Widok

Niska waga dziecka:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, szukam dobrego specjalisty w 3-miescie który pomoże mi zdiagnozowac przyczyne niskiej wago mojego synka. Znacie kogos godnego polecenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój się urodził malutki zaledwie 2810 w związku z tym po wyjsciu ze spzitala musiałam co pare dni chodzić na ważenie . Przybierał na wadze super do 11 mca, potem prawie staneło. Po roczku byłam z nim na kontroli i wazył 9,15 kg Pani doktor powiedziała ze mógłby to 10 kg wazyc ale to nie jest nic niepokojącego zwłaszcza ze wali po 3 kupy dziennie i zapieprza wszedzie i to z prędkością swiatła :) Więc może ma taką przemiane materi . Ale w rodzinie wszyscy gadają ze taki drobniutki i wogole... jak nie bedzie przybierał na wadze teraz to znowu z nim pojde do lekarza :(
W szpitalu wizyty sa możliwe, ale w momencie gdy dziecku robione są badania. Wtedy najczęściej dziecko jest "na oddziale":) Wizyty w szpitalu niewskazane ze względu na choćby rotawirusa:) Polecam wizytę na Miszewskiego.
Namiary na dr Bałandę
605-255-445
Tylko prywatnie da się umówić. Wizyty domowe bądź w gabinecie na Miszewskiego lub w Pruszczu

Z tego co wiem na NFZ Pani dr tylko pacjentów w szpitalu "obsługuje" bo tam jest ordynatorem na oddziale zakaźno- obserwacyjnym
Moja córcia też niewiele waży- ok 9,5 kg a ma 15 miesięcy. Wcześniej się martwiłam jej wagą, ale jest zdrowa, mega ruchliwa, dużo je, wyniki wszystkie super- widocznie taka jej uroda :)
I wcale nie wygląda na chudzielca, normalnie :)
witam a czy moze ktos ma namiar tel do tej pani aby sie zarejestrowac prywatnie lub na fundusz?dziekuje
Dodatkowo dr. Bałanda odiwiedza pacjentów w domku:)
Moja córeczka też słabo przybiera na wadze, ale jest zdrowa. Zrobiliśmy posiew moczu i wynik wyszedł ujemny. W tej chwili ma 5 miesięcy i waży 6,15 kg. Odkąd zaczęłam dawać jej zupki i kleik ryżowy przybrała w ciągu dwóch tygodni 200g, ale wcześniej przybierała jeszcze mniej. Nadal karmię ją piersią, ale powoli zaczynam wprowadzać modyfikowane mleko.

Wiesz co, nie można porównywać wag dzieci w tym samym wieku, ponieważ to zależy jaka była ich waga urodzeniowa. Moja córeczka ważyła 3,2 kg, a w dniu wyjścia ze szpitala 3 kg. Trzeba pamiętać, że dzieci "cyckowe" przybierają mniej niż te, które są karmione sztucznie i to jest normalne. Najważniejsze, że przybiera, a nie traci na wadze! Jeśli wyniki są dobre to nie ma czym się martwić. Pamiętajmy, że dzieci wyczuwają nasz niepokój i to w szczególności negatywnie na nie wpływa.
aha i Pani dr jest hematologiem, onkologiem i pediatrą :)
Kasiu a ona jakoś specjalistycznie czy też ogólnie?
Mój mąż własnie mi powiedział, że to sąsiadka jego rodziców jest :-)
www.naszekobiece.fora.pl
Nika, już koleżanka odpowiedziała :) Pani dr tylko prywatnie przyjmuje
MamoMarty, to super bliźniaki przybierają :)
Moje dziewczynki rodziły się z wagami 2320 i 2400.
Wczoraj minęło 6 tygodni i ważą odpowiednio 3500 i 3800. Ja to się martwię że za dużo :)
Moja Majka tez malusia ma skonczone 5 mc a ma 61 cm i wazy 6200
dr Bałanda jest fachowcem - spec. od hematologii, ale my np. leczymy - w sumie leczyliśmy refluks.
(jest ordynatorem na Polankach, prywatnie przyjmuje na Miszewskiego i w Pruszczu)
Kasiu a gdzie ta pani dr przyjmuje?
i powiedz mi jeszcze proszę czy prywatnie czy na NFZ
www.naszekobiece.fora.pl
:) :) :)
arisa6 zaufaj dr Bałandzie to super lekarka, zajmuje się moimi dziećmi od 12stu lat zawsze miałam trafne diagnozy, i teraz przy najmłodszej również szybko zdiagnozowała co jej jest, a w szpitalu Wojewódzkim siedzieliśmy 3 dni i wypuścili nas z niby zdrowym dzieckiem ( oczywiście po badaniach przez dr Bałandę wyszło całkiem co innego )
Moja córka ma 4,5 miesiąca i waży obecnie 5800, i mierzy 59cm. wiec malusio.
Jesteśmy również pod opieką dr Bałandy i również miałyśmy styczność z dr Pociechą.
Jedyne co mi kazano robić, to kontrolować krew, podawać do jedzenia fantomalt.
Taka chyba uroda naszych szczuplaczków :)
aaa i jeszzce jedno o bakteriach wiem juz wszystko także jak macie pytania piszcie:)
moja ma 13 miesięcy i waży 7600 mierzy 75cm. waga urodzeniowa to 3550zobaczymy jak wyjdą wyniki mamy na mocz ogólne i posiew, kał ,morfologia i żelazo i TSH dodam jeszcze ze do 8 miesiąca przybierała w dolnych granicach normy ale przybierała teraz przez 4 miesiące przybrała tylko 600gr
moja 3 latka 97cm i 14,4kg taka uroda długie to i chude

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry