Widok

Nie chce jeść kaszki...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój 11 miesięczny synek nie chce jeść kaszki.
Kupuję różne smaki i różne firmy z nadzieją, że coś mu podpasuje. Ale nic... zjada 2-3 łyżeczki i reszta do wyrzucenia! :(

Przeważnie dostawał kaszkę z wieczora, więc próbowałam z rana i też nic. Tak już jest od około 2 miesięcy.

Aktualnie mam w domu 2 kaszki i owsiankę firmy Bobovita. Na początku nawet jadł tą owsiankę a teraz już nawet tego nie chce.

Co mam zrobić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zwykle z kartonu mu dawalam i daje ..wiem tez znamte ksiazki ale kiedy moj maz pil mleko ze szklanki maly podszedl piszczal ze cche pis ten mu dał zasmakowalo mu :).uczulenia nie mial lub innych dolegliwosci raz w tygodniu jak dam tu 300ml to nic wedlugm mnie sie nie stanie...chcociaz od 3 miesiaca jest na MM.
moje dziecko przestalo jesc kaszke w wieku roku i 2 miesiecy
dzis je krowie, nie je tego duzo, ale lepiej to niz nic
serki
kakao
a serki to u nas podstawa :)...kazdy jogurt opyli :) wlasnie moze daj mu jogurty :) tylko na początke moze telepsze nie takie co w skadzie widac tylko E E E E E :P
daję mu jogurty naturalne :)

a od kiedy można dać żółty ser?
Ewiaaaa co to jest to MM? :>
Mleko Modyfikowane :) ja dawałam zółty ser roztopiny np w zapiekance makaronowej czy pizyy bo na kanapkach zadko je ale moze twoj polubi :) sprawdz jak nic mu nie bedzie to raz na jakis czas jak dasz mu plasterek sera to niz mu nie bedzie :) moj z to uwielbia twarożek ze szczypiorkiem :)
czasami daje małemu mały kawałek serka urwę i daje mu żeby poznał nowy smak. to wcina z zadowoleniem i woła o więcej ale bałam mu się dawać więcej.

to może kanapeczki z serkiem spróbuję.
ja mu dawałam serek wiejski to wcinał. czasem dodawałam do serka wiejskiego deserek owocowy to też jadł ;)
widzisz :) zastąp mu czyms kaszki :)...polubi cos innegi :) moj tez lubi wiejski serek ten z truskawka :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry