Widok

Nosidło dla 8-miesięcznego brzdąca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
od września starszak idzie do szkoły, będę go wozić samochodem, potem muszę zaprowadzić do sali z 9 kilogramowym bobasem na rękach:) wymyśliłam zatem, że potrzebuję nosidła na szybko zakładanego na parkingu, malucha do nosidła i zaprowadzamy starszaka:) co polecacie? żeby było bezpieczne dla maluszka i wygodne dla mamy lub taty :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mielismy takie: http://www.womar.com.pl/section2.php?page=produkty&zm2=nosidelka&zm3=8

też używałam tylko "na chwilę" - do pobliskiego sklepu, do piwnicy, do przychodni po drugiej stronie ulicy ;) i do tego sprawdzało się super
no a czy to nie typowe "wisiadło?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja polecam nosidło pathi. Rewelacyjne, corka je uwielbia.
My mamy marsupi - polecam.
Polecam Tulę, jest wygodna i szybko się zakłada :)
O niestety to jest niedobre dla dziecka... :( Dużo czytałam na temat nosidełek i wisiadełek... Jak już cos było dobre dla rozwoju dziecka to niestety cena kosmiczna... W efekcie zdecydowałam się na:

http://www.bambino-sklep.pl/files/nosidlo-womar-eco-2-design.jpg
womar eco 2 jest ok, to z pierwszej odpowiedzi to typowe wisiadło :/

tula oczywiscie super - ale na chwile to nie kazdego stac by dac 500zł :/ my mamy nosidło ergonomiczne z allegro za 100 :) jestesmy z Mężem zadowoleni, daje radę, może nie ma pomaranczowej naszywki, ani wielu wzorów do wybory (a z wypustami to już w ogóle...- kolekcjonerzy wiedza o co mi chodzi) ale nosi, ma dobra budowe i dla dziecka i dla nas :)

o takie: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5569272512.html
@1985sloneczko, a często tego nosidła używacie? Nadal go używacie? Też je niedawno rozważałam, ale natknęłam się na jakieś forum dla mamusiek, na którym kilka osób twierdziło, że nie nadaje się ono dla dzieci, które już siedzą (nikt nie sprecyzował, dlaczego).
Ja mam podobne na sprzedaż jak ma słoneczko, kolor mojego bordowy. A te nosidła nie nadają się dla dzieci NIE siedzących, dlatego żeby nie obciążać za wcześnie kręgosłupa.
Bondolino tez bedzie dobre.
@Patrycja89, no właśnie pisali, że to konkretne nosidło nie nadaje się dla siedzących, więc bez sensu na kilka miesięcy kupować. Nie wiem, dlaczego.
Nie znam się na nosidłach, a chciałabym kupić - dla kręgosłupa dziecka nie ma różnicy, czy będzie te pół godziny dziennie na rękach czy w nosidle, a dla mojego kręgosłupa to już jest różnica ;)
to po prostu przekręcili. nosidła są dla dzieci siedzących
Hela - używamy nadal :) jak gdzieś jedziemy autem na sklepy (nie mamy bagażnika) :) Syn 22miesięczny dlatego pisze to nosidło nosi wspaniale!! 12,7kg na plecach a idziesz i nic nie czujesz :D Jak byliśmy w zoo Mąż nosił młodego 3godz i dziecko zadowolone i Mąż nic nie czuł :D
I nosidła TYLKO dla dzieci siedzących!!!!!!
dzieci niesiedzące w chustę :)
Ehh, szkoda, napaliłam się na nosidło. Po co więc piszą, że od 3 miesiąca, skoro chyba żadne dziecko w tym wieku nie siedzi? Czasami jest konieczność szybkiego krótkiego wyjścia z domu, wynoszenie wózka z całym majdanem zajmuje dużo czasu, a wyjście z małym na rękach skutkuje brakiem rąk ;) No nic, muszę poczekać odpękać jeszcze te kilka miesięcy w takim razie...
tak, to nasze było trochę wisiadło dlatego napisałam, że dziecko w nim siedziało zawsze chwilę ;) nie chodzilismy w tym na spacery
Hela, ja do tej pory w takich sytuacjach używałam chusty elastycznej:)
zdecydowałam się na womar eco :) mam nadzieję, że się sprawdzi:)
Mam chustę, ale jeszcze nie odważyłam się w niej wyjść z domu, a tym bardziej sama. Motanie jest dla mnie zbyt skomplikowane i miałabym duży stres, że chusta poluzuje albo rozplącze mi się gdzieś "w terenie" i nie będę miała nawet gdzie "odłożyć" dziecka, żeby ją poprawić.
Naczytałam się teraz i widzę, że zdania są podzielone. Chyba jednak kupię nosidło ergonomiczne na sytuacje awaryjne, a na dłuższe noszenie zdecyduję się, jak młody zacznie siadać.
popróbuj najpierw w domu :)
Na pewno jak już musisz nosić awaryjnie, to lepiej kupić małego ergonimika niż wisiadło. Najlepiej byłoby z chustą, może jakaś kółkowa? Łatwo się ją zakłada. A jak nie chcesz koniecznie chusty to mogę coś podpowiedzieć z nosidłami patrycja.orzol@o2.pl
Jeśli masz chuste to może warto spotkać się z doradcą chustowym który nauczy jak motać i już nie będziesz miałą problemu? warto też wziąć na takie spotkasnie Męża by też się nauczył, jak będzie umiał to i chętnie bedzie nosił :D
W czwartek spotkanie chustowo/nosidłowe na starówce przy złotej bramie o 10.30. Zapraszamy

Jeśli faktycznie chcecie używać nosiła to zdecydowanie polecam ten kierunek - https://www.empik.com/tarabanik-nosidlo-ergonomiczne-granatowy-tarabanik,p1214179601,dziecko-p Kupujesz ergonomiczne nosiło i masz święty spokój. Zapewniam was, że największe znaczenie w takim przypadku ma jakość. Po prostu trzeba zwrócić uwagę na każdy element.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry