Widok

Nozyczki lub obcinaczki dla niemowlat-jakiej firmy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Prosze o rade jakie nozyczki lub obcinaczki kupic dla noworodka,takie ktorymi wygodnie daloby sie obcinac paznokietki,zeby byly cienkie.Ogladalam tt,canpol,nuk, i nie wiem,w sklepach przez to opakowanie słabo widac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam malutki obcinacz BabyOno używam go do teraz kupiłam go 4 lata temu i nadal świetnie obcina, dla mnie nożyczki to porażka.
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam zwykłe, porządne nożyczki "dla dorosłych", tymi z tym zaokrąglonym bokiem (miałam tt) w ogóle nie wiedziałam jak się posługiwać
a my mamy obcinaczkę tt i jest ok
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
canpol, ale musze je wymieniać średnio co 3 miesiące, czyli takie jakby jednorazówki, ale są malutkie i mają ostrza blisko siebie, więc są wygodne
url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
ja mam obcinak Tommee Tippee - moge go polecic, ladnie obcina pazurki, wystarczy raz nacisnac i pazurka nie ma :) jako jedna z niewielu rzeczy tej firmy, ta jest na prawde dobra i przemyslana. nozyczek bym nie uzyla.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam zestaw Baby Ono i Canpol, oba do d... były tępe i tylko strzępiły pazurki albo w ogóle nie obcinały wyginając paznokietka.
Obcinam więc moimi obcinaczkami i tymi jest mi najlepiej i najwygodniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja również kupilam canpola i od razu wyrzucilam, byly tak tępe że nawet po kąpieli nie uciely nawet kawalka...tragedia! Również obcinam takim dla doroslych .
ja równiez przy pierwszym dziecku kupilam canpol i do d...y były, teraz obcinam tylko obcinaczkami i to takim zwykłymi jak dla dorosłych - tylko w malum rozmiarze, niczym nie rożni się taki obcinacz od obcinacza tt poza tym, że tt ma szersza rączke dla Ciebie z jakaś nakładką
Podobnie jak MamaFilipa uważam, że obcinaczki się akurat udały firmie TT, bo pozostałe rzeczy niekoniecznie. Nożyczek bym w życiu nie użyła.
[url:]http://lilypie.com/">
Teraz mamy takie http://allegro.pl/canpol-zestaw-nozyczki-cazki-pilnik-2007-i1433988832.html wcześniej też canpolu, ale z plastikową rączką- badziewie. Te sprawdzają się świtnie, nie tępą i nie rozłarzą. Obcinaczka też super.
polecam canpol moj mały ma niecały miesiąc i obcina sie rewelacyjnie oczywiście jak śpi ;-)
image

http://forum.trojmiasto.pl/Nozyczki-i-cazki-do-paznokci-jakiej-firmy-t201673,1,16.html

ostatnio kupiłam TT - osobno nożyczki (do duuuupy - nie polecam, są grube, właściwie nie chwytają cieniutkiego paznokietka - jakoś tak ślizga się między ostrzami)
image

i obcinacz - z niego jestem zadowolona :)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
obcinak tt polecam:) na początku używałam nożyczek bo nawet nie wiedziałam że mozna obcinaczem i ryczałam za każdym razem jak przychodził ten dzień kiedy miałam małej obcinać paznokietki...a teraz raz dwa i po sprawie:)

image
Dzieki dziewczyny,jutro sobie dokladnie obejrze w akpolu i raczej ten obcinacz tt wyprobuje.;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry