Widok

Niedoczynność tarczycy.Czy euthyrox może powodować nieregularne miesiączki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak dotąd regularne,od miesiąca biorę lek i teraz mi się spóżnia,narazie testu nie robię bo nie chcem się nakręcać za wcześnie,musze jeszcze wytrzymać te kilka dni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hopka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja biorę euthyrox 100 a zaczynałam od 25 i miesiączki odkąd biorę mam jak w zegarku.
image
ja też miałam miesiączki bardzo regularnie. może masz źle dopasowaną dawkę??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to nie od euthyroxu. Może masz hasimoto- ono może powodowac nieregularne miesiączki.
Nie mam hasimoto,bo miałam badaną tarczycę.A wcześniej miałyście też regularne?przed leczeniem
Jeśli już, to powinien uregulować cykle

Chociaż, jeśli to pierwszy cykl od wprowadzenia leku, to może organizm tak zareagował na zmianę hormonu w organiźmie
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie,tak też może być,ale kurde zła jestem bo jak tak mają wyglądac moje miesiączki,zwłaszcza że się staramy o dziecko to dzięki,ciągle w napięciu,do tej pory miałam regularne bez leczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie byly i sa regularne - tzn po rozpoczeciu brania euthyroxu.

No i nie ma co byc zlym, bo jesli masz niedoczynnosc tarczycy, to bez leczenia, moglabys poronic ... wiec juz lepsza ta odrobina stresu teraz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak,tak jasne tylko chciałabym,wolałabym mieć regularny okres,bo też trzeba wiedzieć kiedy owulacja występuje a przy nieregularnych to trudne jest.
Ale raczej nie powinno być odchyleń,jak czytam,więc poczekam jeszcze i zrobię test.
mi się rozregulowały;/ ale mam też hasimoto
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przy niedoczynności mogą częściej występować cykle bezowulacyjne
do tego większe problemy z wczesnymi poronieniami samoistnymi

do określenia momentu owulacji polecam npr
image
No ale jesli regularnie wystepuje okres to chyba jest owulacja,poza tym u mnie występuje tzw.ból owulacyjny,a poza tym mam już syna.
ja tez biore euthyrox 50, wczesniej 25 a biore od lata i okresy mam regularne tak jak bylo przed braniem. jeszcze do konca marca pobiore i sprobuje odstawic oczywiscie pod okiem lekarza i badan. powodzenia w zaciazaniu!
Po jakim czasie uregulowaną mieliscie tarczycę?Ja biorę lek miesiąc i tak się zastanawiam czy mogłoby być już ok,wynik mój przed leczeniem to TSH 5
a jesteś pewna, że bedziesz mogła w ogóle odstawic ten lek?
ja na przykład jestem skazana do końca zycia i to na sporą dawke 125/150

co do miesiączek, to euthyrox mi ich nie wyregulował jakoś specjalnie, tzn. z reguły cykl trwa 28 dni, ale czasem jest dłuzszy nawet do 31 dni, bez żadnych wskazań

co do owulacji, to nawet jeśli nie odczuwasz bóli owulacyjnych, to przecież obserwacje śluzu tez mniej więcej wskazują czy jesteś w okresie około owulacyjnym
Nie wiem czy będę mogła odstawić lek,lekarz powiedział że prawdopodobnie tak,ponieważ problem wystapił po porodzie,nigdy wcześniej nie miałam z tarczycą problemów noi USG i przeciwciała wyszły ok.
Dziewczyny ponawiam pytanie.Jak się dowiedzieliście o swojej niedoczynnosci to jaka była duża i po jakim czasie była już w normie,noi jakie dawki leku.
Jak ja starałam się o dziecko to codziennie sex był a nie w jakieś dni specjalnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

do góry