Widok

Nie chce jeść kaszki...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój 11 miesięczny synek nie chce jeść kaszki.
Kupuję różne smaki i różne firmy z nadzieją, że coś mu podpasuje. Ale nic... zjada 2-3 łyżeczki i reszta do wyrzucenia! :(

Przeważnie dostawał kaszkę z wieczora, więc próbowałam z rana i też nic. Tak już jest od około 2 miesięcy.

Aktualnie mam w domu 2 kaszki i owsiankę firmy Bobovita. Na początku nawet jadł tą owsiankę a teraz już nawet tego nie chce.

Co mam zrobić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dodajesz owoców?

mój bardzo lubił kaszki z dodatkiem owoców :) był czas, że mleko też takie pił (tzn. do mm dodawałam 1-2 łyżeczki owoców ze słoiczka i do tego kleik ryżowy - takie miał mleko do picia, co 2-3 dni inny smak)

z kaszkami podobnie - kupowałam bezmleczne, robiłam na mm do tego pół słoiczka owoców.
daj mu przez butle
Też już próbowałam z owocami... i nie chciał jeść :(
Przez butelkę? Czyli zrobić rzadszą kaszkę? A takie mleczno-ryżowe nadają się do tego? Czy są jakieś specjalne do picia (bo ostatnio chyba widziałam ale nie jestem pewna...)?
Właśnie sprawdziłam w google są jakieś kaszki do picia firmy Nestle
możesz do zagęszczania mleka używać zwykłego kleiku, kaszki ryżowej, używałam też 8 zbóż :]

(ale lekko zagęszczałam, a nie tak, że było to pół płynne)
Tylko że my nie używamy mleka modyfikowanego. Małego karmię piersią.
Dlatego kupuję kaszki mleczno-ryżowe aby nie kupować mleka.
Z resztą parę razy próbowałam dać małemu sztuczne mleko to za każdym razem wszystko zwracał :/
My dajemy na wieczór zwykłą kaszke owocową do której się dodaje własnie wode a nie mm tylko robię rzadsza do butelki może tak spróbuj.
moja ma prawie 4 latka i jeszcze uwielbia te kaszki bobovity na śniadanie a ja się martwie czy to dobrze ?!
jeśli dalej chcesz karmić piersią - to odradzam podawaniem kaszek z butelki ;)

ja nie miałam tego problemu - bo był karmiony mieszanie i tylko butelką :) więc jakby nie było - ściągałam mleko :]
moja w wieku 10 m-cy powiedziała kaszkom NIE, próbowalam różnych, nawet fakt, że pozwoliłam Jej samej jeść łyżeczką (działalo 1 dzień) nie pomogło, więc dalam sobie spokój, co ok 7-10 próbuję czy Jej przeszło, ale nie, więc zmuszać nie będę, widocznie ma ich już dość i tyle
Spóbuj Sinlac. Mojej siostry syn tez nie chciał zadnej kaszki, ale sinlac mu zaspakował.
tez sinlac polecam z dodatkiem nat. owoców , ew. kasze manne moze z sokiem malinowym albo malinami jak masz coś zachomikowane z lata itp
Hmm ... Czyli co mam zrobić? Tak jak Iwonka pisała dać sobie na razie spokój i nie męczyć małego kaszkami? I spróbować za jakiś czas znowu?

Ale w takim razie czym zastąpić tą kaszkę? Zrobić mu kanapeczkę do jedzenia?
a czemu nie? :) koło roczku już czas na kanapki :]
moj syn też pluł kaszkami na gesto więc jadł, kanapeczki z szynką , jajecznicę na masełku, jajko na pólmiękko , paróweczkę od czasu do czasu, danonka czy inny jogurt, twarożek co jakiś czas itp
O ile się nie mylę Sinlac robi się na mleku modyfikowanym... prawda?

Hmm... no cóż trudno. Spróbujemy. A jakie mleko modyfikowane polecacie? Bo ja co do tego to nie mam pojęcia :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no u mnie jak nie chce to nie zmuszam, bo to nic pozytywnego nie przyniesie, ja na drugie śniadanko robię kanapeczki, albo jajeczko i chlebek z masełkiem, czasami paróweczkę, a w porze jak dawałam kaszkę dostaje jogurt + owoca, wcina prawie całego bananka, albo gruszkę, co dam to zjada, więc tym bardziej nie będę Jej wciskać czegoś co Jej nie podchodzi
Jajecznicę? Ja kiedyś robiłam małemu z przepiórczych jajek i nawet wcinał. Parówki też lubi. Kanapeczki też jada.
Ale to na śniadanko przeważnie dostawał.

A co na kolacje? Znowu jakąś kanapkę?
Przed snem zawsze dostaje cyca.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry