Widok

Nowy przystanek SKM?

Opinie do artykułu: Nowy przystanek SKM?.

Uniwersytet chce mieć "swoją" stację SKM. Czy przystanek Gdańsk-Przymorze zmieni nazwę na Gdańsk Uniwersytet? O tym mają zadecydować gdańscy radni.
Z takim pomysłem wyszli członkowie Senatu UG. Argumentują to pozycją Uniwersytetu Gdańskiego. To największa uczelnia naszego regionu, studiuje tu blisko 33 tys. studentów i pracuje 1600 pracowników naukowych. I dlatego też nazwa stacji SKM, usytuowanej tuż obok campusu, powinna nosić nazwę adekwatną do miejsca. Co sądzą o tym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przyjeżdżaj przyjeżdżaj
czekamy

a, Sopot można by zmienić na Gejowo, bo tam mieszka najwięcej gejów ze wszystkich polskich miast, patrz gallux... :)

CZY ICH p****ALO DO RESZTY .... CHYBA QRWA SIE IM NUDZI.. PRZYMORZE TO PRZYMORZE A NIE JAKIS j*****Y UNIWEREK, JESLI ZMIENIA NAZWE TO POZALUJA !!

idź już, idź

hahahaha

To Wrzeszcz zmienimy na Gdańsk Pizza Bar Bo jest Pizzera ...Gdańsk Zaspa na Gdańsk Yappa ..Przymorze na Alfa Centrum ...Oliwe na Oliwa Sieć Gastronomiczna Barów ...Żabianke na Deptak ...Sopot Wyścigi na Sopot Zakręt nad torami ...Sopot Aquapark itd. Ośmieszyli się ci co to wogole wymyslili nie lepiej rozwazyc problem tak ładnie odnowionego przystanku niz klocic sie nad nazwami ?? Dziekuej papa

Fladenmensch Platz

pasuje??

a na przeciw Dworca Gdańsk Gł

jest Era GSM, stąd nazwa przystanku powinna Gdańsk Era Gsm.
Internauci przyłączcie się do debilnych propozycji. Do dzieła. Pokażcie, że nie tylko senat UG ma zaj.ba.

dmuchasz dmuchasz

Gdańsk Alfa Centrum, Praktiker i Piekarnia Graczyk...

Po pierwsze to zaden nowy przystanek tylko nowa nazwa i po drugie nie dam sobie w kasze dmuchac zeby mi z dzielnicy robili Univerek to niech zrobia Gdańsk Alfa Centrum stacje albo Gdańsk Praktiker p******o ich ?? W ramach protestu te napisy zostaną zamalowane ....Żaden univerek tylko PRZYMORZE I KONIEC.....Nie pozwolimy zeby Przymorze istnialo tylko jako HISTORIa ...

taki podobny do Johna Weyna??
tak to ON!!!
on ci to, on

a ja wiem że..................

blondyn w czarnym bucie i brunet wieczorową porą to jedna i ta sama osoba.
Czy juz wiecie o kim piszę?
tak , tak to Gallux

Protestujemy!

Na wysokości Biskupiej, a właściwie na Biskupiej Górce jest GWSH. Stąd nazwa przystanku: Gdańsk Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna.

Pawełku

a moze bys poczytał historie Gdańska.

jak zobaczylem tytul 'nowy przystanek SKM' to myslalem...

ze chcą ROZBUDOWAĆ trasę !!! choćby - uruchomić WRESZCIE, PO LATACH CZEKANIA przystanek na wysokości Biskupiej Górki (Gdańsk-Południe). Przecież jest miejsce, jest nawet dziura w moście na zbudowanie schodów - brakuje trochę betonu na wylanie 'ławy'... i samych schodków względnie windy (powinna być dla niepełnosprawnych, dla rowerzystów, osób z dziećmi w wózkach, itd). tabliczkę można postawić. a Uniwersytet tam też jest - Biologia! I nawet akademik, słynny "Hilton" :))

nie mówiąc o rozbudowie trasy na zachód, dawną Trasą Zarwanych Mostów ... Eeeech ... zachciało się zmieniać nazw... ;-/

Do kolegi stopa

Czy ze stacji Gdansk Przymorze musi byc widoczne morze? Czy ze stacji Politechnika widac Politechnike, a moze we Wrzesczu ktos wrzeszczy. Czy z Orlowa widac orly. Czy na Zaspie widac zaspy (zwlaszcza latem?) A w Oliwie sa gaje oliwne ? :) Czy na Niedzwidniku sa niedzwiedzie ? Ups - tam nie ma stacji skm wiec nazwa moze zostac ? Moje osiede rodzinne to Przymorze - przez 17 lat swoego zycia widzialem tam morze. Chyba nie warto sie ograniczac do znajomosci Gdanska z perspektywy linii SKM.

Gruby

dzięki, prawdę mówiąc w środku jeszcze nie byłem, ale słyszałem juz masę historii o obcokrajowcach, którzy otwierali usta ze zdziwienia na widok tego "cudu swiata" ;)

JAgula, mama... - szczerze mówiąc nie mam zdania na temat zmiany nazwy przystanka (prościej mówiąc wisi mi to ;) )
śmieszą mnie natomiast opinie określające ten pomysł jako bzdurę, idiotyzm itp.
konkretnie śmieszy mnie zapalczywość z jaką co niektórzy dyskutanci bronią tu "tradycyjnej" nazwy Przymorze

rózia fruzia

Gruby 64 i ejdam

Ci blondyni w czarnych butach co to udawali szwedów a byli Nordykami a nie francuzami to oni przyjechali tu szukac treblinek do kombajnów.

kajtuś

bez majtuś to niech Ci mausia dziurke w tych gaciach zaceruje.

TELETUBIŚ

wiem, wiem ale pozartowac można.
do góry