Widok
Mój synek ma 11 miesiecy. Wazy 9 kilo, mierzy 77 cm. Wszystko z nim ok, biega po domku, bawi sie, smieje caly czas ale ta waga meczy mnie okropnie:( W badaniach wszystko ok oprocz zelaza.
Czy to może byc przyczyna?? lekarze sie spieraja:( Szukam kogos od tego typu zaburzen j. zaburzen wchlaniania bo to chyba przyczyna:(
Czy to może byc przyczyna?? lekarze sie spieraja:( Szukam kogos od tego typu zaburzen j. zaburzen wchlaniania bo to chyba przyczyna:(
kurde bylismy tydzien temu w szpitalu z zupelnie innej przyczyny - bakterii:( i dr. Pociecha mnie tak opierdzielił, że odechciało mi się wszystkiego:( Na codzien prowadzi nas dr. Bałanda i nigdy nie podwazala małego wagi. Sama nie wiem co robić. Po tej wizycie w szpitalu normalnie tylko o tym mysle, jak jakis czubek:(
arisa 6 moja córeczka jak była w wieku Twojej wazyła też 9 kg,badania porobiliśmy, wszystko ok i też żelazo jedynie nie było super, dostała żelazo w kropelkach, poprawiły się wyniki, ale uroda jej taka że jest chudziutka i nic nie poradzę, może Twoja córcia też będzie drobna .....
moja teraz wazy 10,7 kg
jeśli wyniki oki to nie ma co się przejmować...kazde dziecko jest inne
moja teraz wazy 10,7 kg
jeśli wyniki oki to nie ma co się przejmować...kazde dziecko jest inne
mowią , że dziecko na roczek przeważnie potraja wagę urodzeniową ale wcale tak być nie musi - tak sobie zerknęlam w internet i widze , że dzieci ok. roczku ważą od 9kg do 13 kg średnio wiec nie widzę abyś miała powody do zamartwaiania się :-) .
Poproś pediatrę o coś na podniesienie żelaza i będzie dobrze.
Poproś pediatrę o coś na podniesienie żelaza i będzie dobrze.
Jak prowadzi Was dr Bałanda, to ja bym się nie martwiła. Po prostu jest drobinka i tyle.
Ja tez miałam wagowego stresa. Franek urodził sie 4400 a jak miał roczek ważył 9900, a mierzył 83 cm. Zrobiłam badania i wszystko było ok. Po prostu jest szczupły i najchetniej jadłby tylko cycki. Teraz ma 19 miesiecy i dopiero ma ochotę uczyć sie nowych smaków. No i teraz ładnie przybiera. W końcu!
Ja tez miałam wagowego stresa. Franek urodził sie 4400 a jak miał roczek ważył 9900, a mierzył 83 cm. Zrobiłam badania i wszystko było ok. Po prostu jest szczupły i najchetniej jadłby tylko cycki. Teraz ma 19 miesiecy i dopiero ma ochotę uczyć sie nowych smaków. No i teraz ładnie przybiera. W końcu!
hmmm, az zerknelam do ksiazeczki zdrowia mojego synka i wyglada to tak
waga urodzeniowa 3780
waga w wieku 4,5 mca 6700
waga na 12 mcy 9300
waga na 17mcy 10400
teraz ma prawie 2 lata i wazy jakis 11,5 kg
wcale nie jest mizerny, zwykly przecietby dzieciak.Nie mam pojecia co Wam lekarze naopowiadali i dlaczego ,ze sie tak martwicie
Wydaje mi sie ,ze moja corka byla jeszcze drobniejsza, a urodzila sie z waga 3 280.
waga urodzeniowa 3780
waga w wieku 4,5 mca 6700
waga na 12 mcy 9300
waga na 17mcy 10400
teraz ma prawie 2 lata i wazy jakis 11,5 kg
wcale nie jest mizerny, zwykly przecietby dzieciak.Nie mam pojecia co Wam lekarze naopowiadali i dlaczego ,ze sie tak martwicie
Wydaje mi sie ,ze moja corka byla jeszcze drobniejsza, a urodzila sie z waga 3 280.

Moja córka ma 4,5 miesiąca i waży obecnie 5800, i mierzy 59cm. wiec malusio.
Jesteśmy również pod opieką dr Bałandy i również miałyśmy styczność z dr Pociechą.
