Widok

Nie chce jeść kaszki...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój 11 miesięczny synek nie chce jeść kaszki.
Kupuję różne smaki i różne firmy z nadzieją, że coś mu podpasuje. Ale nic... zjada 2-3 łyżeczki i reszta do wyrzucenia! :(

Przeważnie dostawał kaszkę z wieczora, więc próbowałam z rana i też nic. Tak już jest od około 2 miesięcy.

Aktualnie mam w domu 2 kaszki i owsiankę firmy Bobovita. Na początku nawet jadł tą owsiankę a teraz już nawet tego nie chce.

Co mam zrobić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dodajesz owoców?

mój bardzo lubił kaszki z dodatkiem owoców :) był czas, że mleko też takie pił (tzn. do mm dodawałam 1-2 łyżeczki owoców ze słoiczka i do tego kleik ryżowy - takie miał mleko do picia, co 2-3 dni inny smak)

z kaszkami podobnie - kupowałam bezmleczne, robiłam na mm do tego pół słoiczka owoców.
daj mu przez butle
Też już próbowałam z owocami... i nie chciał jeść :(
Przez butelkę? Czyli zrobić rzadszą kaszkę? A takie mleczno-ryżowe nadają się do tego? Czy są jakieś specjalne do picia (bo ostatnio chyba widziałam ale nie jestem pewna...)?
Właśnie sprawdziłam w google są jakieś kaszki do picia firmy Nestle
możesz do zagęszczania mleka używać zwykłego kleiku, kaszki ryżowej, używałam też 8 zbóż :]

(ale lekko zagęszczałam, a nie tak, że było to pół płynne)
Tylko że my nie używamy mleka modyfikowanego. Małego karmię piersią.
Dlatego kupuję kaszki mleczno-ryżowe aby nie kupować mleka.
Z resztą parę razy próbowałam dać małemu sztuczne mleko to za każdym razem wszystko zwracał :/
My dajemy na wieczór zwykłą kaszke owocową do której się dodaje własnie wode a nie mm tylko robię rzadsza do butelki może tak spróbuj.
moja ma prawie 4 latka i jeszcze uwielbia te kaszki bobovity na śniadanie a ja się martwie czy to dobrze ?!
jeśli dalej chcesz karmić piersią - to odradzam podawaniem kaszek z butelki ;)

ja nie miałam tego problemu - bo był karmiony mieszanie i tylko butelką :) więc jakby nie było - ściągałam mleko :]
moja w wieku 10 m-cy powiedziała kaszkom NIE, próbowalam różnych, nawet fakt, że pozwoliłam Jej samej jeść łyżeczką (działalo 1 dzień) nie pomogło, więc dalam sobie spokój, co ok 7-10 próbuję czy Jej przeszło, ale nie, więc zmuszać nie będę, widocznie ma ich już dość i tyle
Spóbuj Sinlac. Mojej siostry syn tez nie chciał zadnej kaszki, ale sinlac mu zaspakował.
tez sinlac polecam z dodatkiem nat. owoców , ew. kasze manne moze z sokiem malinowym albo malinami jak masz coś zachomikowane z lata itp
Hmm ... Czyli co mam zrobić? Tak jak Iwonka pisała dać sobie na razie spokój i nie męczyć małego kaszkami? I spróbować za jakiś czas znowu?

Ale w takim razie czym zastąpić tą kaszkę? Zrobić mu kanapeczkę do jedzenia?
a czemu nie? :) koło roczku już czas na kanapki :]
moj syn też pluł kaszkami na gesto więc jadł, kanapeczki z szynką , jajecznicę na masełku, jajko na pólmiękko , paróweczkę od czasu do czasu, danonka czy inny jogurt, twarożek co jakiś czas itp
O ile się nie mylę Sinlac robi się na mleku modyfikowanym... prawda?

Hmm... no cóż trudno. Spróbujemy. A jakie mleko modyfikowane polecacie? Bo ja co do tego to nie mam pojęcia :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no u mnie jak nie chce to nie zmuszam, bo to nic pozytywnego nie przyniesie, ja na drugie śniadanko robię kanapeczki, albo jajeczko i chlebek z masełkiem, czasami paróweczkę, a w porze jak dawałam kaszkę dostaje jogurt + owoca, wcina prawie całego bananka, albo gruszkę, co dam to zjada, więc tym bardziej nie będę Jej wciskać czegoś co Jej nie podchodzi
Jajecznicę? Ja kiedyś robiłam małemu z przepiórczych jajek i nawet wcinał. Parówki też lubi. Kanapeczki też jada.
Ale to na śniadanko przeważnie dostawał.

A co na kolacje? Znowu jakąś kanapkę?
Przed snem zawsze dostaje cyca.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry