Widok

Nieładnie pachnące pranie....

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Po wielkich wahaniach zdecydowalam sie w koncu na zakup chemii niemieckiej...i sie zawiodlam;/ kupilam ten wielki zel Persil do koloru w bialej butli na 75 pran oraz Ariel Actilift do bialego na 40 pran, wydalam ponad 100 zl - wniosek - pranie biale w ogole nie pachnie (slyszalam ze super pachnie ten Ariel..), dodaje jeszcze Softlan do prania, a co do koloru to wypralam w tym zelu i pranie na czescie ubran pachnialo (tez znowu nie tak super) a na czesci ubran czu bylo takim zaduchem jakby lezalo z rok w szafie....nie wiem dlaczego tak jest, wydalam kupe kasy a jestem wkurzona na maksa! mialyscie cos takiego?od czego to zalezy??dodam ze dawalam tyle proszku i zelu ile napisane....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie dlatego uważam, że wygodniejsze jest korzystanie z usług pralni. Szczególnie dobrą ofertę ma pralnia ze strony: https://www.pralnia-warszawianka.pl/ , która dodatkowo oferuje transport rzeczy. Jest to szczególnie wygodne dla osób zapracowanych albo bez auta.
Mnie p0mgly,ale chyba z 10 tych g0t0wan zr0bilam...i juz r0k sp0k0j :)
dziewczyny te sody i octy g..... wam dadzą. Musicie odgrzybić profesjolanymi środkami do odgrzybiania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dokładnie o tym wcześniej pisałam. Był w dwupaku za ok. 8 pln. Czasem wystarczy przetrzeć uszczelki tym plynem i z tych wszystkich sposobow, niby tanich to jest najlepsze. Butelki sa male, ale ja jeszcze pierwszej nie skonczylam od ok. 4 mcy.
Ja miałam spokój ze smrodkiem długo długo , kiedyś też kombinowałam ze sodą ,octem kwaskiem i nic nie pomagało , jeszcze mój syn zamyka wciąż pralkę zanim zdąży wyschnąć i zaczyna śmierdzieć .Spróbowałam płynu z biedronki i był spokój ale od paru dni znowu nieprzyjemny zapach i wlałam płyn i smród zniknął ,wlałam całą butelkę ustawiłam na 95st .Jak wejdzie link to własnie to a jak nie to nazywał się Ultra pro do czyszczenia pralki .

jest http://www.promoceny.pl/detail/biedronka-srodek-do-czyszczenia-pralki-ultra-pro-139367/
a czy probowal ktos przeczyszczcic pralkę stosujac płyn/proszek do czyszczenia zmywarek? jak myslicie mozna uzyc?
zdaje relacje....zrobilam pranie i......szalu ni ma;/ niby nie smierdzi jakos zaduchem ale zeby zapach tego prania roznosil sie w powietrzu to nie, baa, nawet jak do niektorych rzeczy przyloze nos to ciezko wyczuc....porazka!Nie wiem, czy to tylko w mojej pralce tak jest, liczylam ze to pranie bedzie WOW, a tu lipa....skoncze te mega opakowania i wracam do wczesniejszych...zadnej roznicy wiec po co przeplacac...
Ja jak pisałam wcześniej torebka kamixu na 90stopni.
Pralka ma może 5-6 lat, nigdy niczym nie czyściłam, było lato a pranie zamiast pięknie pachnieć śmierdziało, od lipca pięknie pachnie więc już ponad pół roku.

http://www.webshock.com.pl/odkamieniacze-do-czajnika/
Na pewno pomoga, tylko na ile pran;/.
Mi żaden z tych sposobow nie pomogl na dluzej niż 2 tyg;/
Dokladnie, dajcie znac:-)
Dajcie znac dziewczyny czy zabiegi SPA pralki pomogły :)
W sobotę zrobiłam suche pranie z kwaskiem cytrynowym:)
Kupiłam w biedrze i wsypalam 1,5 paczki do pojemnika pranie wstępne, 2,5 paczki do pojemnika pranie zasadnicze i paczkę do pojemnika na plyn do zmiekczania. Oraz 1 paczke do bębna. Na 90 stopni i jazda:))

Dzis będe prac normalne pranie. No i zobaczę czy coś sie zmieniło...
ja cala torebke wsypuje do prania zasadniczego na 90 stopni :)
to pykne "se" jeszcze sode:) ale tez do pojemnika na proszek sypnac?ile trzeba?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moglas jeszcze wsypac sode oczyszczona bo to ona usuwa nieprzyjemne zapachy
Victoria, ja po takim zabiegu nie moglam sie doczekac prania, wiec pralam maskotki, poduszki itd... wiekszej roznicy nie czulam, bo niedawno ta pralke czyscilismy, bo moneta 1euro nam w filtrze sie zablokowala :-/
Daj znac czy pranie bedzie pachnialo
wiec ja zrobilam tak: wlalam pol butli domestosa do pojemnika na proszek, zostawilam to tak na ok.30 min, potem wlaczylam puste pranie 60 stopni i tylko patrzylam co by mi bokiem piana nie uciekla hehe!nie lejcie wiecej niz pol butli domestosa bo bedziecie piane zbierac:)
Po tym skonczonym praniu znowu zrobilam kolejne ale tym razem wsypalam 3 paczki kwasku do pojemnika na proszek a do bebna wlalam prawie cala butle octu i puscilam to na 90 stopni. Wcale octem nie smierdzialo...normalnego prania po tym calym oczyszczaniu jeszcze nie robilam, az jestem ciekawa czy juz brzydkie zapachy z prania sie ulotnily:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
To nie od plynu do plukania, bo ja wogole nie używam.
Może zbyt duza wilgotność w łazience. Przez jakiś czas wkladalam do srodka po praniu pochłaniacz wilgoci. Krysztalki bardzo szybko się skleily... No i ogolnie zbiera sporo wody.
no tak Graszka, ja też
Ale słoneczko troche zbiła mnie z tropu:)tymi szmatami....
Do pustej pralki ocet, kwasek itp... Na tym forum dowiedzialam sie, ze
tak sie robi:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

do góry