Jedyne co mi kazano robić, to kontrolować krew, podawać do jedzenia fantomalt.
Taka chyba uroda naszych szczuplaczków :)
Jesteśmy również pod opieką dr Bałandy i również miałyśmy styczność z dr Pociechą.
Jedyne co mi kazano robić, to kontrolować krew, podawać do jedzenia fantomalt.
Taka chyba uroda naszych szczuplaczków :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
arisa6 zaufaj dr Bałandzie to super lekarka, zajmuje się moimi dziećmi od 12stu lat zawsze miałam trafne diagnozy, i teraz przy najmłodszej również szybko zdiagnozowała co jej jest, a w szpitalu Wojewódzkim siedzieliśmy 3 dni i wypuścili nas z niby zdrowym dzieckiem ( oczywiście po badaniach przez dr Bałandę wyszło całkiem co innego )
Moje dziewczynki rodziły się z wagami 2320 i 2400.
Wczoraj minęło 6 tygodni i ważą odpowiednio 3500 i 3800. Ja to się martwię że za dużo :)
Wczoraj minęło 6 tygodni i ważą odpowiednio 3500 i 3800. Ja to się martwię że za dużo :)
Moja córeczka też słabo przybiera na wadze, ale jest zdrowa. Zrobiliśmy posiew moczu i wynik wyszedł ujemny. W tej chwili ma 5 miesięcy i waży 6,15 kg. Odkąd zaczęłam dawać jej zupki i kleik ryżowy przybrała w ciągu dwóch tygodni 200g, ale wcześniej przybierała jeszcze mniej. Nadal karmię ją piersią, ale powoli zaczynam wprowadzać modyfikowane mleko.
Wiesz co, nie można porównywać wag dzieci w tym samym wieku, ponieważ to zależy jaka była ich waga urodzeniowa. Moja córeczka ważyła 3,2 kg, a w dniu wyjścia ze szpitala 3 kg. Trzeba pamiętać, że dzieci "cyckowe" przybierają mniej niż te, które są karmione sztucznie i to jest normalne. Najważniejsze, że przybiera, a nie traci na wadze! Jeśli wyniki są dobre to nie ma czym się martwić. Pamiętajmy, że dzieci wyczuwają nasz niepokój i to w szczególności negatywnie na nie wpływa.
Wiesz co, nie można porównywać wag dzieci w tym samym wieku, ponieważ to zależy jaka była ich waga urodzeniowa. Moja córeczka ważyła 3,2 kg, a w dniu wyjścia ze szpitala 3 kg. Trzeba pamiętać, że dzieci "cyckowe" przybierają mniej niż te, które są karmione sztucznie i to jest normalne. Najważniejsze, że przybiera, a nie traci na wadze! Jeśli wyniki są dobre to nie ma czym się martwić. Pamiętajmy, że dzieci wyczuwają nasz niepokój i to w szczególności negatywnie na nie wpływa.
Namiary na dr Bałandę
605-255-445
Tylko prywatnie da się umówić. Wizyty domowe bądź w gabinecie na Miszewskiego lub w Pruszczu
Z tego co wiem na NFZ Pani dr tylko pacjentów w szpitalu "obsługuje" bo tam jest ordynatorem na oddziale zakaźno- obserwacyjnym
605-255-445
Tylko prywatnie da się umówić. Wizyty domowe bądź w gabinecie na Miszewskiego lub w Pruszczu
Z tego co wiem na NFZ Pani dr tylko pacjentów w szpitalu "obsługuje" bo tam jest ordynatorem na oddziale zakaźno- obserwacyjnym
Mój się urodził malutki zaledwie 2810 w związku z tym po wyjsciu ze spzitala musiałam co pare dni chodzić na ważenie . Przybierał na wadze super do 11 mca, potem prawie staneło. Po roczku byłam z nim na kontroli i wazył 9,15 kg Pani doktor powiedziała ze mógłby to 10 kg wazyc ale to nie jest nic niepokojącego zwłaszcza ze wali po 3 kupy dziennie i zapieprza wszedzie i to z prędkością swiatła :) Więc może ma taką przemiane materi . Ale w rodzinie wszyscy gadają ze taki drobniutki i wogole... jak nie bedzie przybierał na wadze teraz to znowu z nim pojde do lekarza :(