Widok

Nie dałam rady wypić glukozy

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Co teraz ? Czy jest jakaś alternatywa do tego badania ?
Nie jestem w stanie przełknąć tego płynu i nie zwymiotować . Ani woda ani cytryna nie pomagają. Czy słyszałyście o jakimś innym sposobie pomiaru tego cukru? Znajoma mówiła ,że można to zastąpić pomiarem krwii z palca.Wiecie coś na ten temat?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Badanie krwi polecam wykonywać w ośrodku Hemoklinika. Wyniki są bardzo dokładne i stosunkowo szybko podawane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obyś Ty nie miała dzieci bo napewno by były zagrożone. Jednostka? A z Ciebie co za jednostka żeby tak się odzywać. Kobieto lecz się na głowę bo ewidentnie potrzebujesz psychiatry.
Od kiedy
Wszystkie ciężarówki tutaj są prostackie niestety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Cytryna fałszuje wyniki. :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepszy psychiatryk niż durna baba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cytryna ma ogromny wpływ na wynik badania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nauczyć się czytac ze zrozumieniem i się nie rozmnazaj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Swoją droga w pierwszych dwóch ciążach miałam zwykle bezsmakowe glukozy piłam powoli ale bez przesady i było Ok a w 3 ciąży glukoza smakową cytrynowa wyputa szybko i masakra. W tej 3 ciąży wogole nie mogę zjeść za dużo słodkiego wiec to tez zależy od osobistych predyspozycji. Tak samo jak np z porodem, każdy ma inny próg bólu. A swoją droga to na sama myśl o wypiciu glukozy zbiera mi się ...
Ja bym się tak nie madrowala. Ja wypiłam na 3 łyki i wymioty byly
Ja kupiłam glukozę smakową właśnie cytrynowa ale to duże nie dało. Wymiotowałam 3 razy w ciągu 2 godzin. Lekarz nie wysyłał mnie ponownie na badanie, stwierdził ze sytuacja się powtórzy i nie ma mnie co męczyć. Dał mi glukomert i mierze cukier na czczo i po posiłkach

Ale badania na cukrzyce są też obowiązkowe w ciąży to cię tak dziwi, że ciężarne je wykonują???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Noe chodzi o smak! Ja mam silne wymioty przez całą ciążę (jestem w 7 miesiącu teraz) i wypijam tą glukozę a potem wymiotuje przez następne pół godziny. Mój organizm nie jest w stanie tego zatrzymać...

a dzieci żyją?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a to wy robicie tylko to badanie jak jesteście ciężarówkami? gratuluję. badania się robi przed ciążą zacznijcie czasem myśleć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

a wiesz o tym, że pijąc za szybko czekają jeszcze 2 pobierania krwi? twoje maluchy też są zagrożone.
Mialam dzis to samo po 40 min zwymiotowalam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tez mialam za pierwszy razem problem zeby wypic, ale potem jakos poszlo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba jednak jest roznica miedzy czekolada a cukrową ulepą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jeszcze zależy kto ile musi tej glukozy wypić i ile wysiedzieć. Moje wszystkie koleżanki miały glukozę po 75 i badanie krwi po godzinie i po dwóch, więc się nasiedziały. Ja w każdej ciąży miałam do wypicia zawsze tylko 50 i odsiedzenie godziny, więc było mi o wiele łatwiej niż koleżankom.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry