Widok

Nnt. Co rodzicom pod choinkę??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak w temacie. Chciałabym jakiś wspólny prezent.
Macie jakieś pomysły?? Co swoim rodzicom kupujecie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ile wy przeznaczacie na prezenty?? kurde my mamy tyle os że nie mozemy sobie pozwolić na 100zł na os, może podrzućcie coś tańszego na prezent :)
z gatunku zdjęciowego..a może fotoksiążka ? oczywiscie z ładnymi zdjęciami rodzinnymi :) no albo wlasnie jakis 'bon' na masaz dla dwojga :) albo (nie wiem czy takie mozna kupic) wejsciowki do kina/innego miejsca...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomysł ze zdjęciami ktoś wcześniej "podrasował" do wersji z kalendarzem - to dopiero gratka!
Ostatnio widziałem w drukarni cyfrowej możliwość wielkoformatowego wydruku zdjęcia na płótnie. Bardzo ciekawie to wyglądało - taka opcja też jest warta zastanowienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z bratem postanowiłam, że kupimy automatyczny ekspres dla naszych rodziców. Myślę, że będą bardzo zadowoleni, bo już jakiś czas zastanawiali się nad kupnem, ale nie mogli się zdecydować. Mój brat wybrał taki Saeco, w którym można przygotować 16 różnych kaw, kurde rewelacja moim zdaniem. Ja jeszcze mojej mamie kupiłam kubki do kawy w świąteczne zdobienia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
spa uwazam za super pomysl (ale moja mama np z gory powiedziala, ze nie chce nic takiego :P)

dla moich najlepsze prezenty z ktorych najbardziej sie ciesza to jak juz ktos pisal to zdjecia.

wiec moze pojsc w jakies piekne albumy itp?
najlepiej wypelnione jakimis sentymentalnymi fotkami.

ja kiedys zrobilam rodzicom album od czasow jaks ie poznali (byla nawet wtopa bo wkleilam zdjecie mamy z wczesniejszym chlopakiem :D siedzial w zasadzie tylem i myslalam, ze to moj tato :) )

do czasow az mieli nas z opisami zdjec i historia :) wzruszajaca i smieszna :)

oolnie uwazam takze, ze perfumy to cos czego nigdy nie jest za duzo. prezent tendencyjny, ale zawsze przydatny ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kurcze, czyli rzeczywiście nie jest to taka prosta sprawa.
To ja bym ich rzeczywiście wysłał w jakieś spokojne miejsce (np. ze spa, albo jakiś ciekawy masaż - czekoladą, gorącymi kamieniami, itp.). Skoro nic "materialnego" nie zda egzaminu, to może w tamtą stronę właśnie...
Bardzo dawno temu kupilam piekna lampe witrazowa( moze byc inny zyrandol) no i ....wisi do dzisiaj
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ekspres maja, noze tez. Narzuty mama co chwile jakies kupuje- nie przesadzajac ma ich z 6-7 na bank. Poscieli nie kupie bo maja angielskie poduszki. Jak ich pytam co chca to tradycyjnie odpowiadaja ze nic ;(
Nie cierpie robic prezentow.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
padło, że młynek już mają ;)

co do tego co wypada a co nie to pewnie jakiś zabobon.
ja tam przesądna nie jestem.

a może jakaś fajna ładna pościel, albo narzuta na łóżko jeśli mają sypialnię?| ja moim właśnie w zeszłym roku zamówiłam, bo mieli taka stara kape :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gdzieś wcześniej padło, że ekspres już mają.
Co do noży - słyszałem kiedyś, że nie wypada dawać noży w prezencie. Nie wiem, czemu miałoby tak być - po prostu słyszałem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze ekspres do kawy? albo zestaw fajnych pozadnych nozy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dokładnie o tym samym (spa) również pomyślałem. Będę musiał sam spróbować.
Wiadomo jak jest - chwila wytchnienia każdemu się przyda, ale nie każdy potrafi się na nią zdobyć - bo praca, bo obowiązki, itd. A tak - nie ma wyboru :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jest fajny koncert w Filharmonii Bałtyckiej ABBA symfonicznie.

Fajnym pomysłem, jak się nie ma pomysłu;) jest taki duzy kosz rozmaitości: wkładamy tam kawę, hermatę, wino, lepsze słodycze itp.:) razem w celfoan. W niektórych sklepach takie robią :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a może taką małą szklarnię do domu i trochę ziół - żeby mogli hodować w zimie i wykorzystywać podczas gotowania?
albo drzewko bonsai?

a mamie może coś z biżuterii imieninowo? zawsze się przyda ;)
O kawie na wagę myślałam ale to troche mało. Szklarnia też fajny pomysł, ale ta którą chcą jest strasznie droga i nie na moją kieszeń.
Z konkretnych narzędzi nie wiem co potrzebują ale chyba niewiele bo dookoła domu raczej trawa i same rośliny i większość rzeczy raczej mają.
Oni są z tych niestety co wszystko mają i naprawdę ciężko im cokolwiek kupić.
Jeszcze mama jest Ewa i na imieniny trzeba osobny prezent. Masakra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
może coś z narzędzi ogrodowych? mój tata strasznie (jak zobaczył u kolegi) się napalił na takie urządzenie do wyrywania mleczy - nie trzeba się schylać i siłować z korzeniem :) o, coś w tym rodzaju:
http://www.fiskars.pl/Ogrod/Produkty/Trawa-i-chwasty/Wyrywacze-do-chwastow

z kolei sam kiedyś kupił mamie sekator, tylko taki specjalny, w którym część rączki się obraca podczas pracy - mniejsze przyłożenie siły i brak pęcherzy :)
jeśli się nie mylę, to chyba taki: http://www.fiskars.pl/Ogrod/Produkty/Galazki-i-pedy/Sekatory-jednoreczne/111540-Sekator-z-raczka-obrotowa

tylko szkoda, że do początku sezonu trzeba będzie zaczekać :P

tak na szybko mi przyszło do głowy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mozna jeszcze zestaw fajnych kaw ziarnistych na wage,
albo cos do ogrodu,narzędzia , domowa szklarnie itp jest tego troche,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lubią razem pracować w ogródku, lubią oglądać tv, piją kawę oboje.
Myślałam właśnie o biletach na kabaret czy jakiś fajny koncert, ale nie widziałam nic ciekawego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
z rzeczy uniwersalnych, to może jakiś bon do empiku - albo kupią książki albo bilet na koncert ;)

czy jest coś, co rodzice bardzo lubią robić razem? najlepiej iść tym tropem :P chyba, że prezenty mają być oddzielne?..
jeśli lubią podróżować, to może jakiś przewodnik o miejscu, które by chcieli odwiedzić? albo namiot/śpiwory/kuchenkę gazową turystyczną?

a może jakąś grę planszową? coś w stylu "carcassonne" czy "wsiąść do pociągu"?

ciężko doradzić jak się nie wie konkretnie w jakich okolicach prezentowych szukać i czy rodzice wolą spacery czy wieczory przy kawie/telewizorze...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Fajnym pomysłem, który zawsze u mnie się sprawdza, jest wizyta w Douglasie, gdzie kupuję - dla mamy żel perfumowany pod prysznic (nie jest ich dużo, ale można znaleźć bardzo fajne zapachy), dla ojca jakiś super dezodorant. Ponadto dla ojca jakiś gadżet elektroniczny albo książkę, dla mamy koralik do bransoletki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry