktos tutaj jeszcze zgląda?
Zna ktoś namiary na prywatnego hematologa w trojmiescie? Jestesmy pod opieka dr Katarzyny Żak-Jasińskiej w UCK w Gdańsku ale chciałabym skonsultować wyniki z innym, poleconym lekarzem. Wiem że okropnie długie są kolejki do państwowych hematologów. Córce przy pierwszych badaniach poziom neutr spadł z 9,2 na 7,8 (w przeciągu 24 godzin), po dwóch tygodniach 4,6, teraz 4,3 (poprawy brak) a infekcji żadnej nie miała ://
a wasze dzieci dostają jakieś leki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ola - córka jest pod opieką hematologa a do immunologa jeżdżę aby dowiedzieć się co z zaległymi szczepieniami.
Ja tez mialam skierowanie do hematologa ale u nas naszczescie sie obylo bez bo corce szybko zaczely rosnac neutrofile
doktor na K z dziennej hematologii to Kaczorowska. bardzo zajęta (full studentów). przejęła leczenie mojego dziecka i jakoś mnie nie przekonuje. mam wrażenie, że jeśli masz pomysł na leczenie/badanie, to ona zawsze się do niego przychyli (z receptami i skierowaniami nie ma problemu), ale chyba jest zbyt zajęta, żeby coś samemu zaproponować/zauważyć;)
na szczęście przyjeżdżamy do niej tylko na kontrolne morfologie i nie ma żadnych komplikacji.

Gdybym można było wybrać, wybrałabym Irgę albo kogoś innego z oddziału hematologii, tam miałam wrażenie, że lekarze są zaangażowani, a moje dziecko odpowiednio zaopiekowane (chociaż nikomu nie życzę, żeby musiał się na własnej skórze przekonywać;P)
dlaczego wszyscy z neutropenią jesteście kierowani do immunologa a mnie z córeczką skierowano do hematologa, jeżdżę z nią co 2 tygodnie 100km w sumie tylko na morfologię i wracamy do domu nic poza tym nie robią, co o tym myśleć?
Byłam u dr Klaudel-Dreszer ale w Warszawie. Czy przyjmuje gdzieś w Trójmieście?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dziecko prowadzi Dr Klaudel. Uważam iż nie ma lepszego Imunologa. Jest to lekarz która ma ba duże doświadczenie. Naprawdę Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze jak nie Gdańsk to Bydgoszcz?? popytaj jeszcze o namiary na forum neutropenia.fora

Mamo Bartusia - nie poddawaj się. Co u Was??
Shelby próbuj się dostac do Irgi albo do babeczki hematologa w akademii - przyjmuje w tym samym bydynku gdzie jest endokrynologia dziecięca, oddział dzienny chyba, nazwisko na K... Nie pamietam nic więcej niestety ;/
z prywatnymi lekarzami u nas strasznie kiepsko ;/ Irga chyba też zresztą nie przyjmuje prywatnie ;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

do góry