Widok

Nnt. Co rodzicom pod choinkę??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak w temacie. Chciałabym jakiś wspólny prezent.
Macie jakieś pomysły?? Co swoim rodzicom kupujecie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dobra książka, albumy, monografie, biografie...
jakieś eksluzywne wydawnictwa cd czy płyty dvd ulubionych artystów - czyli coś do czego można wielokrotnie wracać
dobra woda toaletowa, perfum...a nawet bielizna lepszej jakości
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję kochani za wszystkie podpowiedzi. Problem rozwiazał się sam :)
Byłam w weekend z mamą na Matarni i podobało jej się kilka rzeczy z Home&You. Myślę że kupię rodzicom voucher i jakiś dobry alkohol do tego i będzie ok :):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na rodziców takie rzeczy przeważnie działają :) Fajnie, że problem się rozwiązał!
Co do wcześniejszej kwestii (15 osób) - co myślicie o tym, by prezenty kupić parze (małżeństwu), zamiast każdemu z osobna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeżeli to małżeństwo to faktycznie jest jeden prezent praktyczny : komplet pościeli,fajne ręczniki,miękki pled,,,,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja właśnie spotkałem się z taką praktyką, dlatego pytam o Wasze zdanie. Oczywiście chodzi o prezenty tego typu, które wymieniła Przedmówczyni.
U nas praktykuje się prezenty dla małżeństw, ale nie chciałabym dostać kolejnego, pledu, koca, czy ręczników, preferuję jakiś karnet upominkowy do Empku, czy innego sklepu np. Home&You, albo basen, kino, kręgle, co kto lubi. Jak praktyczny prezent, to tylko na wyraxne życzenie zainteresowanych.
My RODZICE poproszeni o wskazówki odnośnie prezentu mieliśmy nast. propozycje (do wyboru:)
bielizna termoaktywna na wycieczki rowerowe
głośniki do laptopa
elegancki (tzn. nie plastikowy;) zestaw do soli i pieprzu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To prawda - to problem stary, jak świat, który pojawiał się przy okazji przysłowiowych 20 żelazkach z okazji ślubu.
Sam nie jestem zwolennikiem kuponów upominkowych (z kwotą do wydania). Preferuję raczej kupon na konkretną usługę, np. masaż, czy spa, o czym już wspominałem.
1.Świeca w kształcie butelki wina.
Ta radość, że dostali wino i po chwili szok i uśmiech...

2. Kubki termiczne ze zdjęciem rodzinnym.

Kubek gdy jest zimny, to jest cały czarny a po wlaniu ciepłej cieczy ukazuje się zdjęcie.
Ten zaskok że taki zwykły kubek dostali a potem o o o!

3. Co parę lat robię kalendarz rodzinny z datami urodzin a w miesiącu w którym ma jakaś osoba urodziny jest na zdjęciu. Fajna sprawa. Nawet się upominają o taką formę prezentu ;)

Teraz zastanawiam się nad zakładkami do książek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
my kupujemy mikrofalę Whirpoola
Opłacić ratę leasingową za auto ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem zdecydowanie przeciwna dawaniu kuponóbw do sklepu...to tak jakby powiedzieć komuś: nie znam cię i nie chciało mi się poświęcić czasu na myślenie i szukanie czegoś szczególnie dla ciebie. Takie pójście na łatwiznę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
2 lata temu moi rodzice dostali płytke a na niej ich ulubiona piosenka a w tle lecialy ich zdjecia z dziecintwa , slub , wpolne samotne zycie bez dzieci, dzieci itp . przek kazdym rozdzialem w zyciu byly jakies slowa wpisane np gdy ja sie ur " powstał mały problem" a na ur mojego brata " problemy sie pomnożyly" a do tego kupilismy z mezem nowy odtwarzacz DVD :) mama pol wieczoru plakala z zwruszenia , tacie rowniez lezka poleciala , :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co to za pytanie "Co swoim rodzicom kupujecie?"? Rodzic to jakiś uniwersalny odbiorca, że od każdego powinien dostać to samo? :P Powinnaś dobrze znać własnych rodziców, wiedzieć co im się podoba, znać ich zainteresowania i opierając się na tej wiedzy przygotować prezent, najlepiej dla ojca i matki osobno, a nie jakiś "wspólny" badziew typu zdjęcie w ramce albo butelka wina. A jeśli już koniecznie ma być wspólny to również powinno to być coś co interesuje obojga - i to znowu jest kwestia indywidualna, nikt na forum nie znając twoich rodziców ci nie podpowie. Ale jak nie masz wyobraźni to zawsze możesz kupić jakiś voucher do restauracji, żeby przynajmniej sobie odpoczęli od siedzenia w domu z dziećmi. :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
przecież można wykupić na weeked :) od czego gro*upon?
taki przesąd jest - nie daje się ludziom w prezencie ostrych przedmiotów ani chusteczek wielokrotnego użytku, ani krzyżyka i pewnie całej masy innych rzeczy

co do prezentu - poza zestawem kaw ziarnistych różnych - może porządną kawiarkę? a może firmowy komplet delikatnej porcelany do kawy? a może dzbanek+cukiernica+mlecznik na tacy? może album ze zdjęciami /mój teść zachwyca się zawsze albumami Wilna/: Gdańska, gór, jezior? może któryś z albumów Pana Dahlberga (Sopot, Oliwa, Gdańsk, Paryż) - rewelacyjna kreska! przy okazji pozdrawiam :)
może lubią jakieś "starocie" - delikatne szydełkowane serwety? może jakaś seria muzyczna CD z czasów Ich młodości?
może weekend gdzieś w zaciszu /albo wprost przeciwnie/ - pomysły na grouponie
może... powodzenia :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może coś do auta mu się przyda? pokrowce albo mata taka masująca?

albo nowa skrzynka na narzędzia
Fajnym prezentem jest bilet do teatru, do opery /jeżeli lubią/, na koncert noworoczny lub sylwestrowy. Dla mamy karnet na wizyte do kosmetyczki Pewnie szkoda Jej zawsze kasy a tak będzie miała fajny prezent
My kupujemy z rodzeństwem:
tata - mata masująca
mama - SPA/masażer do stóp

Niech się pomasują w zaciuszu domowym:)
Akurat te prezenty związane są z pewnymi dolegliwościami rodziców.

Pozdrawiam,
z tymi wyjazdami do spa to uważajcie ;) moja koleżanka wraz z rodzeństwem chcieli zaszaleć i zrobić rodzicom super prezent. kupiła pobyt i musiała odkręcać bo rodzice nie chcieli jechać :/ dobrze że kasę oddali bo 900 zł by się poszło czochrać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry