Widok

Niemowlę nie śpi do późnych godzin nocnych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moje 3 miesięczne niemowlę zasypia dopiero ok.północy.Oto jak wygląda jego dzień:wstaje ok.9,potem śpi ok.14,2-3 godziny.w między czasie zdarza mu się zasnąć na leżaczku.O 19:30 kąpiel.mleczko i powinien spać.Czasem uśnie,ale śpi tylko godzinę albo krócej.Potem do 23 szaleje i dopiero po wypiciu butli zasypia na dobre ok.24.W nocy budzi się ok.5 a potem 8-9.nie wiem jak go nauczyć wcześniejszego zasypiania.Czy fakt że w ciąży chodziłam późno spać ma coś z tym wspólnego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja corcia tez jak byla malutka to zasypiala na ten dlugi nocny sen tak pozno. Az sie wszyscy dookola dziwili;) A potem stopniowo ja przestawialam o godzinke, jak rosla i coraz dluzej w nocy bez jedzonka wytrzymywala (np napierw miala najdluzszy sen 23-3, potem 22-5 itd)
Tak jak pisze Misia , postaraj sie stopniowo przesunąć czas spania. Zacznij od obudzienia malenstwa rano o 3o minut wczesniej i wszelkie inne czynnosci jakie zawsze wykonujecie w ciagu dnia tez przesun , wtedy tez na noc zasnie o 30 minut wczesniej. ( przynajmniej powinien ) i tak co pare dni dodawaj kolejne 30 minut. ale musisz wziac pod uwagfe ,ze jak bedzie np zasypiac o 2 h wczesniej to tez wczesniej bedzie sie rano budzic
A może kąpiel przesuń na rano, zamiast wieczorem.
miałam to samo 2 miesiace nam zajelo przestawienie jej . Tez chodzila spac o polnocy, i powoli przesuwalismy ja, i teraz od 17 nie dajemy jej juz spać, wtedy pada na cyce po kapieli i mleku :) kapiel przed 20, ok 20 mleko i spi jak susel no i spi do 8 z pobudka na mleko i milionem razy na smoczka :/
image
image
Dzięki dziewczyny!Zastosuję się do Waszych rad.Bedę musiała go przemęczyć żeby nam szybciej spał.Wiecie jak on zaśnie to go nie ruszam bo chcę mieć chwilę na domowe sprawunki,ale on śpi w dzień w różnych godzinach jak mu się chce.Zazwyczaj ok,14 ale czasem o 17 zaśnie i potem oczy jak 5 złotych ma.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

do góry