Widok

Nick

Skoro mówisz , a raczej piszesz antagonizmy to może oznaczać tylko jedno....pochodzisz ze stolicy naszego kraju raju:))).Pomieszkasz tu dłużej to przywykniesz do wszystkiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nick

Zastanawiam się na czym według Ciebie ma polegać rzeczowy komentarz...skoro chcesz znać trasy komunikacji miejskiej wejdź poprostu na linka ZKM Gdańsk dostępnego na tej stronie oraz kup sobie plan miasta w Empiku jeśli tego nie zrobiłeś na samym początku( co nawiasem mówiąc powinno być rzeczą podstawową jeśli zamierzasz tu pozostać na dłużej).
Odnośnie oznaczeń ulic i wiat na przystankach to nie są ani lepsze, ani gorsze niż w innych miastach.
Dziwne trochę, że gubisz się tu jeszcze po tych 8miu miesiącach...ja nie miałam takich problemów wędrując po Wrocławiu - byłam tam sama, bez mapy i przewodnika - weszłam do Empiku i po problemie.
A może ty poprostu masz ochotę ponarzekać.

Nick

Dokładnie -tak, jak pisze Agentka -masz ochotę ponarzekać i -dodaję -zapewne udowodnić, że Twoje miasto jest lepsze :P, bo ma wszystko, czego turysta oczekiwałby. Bla bla bla... ;) Po krótkim zastanowieniu dochodzę do tego, że z lenistwa panu Nicholasowi nie chce się przejść i zwiedzić miasto. Nie przyjmuję tłumaczenia, że jesteś studentem i nie masz czasu ;P. Proponuję Ci, żebyś poznał jakąś miłą panią i poprosił ją o pomoc :D. Jeśli masz tak ogromny urok osobisty, jak mi się wydaje, nie powinieneś mieć z tym problemu :].

Mam pytanie oraz prośbę: czy i kiedy zacznie jeżdzić na lini S autobus przegubowy???? Przecież tam się można udusić podczas jazdy. Wiem bo jeżdze codziennie do szkoły i dlatego apeluje do wszystkich ludzi dobrej woli w zarzadach zkm: dajcie nam przegubowca!!!!!!!!!!!!!!!

Odp. Redakcji: Od niedawna już jeździ

STWOREK

POKAZAŁ BYM CI ZNAK ŻYCIA, ALE BYC MOŻE ZACZERWIENILA BYS SIĘ ( A tego oczywiście byśmy nie chcieli) :)
DEDYKACJA for you: "Mama leone"Laibach ( w koncertowej Proximowskiej wersji - rzecz jasna).

Shaigan

ale ja napisałam "daj". Jestem kolekcjonerką znaków życia. Trzymam je wszystkie, elegancko i wpawnie amputowane, w słoiczkach z formaliną.

Praca w MZK

Prawie 20 lat pracuje w Slupskim MZK i od czasu wprowadzenia ustawy o czasie pracy kierowcow nie da sie z tej pensji wyzyc.
Slyszalem ze firmy transportowe placa lepiej za przewoz ziemniakow.Pozdrawiam naszych prominentow zyczac im smacznego . Pewnie znowu w polsce zacznie obowiazywac powiedzenie :Tym chata bogata co ukradnie tata . buuuuuuuuuu

PRZYBYSZ I AGENTKA......:)

Dziekuje za informacje gdzie zakupic mape....;)
A jezeli chodzi o komunikacje to nie powienienem wchodzic na net by dowiedziec sie dokad jedzie dany srodek transportu.................
Po drugie moze bym wiedzial gdzie jestem gdyby przystanki mialy jakies nazwy , a nie to ze musze liczyc ile mi zostalo przystankow do konca mojej trasy.......zreszta wole miec ciekawsze zajecia jadac cz:)y to autobusem czy tramwajem.....:)
No i wlasnie one mnie tu przywiodly:)
pozdrawaim was goraco i dzieki za komentarze:)

Nick

ale przystanki mają nazwy. Racja, że nie na każdym nazwa wypisana jest wielkimi, widocznymi z tramwaju/autobusu literami. Można w każdym razie zapytać kierowcy, albo współpasażerów.
Więcej dystansu. Do naszych słów i do wagi przypisywanej swoim własnym. Może nie wszystkie ulice są tu na fest oznakowane, ale o ileż więcej jodu w powietrzu. Pomyśl o swojej sczęśliwej tarczycy ;)

Nick

Do usług :D

Nick

ależ proszę;))).

Hyde park

Super czat jest odlotowo! Serialnie!

Nick

Szczęśliwe będą i inne części twego organizmu bo np.taka rafineria dostarcza pod dostakiem i wiele innych wspaniałych związków chemicznych... np. benzopirenów
.

Nick

Miało być - Twego-

At

No to co, najwyzej dostanie raka pluc, ale tarczyce bedzie mial zdrowa ;)=

DO WSZYSTKICH:)

NIESTETY NIE MAM DOSTEPU DO JODU............BO NIE MIESZKAM NA PLAZY:) ALE OGOLNE POZDROWIENIA I ZYCZENIA WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE NA SWIETA.........

Nick

Dzięki, dzięki :) i wzajemnie :) Poza tym udanego sylwestra, szczęśliwego nowego roku, mile spędzonych ferii zimowych, mokrego dyngusa i bogatego zająca :)) ;) Pozdrowienia z wakacji...

Shaigan

niestety nie bywam w hyde pubie, gdyż on już nie istnieje. teraz sporadycznie w mechaniku, bo to lokal prowadzony przez moich znajomych.ale to zimą...gdy się ociepla, uciekam do lasu w oliwie palić ogniska(sic!), sączyć browarki i przytulać zaprzyjaźnione hasiory i grenlandy...znaczy się psy zaprzęgowe...jakby kto nie wiedział.
pozdrawiam

hobo

no więc...skoro już tu mnie przygnało (prosto z tyry-padam na pysk) i wyczytałam ciebie, to pozdrawiam i spieszę poinformować, że zaraz puszczę ci esesmana, bo jutro wybieram się na wyprawę do gdyni (wieeeeelką wyprawę!!!). to może się spotkamy na twoim terenie.a jak nie bedziesz miał czasu w dzień, to może odwiedzę ciebie w twojej ulubionej knajpie w sopot, bo tak się składa, że mam czw/piąt. wolne.czas pogadać.niepokoi mnie to, co do mnie piszesz.bierz się w garść.hop, siup walenty-na bok sentymenty!!!

Grzane winko

Nic tak zimą nas nie zrobi jak spacerek przy kufelku grzanego wina. Komu zimno i nudno w domu niech na plażę rusza. Spacery za dnia czy w nocy bez kufelka dobrze przyprawionej wody niczym innym od snu. A żyć trzeba, gdzieś ludzi poznać nowych trzeba. Jeśli jesteś tam po drugiej stronie zapraszamy do zabawy. Pytaj, kto grzańce bez okazji pija.

Inne tematy z forum Hydepark

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Grajdołki (105 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry